Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Leah on the Offbeat – Becky Albertalli

De eigenzinnigheden van Leah Burke - Becky Albertalli
Boekrecensie | Leah on the Offbeat – Becky AlbertalliLeah on the Offbeat door Becky Albertalli
Serie: Simonverse #3
Verschenen: 3 mei 2018 bij Blossom Books, Penguin Books
Format: Audioboek, duur audioboek 7 uur en 6 minuten
Genre: Contemporary, LGBTQ, Romantiek, Young Adult
Lees ook: De voordelen van onbeantwoorde liefde, Wat als dit het is
Rating: 4 Stars | Goodreads

Penguin presents the audiobook edition of Leah on the Offbeat by Becky Albertalli, read by star of Stranger Things Shannon Purser. When it comes to drumming, Leah Burke is usually on beat - but real life isn't always so rhythmic. An anomaly in her friend group, she's the only child of a young, single mum, and her life is decidedly less privileged. And even though her mom knows she's bisexual, she hasn't mustered the courage to tell her friends - not even her openly gay BFF, Simon. So Leah really doesn't know what to do when her rock-solid friend group starts to fracture in unexpected ways. With prom and college on the horizon, tensions are running high. It's hard for Leah to strike the right note while the people she loves are fighting-especially when she realizes she might love one of them more than she ever intended.

Leah on the Offbeat

Nadat ik De voordelen van onbeantwoorde liefde had uitgelezen, twijfelde ik of ik Simon vs de verwachtingen van de rest van de wereld zou gaan lezen, of De eigenzinnigheden van Leah Burke (Leah on the Offbeat in het Engels). Ik verwachte namelijk dat ik nog één boek zou kunnen lezen voordat ik Becky Albertalli mocht interviewen. Uiteindelijk ben ik gegaan voor het boek van Leah, gezien ik de film Love, Simon al had gezien en had gelezen over de verschillen tussen boek en film. Ik had helaas geen tijd het boek fysiek te lezen, dus las ik het als luisterboek terwijl ik bezig was met het bedrukken van totebags. Helaas was het boek alleen verkrijgbaar als Engels audioboek.

De eigenzinnigheden van Leah Burke - Becky Albertalli

Over het audioboek

Laat ik beginnen met wat opmerkingen over het audioboek. Dat vond ik namelijk ontzettend goed! De stem van Shannon Purser (Riverdale en Sierra Burgess is a Loser) paste in mijn beleving per-fect bij Leah Burke. Hierdoor kon ik mij nóg beter inleven in Leah, want de omschrijving van Leah van Becky Albertalli deed natuurlijk de rest.

Niet mijn favoriete boek, maar wel fijn

Leah on the Offbeat is niet mijn favoriete boek van Becky Albertalli, maar hij las – of in dit geval, luisterde – wederom enorm lekker weg. Becky heeft een hele fijne schrijfstijl die makkelijk te begrijpen is, en ze schrijft mooi vlotte en soepele zinnen.

De reden dat dit boek niet mijn favoriete boek van Becky is geworden, is omdat de karaktereigenschappen van Leah mij niet altijd evenveel trokken en ik hierdoor iets minder feeling met haar personage had. Maar dat is ook alles. De onderwerpen die besproken worden in De eigenzinnigheden van Leah Burke worden weer fantastisch en realistisch neergezet. Ik denk ook dat veel jongeren ongeacht hun seksuele voorkeur dingen zullen herkennen die de personages meemaken. Het verhaal draait namelijk ook om vriendschap en het einde van een tijdperk (afstuderen en naar de universiteit gaan).

De eigenzinnigheden van Leah Burke - Becky Albertalli

Het Simonverse

Wat ontzettend leuk is aan alle boeken die zich in de Simonverse afspelen, is dat je dus personages terug ziet uit eerder boeken. Zo zie je dus ook hoe het verder gaat met Simon en Blue – ik zal de echte naam hier niet noemen voor diegenen die het eerste deel nog niet hebben gelezen. Waar je dus alle drie boeken ook prima los van elkaar kan lezen, zit er dus wel een tijdlijn in, en kan bijvoorbeeld De eigenzinnigheden van Leah Burke verklappen hoe Simon VS afloopt.

Conclusie

Leah on the Offbeat / De eigenzinnigheden van onbeantwoorde liefde is weer een mooi geschreven boek van Becky Albertalli. Het is niet mijn favoriete boek doordat ik iets minder feeling met het personage Leah Burke had. Dit deed echter verder niets af aan de hoe ook dit keer weer goede onderwerpen naar voren werden gebracht en op een sterke manier werden beschreven. Een boek dat voor vele jongeren herkenbaar zal zijn ongeacht diens seksuele voorkeur, want het gaat niet alleen om biseksualiteit, maar ook om vriendschap en het einde van een tijdperk.

Ik luisterde Leah on the Offbeat via Storytel.

Deze post is al 1287 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Boekrecensie | Leah on the Offbeat – Becky Albertalli