Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Recensie | The Brightest Night – Jennifer L. Armentrout

The Brightest Night - Jennifer L. Armentrout

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. de voorgaande delen.

Recensie | The Brightest Night – Jennifer L. ArmentroutThe Brightest Night door Jennifer L. Armentrout
Serie: Origin #3
Verschenen: 3 november 2020 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 599
Genre: Young Adult, Fantasy
Lees ook: Wacht op mij, Ga voor mij, Blijf bij mij, Val voor mij, Kies voor mij, Vertrouw op Mij, IJskoud, Obsidian, Onyx, Het probleem met voor altijd, Obsidian, Vurig, Onyx, Opal, Origin, Opposition, Als morgen niet bestaat, The Darkest Star, The Burning Shadow, From Blood and Ash, Droom van mij, Witheet, Steenkoud, Storm and Fury, Rijk van Vlees en Vuur, Kroon van Gouden Beenderen, Schaduw in het Vuur
Rating: 3 Stars | Goodreads

Evie moet in 'The Brightest Night' van Jennifer L. Armentrout leren accepteren dat haar leven nooit meer hetzelfde wordt. Een jaar geleden was Evie een heel normaal meisje met een heel normaal leven. Dat bleek een grote leugen nu ze eindelijk weet wie ze was en wat ze is. Evie weet dat ze haar krachten onder controle moet houden zodat ze niemand in gevaar brengt, ook Luc niet. Hij kent haar als de beste en zal alles doen om haar te beschermen: liegen, bedriegen én doden. Maar dan blijkt dat zelfs Luc niet alles weet...

Nog niet het einde

Zoals jullie inmiddels weten ben ik groot fan van Jennifer L. Armentrout. Niet alleen van haar New Adult boeken, maar ook van haar Young Adult en Young Adult crossover boeken. Na de LUX-serie te hebben verslonden, was daar de Origin-serie over Luc en Evie. The Brightest Night zou in eerst instantie het laatste deel in de trilogie zijn, maar niks in minder waar. Er werd zelfs gezegd dat het misschien vijf zouden worden. Echter, Armentrout heeft op haar Facebookgroep bevestigd dat de Origin-serie zal bestaan uit vier boeken.

Niet verwacht

Ik vind het fantastisch om mee te doen aan een blogtour en om een recensie-exemplaar te ontvangen. Natuurlijk schrijf ik dan het liefst een overwegend positieve recensie. Maar zoals jullie ook weten ben ik altijd open en eerlijk in mijn recensies. En… The Brightest Night viel mij enorm tegen. Ik had het niet verwacht, gezien ik The Darkest Star heb beloond met vijf sterren, en The Burning Shadow met vier. Ik had écht gedacht dat ik ook dit deel zou verslinden. Maar ik moest, zeker de eerste pak-em-beet 180 pagina’s, moeite doen om er doorheen te komen.

The Brightest Night - Jennifer L. Armentrout

The Brightest Night

In The Brightest Night zit de wereld nog steeds opgescheept met dat virus, waarvan de regering de Luxen de schuld geeft. Tegen het einde van The Burning Shadow kwamen onder andere Luc en Evie aan bij een veilige haven voor alle soorten, zowel mens als alien. Evie worstelt nog steeds met haar identiteit als Evie en haar verleden als Nadia. Wie is ze nou eigenlijk? En bovenal: wat kan ze allemaal?

Laag tempo

Er gebeurt voor mijn gevoel bar weinig in The Brightest Night en hierdoor was de spanningsboog erg laag. Veel van de tijd zijn ze aan het praten. Ze proberen dingen te begrijpen en praten over vermoedens, etc. Kortweg: ze draaien overal eeuwig omheen zonder dat er wat gebeurt. Dat Luc en Evie alles voor elkaar zouden doen was ook na de eerste twee delen wel duidelijk. Dus ook dat vond ik weinig toevoegen. Ik las in mijn recensie van The Burning Shadow dat ik aangaf dat er stukken ingekort hadden kunnen worden waardoor de actie eerder van start had kunnen gaan. Helaas is dat er niet op vooruit gegaan in dit derde deel. Ik vond het tempo in het gehele boek erg laag.

The Brightest Night - Jennifer L. Armentrout

Grayson? Grayson!

Na de eerste 180 pagina’s kwamen er gelukkig wat interessantere dingen voorbij. Ik was elke keer weer blij als Grayson of Nate zijn intrede deed in het verhaal. Hun verhalen maakten nieuwsgierig en zorgden ervoor dat ik wilde weten hoe ze in elkaar steken.

Grayson hebben we al vaker voorbij zien komen, en tot op heden wisten we weinig van hem. In dit deel leer je hem iets beter kennen. En ik vind hem dusdanig interessant dat hij van mij een nog wel grotere rol had mogen hebben. Nate ken je nog niet voordat je aan The Brightest Night begint, maar hij brengt een nieuw mysterie met zich mee en gaat zeker weten voor opschudding zorgen.

Conclusie

The Brightest Night is helaas niet het boek dat ik hoopte dat het zou zijn. Het eerste stuk vond ik helaas saai en de schrijfster kon er maar moeilijk voor zorgen dat ik mijn aandacht erbij hield. Hierna werd het af en aan iets beter met een interessante ontwikkeling of een kleine opschudding, maar ik vond het verhaal in zijn geheel te langzaam gaan.

Wat ik niet had verwacht was dat dit boek met zo’n enorme cliffhanger zou eindigen. Mede omdat ook ik dacht dat dit het slotdeel zou zijn. Maar hij maakt vervolgens dan toch weer nieuwsgierig naar het volgende deel. Stiekem weet ik nu al wel hoe de serie gaat eindigen: eind goed al goed. Maar ik hoop dat ze dit einde met wat meer actie gaat halen. Als ze The Brightest Night had ingekort was het verhaal een stuk vlotter geweest en had ze mijn aandacht er beter bij kunnen houden.

Grayson en Nate zorgen voor de meest interessante stukken in het verhaal. En ook kon ik erg genieten van het feit dat personages uit de LUX-serie meer in beeld kwamen en we meer kwamen te weten over hoe hun levens op dit moment verlopen.

p.s. bij het pre-orderen van dit boek kon je de novelle Like the First Time ontvangen. Ook hiervan kunnen jullie binnenkort een recensie verwachten.

Kan jij genieten van boeken waarin het tempo wat lager ligt?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Zomer & Keuning in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 2885 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Recensie | The Brightest Night – Jennifer L. Armentrout

 1. Ik had precies het zelfde. In de eerste twee boeken ging het iets vlotter. Nu is het nogal langdradig. Ik hoop wel dat in het laatste/volgende boek wat meer actie zit. Trouwens, weet jij wanneer boek 4 uit komt. Ik hoop snel 🙂

  • Hoi Isis,

   Ik hoop het ook!
   Het boek wordt in het Engels pas eind 2022 / begin 2023 verwacht, dus in het Nederlands zal het waarschijnlijk niet eerder dan voorjaar 2023 worden. Dit betekent dat we helaas nog even ons geduld op de proef moeten stellen.

  • Hoi Caitlyn,

   Het boek wordt in het Engels pas eind 2022 / begin 2023 verwacht, dus in het Nederlands zal het waarschijnlijk niet eerder dan voorjaar 2023 worden. Dit betekent dat we helaas nog even ons geduld op de proef moeten stellen.