Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Zij die ontkomen – Roni Loren

Zij die ontkomen - Roni Loren
Boekrecensie | Zij die ontkomen – Roni LorenZij die ontkomen door Roni Loren
Serie: Long Acre #1
Verschenen: 1 juli 2020 bij Zomer & Keuning
Format: E-book, aantal pagina's: 263
Genre: Roman
Lees ook: Hij die blijft, Zij die vecht, Hij die vasthoudt, Wat als jij het bent, Wat als het wel werkt?, Wat als het echt is?
Rating: 3.5 Stars | Goodreads

Twaalf jaar geleden was het gala van de seniors van Long Acre High School. Wat de mooiste avond van hun leven moest worden, werd een nachtmerrie die ze nooit meer zouden vergeten. Bij een schietpartij kwamen veel van hun vrienden om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Nu er een documentaire wordt gemaakt over de schietpartij, komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Liv dacht dat ze nooit meer een voet in Long Acre zou zetten, maar de documentaire brengt haar na jaren weer terug naar huis. Ze wordt geconfronteerd met pijnlijke herinneringen, maar ook met een onverwachte verassing als ze haar crush Finn weer tegenkomt.

Finn voelt zich nog steeds schuldig over hoe hij het tussen hem en Liv afliep op het gala twaalf jaar geleden. Als hij haar na jaren weer ziet in zijn thuisstad, hoopt hij op een tweede kans. Kan Liv hem vergeven?

Long Acre High

De Long Acre-serie had ik al meerdere keren voorbij zien komen. Helaas is de serie echter alleen verkrijgbaar als e-book. Ik baal er eerlijk gezegd van wanneer besloten wordt boeken alleen als e-book uit te geven. Want diegenen die braaf fysieke boeken blijven kopen, lopen dat soort boeken altijd mis. Waaronder ik. Niks gaat boven een fysiek boek, en ik heb dan ook geen e-reader. Gelukkig voor mij, kreeg ik deel 1 en 2 uitgeprint toegestuurd door de uitgeverij omdat ik meedeed aan de Readalong voor deel 2: Hij die blijft. En dit is wat ik van deel 1, Zij die ontkomen, vind.

Zij die ontkomen - Roni Loren

Zij die ontkomen

Zij die ontkomen gaat over Olivia en Finn, en we lezen dan ook uit beider perspectieven. Beiden zijn overlevenden van de school shooting uit 2005 die plaatsvond op Long Acre High School tijdens hun gala. Ze waren samen op het moment dat de shooting plaatsvond, maar door een moment tijdens die shooting hebben ze elkaar daarna vrijwel niet meer gesproken. Nu, twaalf jaar later, lopen ze elkaar weer tegen het lijf bij de opnames voor een documentaire.

Verwachtingen

Wat ik had verwacht van Zij die ontkomen was dat we echt de diepte in zouden gaan met betrekking tot de verwerking van emoties rondom de school shooting. Hoewel dit ook aan bod komt, was het verhaal toch heel anders dan ik had verwacht. Voor mijn gevoel draait dit verhaal meer om twee mensen die weer samen komen en besluiten hun leven te veranderen. En seks, heel veel seks.

Zij die ontkomen - Roni Loren

Teveel seks

Zij die ontkomen is een vlot en prettig leesbaar boek met zowel grappige, hete als emotionele momenten. Het verhaal rondom de shooting en wat dit voor invloed heeft gehad op hoe Olivia en Finn nu zijn en welke keuzes ze in hun leven hebben gemaakt, vind ik prachtig omschreven. Ook wat betreft de meiden die Olivia na jaren weer ziet. Zo zie je dat iedereen anders omgaat met hetzelfde. Ik vond het ook leuk om te lezen hoe Finn en Olivia elkaar weer ontmoeten. Maar de seks vond ik iets too much. Het bracht de verhaalelementen uit balans. Zo las ik liever meer over situaties met een  duidelijke ontwikkeling in de personages, dan dat ze wéér met elkaar het bed in doken.

Conclusie

Ik ben blij dat ik Zij die ontkomen dankzij de uitgeverij alsnog heb kunnen lezen. Voor iedereen die deze boeken ook graag wil lezen, hoop ik dat ze besluiten de boeken alsnog op papier uit te geven. De ontwikkeling van de personages vond ik interessant. Het concept is erg interessant omdat je ziet hoe een overlevende van zoiets tragisch omgaat met de nasleep. Het verhaal bevat een mooie boodschap: settel niet voor goed genoeg. Leef je leven vol passie en dingen die je leuk vindt. De hoeveelheid seks in het boek vond ik iets teveel, waardoor het afdeed aan de sterke delen van het verhaal. Hopelijk is dit bij de volgende delen beter in balans. Ik ben in elk geval enórm benieuwd naar het verhaal van Rebecca.

Lees jij e-books?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Zomer & Keuning in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1326 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Boekrecensie | Zij die ontkomen – Roni Loren