Persberichten #12

Geplaatst op 21 december 2016 door Jessica in Beauty, Boeken, Films, Tv-series / 0 Comments

Persberichten

Dagelijks ontvang ik vele interessante persberichten. Voor deze maandelijkse vaste rubriek screen ik al deze persberichten en kijk ik welke mogelijk interessant zijn voor jullie of waar ikzelf enorm enthousiast over ben. Deze licht ik uit in dit persberichten overzicht.

Stripes

Series Verschijnt op DVDBlu-ray banner persberichten

Stripes

iZombie - Seizoen 1
Koop op DVD

iZombie – Seizoen 1

Release: 7 december 2016

Warner Bros. Home Entertainment – De makers van Veronica Mars, DC Entertainment en Warner Bros. Home Entertainment presenteren op 7 december het complete eerste seizoen van iZombie op DVD. Deze gloednieuwe hitserie gaat over Olivia Moore (Rose McIver; Once Upon a Time, Masters of Sex), een veelbelovende arts in opleiding, die klaar is voor een glansrijke carrière… tot ze door een zombie wordt gebeten. Olivia gaat werken bij het mortuarium waar ze haar nieuwe bestaan als zombie in stand kan houden. Maar door haar nieuwe dieet is ze in staat meer te weten te komen over de dode. Al gauw wordt ze de rechterhand van de politie bij het oplossen van moordzaken. Ga er maar even lekker voor zitten en geniet van 13 bloedstollend spannende en grappige afleveringen van iZombie.

Speelduur: 13 afleveringen van 40 minuten; bonusmateriaal: 30 minuten
Kijkwijzer: 16; geweld, grof taalgebruik

Stripes

Films Verschijnt op DVDBlu-ray banner persberichten

Stripes

We blikken terug, maar reizen ook vooruit met de januari releases van Universal Pictures

Universal Pictures
Ben-hur: DVDBlu-Ray | Death Race 2050: DVDBlu-Ray | In a Valley of Violence: DVD | Bridget Jones’s Baby: DVDBlu-Ray

Ben-Hur – 18 januari – DVD en Blu-ray
Ben-Hur vertelt het meeslepende verhaal van Judah Ben-Hur (Jack Huston), een prins die ten onrechte wordt beschuldigd van verraad op zijn geadopteerde broer Messala (Toby Kebbell), die een belangrijke officier in het Romeinse leger is. Beroofd van zijn titel en gescheiden van zijn familie en de vrouw waarvan hij houdt (Nazanin Boniadi), wordt Judah gedwongen tot slavernij. Na jaren op zee keert hij terug naar zijn vaderland uit op wraak tegen zijn broer. Er is maar één mogelijkheid om met hem de strijd aan te gaan, een paardenrace. De strijd der titanen zal beslissen wie zijn eer (en zijn leven) mag behouden.

Roger Corman’s Death Race 2050 – 18 januari – DVD en Blu-ray
De legendarische filmmaker Roger Corman is terug! Death Race 2050 is dé hilarische en sensationele reboot van Death Race 2000. In het jaar 2050 wordt Amerika geregeerd door een machtige coöperatie onder leiding van The Chairman (Malcolm McDowell). Het volk is gehersenspoeld door gewelddadig virtual-reality entertainment en het evenement van het jaar is de Death Race. In deze race doorkruist een zooitje ongeregeld het land en scoort punten voor het aanrijden van mensen en ander asociaal rijgedrag. De regerend kampioen en favoriet bij de fans is Frankenstein (Manu Bennett), hij is half mens, half machine. Hij is uit op de kroon, maar zijn rebelse copiloot en spion dreigt roet in het eten te gooien.

In a Valley Of Violence – 18 januari – DVD
Ethan Hawke speelt de eenzame zwerver Paul, die het vergeten dorpje Denton in Texas binnen komt dwalen. Dit dorp wordt door de locals ook wel de “valley of violence” genoemd. Hier zoekt hij ruzie met de verkeerde man, Gilly (James Ransone), de heetgebakerde zoon van de meedogenloze sheriff (John Travolta). De spanningen tussen Paul en Gilly lopen hoog op en leiden tot een onvermijdelijke en gewelddadige daad. Hierdoor ontstaat er een rampzalig domino-effect waardoor het dorpje terecht komt in een bloederige en wraakzuchtige situatie. Alleen de levensmoede sheriff probeert deze gewelddadige hysterie te stoppen, maar nadat hij een huiveringwekkende ontdekking doet over Pauls verleden is een escalatie niet meer te stoppen.

