Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Naar deze boeken kijk ik uit #4 | Voorjaar 2021

Naar deze boeken kijk ik uit

De afgelopen drie maanden zijn weer diverse voorjaarsbrochures verschenen bij de uitgeverijen. Om dit lijstje zo compleet mogelijk te maken en zoveel mogelijk releases erin mee te kunnen nemen wacht ik altijd even met het publiceren van mijn lijst. Ik bekijk altijd enthousiast de najaars-, voorjaars- en zomerbrochures, en sinds 2020 lees je drie keer per jaar op Reviews & Roses welke boeken ik in de brochures heb gespot en naar welke boeken ik hiervan uitkijk. Vanaf februari zullen de eerste boeken uit de voorjaarsbrochures verschijnen, dus laten we snel gaan kijken wat we kunnen verwachten in voorjaar 2021!

Sterren

FEBRUARI

Long Acre-serie – Roni Loren

Zij die ontkomen - Roni Loren

Verschijnt: 2 februari 2021
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: Paperback & E-book
Aantal pagina’s: 336 (boek 1), 384 (boek 2), 368 (boek 3), 416 (boek 4)

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik heb alle vier boeken al gelezen, maar nu komen ze ein-de-lijk in paperback uit! Yes! Twijfel je nog of dit wat voor je is, lees dan hier mijn recensie van Zij die ontkomen.

Flaptekst | Twaalf jaar geleden was het gala van de seniors van Long Acre High School. Wat de mooiste avond van hun leven moest worden, werd een nachtmerrie die ze nooit meer zouden vergeten. Bij een schietpartij kwamen veel van hun vrienden om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Nu er een documentaire wordt gemaakt over de schietpartij, komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Liv dacht dat ze nooit meer een voet in Long Acre zou zetten, maar de documentaire brengt haar na jaren weer terug naar huis. Ze wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen, maar ook met een onverwachte verassing als ze haar crush Finn weer tegenkomt.

Finn voelt zich nog steeds schuldig over hoe hij het tussen hem en Liv afliep op het gala twaalf jaar geleden. Als hij haar na jaren weer ziet in zijn thuisstad, hoopt hij op een tweede kans. Kan Liv hem vergeven?

Pre-order de boeken hier
Sterren

Liefde of Lust – Vi Keeland

Liefde of Lust - Vi Keeland

Verschijnt: 4 februari 2021
Uitgeverij: Volt
Verkrijgbaar als: Paperback & Luisterboek
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Hoewel Vi Keeland voor mij niet opweegt tegen bijvoorbeeld een Elle Kennedy, lezen haar verhalen wel erg lekker weg. Ik ben dan ook erg benieuwd naar Liefde of Lust.

Flaptekst | Als Natalia en Hunter elkaar ontmoeten op een bruiloft, is het lust op het eerste gezicht. Maar Natalia heeft veel te knappe mannen met een groot ego zoals Hunter al een tijdje afgezworen. Aangezien zij in New York woont en hij in Californië, is het gelukkig niet al te moeilijk om bij hem uit de buurt te blijven. Bovendien geeft ze hem bij het afscheid een verkeerd telefoonnummer.
Een jaar later lopen ze elkaar toch weer tegen het lijf, en de aantrekkingskracht tussen hen blijkt nog steeds erg intens. Als Hunter voor een werkopdracht meerdere weken in New York moet zijn, stelt hij voor om die weken samen door te brengen, met een duidelijke einddatum en no strings attached. Dat klinkt Natalia goed in de oren. Wat ze voelen is tenslotte alleen lust, geen liefde. Of speelt er toch meer?

Pre-order het boek hier
Sterren

De Raven – Kass Morgan & Daniëlle Paige

De Raven - Kass Morgan & Daniëlle Paige

Verschijnt: 16 februari 2021
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: Hardcover
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Woehoe, Kass Morgan heeft een nieuw boek! Ditmaal samen met een schrijfster die ik niet ken, maar het verhaal klinkt érg interessant.

