Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Recensie | Superman & Lois – Seizoen 1

Superman & Lois - Seizoen 1
Superman & Lois - Seizoen 1

Titel: Superman & Lois
Releasedatum: 12 oktober 2022 (blu-ray)
Creator: Todd Helbing, Greg Berlanti
Cast: Tyler Hoechlin, Elizabeth Tulloch, Alex Garfin, Jordan Elsass, Erik Valdez, Inde Navarrette, Wolé Parks, Dylan Walsh, Emmanuelle Chriqui, Adam Rayner
Speelduur per afl.: 44 minuten
Genre: Actie, Avontuur, Drama
Kijkwijzer: 12+ (Geweld)

Waardering: 3 uit 5.

Superman (Tyler Hoechlin), de beroemdste stripheld ter wereld, en zijn wederhelft journaliste Lois (Elizabeth Tulloch) staan voor een van hun grootste uitdagingen ooit: je kinderen opvoeden als je een werkende ouder bent in onze modern samenleving.

Wanneer het aankomt op DC of Marvel, ben ik overwegend Marvelfan. Maar ik geniet ook enorm van alles in de DC wereld. En daarbinnen ben ik dankzij Smallville groot fan van Superman geworden. Ik kon dan ook niet anders dan de nieuwe serie Superman & Lois uitproberen.

Superman & Lois

In Superman & Lois zijn we een stuk verder in de toekomst dan in Smallville of welke Supermanfilm dan ook. Clark en Lois zijn getrouwd en hebben inmiddels een tienertweeling. Wanneer we het verhaal instappen zijn ze aanbeland op het punt waarop ze aan het overdenken zijn of ze hun kinderen moeten vertellen dat Clark Superman is. Wanneer Clarks moeder komt te overlijden komen ze weer in Smallville terecht.

Superman & Lois still - Seizoen 1

Arrowverse

Superman & Lois is één van de vele series binnen het Arrowverse, en als ik mij niet vergis is deze voortgekomen uit de serie Supergirl, waar ik deze Superman meerdere keren voorbij heb zien komen. Persoonlijk vond ik Supergirl niet bepaaldde sterkste serie, en ook andere series binnen de Arrowverse takelden mij inziens na een tijdje af. Superman & Lois is helaas niet heel anders. Qua sfeer en stijl is de serie duidelijk een Arrowverse serie. Al moet ik wel zeggen dat qua look en feel de locatie Smallville dicht bij de serie Smallville komt. Wat ik een leuke bijkomstigheid vindt. Hierdoor is het net alsof je de plek weer opnieuw bezoekt.

De toekomst

Het idee van Supermans toekomst vind ik erg leuk. Clark en Lois met twee tieners en een mogelijkheid dat één of misschien zelfs beide kinderen krachten kunnen ontwikkelen (ze zijn immers half Kryptonian). En in eerste instantie maakt dit Superman & Lois interessant om naar te kijken. De gehele familiedynamiek en hoe ze omgaan met Superman wordt helaas na een aantal afleveringen iets meer bijzaak. De focus komt te liggen op het grote kwaad en hoe dit te verslaan. En dat is helaas waar het verhaal langzaamaan steeds minder wordt. Het enige dat nog echt blijft boeien is het verhaal van de kinderen. Ook de visuele effecten zijn wisselend goed en minder.

Superman & Lois still - Seizoen 1

Superman himself

Gek is ook dat ik in Teen Wolf megafan was van acteur Tyler Hoechlin. Toch vind ik hem als Superman iets te keurig. Zo’n sterke en stoere gast, maar toch ziet hij er in deze serie niet imposant uit. Terwijl ik weet dat de acteur dit wel zou kunnen. Henry Cavill en Tom Welling deden dit in mijn ogen veel beter. Ook van de andere acteurs in de cast ben ik niet honderd procent overtuigd.

Eindoordeel

Superman & Lois heb ik met gemengde gevoelens gekeken. Enerzijds vind ik het leuk om te zien hoe het verder gaat met Clark Kent járen later wanneer hij volwassen is en zelf kinderen heeft. Terug zijn in Smallville doet me weer denken aan die heerlijke serie uit mijn tienerjaren. Anderzijds wordt de serie na een tijdje minder interessant voor een dertien-in-een-dozijn gevecht tussen goed en kwaad en raak je makkelijk afgeleid tijdens het kijken. Ik twijfel nog of ik seizoen twee op korte termijn ook zal gaan kijken (deze vind je al op HBO Max), gezien er momenteel andere series zijn die mij meer weten te pakken. Desalniettemin een kleine voldoende voor Superman & Lois.

Wie is jouw favoriete DC held(in)?


De Blu-ray bevat de volgende extra’s: Superman: Alien Spirit / Superman & Lois: Legacy of Hope / Never Alone: Heroes and Allies / DC FanDome Panel: Superman & Lois.Deze post is al 643 keer gelezen


Geef een reactie