Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Series om te kijken met je partner #4 | Breaking Bad & Better Call Saul

Series om te kijken met je partner - Breaking Bad - Better Call Saul

Een paar maanden geleden kwam voor het eerst een artikel online in de rubriek series om te kijken met je partner, en inmiddels is ook al een tweede en derde editie verschenen. Samen met mijn vriend bespreek ik in de rubriek series om te kijken met je partner, telkens twee tv-series die we samen hebben gekeken. Vandaag zetten we deze rubriek weer voort met het bespreken van nog twee tv-series die we samen hebben gekeken. Wij weten dat het soms lastig is om een serie te vinden die je beiden leuk vindt, dus hopelijk brengen we jou en je partner in crime op ideeën met de artikelen in deze rubriek. Vandaag: Breaking Bad en Better Call Saul.

Sterren

Breaking Bad

Breaking Bad

Breaking BadAantal seizoenen: 5
Looptijd: 2008-2013
Cast: Bryan Cranston, Aaron Paul, Anna Gunn, Dean Norris, Betsy Brandt, RJ Mitte, Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Giancarlo Esposito
Tagline: Change [the] Equation.
Speelduur per aflevering: 49 minuten
Genre: Misdaad | Drama | Thriller
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, Angst, Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik
Koop op bol.com

Breaking Bad gaat over een scheikundeleraar van 50 die ontdekt dat hij, ondanks dat hij nooit heeft gerookt, longkanker heeft. Om zijn gezin financieel veilig te stellen na zijn dood, neemt hij een radicale beslissing en komt daardoor van de ene in de andere bizarre situatie. – MijnSerie.nl

Jessica

Breaking Bad is denk ik de eerste serie die Stefan en ik echt samen zijn gaan volgen. Volgens mij trok de serie mij in eerste instantie überhaupt niet zo, maar er stonden al vier seizoenen op Netflix en er waren weet ik hoeveel mensen die de serie maar bleven aanraden. Toen we echter uiteindelijk drie afleveringen hadden gezien, vonden we er niks aan. Ik vond het een gruwelijke serie en het trok me gewoonweg niet. Waarom we later alsnog verder zijn gaan kijken weet ik niet meer, maar de serie werd gelukkig met de aflevering beter. Ik ging langzaam maar zeker meeleven met de personages – zelfs met degenen waarvan ik dat niet had gedacht -, en elke aflevering eindigde zo, dat je direct door wilde naar de volgende aflevering. Absoluut een sterke serie. Je moet even door het begin bijten, maar daarna wordt de serie echt awesome.

Stefan

Toen seizoen 1 van Breaking Bad net uitkwam zijn we na een aflevering of 4 gestopt met kijken. De serie was simpelweg niet wat we er beiden van verwachten. Het verhaal was traag en het trok me niet om verder te kijken. Na ruim een jaar zijn we de serie toch weer gaan volgen na vele goede geluiden over Breaking Bad uit onze omgeving. Seizoen 1 was even een zure appel waar je doorheen moest, maar vanaf het 2e seizoen begonnen we echt mee te leven met het verhaal en wilden we steeds weten hoe het verder zou gaan.

Op het eerste seizoen na is dit één van de beste series die ik in jaren heb gevolgd. Tevens een compliment naar de makers over het eind van de serie. Het einde is namelijk ook echt het einde en niet een halfbakken einde waarbij er mogelijk toch nog een vervolgseizoen kan volgen zoals vele series doen (en daardoor meestal teleurstellend eindigen).

Sterren

Better Call Saul

Better Call Saul

Better Call SaulAantal seizoenen: 4 (wij moeten nog starten aan seizoen 4)
Looptijd: 2015 tot heden
Cast: Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Rhea Seehorn, Patrick Fabian, Michael KcKean, Michael Mando, Giancarlo Esposito
Tagline: Make the call
Speelduur per aflevering: 46 minuten
Genre: Misdaad | Drama
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)
Koop op bol.com

Better Call Saul vertelt het verhaal van de in een winkelcentrum gevestigde superadvocaat Saul Goodman in de jaren voordat hij Walter Whites advocaat werd. Van parkeerboetes tot massamoord, van uitglijders tot obligatiefraude, Saul regelt het allemaal. – MijnSerie.nl

Jessica

Tijdens Breaking Bad vond ik het later geïntroduceerde personage Saul Goodman altijd een leuke toevoeging. Ook leuk is dat we het personage Mike Erhmantraut weer terugzien in Better Call Saul; dat was toch ook een favoriet bijpersonage van mij. Toen Breaking Bad eindigde vond ik het een fijn idee dat we toch nog niet helemaal afscheid hoefden te nemen.

Het is leuk om te zien hoe eerdergenoemde personages zijn geworden tot wat ze waren in Breaking Bad. Better Call Saul speelt zich namelijk vóór Breaking Bad af en Saul Goodman was eerst geen Saul Goodman, maar Jimmy McGill. Hoe verder de serie vordert, des te meer dingen je vorm aan ziet nemen die je als kijker van Breaking Bad herkent, maar je leert Jimmy en Mike ook op een dieper niveau kennen. En langzaam maar zeker zullen er steeds meer bekende personages geïntroduceerd worden. Als je Breaking Bad leuk vond, dan vind je Better Call Saul ongetwijfeld ook leuk.

Stefan

Toegegeven, ik ben een fan van Breaking Bad en vind Better Call Saul daarom mogelijk ook beter dan de serie eigenlijk is. Better Call Saul is een spin-off van Breaking Bad en speelt zich af voor de periode van Breaking Bad. Voor mij als fan geeft dit toch wel iets extra’s omdat ik nu de bij-personages van Breaking Bad veel beter leer kennen en ook beter begrijp wat hun achtergrond is. Als je Breaking Bad niet gezien hebt of het niet helemaal jou ding is, dan is Better Call Saul waarschijnlijk ook niet jou ding.

Sterren

Hebben jullie deze series al gezien?

Deze post is al 1452 keer gelezen


Geef een reactie