Bridget Jones’s Baby – 8 februari – DVD & Blu-ray
We kunnen nu ook al verklappen dat Universal Pictures op 8 februari de bioscoophit Bridget Jones’s Baby uitbrengt op DVD en Blu-ray! Het uitgebreide persbericht hierover verschijnt later deze maand.

Andere releases in januari:

 • The Code – seizoen 1 – 18 januari – DVD
 • The Odd Couple – seizoen 1 – 18 januari – DVD

Stripes

Boeken verschenen of te verschijnen banner

Stripes

Dode Hoek - Ingrid Mulder
Koop als Paperback

Dode hoek – Ingrid Mulder

Uitgeverij Ellesy – Een periode van vier jaar scheidt Broederdienst, de vorige roman van Ingrid Mulder, van haar nieuwste thriller Dode hoek. De auteur heeft echter niet stilgezeten in die tijd. “Het verhaal moest rijpen”, aldus Mulder, die in de tussentijd diverse verhalen, een e-book en een young adult schreef.

Met Dode hoek begon ze na een tijd weer helemaal opnieuw. “Ik zag allerlei onvolkomenheden.” Het resultaat is een veel beter verhaal dan ze al in haar hoofd had. Behalve dat Ingrid Mulder de lezer graag in spanning houdt met het verhaal, heeft de auteur een tweede wens: “Het is heerlijk als de lezers de hoofdpersonen in het hart sluiten en meegaan in hun wereld.”

In Dode hoek volgen we Jason Duijvekater. Hij heeft altijd gedacht dat zijn tweelingzus is vermoord omdat ze op een ongelukkig moment op de verkeerde plaats was. Dan vindt hij jaren later een chantagebrief, die haar moord in een heel ander daglicht plaatst. Rechercheur Karsten Witteveen onderzoekt de moord op een jonge vrouw. Als haar vriendje een dag na haar begrafenis dood wordt gevonden zoekt het team naar een verband tussen de twee moorden. Welke rol speelt het ongeluk waarvan ze allebei jaren eerder getuige waren? En waarom duikt Jason Duijvekater steeds weer op bij zijn oud-schoolgenoten?

Dode hoek | thriller | Auteur: Ingrid Mulder | Uitgave: Uitgeverij Ellessy | ISBN: 978-90-8660-314-5 | Prijs: € 16,95 | November 2016

Stripes

stil-van-jou-sophie-jackson
Koop als Paperback | E-book

Stil van jou – Sophie Jackson

Uitgeverij Zomer & Keuning – Een verleden om stil van te worden. Een toekomst om blij van te worden. Op 29 november verschijnt bij Uitgeverij Zomer & Keuning het boek Stil van jou. In Stil van jou leren we Max (uit Stuk van jou), zijn afkomst en zijn toekomst pas écht kennen. Een overtuigende en ontroerende roman.

Stil van jou
Max, de mannelijke hoofdpersoon in Stil van jou van Sophie Jackson, heeft het in het leven flink voor zijn kiezen gehad. Zijn drugsprobleem wordt gevoed door de breuk met zijn vriendin Lizzie en het verlies van hun zoontje, evenals door het feit dat hij sinds kort zelf een wees is. Toch lukt het hem, met hulp van zijn goede vriend Carter, om clean te worden. En dan… ontmoet hij Grace. Grace is net zo lief en mooi als haar naam doet vermoeden. Maar ook zij torst heel wat met zich mee. Sophie Jackson schrijft op overtuigende wijze over de veerkracht van mensen en de overweldigende kracht van de liefde. Stil van jou is een eerlijke en rauwe roman van de auteur van Stuk van jou.