Flaptekst | Wanneer Vivi Devereaux en Scarlett Winter gaan studeren aan de universiteit van Westerly, sluiten ze zich aan bij de ultra-exclusieve studentensociëteit Kappa Rho Nu. Kappa Rho Nu lijkt een sociëteit als alle andere, maar niets is minder waar. De ambitieuze, invloedrijke leden zijn heksen en ze noemen zichzelf de Raven. Scarlett weet al haar hele leven dat ze een heks is. Ze moet en zal de nieuwe voorzitter van de sociëteit worden, net als haar moeder vroeger – maar Scarlett heeft een geheim dat haar ondergang kan betekenen. Vivi wist tot voor kort niet eens dat heksen bestaan. Wanneer ze toegelaten wordt tot de universiteit, grijpt ze de kans om haar oude leven achter te laten en zichzelf als Raaf opnieuw uit te vinden. Als een vijand uit het verleden van de Raven terugkeert, moeten Scarlett en Vivi ondanks een groeiende rivaliteit met elkaar samenwerken om te voorkomen dat de Raven ten onder gaan.

Pre-order het boek hier
Sterren

Hof van Zilveren Vlammen – Sarah J. Maas

Hof van Zilveren Vlammen - Sarah J. Maas

Verschijnt: 16 februari 2021
Uitgeverij: Best of YA
Verkrijgbaar als: Paperback
Aantal pagina’s: 648

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik ben fan van de ACOTAR-serie. Hof van zilveren vlammen is het eerste deel van een nieuwe fase in het verhaal, maar borduurt tegelijkertijd verder op het verhaal uit de eerdere delen. Ik ben héél benieuwd.

Flaptekst | Nesta Archeron is trots, snel boos en niet zo vergevingsgezind. Sinds ze tegen haar wil Hoge Fae is geworden heeft ze moeite om haar plaats in het vreemde en dodelijke Nachthof. Maar erger dan dat is dat ze de verschrikkingen van de oorlog met Hybern niet kan vergeten.

De enige persoon die haar woede meer dan wie dan ook aanwakkert is Cassian. Maar dat is niet het enige wat hij in haar aanwakkert. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze opeens gedwongen op elkaar aangewezen zijn.

Als de dreiging van oorlog opnieuw haar schaduw over het land werpt, zullen Nesta en Cassian de strijd met zichzelf en hun vijanden aan moeten gaan als ze de fragiele vrede willen bewaren. Maar het ultieme gevaar is hun zoektocht naar acceptatie – en genezing – in elkaars armen.

Pre-order het boek hier
Sterren

MAART

Vaarwel Roscoe – Céla van Gastel

Vaarwel Roscoe - Céla van Gastel

Verschijnt: 2 maart 2021
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: Paperback & E-book
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Céla is een samenvoeging van de zusjes Priscilla en Chantal van Gastel. Hun vorige boek Zonder Jou is bijzonder goed bevallen, dat deze natuurlijk ook direct op mijn lijstje gezet moest worden.

Flaptekst | Een prachtige en ontroerende psychologische roman over liefde en verlies, met een scherp oog voor de vele facetten van een mensenleven

De hele wereld is in shock als multitalent Roscoe Mulder onverwachts overlijdt. Tegen wil en dank doorgebroken als superheld in een hitserie, zat Roscoe nog boordevol plannen en ideeën: schrijver wilde hij zijn, en fotograaf, en muzikant. Het verlies is groot, maar bij niemand komt de klap harder aan dan bij de twee belangrijkste mensen in het leven van Roscoe: zijn grote liefde Livia en zijn broer Rafael.

Terwijl er postzakken vol steunbetuigingen worden bezorgd en social media overstroomt met berichten en speculaties van vriend en vijand, proberen Rafael en Livia grip te krijgen op hun verdriet. Door hun herinneringen reconstrueren ze het leven van Roscoe, een hypergevoelige jongen die worstelde met een neiging om alle leed van de wereld op zijn schouders te torsen. Hij stond altijd klaar voor iedereen en gunde iedereen een tweede kans, van hun weggelopen vader tot de zwerver op de hoek van de straat, maar was er wel genoeg oog voor hem?

Pre-order het boek hier
Sterren

Het Spel – Elle Kennedy

Het Spel - Elle Kennedy

Verschijnt: 4 maart 2021
Uitgeverij: Volt
Verkrijgbaar als: Paperback & Luisterboek
Aantal pagina’s: 384

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Dit heeft eigenlijk geen uitleg meer nodig, Elle Kennedy is één van mijn autobuy auteurs. Ik koop elk boek dat ze schrijft, want het zijn gewoonweg heerlijke boeken.

