Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Van Jou – Sophie Jackson

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten voor Stuk van Jou (A Pound of Flesh #1) , Stil van Jou (A Pound of Flesh #2) en Samen (novelle).

Boekrecensie | Van Jou – Sophie JacksonVan Jou door Sophie Jackson
Serie: A Pound of Flesh #3
Verschenen: 5 september 2017 bij Zomer & Keuning
aantal pagina's: 268
Genre: New Adult
Lees ook: Stuk van jou, Stil van Jou, Samen
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Nadat zijn vader zijn tweede hartaanval in twee jaar tijd heeft gehad, vliegt Riley terug naar zijn ouderlijk huis in Michigan. Daar ontmoet hij ook Lexie weer, het meisje dat ooit zijn hart brak. De aantrekkingskracht tussen Riley en Lexie is nog steeds bijzonder sterk, en ondanks dat Lexie een groot geheim voor Riley verborgen houdt, kan ze zijn charmes niet weerstaan. Maar er is veel, heel veel gebeurd tussen hen - misschien wel teve veel om ooit nog samen overheen te komen.

Van Jou

Begin september kwam eindelijk het derde deel in de A Pound of Flesh-serie uit: Van Jou. Ik had hem graag gelezen vóór het bezoek van Sophie Jackson, maar dat is helaas niet gelukt. Hiervoor had ik helaas te weinig tijd tussen de release en de komst van Sophie, en ik had teveel andere deadlines.

Sophie Jackson - Van Jou

Riley

Ik wist echter in één avond ruim halverwege te komen! Van Jou leest dus echt lekker makkelijk weg. Eigenlijk wat we ook al wel gewend waren van Sophie Jackson. Stuk van Jou en Stil van Jou had ik ook zó uit. Ik las mijn recensie terug van Stuk van Jou en blijk daarin gezegd te hebben dat ik het zo jammer vond dat Riley geen eigen boek had. Nou, nu is hij er dus wel, en ik heb ervan genoten.

Heden en verleden

Wat ik leuk vond aan Van Jou is hoe we schakelen tussen heden en verleden en zo steeds meer te weten komen over hoe Riley en Lexie bij elkaar zijn gekomen, en hoe het uiteindelijk mis is gelopen. Want uit de andere boeken weten we al dat Riley één grote liefde heeft gehad en daar nooit overheen is gekomen. Er is – ik denk ongeveer halverwege – een twist/onthulling die ik geweldig vond. Dit komt door de scènes die daarop volgen, het is echt een lichtpuntje en zo lief! Wat “het” exact is kan ik natuurlijk niet vertellen zonder spoilers, dus dat doe ik niet. Extra leuk is hoe we Riley en zijn broers samen zien. Tate was ook in Stil van Jou al een fantastisch bijpersonage, en ik lees nog graag meer van hem.

Sophie Jackson - Van Jou

Voorspelbaar

Ik had echter wel dat ik mij steeds meer ging afvragen hoe het zou eindigen. Er waren op een gegeven moment nog maar een paar pagina’s over… Hoewel de gebeurtenissen verder prima waren beschreven, vond ik het allemaal wel iets te toevallig en net goed uitkomen. Hier en daar was het verhaal ook wat voorspelbaar. Maar stiekem vond ik dat helemaal niet zo erg. Het verhaal is namelijk gewoon erg fijn om te lezen.

Conclusie

Hoewel op de achterkant van het boek staat dat dit het laatste deel in een trilogie is, geeft Sophie Jackson zelf aan dat het best mogelijk is dat er nog een deel gaat komen. Tate is hiervoor een grote kanshebber, maar ook Seb; beiden broers van Riley. Ik kijk er naar uit, want ik heb genoten van Van Jou. Het boek leest makkelijk weg, en het verhaal is leuk – al hier en daar soms iets voorspelbaar. Welke is nou mijn favoriet? Ik denk dat Stil van Jou en Van Jou beiden kans maken. Maar toen Sophie Jackson mij verplichte om te kiezen, ben ik voor Stil van Jou gegaan, haha. Je kunt alle boeken los van elkaar lezen, maar als je voor de echte leeservaring wilt gaan: lees ze dan op volgorde.

Koop bij bol.com RR

Deze post is al 1915 keer gelezen


Geef een reactie