Stil van jou | Sophie Jackson | Paperback | 400 pagina’s | ISBN: 9789401906944 | €16,99 | e-book | ISBN: 9789401906951 | €7,99 | Uitgeverij Zomer & Keuning | 29 november

Lees ook: Boekrecensie | Stuk van jou – Sophie Jackson

Stripes

BucketlistDe Bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen

De band tussen grootouder en kleinkind is heel speciaal. Bij opa en oma mag het kind dingen die het thuis misschien niet mag, beleeft het avonturen die het met de ouders niet doet en bouwen ze samen aan unieke herinneringen die een leven lang meegaan. Grootouders die tijd doorbrengen met hun kleinkinderen zijn gelukkiger en gezonder*. Met het boek Bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen worden opa’s, oma’s en kleinkinderen uitgedaagd om de tijd die ze samen hebben op een bijzondere manier in te vullen. Van de voorpret van het bepalen van de bucketlijst tot de gedeelde ervaringen: alles kunnen ze vastleggen in dit boek, dat ook een bijzondere tijdscapsule vormt.

De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen is een initiatief van Rob Wegdam. Als grootvader werd hij aan het denken gezet toen zijn kleinzoon hem vroeg of hij voor de zoveelste keer op de iPad mocht. “Hoe kan ik als opa mijn kleinkind inspireren om de wereld te ontdekken en tegelijkertijd een nog hechtere band met hem opbouwen?”, vroeg Rob zich af. Dit boek is het resultaat en voor alle opa’s, oma’s en kleinkinderen een boek om van te genieten!

De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen is een echt doeboek, boordevol uitdagingen die een leven lang waardevol zijn. Het boek bevat verschillende suggesties om samen een ultieme bucketlist samen te stellen. Van bijzondere plekken die je op de wereld gezien moet hebben, tot unieke belevenissen als het versturen van een brief per flessenpost, schaatsen op natuurijs, leren schaken, meedoen aan een musical of een dagje meehelpen bij de Voedselbank: de bucketlijst laat het kind op creatieve wijze de wereld ontdekken. Grootouder en kleinkind kunnen in het boek hun belevenissen samen vastleggen in tekst en beeld, zodat het boek echt een persoonlijk document van hen beiden wordt. Het boek bevat ook tips voor grootouders voor gespreksonderwerpen, als cultuur, leren omgaan met geld en tips voor uitjes.

De 1001 uitdagingen in het boek zorgen ervoor dat de tijd die grootouder en kleinkind met elkaar doorbrengen nog specialer wordt! De bucketlist voor (groot)ouders en (klein)kinderen is vanaf eind december verkrijgbaar bij de betere boekhandel en Bol.com voor € 14,95.

Stripes

Slaves - Miriam Borgermans
Koop als Hardcover

Slaves – Miriam Borgermans

Clavis Uitgeverij – Het jaar 2558. Raven is een opstandige laatstejaarsleerlinge aan een Delicatus Slavenschool. Delicatusslaven leven niet lang. Hun einde is meestal gruwelijk. Als Raven vals wordt beschuldigd van de moord op een machtig Genoot, raakt ze verwikkeld in een wespennest van intriges rond het Bastion, een mysterieuze machtsorde die alle werelddelen bestuurt… Raven 1 is het indrukwekkende, filmisch geschreven eerste boek van de nieuwe youngadultserie Slaves.

‘Slaves is een serie van minstens vijf delen,’ vertelt auteur Miriam Borgermans. ‘Ik heb bewust de huidige maatschappijproblemen uitvergroot, en geprojecteerd in de toekomst. Het is ‘1984’ voor YA.’
Twee boeken hebben een meisje als hoofdpersoon, twee boeken een jongen, en in het vijfde boek treffen ze elkaar. De reeks wil vragen oproepen: vragen over slavernij, over macht en onmacht, over hoop en haat.

Titel: Slaves. Raven 1 | Auteur: Miriam Borgermans | ISBN: 978 90 448 2868 9 | Prijs: 18,95 EUR | Young adult | Formaat: 145 x 210 mm | Geb. 488 pagina’s | Uitgegeven bij Clavis Uitgeverij | www.clavisbooks.com | www.facebook.com/clavis.uitgeverij |

Stripes

Kerstpakket - Cathy Halmans
Koop als Paperback

Het Kerstpakket: veelbelovende eerste relaxroman van Cathy Halmans

Uitgeverij Ellesy – De auteur kreeg ooit zelf een Kerstpakket dat haar bij bleef: een gevuld platenkoffertje van beige papkarton met een donkerbruin biesje. Op het station wist ze precies wie haar collega’s waren: de mannen en vrouwen met precies zo’n koffertje. Met dat beeld als uitgangspunt ontstond een bijzondere roman.