Flaptekst | Demi Davis wordt voor een opdracht gekoppeld aan de populaire ijshockeyer Hunter Davenport. De twee kunnen het erg goed met elkaar vinden en ze worden vrienden. Alleen vrienden – Demi heeft een relatie en Hunter wil het ijshockeyseizoen met een kampioenschap afsluiten en heeft daarom zijn team beloofd bij meisjes uit de buurt te blijven.
Als Demi’s relatie op een niet zo leuke manier uitgaat, wil ze zichzelf opvrolijken met een rebound. Hunter lijkt haar de perfecte kandidaat: hij is vrijgezel, ze hebben fijne chemistry en hij is erg sexy. Hunter wil de belofte aan zijn team eigenlijk niet verbreken, maar Demi maakt het hem wel erg lastig…

Pre-order het boek hier
Sterren

Dantes goddelijke komedie: de hel

Dantes goddelijke komedie: de hel

Verschijnt: 18 maart 2021
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: Hardcover met linnen omslag
Aantal pagina’s: 158

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Dit boek heb je al eerder voorbij zien komen in deze lijst, afgelopen zomer. Helaas werd het boek uitgesteld en kregen we eerst Dickins Kerstverhaal. Maar eindelijk komt Dantes verhaal eraan!

Flaptekst | Na Romeo & Julia, Frankenstein en Jekyll & Hyde vullen we ons rijtje wereldklassiekers aan met De goddelijke komedie: de hel, van Dante Alighieri.

De hel is een verslag van de reis door een van de drie rijken van het hiernamaals en geldt als een van de hoogtepunten uit de (Italiaanse) literatuur. Lies Lavrijsen bewerkte de poëtische tekst uit de veertiende eeuw tot een prettig leesbaar verhaal. Ze geeft met voetnoten bovendien extra toelichting bij de verschillende personages.

De hel is geïllustreerd door Sophie Pluim en uitgegeven met linnen omslag, folieopdruk en geïllustreerde beginkapitalen.

Pre-order het boek hier
Sterren

Ik vergeet je niet – Gillian King

Ik vergeet je niet - Gillian King

Verschijnt: 24 maart 2021
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: Paperback
Aantal pagina’s: 304

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik ben fan van Gillian King, al sinds haar boek 60 Dagen uit kwam. Tegenwoordig mag ik haar boeken ook proeflezen, en mensen, de eerste versie van Ik vergeet je niet was al zó goed! Deze topper wordt elk jaar een nóg betere schrijfster dan ze al is. Ik ben dan ook megabenieuwd naar de eindversie.

Flaptekst | Ze weigert achterom te kijken. Maar wat als het verleden haar inhaalt?

Maddy heeft altijd in de schaduw van haar zus Elisa gestaan. Elisa was overal goed in en werd op handen gedragen door hun ouders. Zij wel. Maar Elisa is er al veertien jaar niet meer.

Op een dag loopt Maddy op een terras in de stad Frenkie tegen het lijf, het ex-vriendje van haar zus. Zij herkent hem meteen, hij haar niet. Ze weet weinig van hem, maar één ding is zeker: Frenkie is foute boel. Want wat is er destijds tussen hem en Elisa gebeurd? Is hij wel te vertrouwen? En waarom staat hij daar zo ongelooflijk sexy te doen, zodat ze daar niet meer helder over na kan denken?

Pre-order het boek hier
Sterren

APRIL

De verbannen Koningin – Holly Black

De verbannen koningin - Holly Black

Verschijnt: 8 april 2021
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: Hardcover
Aantal pagina’s: 336

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: De Wrede Prins was een grote verrassing, en deel twee staat al met smart op mij te wachten. Dit laatste deel wil ik dus zeker ook heel graag lezen. En de eerste druk van elk boek in deze serie is ook nog een speciale limited edition, zo mooi!

Flaptekst | Verbannen, krachteloos en nog even sterfelijk als altijd probeert Jude Duarte haar leven weer op te pakken. Als het verraad van Cardan haar één ding heeft geleerd, is het wel dat macht makkelijker te verwerven is dan vast te houden. Maar Jude is allesbehalve van plan zich gewonnen te geven. Als haar tweelingzus Taryn onverwacht op de stoep staat – in levensgevaar en met een afschuwelijk geheim – vormt zich het eerste idee voor een meesterlijk plan om alles te herwinnen wat Cardan haar heeft afgenomen.

Om haar zus te redden, zal Jude opnieuw moeten doordringen tot het hof van de elfen en haar gevoelens voor Cardan onder ogen moeten zien. Maar Elfhame is niet meer zoals ze het heeft achtergelaten. Het land balanceert op het randje van oorlog en zodra Jude een stap over de grens zet, raakt ze verstrikt in een bloederig politiek conflict. Terwijl een krachtige vloek wordt ontketend en de spanningen een hoogtepunt bereiken, moet Jude voor eens en voor altijd kiezen tussen haar ambitie en haar hart.

