Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Hij die vasthoudt – Roni Loren

Hij die vasthoudt - Roni Loren

Geschatte leestijd: 3 minuten

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. de voorgaande delen.

Boekrecensie | Hij die vasthoudt – Roni LorenHij die vasthoudt door Roni Loren
Serie: Long Acre #4
Verschenen: 1 oktober 2020 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 414
Genre: Contemporary, New Adult
Lees ook: Zij die ontkomen, Hij die blijft, Zij die vecht, Wat als jij het bent, Wat als het wel werkt?, Wat als het echt is?
Rating: 5 Stars | Goodreads

Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel studenten om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Twaalf jaar later wordt er een documentaire gemaakt over de schietpartij en komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Ashton had beloofd om nooit meer terug te keren naar Long Acre na de schietpartij, maar dat loopt anders. Als hij weer aankomt in zijn oude woonplaats komt hij zijn beste vriendin Kincaid tegen. Jaren geleden liet hij haar achter. Hoe kan zij hem ooit vergeven?

Kincaid heeft de dood van haar vriendje nooit kunnen accepteren. Waarom overleefde zij de schietpartij wel en hij niet? Ze probeert haar leven weer rustig op te pakken, maar dan staat haar beste vriend Ash na jaren opeens weer voor haar neus.

Last but not least

Na het prachtige derde deel in de Long Acre-serie kon ik niet wachten om te kunnen beginnen aan het vierde en laatste deel: Hij die vasthoudt. Afgelopen februari verscheen de serie dan ein-de-lijk ook in fysieke vorm. Dus mocht je de serie nog niet hebben gelezen omdat ze alleen als e-book verkrijgbaar waren: nu is je kans!

Hij die vasthoudt - Roni Loren (1)

Hij die vasthoudt

Net als in de voorgaande delen staan ook in Hij die vasthoudt twee personages centraal. Dit keer zijn dit Kincaid en Ashton. Kincaid hebben we al stukje bij beetje leren kennen in de verhalen van Liv, Rebecca een Taryn, maar nu gaan we haar écht leren kennen. Want ze verloor niet alleen haar vriendje Graham door de shooting, ook haar vroegere beste vriend verdween uit haar leven. Ze komen elkaar onverwacht weer tegen, maar kunnen ze wel weer vrienden worden na alles dat er is gebeurd?

Op de eerste rij

Ook in Hij die vasthoudt gaan we dieper in op de shooting die in hun tienerjaren plaatsvond op Long Acre. We beleven de shooting vanuit hun ervaring door hun herinneringen van die tijd – zowel voor als tijdens de shooting – te lezen. Dat laat weer een grote indruk achter doordat je er in feite met je neus bovenop zit. Waar Kincaid niet veel meer kan herinneren aan die dag, ziet Ashton de beelden nog levendig voor zich. De manier waarop ze deze samen en alleen verwerken is heftig en indrukwekkend. Mijn hart brak van medeleven.

Hij die vasthoudt - Roni Loren

Heerlijke personages

Hij die vasthoudt is weer een mooie mix van romantiek en tragedie, maar ook humor speelt absoluut een rol in dit deel passend bij het personage Kincaid. Kincaid is koppig, competitief en impulsief, wat ervoor zorgt dat ze een bouwval (met onverwachte bewoners) besluit te kopen. Dit levert an sich ook weer een prachtig verhaal op waar alle personages uit voorgaande delen samenkomen. Ook de eigenaren van de boekwinkel, de ouders van Kincaids overleden vriendje Graham brengen een extra bijzonder dimensie in het verhaal waar ik van heb genoten.

Conclusie

Met dit vierde deel in de Long Acre-serie wordt het geheel mooi afgerond. In Hij die vasthoudt lees je naast het verhaal in het heden ook grotere stukken over het verleden. Over de vriendschap tussen Kincaid en Ashton, en hoe Kincaid en Graham destijds samengekomen zijn. Maar het meest indrukwekkend is het stuk waarbij je echt aanwezig bent bij de shooting en je hart wordt geraakt.

Lees alle delen in de serie:

Volg Reviews & Roses op Facebook & Instagram

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Zomer & Keuning in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie. Disclaimer

Deze post is al 1165 keer gelezen


Geef een reactie