Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

4 dingen die veranderd zijn sinds ik begon met bloggen

5 jaar - Reviews & Roses

Over een paar dagen blog ik al 5 jaar. Dat is een hele lange tijd! Terwijl we aftellen naar het spectaculaire 1 september 2019, plaats ik elke dag een artikel rondom een cijfer. Vandaag zijn we aangekomen bij 4, en vertel ik jullie vier dingen die veranderd zijn sinds ik begon met bloggen. Zowel Reviews & Roses als ikzelf hebben veel meegemaakt en zijn niet meer wie we vijf jaar geleden waren. Ik licht vier dingen uit die in mij opkwamen.

Veranderingen in de privésfeer

George

In de privésfeer zijn er veel dingen veranderd. Zo was ik werkloos en zat ik in de ziektewet toen ik begon met bloggen. Twee-en-een-halve maand later ondertekende ik een contract bij mijn huidige werkgever in Groningen.

Destijds schreef ik nog heel actief voor MijnSerie, en werkte ik ook achter de schermen mee aan de website. Gezien drukte in zowel de privésfeer, op het werk, alsook mijn depressie, hebben mij doen besluiten hier in 2017 mee te stoppen. Ik ben Jos (de eigenaar van MijnSerie) nog steeds enorm dankbaar voor alles dat ik heb mogen leren bij MijnSerie.

Maar inderdaad, daar kwam die depressie om de hoek kijken. Ik zocht hulp bij een psycholoog en daar heb ik heel veel aan gehad. Terwijl ik bij de psycholoog liep, kwam ik ook op mijn dieptepunt terecht. Maar hierna kon de lijn alleen nog maar omhoog gaan, en dat deed dit ook. Inmiddels gebruik ik nog wel medicijnen, maar ik heb geen psycholoog meer nodig en het gaat over het algemeen super met mij.

Ook is onze familie uitgebreid met twee schatten van katten: Fred & George. Dit is een meer recente ontwikkeling, gezien ze op 9 juli bij ons zijn komen wonen. En hier zullen jullie ongetwijfeld nog veel over lezen.

Veranderingen in leesgedrag

Deze boeken neem ik mee op vakantie

Mijn leesgedrag is ook enorm veranderd. Las ik voordat ik begon met bloggen maximaal vijf boeken per jaar. Las ik er in 2014 al 16 (al las ik daarvan ook al een paar vóór het bloggen). Maar de jaren daarna liep het steeds hoger op. Van 35 in 2015 naar 46 in 2016. En van 55 in 2017 naar 65 in 2018!

Maar ook het soort boeken dat ik lees is veranderd. Las ik eerst eigenlijk alleen maar dystopische Young Adult boeken zoals Twilight, The Hunger Games en The Selection. Al snel werden dit ook romans, New Adults, diverse uitstapjes naar andere genres en meer.

Ook las ik vroeger alleen maar Engels, maar ben ik door het bloggen meer Nederlands gaan lezen. In eerste instantie omdat uitgeverijen natuurlijk alleen Nederlandse boeken aanbieden als recensie-exemplaar, maar ook omdat ik meer en meer ben gaan beseffen wat het voor Nederlandse uitgeverijen kan betekenen als er meer Engels gelezen wordt in plaats van Nederlands. En we willen natuurlijk niet dat al deze leuke uitgeverijen verdwijnen en niks leuks meer kunnen uitgeven en organiseren.

Veranderingen in logo

Logo door de jaren heen

Het logo van Reviews & Roses is door de jaren heen ook enorm veranderd. Ik maakte ze eerst zelf via PicMonkey. Ook degenen die uiteindelijk nooit het levenslicht hebben gezien. Maar wat ik werkelijk wilde kon ik niet zelf maken. Daarom heb ik een illustrator ingeschakeld die voor mij het huidige logo heeft gemaakt. Hier kan ik nog járen mee vooruit en ik vind het ontwerp nog altijd prachtig!

Veranderingen in assertiviteit

Bloggers bij Zomer & Keuning

Ik ben heel verlegen van mijzelf en enorm onzeker. Ik was pas twee maanden een blogger toen ik een uitnodiging kreeg van Uitgeverij Zomer & Keuning. Of ik aanwezig wilde zijn bij een bloggerevent. Ja, natuurlijk wilde ik daar graag heen. Wauw, alleen al het feit dat ze mij kenden en mij daar wilden hebben vond ik al geweldig. Maar… dan moest ik wel helemaal naar Utrecht, en in mijn eentje. * Slik * Maar ik deed het gewoon, en dit was het begin van iets prachtigs. Niet alleen een prachtige samenwerking met Zomer & Keuning, maar ook diverse blogvrienden heb ik die dag ontmoet, en velen nog hierna. Hierna maakte ik vaker verre reizen met de auto en bezocht ik events in mijn eentje. Er ging een hele nieuwe wereld voor mij open!

Wat waren grote veranderingen voor jou de afgelopen 5 jaar?

Sterren

Nog 4 dagen tot 1 september 2019!

Deze post is al 758 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “4 dingen die veranderd zijn sinds ik begon met bloggen

  1. Leuk artikel! Ik zie mezelf 😉 Ik blog een klein jaar langer dan jij, maar ik herken zeker hoeveel er de afgelopen jaren is veranderd. Je verandert toch aardig als persoon in 5/6 jaar!