“Verhalen beginnen ongemerkt”, aldus Halmans. “Opeens zijn ze er.” Ze voelt het ontstaan van de roman ook aan als een langzaam en onbewust proces dat jaren in beslag nam. “Opeens klonterden herinneringen samen tot iets dat ik graag in een verhaalvorm wilde gieten.” Alhoewel ze zich eerst richtte op het schrijven van misdaadromans, ontstond met Het Kerstpakket een wat lichter verhaal. De auteur is bovendien nog lang niet klaar met schrijven: “Of ik nu verder ga met mijn korte verhalen of een nieuwe roman, ik weet dat een goed idee opeens kan opduiken.”

In Het Kerstpakket valt Laura op door haar rare petje en Simon omdat hij sjouwt met een onhandig pakket. Twee jonge mensen die op een late vrijdagavond voor kerst dezelfde trein naar huis nemen. Op dat moment weten ze niet dat ze beginnen aan een reis die hun leven zal veranderen. Tijdens een reis met hindernissen komen Laura en Simon erachter dat ze lotgenoten zijn. Ze vertellen elkaar hun geheimen als ze noodgedwongen een nacht en een dag samen doorbrengen. Dan maakt een dramatische gebeurtenis een abrupt einde aan die vertrouwelijkheid. Opeens staan ze er weer alleen voor en moeten ze keuzes maken, keuzes die niet alleen belangrijk zijn voor henzelf maar ook voor de ander. Het kerstpakket vertelt met humor en gevoel over een week waarin twee mensen, die allebei de weg kwijt zijn, moeten afrekenen met hun verleden om een toekomst te kunnen opbouwen.
Het Kerstpakket is vanaf december 2016 verkrijgbaar.

Het Kerstpakket | relaxroman | Auteur: Cathy Halmans | Uitgave: Uitgeverij Ellessy | ISBN: 978-90-8660-320-6 | Prijs: € 18,50

Stripes

Daar zijn vrienden voor - Suzanne Peters
Koop als Paperback

Daar zijn vrienden voor toont de echte kleur van groener gras

Ellesy – In Daar zijn vrienden voor benijden de twee hoofdpersonen elkaar om hun perfecte leven. Intussen worstelen ze elk met hun eigen problemen. Auteur Suzanne Peters, onder meer bekend van Min of meer en Getekend, bewijst met Daar zijn vrienden voor opnieuw dat liefdesromans zowel ontspannend als diepgaand kunnen zijn. De Zutphense werd hier onlangs nog voor geïnterviewd tijdens een tv-programma.

“Ik merk dat ik groei in mijn schrijven”, vertelt de auteur. “Een fijn compliment dat ik onlangs kreeg was dat mijn karakters echt tot leven komen en de lezer daardoor het verhaal in trekken. Dat probeer ik dan ook te bereiken: dat iemand helemaal kan wegduiken in mijn boek.” Suzanne Peters verscheen recentelijk nog als BN’er in het tv-programma Passie en Parels van Omroep Gelderland, waarin zij onder meer vertelde over de rol van liefdesromans in literatuur. “Het is het best gelezen genre in bibliotheken”, aldus Peters. “De volgende stap is om het gemiddeld hoger gewaardeerd te laten worden. Daar draag ik graag aan bij.”

In Daar zijn vrienden voor ontmoet de lezer beste vriendinnen Dionne en Emma, die elkaar al vanaf de basisschool kennen. Ondanks hun verschillende levens praten ze regelmatig bij met een wijntje. Hun grootste geheimen verzwijgen ze echter voor elkaar. Zo weet Emma niet dat Dionne bang is voor het stuklopen van haar huwelijk. Dionne weet niet dat Emma zich alleen maar voordoet als de happy single, terwijl ze snakt naar een relatie en tot over haar oren verliefd is op haar (getrouwde) baas. Intussen benijden ze elkaars levens. Hoe groen is het gras aan de overkant?

