Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Deze boeken las ik de laatste tijd #12

Deze boeken las ik de laatste tijd

Elk kwartaal vertel ik jullie welke boeken ik heb gelezen. De volledige recensies heb je al kunnen lezen of verschijnen binnenkort. Maar in Deze boeken las ik de laatste tijd zie je alle boeken en mijn conclusies nog even mooi op een rijtje.

Gezien ik wat achterloop heb je nog wat tegoed. In het laatstekwartaal van 2020 las ik 8 boeken. Dit is minder dan ik ongeveer wil lezen in drie maanden, MAAR ik heb wel mijn Goodreads Challenge van 2020 gehaald. Kijk je hier mee naar de boeken die ik heb gelezen in oktober, november en december 2020?

p.s. Klik op de boekcover om mijn volledige recensie te lezen. Let op, nog niet alle recensies staan online.

Ik hou je vast - Marina Folkers

Ik hou je vast – Marina Folkers

Standalone | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4.5 uit 5.

Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent.

Mijn eindoordeel | Ik hou je vast is een nieuw hoofdstuk in de schrijfcarrière van Marina Folkers. Waar eerdere boeken echt feelgood te noemen waren, heeft Ik hou je vast een wat zwaarder thema en gevoel. Het leest nog steeds lekker vlot weg, maar ik kreeg helaas niet het compleet meeslepende gevoel dat ik wel bij onder andere Meer dan ooit had. Dit is dan ook de reden dat ik het boek geen vijf, maar viereneenhalf sterren geef. Wat nog steeds erg hoog is overigens, haha. O, en zo leuk: de beste vriendin van Millie heet Jess!

Sterren
Zij die vecht - Roni Loren

Zij die vecht – Roni Loren

Long Acre #3 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 5 uit 5.

Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel studenten om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Twaalf jaar later wordt er een documentaire gemaakt over de schietpartij en komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Taryn verloor haar jongere zusje bij de schietpartij, maar niemand weet dat het haar schuld is dat ze overleden is. Ze kan de ingrijpende gebeurtenis niet vergeten en ze kan zichzelf al helemaal niet vergeven.

Shaw Miller werd als broer van de schutter op Long Acre High School door iedereen herinnerd aan de gebeurtenis. Hij besluit zijn leven om te gooien: hij verandert zijn uiterlijk, zijn naam en zijn leven. Zo staat niets hem in de weg om opnieuw te beginnen… denkt hij.

Mijn eindoordeel | Zij die vecht is van de eerste drie delen in de Long Acre-serie mijn absolute favoriet. Dit is wat ik voor ogen had bij het lezen van de omschrijving van deze serie. Zij die vecht is nog meer gefocust op de gevolgen en het omgaan met de shooting. Maar door de aard van het werk van Taryn ook op het voorkomen van shootings in de toekomst. Bijzonder hierbij is ook het perspectief van de broer van de schutter wiens leven op een andere manier tot hel gemaakt is. De verdieping, de vlotte schrijfstijl en de prachtig uitgeschreven personages maken dat ik genoten heb van dit boek en met veel plezier uitkeek naar het vierde en laatste deel: Hij die vasthoudt.

Sterren
Hij die vasthoudt - Roni Loren

Hij die vasthoudt – Roni Loren

Long Acre #4 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 5 uit 5.

Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel studenten om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Twaalf jaar later wordt er een documentaire gemaakt over de schietpartij en komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Ashton had beloofd om nooit meer terug te keren naar Long Acre na de schietpartij, maar dat loopt anders. Als hij weer aankomt in zijn oude woonplaats komt hij zijn beste vriendin Kincaid tegen. Jaren geleden liet hij haar achter. Hoe kan zij hem ooit vergeven?

Kincaid heeft de dood van haar vriendje nooit kunnen accepteren. Waarom overleefde zij de schietpartij wel en hij niet? Ze probeert haar leven weer rustig op te pakken, maar dan staat haar beste vriend Ash na jaren opeens weer voor haar neus.

Mijn eindoordeel | Met dit vierde deel in de Long Acre-serie wordt het geheel mooi afgerond. In Hij die vasthoudt lees je naast het verhaal in het heden ook grotere stukken over het verleden. Over de vriendschap tussen Kincaid en Ashton, en hoe Kincaid en Graham destijds samengekomen zijn. Maar het meest indrukwekkend is het stuk waarbij je echt aanwezig bent bij de shooting en je hart wordt geraakt.

Sterren
Het negende huis - Leigh Bardugo

Het Negende Huis – Leigh Bardugo

Alex Stern #1 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 3.5 uit 5.

