Categorieën: Blog Business / Tags:

Geschreven door Jessica

Het eerste jaar van Reviews & Roses in cijfers

Reviews & Roses in cijfers

Na een jaar bloggen ben ik stiekem zelf wel heel benieuwd naar de cijfers. Natuurlijk check ik regelmatig Google Analytics en ben ik elke keer weer verrast hoeveel mensen mijn blog die maand hebben weten te vinden, maar het leek mij wel eens leuk om eens een overzichtje te maken met wat cijfers en een korte toelichting van mijzelf. Ik hoop dat jullie het net zo leuk vinden om te lezen als dat ik vond om deze cijfers te verzamelen.

Blog Basics

De top 10 animatiefilms wordt elke dag minstens wel één keer bezocht. Bijzonder om te zien welke artikelen veel gelezen worden. Zo worden ook de blogposts over Shop America, Teen Wolf, Coca-Cola en de Selectie trilogie dagelijks gevonden. Het aantal winacties wordt deze week trouwens behoorlijk opgekrikt.

All About Books

Oké, technisch gezien staat het aantal quotes op boeken nog op één, maar in september komt er nog één bij. In augustus heb ik deze quote al aangeleverd dus ik tel hem gewoon mee. Ik vind het sowieso enorm gaaf dat er überhaupt een quote van mij op een boek staat, omdat het niet eens in mij opgekomen was dat zoiets moois mij zou kunnen overkomen, laat staan in het eerste levensjaar van mijn blog. Ik kreeg zelfs tranen in mijn ogen toen ik een mail van Dagmar (marketingcoördinator bij Z&K) kreeg met de vraag of ik een quote wilde aanleveren voor het boek Onverminderd van Rebecca Yarros. De eerste quote staat op De stem van de zee van Mara Li en heeft een speciaal plekje in mijn boekenkast gekregen. Onverminderd zal ook prominent in mijn kast komen te staan zodra het boek half september officieel uitkomt!

All about movies

Erg verrassend om te zien naar welke films jullie het meest nieuwsgierig zijn. Als ik dan toch nog één zou mogen aanraden die niet in dit lijstje staat dan is dat Love, Rosie.

Google Analytics Statistieken

Emmy van Zon en Maan schreef recentelijk een blogpost waarin ze drie bloggers in het zonnetje zette en ik smolt dankzij haar lieve woorden. Ik kan best onzeker zijn, dus dit soort complimenten willen nog wel eens voor blije tranen in mijn ogen zorgen. Door Ellis is trouwens ook jarig vandaag dus ook even een hiep hiep hoera voor Door Ellis! Alle vijf blogs volg ik overigens trouw en raad ik jullie ook zeker aan om te gaan volgen als je dat nog niet doet.

Social Media

 • Aantal Facebook volgers: 120
 • Aantal Twitter volgers: 367
 • Aantal Instagram volgers: 172
 • Aantal Bloglovin’ volgers: 195

Dit was het eerste jaar van Reviews & Roses in cijfers. Ik sta versteld, want ik had nooit verwacht dit te bereiken. Ik had je waarschijnlijk zelfs uitgelachen als je mij een jaar geleden had verteld dat dit het resultaat zou zijn van het beginnen met Reviews & Roses. Maar ik geniet er zo ontzettend veel van! Dit eerste jaar van Reviews & Roses heeft mij zoveel moois gebracht. Reviews & Roses is niet meer gewoon een plek waar ik mijn mening verkondig over films die ik heb gezien of boeken die ik heb gelezen, het is echt een groot onderdeel van mijn leven geworden. Ja, ik steek er enorm veel tijd in, maar dat is het helemaal waard. Mijn zelfvertrouwen heeft zeker een boost gehad dankzij jullie lieve complimenten, al betwijfel ik of ik er ooit aan zal wennen dat jullie zoveel lieve woorden over hebben voor mij en mijn blog. En ook bij elke nieuwe volger op social media of Bloglovin’ dans ik een rondje door de kamer. Vraag mijn vriend maar eens hoe groot mijn grijns is wanneer ik een lieve reactie ontvang of zie dat Reviews & Roses een nieuwe volger heeft, en hetzelfde geldt voor uitnodigingen voor leuke evenementen waar ik zo van geniet en zoveel energie van krijg. Ook heb ik heel veel leuke en lieve mensen leren kennen en daarvoor ben ik ook enorm dankbaar. Dankzij Reviews & Roses heb ik een grote groep mensen, een hele community, ontdekt met dezelfde interesses en achteraf gezien merk ik dat ik dat echt miste in mijn leven, dus daarvoor dank! Ik ga lekker verder met bloggen en ben benieuwd naar hoe dit overzicht er volgend jaar uit zal zien.

Lieve lezers, bedankt!

Deze post is al 2318 keer gelezen


Geef een reactie

27 responses to “Het eerste jaar van Reviews & Roses in cijfers

  • Ahw wat lief ^^
   Ik vind het zo leuk dat we elkaar volgen en dat we af en toe ook tips uitwisselen, ik ben je nog altijd eeuwig dankbaar voor die code voor dat balkje bij de movie challenge 😀

 1. Haha, wat leuk om te zien dat er zoveel mensen vanaf mijn blog doorklikken naar jou! Ik zie het natuurlijk wel in mijn overzichtje, maar ik weet nooit hoe het opweegt tegen de andere bloggers. Gefeliciteerd met je blogverjaardag <3

 2. Heel raar, maar Dylan O’Brien speelt toch in Teen Wolf? Ik heb hem één keer genoemd op mijn site en zijn naam verschijnt toch telkens weer in de zoektermen voor mijn blog. Heel apart. Volgensmij wordt ‘ie gewoon heel vaak gegoogled haha. Maar goed jaar heb je gehad! 🙂

  • Yes, dat klopt! Hij heeft echt naam gemaakt met Teen Wolf, is tegenwoordig mateloos populair en breekt zo langzamerhand ook door in de filmwereld. Ik denk dat er inderdaad wel dagelijks naar hem gezocht wordt op Google 😀 (ik ben zelf ook groot fan haha)

 3. Een mooi eerste jaar en natuurlijk fantastisch dat je al wat quotes op een boek hebt, dat lijkt me erg veel voldoening geven. Iets van mij komt waarschijnlijk dit jaar ook in een boek terecht, maar daar moet ik nog even op wachten, maar kijk daar erg naar uit.

  Daarnaast mooie cijfers, je hebt duidelijk een goede niche gevonden en geschreven over dingen die mensen aanspreken. Top!