Daar zijn vrienden voor is vanaf 27 december 2016 verkrijgbaar.

Daar zijn vrienden voor | relaxroman | Auteur: Suzanne Peters | Uitgave: Uitgeverij Ellessy | ISBN: 978-90-8660-317-6 | Prijs: € 17,95

Lees ook: Exit USA – Suzanne Peters

Stripes

Magnus Chase en de goden van Asgard _ De hamer van Thor _
Koop als Paperback

Magnus Chase en de goden van Asgard – De hamer van Thor door Rick Riordan

De Gouden Zebra

Thors hamer is wéér weg.

De dondergod heeft de vervelende gewoonte om zijn wapen – het machtigste in de Negen Werelden – op de verkeerde plek te leggen. Maar deze keer is het niet gewoon kwijt, het is in de handen van de vijand gevallen. Als Magnus Chase en zijn vrienden de hamer niet snel kunnen terughalen, zullen de sterfelijke werelden machteloos zijn tegen een woeste aanval van reuzen. Ragnarok zal beginnen. De Negen Werelden zullen branden. Helaas is de enige die kan bemiddelen in een deal om de hamer terug te krijgen, Thors grootste vijand: Loki. En de prijs die hij voor zijn bemiddeling wil, is heel erg hoog…

Feitjes over het boek:

 • Rick Riordan heeft een grote en trouwe fanbase;
 • Snel, vol actie en spannend vanaf het begin;
 • Wereldwijd verkocht Rick Riordan ruim 20 miljoen boeken;
 • De boeken van Rick Riordan worden in 41 landen vertaald.

oorspronkelijke titel: The hammer of Thor – Magnus Chase and the Gods of Asgard #2 | vertaling: Marce Noordenbos | paperback | 432 blz. | isbn 978 90 00 34547 2 | €17,99 | nur 284 Fictie 13-15 jaar | e-book isbn 978 90 00 34548 8 | € 9,99

Stripes

Films overig nieuws banner

Stripes

Into the Forest
Koop het boek

‘Into the Forest’ vanaf 19 januari in de bioscoop

Met Ellen Page & Evan Rachel Wood

Your Media Wave – Vanaf 19 januari schitteren Ellen Page (‘Juno’, ‘Inception’) en Evan Rachel Wood (‘True Blood’, ‘Thirteen’) in de spannende film ‘Into the Forest’ van regisseur Patricia Rozema. De film is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van auteur Jean Hegland en gaat over twee zussen die proberen te overleven na een reeks apocalyptische gebeurtenissen. De film won tijdens het Imagine Film Festival 2016 de ‘Black Tulip Award’. ‘Into the Forest’ wordt uitgebracht door Just Entertainment.

Synopsis
Nell (Ellen Page) heeft de middelbare school bijna afgerond en wil dolgraag gaan studeren. Haar oudere zus Eva (Evan Rachel Wood) is een hartstochtelijk danseres. Samen wonen de twee met hun vader in een onherbergzaam deel van Canada, ver van de bewoonde wereld. Op een dag valt plotseling de stroom uit. In de periode die volgt, horen de zussen via de radio de meest angstaanjagende berichten: technologie die niet meer werkt, terroristen en ziektes die vrij spel hebben en gruwelijke geweldsexplosies die overal plaatsvinden. En dan houdt ook de radio ermee op. De stilte is bijna letterlijk dodelijk. Nell en Eva worden geconfronteerd met een nieuwe werkelijkheid waarin niets meer zeker is. Door slim te improviseren proberen ze hun leven zo normaal mogelijk te houden. Maar naarmate de dagen, weken en maanden vorderen, blijkt dat steeds moeilijker. De band tussen de zussen wordt zwaar op de proef gesteld. Toch zullen ze moeten samenwerken om te overleven…

Bekijk hier de trailer.