Alex Stern heeft altijd geesten kunnen zien, maar ze had nooit verwacht dat die gave nog eens van pas zou komen. Als ze na een jeugd vol angsten een beurs krijgt om aan de prestigieuze Yale-universiteit te studeren, is ze stomverbaasd. Waarom wordt uitgerekend zij uitgenodigd? Het antwoord blijkt al snel: vanwege haar gave. Op Yale maken acht geheime genootschappen de dienst uit. Ze opereren vanuit de schaduwen, waar ze rituelen uitvoeren die de wereld naar de hand van de elite zetten. Om hun activiteiten veilig en geheim te houden, bestaat Het negende huis. Een negende genootschap dat de taak heeft de geesten op afstand en de levenden veilig te houden.

Als het lijk van een neergestoken meisje wordt gevonden, komt Het negende huis direct in actie. De genootschappen ontkennen elke verantwoordelijkheid, maar Alex heeft haar twijfels. Ze gaat op onderzoek uit en hoe dichter ze bij de waarheid komt, des te groter wordt het gevaar. Alex wordt in de gaten gehouden en de geesten worden steeds agressiever. Als haar mentor – de leider van Het negende huis – verdwijnt, is de chaos compleet. Hoe kan Alex zich verweren tegen een onzichtbare vijand die overal tegelijkertijd lijkt te zijn?

Mijn eindoordeel | Hoewel ik wat moeilijk in Het negende huis kwam, heb ik uiteindelijk wel van het verhaal genoten. Des te dichter ik bij de ontknoping kwam des te moeilijker vond ik het om het boek weg te leggen. Toch was deze magische fantasy horror detective niet helemaal mijn ding. Maar wanneer die genres tezamen wél jouw ding zijn, dan ga je echt genieten van dit boek. Een tweede boek vind ik eigenlijk niet nodig, maar nu ik dit eerste deel heb gelezen zal ik hoogstwaarschijnlijk het tweede deel ook gewoon oppakken.

Sterren
Bring down the stars - Emma Scott

Bring Down the Stars – Emma Scott

Beautiful Hearts #1 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 4.5 uit 5.

I fell for Connor Drake. I didn’t want to; I fought against it, but I fell in love with him anyway. With his words. With his poetry. With him. The gentleness and beauty of his soul that speaks directly to mine. He writes as if he can feel my heart, hear its cadence and compose the exact right lyrics to accompany every beat and flow.

I’m in love with Connor…so why do I feel an inexplicable pull to his best friend, Weston? Grouchy, sullen, brooding Weston Turner, who could cut you down with a look. Fiercely intelligent with a razor sharp wit and acid tongue, he’s the exact opposite of Connor in every way, and yet there’s electricity in the air between us. The thorny barbs Weston wraps around himself can’t keep me away.

But the more time I spend with these men, the more tangled and confused my emotions become. When they both sign up for the Army Reserves during a time of increasing strife in the Middle East, I fear I’ll never unravel my own heart that sometimes feels as if it will tear straight down the middle…for both of them.

Mijn eindoordeel | Bring Down the Stars is een heerlijk luchtig en vermakelijk, maar af en toe ook spannend boek. Het begin is even wennen wanneer je een New Adult boek verwacht, maar geloof mij: het is het wachten waard. De thema’s in het verhaal zijn herkenbaar, ook al vind het verhaal in Amerika plaats. Je gaat al snel met de personages meeleven en sluit ze in je hart. Het einde bevat een vreselijk grote cliffhanger die ervoor zorgt dat je direct door wilt met Long Live the Beautiful Hearts.

Sterren
Long live the beautiful hearts - Emma Scott

Long Live the Beautiful Hearts – Emma Scott

Beautiful Hearts #2 | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 5 uit 5.

Never again would I allow my heart to become the plaything of someone else.
Never again would I let a man (or men) come between me and my goals.
Never again would I love without feeling the fullness of that love in return.
Not until I knew it was real. And if that took me a lifetime to find, so be it.

Those were my vows, and after all that had happened with Connor and Weston, I was determined to keep them. To protect my heart.
And then he came home, and my vows became his promises.

He held my heart in his hands with reverence and care.
He helped me find my soul’s greatest purpose in life.
He loved me with a love so pure and vibrant, I knew I’d never feel anything like it in a hundred lifetimes.
It was real.

Until it wasn’t.
Until it all came crashing down when I discovered the deep love I thought I’d found was nestled in a web of lies—so soft and silken I hadn’t noticed it was there.
Until it was too late.