Sterren

Een Royale Vergissing – Julia Quinn

Een royale vergissing - Julia Quinn

Verschijnt: 15 april 2021
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: Paperback & E-book
Aantal pagina’s: 464

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik heb deze week de tv-serie Bridgerton gekeken en ben helemaal verslaafd. Vanaf deze maand worden alle boeken opnieuw uitgegeven en in het voorjaar komt het zesde deel uit. Deze komt dus zeker op mijn lijst.

Flaptekst | In elk leven doet zich een beslissend moment voor waarna je weet dat niets ooit meer hetzelfde zal zijn. Voor Michael Stirling, Londens beruchtste rokkenjager, was dat het moment dat hij oog in oog kwam te staan met Francesca Bridgerton. Het was een wonder dat hij zich staande wist te houden, zo diep was hij getroffen door haar schoonheid. Helaas was de gelegenheid waar ze elkaar ontmoetten het diner voorafgaand aan Francesca’s huwelijk – met Michaels neef.

Maar dat was toen. Nu is Michael meneer de graaf, en Francesca is weer vrij. Helaas ziet zij in hem nog steeds niets meer dan een goede vriend en vertrouweling. Durft Michael hun vriendschap op het spel te zetten door haar zijn ware gevoelens te tonen?

Pre-order het boek hier
Sterren

Rage and Ruin – Jennifer L. Armentrout

Rage and Ruin - Jennifer L. Armentrout

Verschijnt: 28 april 2021
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: Paperback
Aantal pagina’s: 600

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Het eerste deel zou deze maand uitkomen, maar de release is verplaatst naar februari. Maar Armentrout kennende schrijft ze weer een fantastische serie en moet dit tweede deel ook zeker in huis worden gehaald.

Flaptekst | Geheimen en verboden verlangens hebben spannende gevolgen… Je leest het in Jennifer L. Armentrouts ‘Rage and Ruin’, het tweede deel in de Harbinger-serie.

‘Rage and Ruin’ is het tweede deel van de spannende fantasy-serie Harbinger van Jennifer L. Armentrout. Trinity moet alles op alles zetten om de Harbinger te vinden, een wezen dat wachters en demonen zonder reden vermoord. Ondertussen ontstaan er gevoelens tussen Trinity en Zayne, maar als zij erachter komen dat ze niet samen kunnen zijn, probeert Trinity haar gevoelens voor Zayne te vergeten. Als de spanning oploopt merken ze pas hoe erg ze elkaar eigenlijk nodig hebben. Zal het hen samen lukken om hun krachten te bundelen en de kwade, duistere krachten van de Harbinger te verslaan?

Pre-order het boek hier
Sterren

MEI

Was je maar van mij – Mhairi McFarlane

Was je maar van mij - Mhaire McFarlane

Verschijnt: 11 mei 2021
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: Paperback
Aantal pagina’s: 432

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Ik ken deze auteur nog niet, maar de omschrijving van het boek klinkt interessant genoeg om het boek te willen proberen.

Flaptekst | Als haar vriend na achttien jaar hun relatie beëindigt, heeft Laurie een probleem. Niet alleen omdat ze voor hetzelfde advocatenkantoor werken en elkaar dus nog elke dag zien, maar haar perfecte leven ligt ook in duigen. Als de nieuwe vriendin van haar ex ook nog eens zwanger blijkt, is de chaos voor Laurie compleet. Tot ze een aparte ontmoeting in een kapotte lift heeft met Jamie Carter, de knapste man van het kantoor.

Jamie gelooft niet in de liefde, maar hij heeft een vriendin nodig om indruk te maken op zijn bazen. Laurie wil een nieuwe liefde om ook weer onderwerp van gesprek te zijn. De ideale combinatie: een relatie faken om te profiteren van de voordelen. Maar er is een dunne lijn tussen doen alsof je verliefd bent of je hart verliezen aan je knappe ‘nep’-vriendje.

Pre-order het boek hier
Sterren

Een hart zo vurig – Brigid Kemmerer

Een hart zo vurig - Brigid Kemmerer

Verschijnt: 15 mei 2020
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: Hardcover & E-book
Aantal pagina’s: 480

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Deel één heb ik nog niet gelezen, maar de covers alleen al zijn zo mooi dat je ze sowieso in huis wilt halen.

Flaptekst | Brigid Kemmerer duikt opnieuw in de magische wereld Sinteldaal die ons zo doet denken aan het verhaal van Belle en het beest, maar geeft ditmaal twee andere personages de hoofdrol: Grey en Mara.