Stripes

Distributeur The Searchers brengt grote titels uit in januari en februari

Distributeur The Searchers brengt grote titels uit in januari en februari

The Searchers – Filmdistributeur The Searchers kent een mooie releaselijst in het eerste kwartaal van 2017. De ogen zijn gericht op Natalie Portman in Jackie, Matthew McConaughey in Gold en Michael Keaton in The Founder, alle drie acteurs zijn in de run voor een Oscarnominatie. Natalie Portman wordt zelfs door diverse media al getipt als de favoriet voor Beste Actrice. Daarnaast is de film geselecteerd voor de 46ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR). In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman (Black Swan, Closer) in de huid van de charismatische First Lady Jackie Kennedy. Gold vertelt het ongelofelijke, maar waargebeurde verhaal over de grootste goudfraude ooit. In The Founder speelt Michael Keaton de rol van Ray Kroc, een mislukte deur-aan-deurverkoper van milkshakemachines. Een controversiële biopic over de man die koste wat kost McDonalds groot maakte. Tot slot staan de horrorfilm The Bye Bye Man, de sensuele thriller Personal Shopper van cineast Olivier Assayas (Beste Regie Cannes 2016) en het romantische drama The Space Between Us op stapel.

The Bye Bye Man – bioscooprelease 12 januari 2017
Sommige gruweldaden zijn zo onmenselijk dat we ons afvragen wat de daders drijft. Maar stel dat het niet een kwestie is van wat… maar wie? In deze bovennatuurlijke horrorfilm verhuizen drie studenten naar een vervallen huis en ontdekken ze de vloek van de Bye Bye Man. Denk niet aan hem, praat niet over hem, want zodra hij in je hoofd zit, neemt hij de controle over. Is er een manier om deze vloek te overwinnen?

Gold – bioscooprelease 23 februari 2017
In dit ongelofelijke, maar waargebeurde verhaal kruipt Oscarwinnaar Matthew McConaughey in de huid van Kenny Walsh, een zakenman die dringend een nieuw succes nodig heeft. Samen met avonturier Michael Acosta (Edgar Ramírez) gaat hij op zoek naar goud in de jungle van Indonesië. Na maanden van tegenspoed stuiten de twee hedendaagse goudzoekers op iets wat niemand ooit voor mogelijk had gehouden: de grootste goudader ter wereld. Op slag worden Walsh en Acosta de supersterren van Wall Street en kijkt de wereld toe hoe de twee zich wentelen in miljarden, vrouwen en feestjes. Het miraculeuze succesverhaal wekt al snel de argwaan en de jaloezie op van de Wall Street-bonzen, die Walsh maar al te graag ten gronde willen richten.

Matthew McConaughey (Interstellar, The Wolf of Wall Street), Edgar Ramirez (Joy) en Bryce Dallas Howard (Jurassic World) schitteren in deze meeslepende en soms zelfs hilarische film over een onwaarschijnlijke held. Gold betekent de terugkeer van regisseur Stephen Gaghan (Syriana, Traffic), in deze productie met de makers van The Imitation Game.

Personal Shopper – bioscooprelease 26 januari 2017
Met Personal Shopper begeeft cineast Olivier Assayas zich met de film op de grens tussen een sensuele thriller en stijlvol mysterie, gesitueerd in de Parijse onderwereld van de mode. Assayas werkt hiervoor opnieuw samen met Kristen Stewart, na hun alom bejubelde Clouds of Sils Maria. De jonge Amerikaanse Maureen (Kristen Stewart) werkt overdag in Parijs als personal shopper voor een veeleisende superster. Haar nachten brengt ze echter door op zoek naar een teken van haar overleden tweelingbroer Lewis. Maureen en Lewis sloten net voor zijn dood een pact om samen de grenzen van de sterfelijkheid te verkennen. Wanneer Maureen plots mysterieuze berichten ontvangt, raakt ze ervan overtuigd dat Lewis hier iets mee te maken heeft. Olivier Assayas won met Personal Shopper de prijs voor beste regie op het Festival de Cannes 2016.