Mijn eindoordeel | Long Live the Beautiful Hearts gaat verder waar Bring Down the Stars eindigde met een brute cliffhanger. Dit tweede deel in de duologie is enorm sterk geschreven en krijgt een nog grotere verdiepingsslag. Het verhaal doet je nadenken en is enorm realistisch neergezet. In het nawoord spreekt de schrijfster over Before en After. Dit had ik ook twee hele goede titels gevonden voor deze duologie. Zeker wanneer je beide delen hebt gelezen, zal je begrijpen waarom.

Sterren
The Brightest Night - Jennifer L. Armentrout

The Brightest Night – Jennifer L. Armentrout

Standalone | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 3 uit 5.

Evie moet in ‘The Brightest Night’ van Jennifer L. Armentrout leren accepteren dat haar leven nooit meer hetzelfde wordt. Een jaar geleden was Evie een heel normaal meisje met een heel normaal leven. Dat bleek een grote leugen nu ze eindelijk weet wie ze was en wat ze is. Evie weet dat ze haar krachten onder controle moet houden zodat ze niemand in gevaar brengt, ook Luc niet. Hij kent haar als de beste en zal alles doen om haar te beschermen: liegen, bedriegen én doden. Maar dan blijkt dat zelfs Luc niet alles weet…

Mijn eindoordeel | The Brightest Night is helaas niet het boek dat ik hoopte dat het zou zijn. Het eerste stuk vond ik helaas saai en de schrijfster kon er maar moeilijk voor zorgen dat ik mijn aandacht erbij hield. Hierna werd het af en aan iets beter met een interessante ontwikkeling of een kleine opschudding, maar ik vond het verhaal in zijn geheel te langzaam gaan.

Wat ik niet had verwacht was dat dit boek met zo’n enorme cliffhanger zou eindigen. Mede omdat ook ik dacht dat dit het slotdeel zou zijn. Maar hij maakt vervolgens dan toch weer nieuwsgierig naar het volgende deel. Stiekem weet ik nu al wel hoe de serie gaat eindigen: eind goed al goed. Maar ik hoop dat ze dit einde met wat meer actie gaat halen. Als ze The Brightest Night had ingekort was het verhaal een stuk vlotter geweest en had ze mijn aandacht er beter bij kunnen houden.

Grayson en Nate zorgen voor de meest interessante stukken in het verhaal. En ook kon ik erg genieten van het feit dat personages uit de LUX-serie meer in beeld kwamen en we meer kwamen te weten over hoe hun levens op dit moment verlopen.

Sterren
Petra Kruijt - Gemma & Partners

Gemma & Partners – Petra Kruijt

Standalone | Goodreads | Koop dit boek

Waardering: 3 uit 5.

Als ze met haar vriendinnen in de trein terug naar huis zit na een feestje, schrijft Gemma een prijsvraag in een stapel kranten. Ze belooft de winnaar een date met… haar! Gelukkig komt Gemma er, zodra ze weer nuchter is, achter dat niemand er serieus op heeft gereageerd. Ze vergeet het incident al snel wanneer ze een prachtige Siamese kat en zijn nog knappere baasje Boudewijn tegenkomt, die duidelijk interesse in haar heeft – en zij in hem. Dan krijgt Gemma toch nog een verlate reactie op haar prijsvraag. Ze stuurt de afzender een mailtje terug en zo ontstaat een steeds boeiendere mailwisseling, met een jongen die toch wel heel leuk is. En hij is vasthoudend: hij gaat helemaal voor haar, net zoals Boudewijn dat doet. Hoe is het mogelijk dat iemand die tot voor kort dacht dat ze een eeuwige single zou worden, ineens twee mannen voor zich weet te winnen? En wie is nu eigenlijk de leukste?

Mijn eindoordeel | Gemma & Partners is een typische chicklit uit 2009. Hoewel het een lekker vlot boek is, en makkelijk is geschreven, miste ikzelf nog wat meer diepgang. Ook de personages waren in mijn ogen helaas niet likeable genoeg en ik zette met regelmaat vraagtekens bij bepaalde keuzes die zijn gemaakt. Het concept was erg leuk, alsook enkele ontwikkelingen bij bepaalde personages, maar de uitwerking had absoluut beter gekund. Persoonlijk ben ik blij dat Petra Kruijt is blijven schrijven, want haar boeken zijn in de loop der tijd steeds beter geworden. Anders had ik immers nooit kunnen genieten van boeken zoals Laat me jou zijn.

Sterren

Hoeveel van deze boeken heb jij gelezen?

Volg Reviews & Roses op Facebook & Instagram

Deze post is al 910 keer gelezen


Geef een reactie