In dit nieuwe deel worden hechte banden op de proef gesteld en ontluikt er nieuwe liefde in een koninkrijk dat aan de rand van een oorlog staat. Een hart zo vurig is een sage die je hart sneller laat kloppen en waarin je door móét lezen.

Sterren

Bloed en Honing – Shelby Mahurin

Bloed en Honing - Shelby Mahurin

Verschijnt: 18 mei 2021
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: Paperback
Aantal pagina’s: 512

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Het eerste deel, Heks & Jager, was een enorme verrassing, en ik kan niet wachten tot ik deel twee kan lezen.

Flaptekst | Lou is haar heksenkring ontvlucht. Ze moet zo onopvallend mogelijk leven om niet de aandacht te trekken en vooral geen magie gebruiken, want in Cesarine worden heksen zoals zij zonder pardon op de brandstapel gezet.

Sinds haar onwaarschijnlijke huwelijk met heksenjager Reid Diggory is het leven er niet makkelijker op geworden. Nu zitten zowel de heksenjagers van de kerk als de heksen hen op de hielen. Ze hebben bondgenoten nodig, maar wie wil hen nog helpen? Terwijl Lou en Reid steeds verder uit elkaar worden gedreven, lokt de lafhartige Morgane, een heks die Lou beter kent dan wie dan ook, hen in een dodelijk kat-en-muisspel. Is ontsnappen nog mogelijk?

Pre-order het boek hier
Sterren

10 Truths en een Dare – Ashley Elston

10 Truths en een Dare - Ashley Elston

Verschijnt: 20 mei 2021
Uitgeverij: Best of YA
Verkrijgbaar als: Paperback
Aantal pagina’s: 240

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Haar boeken lijken mij lekker feelgood boeken. Ik heb nog niks van haar gelezen, maar goede verhalen gehoord.

Flaptekst | Olivia staat op het punt om af te studeren, wanneer ze erachter komt dat ze één onderdeel van haar studie nog niet heeft afgerond. Vrijwilligerswerk bij een plaatselijk golftoernooi zou haar uit de brand moeten helpen om ervoor te zorgen dat ze nét op tijd alles in orde heeft. Ze moet er dan alleen wel voor zorgen dat ze dit geheimhoudt voor haar grote nieuwsgierige familie die via een app ook nog eens elke stap kan volgen die Olivia zet. Gelukkig kunnen de andere leden van het Fab Four-team Sophie, Charlie, en Wes, haar helpen dit geheim te bewaren. Wat kan er nog gebeuren nu Olivia’s partners in crime ook nog eens een goed plan hebben? Of schoppen de golfers en die knappe, maar vooral onbereikbare jongen toch haar hele plan in de war?

Pre-order het boek hier
Sterren

Spijt van jou – Colleen Hoover

Spijt van jou - Colleen Hoover

Verschijnt: 26 mei 2021
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: Paperback
Aantal pagina’s: 416

Waarom dit boek op mijn lijstje staat: Jaaa, nog één van mijn autobuy authors! Alles dat Colleen Hoover schrijft is top, en ik heb al zoveel goede verhalen gehoord over de Engelstalige versie hiervan. Zin in!

Flaptekst | Morgan, de hoofdpersoon in ‘Spijt van jou’ van Colleen Hoover, werd op zeventienjarige leeftijd zwanger van haar nu zestienjarige dochter Clara. De twee botsen erg met elkaar, maar gelukkig weet vader Chris de vrede te bewaren tussen de overbezorgde moeder en de vrijgevochten dochter. Als hij betrokken raakt bij een ernstig ongeluk, stort hun wereld in en elke dag komen er nieuwe geheimen aan het licht. Morgan en Clara raken steeds verder van elkaar verwijderd. Zullen ze de weg naar elkaar weer kunnen terugvinden?

Colleen Hoover vertelt op indringende wijze uit zowel het perspectief van Morgan als Clara. ‘Spijt van jou’ is een prachtige roman over familie, eerste liefde, rouw en bedrog. Eerder verschenen al van Hoover ‘De waarheid’ en ‘Mijn belofte aan jou’.

Pre-order het boek hier
Sterren

Ben ik in jouw ogen een boek vergeten, of heb ik er misschien één gemist? Laat het mij dan zeker weten in de reacties!

Naar welke boeken van voorjaar 2021 kijk jij uit?

Deze post is al 4706 keer gelezen


Geef een reactie