The Founder – bioscooprelease 5 januari 2017
In dit controversiële verhaal achter de oprichting van McDonald’s speelt Michael Keaton de rol van Ray Kroc, een mislukte deur-aan-deurverkoper van milkshakemachines. Op de rand van zijn eigen faillissement ontmoet hij de twee broers Mac en Dick McDonald die een succesvol hamburgerrestaurant runnen in het zuiden van Californië. De basis van hun succes: een revolutionair en razendsnel productieproces. De ambitieuze Ray Kroc laat de twee dromen van een enorme franchise: McDonalds! Maar als Kroc aan boord stapt van het bedrijf komen de broers erachter dat Kroc hele andere plannen heeft met de onderneming…

The Space Between Us –  bioscooprelease 23 februari 2017
Wat te doen als je mijlenver – letterlijk tientallen miljoenen kilometers – verwijderd bent van je geliefde? Dan zoek je haar op! Het romantische drama The Space Between Us vertelt het verhaal van Gardner (Asa Butterfield), de eerste mens die op Mars is geboren en op 16-jarige leeftijd voor het eerst afreist naar Aarde. Hij onderneemt de lange reis omdat hij op zoek is naar zijn vader, maar vooral naar Tulsa (Britt Robertson), een Amerikaans meisje dat hij online heeft leren kennen. Alleen weet niemand of Gardner wel zo lang op aarde kan overleven…

Jackie – bioscooprelease 16 februari 2017
In Jackie kruipt Oscarwinnares Natalie Portman in de huid van First Lady Jackie Kennedy. De film vertelt het verhaal van de moord op John F. Kennedy en de vier dagen van nationale rouw door de ogen van deze charismatische First Lady. Een periode waarin de hele wereld zijn blik richtte op de beroemde weduwe. Een vrouw in rouw, die zich uiterlijk sterk moest houden om een geschokte natie gerust te stellen en het beeld van haar echtgenoot voor de eeuwigheid historisch te bepalen. De hoofdrol is voor Oscarwinnares Natalie Portman (Black Swan, Closer) en de regie is in de handen van de veelgeprezen cineast Pablo Larraín, die eerder hoge ogen gooide met No (2012) en binnenkort ook Neruda (2016) op het grote publiek loslaat.

Stripes

Beauty

Stripes

Etos - Sparkling DecemberEtos – Sparkling December

Etos – Je sparkly Christmas outfit is natuurlijk niet compleet zonder een even zo schitterende en feestelijke make-up. Daarom lanceert Etos een eyecatching limited edition make-up collectie met alle musthaves voor een betoverende look!

De speciale limited edition make-up lijn bestaat uit maar liefst 11 producten: 4 Color Care lipsticks, een strobing highlighter, een volume mascara (ook in waterproof), een sparkling body powder, twee eyeshadow palettes (nude/smokey en glitter) en een sparkling eyeliner. Kortom: alle essentials voor het creëren van de perfecte party look.

De Etos Limited Edition make-up is verkrijgbaar in alle Etos winkels.

Etos - Sparkling December 1Etos - Sparkling December

Stripes

Subscription boxes banner

Stripes

Celebrate BooksCelebrate Books Box Junior

Celebrate Books – Ook voor het nieuwe jaar hebben we weer toffe plannen. We trappen het jaar af met een gloednieuwe box voor kinderen vanaf tien jaar. Het thema is ‘Hunted Magic’. De box bevat een boek en twee tot vijf cadeaus. Het boek dat we hebben geselecteerd heeft 20 weken op de New York Times bestseller list gestaan en meerdere prijzen gewonnen. In januari verschijnt de Nederlandse vertaling. In het buitenland hebben veel lezers (jong en oud) gesmuld van dit verhaal. De box is dus zeker ook interessant voor liefhebbers van YA-boeken. In januari heeft de Celebrate Books Box Junior een introductieprijs van € 24,99.

Stripes

Netflix banner

Stripes

Santa Clarita Diet met Drew Barrymore – stil je honger met de eerste beelden!

Deze verrassende Netflix Original serie met ook Timothy Olyphant in de hoofdrol is vanaf 3 februari 2017 exclusief en wereldwijd te zien.

Santa Clarita Diet

Netflix – Na de feestdagen starten we het nieuwe jaar vaak met een nieuw dieet. De nieuwe Netflix Original Santa Clarita Diet helpt om deze goede voornemens vol te houden! In ieder geval tot vrijdag 3 februari 2017, want dan zijn alle afleveringen van de serie met Drew Barrymore en Timothy Olyphant te zien. Om jouw honger tot die tijd te stillen, heeft Netflix de eerste beelden vrijgegeven.

Synopsis
In Santa Clarita Diet zijn Joel (Timothy Olyphant, Justified) en Sheila (Drew Barrymore, Blended) een getrouwd stel makelaars die samen met hun puberdochter Abby (Liv Hewson) in de LA buitenwijk Santa Clarita een tamelijk saai en tikje ontevreden leven leiden. Totdat Sheila een dramatische verandering doormaakt die hun leven in het teken zet van dood en destructie… maar op een positieve manier!

Stripes

Lemony Snicket's A Series of Unfortunate EventsKijk en huiver mee met de officiële trailer van Netflix’ Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events

“If you are interested in stories with happy endings, then you would be better off somewhere else.” — Lemony Snicket

Netflix – Wees gewaarschuwd en denk goed na voordat je deze tragische en afgrijselijke officiële trailer van Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events gaat bekijken.

Link naar de trailer

Gebaseerd op de internationale bestseller boekenreeks van Lemony Snicket (aka Daniel Handler), vertelt Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events het verhaal over de turbulente leventjes van Violet, Klaus en Sunny Baudelaire na de onfortuinlijke dood van hun ouders. Door een ongelukkige misser worden de weeskinderen onder toezicht geplaatst van een verre bloedverwant, Graaf Olaf genaamd; een mysterieus naargeestig figuur die probeert de kinderen hun erfenis afhandig te maken. Als zijn snode plannen duidelijk worden, ontwikkelt Graaf Olaf een breed scala extravagante vermommingen om het geld alsnog in handen te krijgen en creëert hij chaos en verwarring voor de Baudelaire kinderen en hun nieuwe pleegouders. Terwijl de kinderen proberen om Count Olafs snode plannen te verijdelen, komen er steeds meer details boven water over de mysterieuze dood van hun ouders.

De acht afleveringen tellende serie is een Netflix Original-productie van uitvoerend producent Barry Sonnenfeld (Men in Black, Pushing Daisies) en Daniel Handler. Naast Neil Patrick Harris (How I met your mother, Gone Girl) bestaat de cast uit Patrick Warburton (Seinfeld, Rules of Engagement), Joan Cusack, Malina Weissman en Louis Hynes.

Lemony Snicket’s A Series of Unfortunate Events is vanaf 13 januari 2017 exclusief op Netflix te zien.

Stripes

Netflix aanraders feestdagenSerie, film, serie, repeat: de nieuwe Netflix-routine

Frank & Claire. Walt & Jesse. Steve Murphy & Javier Peña. Sommige dingen passen gewoon bij elkaar. Zoals bijvoorbeeld TV en film. Uit onderzoek van Netflix* is gebleken dat meer dan 30 miljoen kijkers films in hun binge-routine verwerken.

Na het kijken van een serie lassen de meeste Netflix-abonnees (59%) een pauze in van een dag of drie, voordat ze aan een nieuwe serie beginnen. Tijdens deze pauze kijkt meer dan de helft (61%) een film die past bij de serie die ze daarvoor hebben verslonden. Zo wordt de zoete rom-com Crazy Stupid Love vaak opgevolgd door de eigenzinnige Unbreakable Kimmy Schmidt en wordt de strafrechtelijke comedy The Big Short opgevolgd door Orange is the New Black.

“Tijdens onze inspanningen om de beste programmering samen te stellen voor onze abonnees, ontdekten we dat films een unieke plek in hun binge-watching routines hebben”, licht said Ted Sarandos, Chief Content Officer Netflix, toe.”Het is interessant om te zien dat een derde van onze abonnees dit patroon volgt.”

Populaire combinaties
Als we kijken naar welke films de meest populaire series wereldwijd opvolgen, zien we interessante combinaties. Na het bekijken van House of Cards, ruilen sommigen de politiek in voor oorlog en schakelen over naar Beasts of No Nation. Enerzijds een totaal ander genre, anderzijds kiezen ze wederom voor een pittig verhaal met compromisloze en meedogenloze leiders. Key West en Maine zijn misschien geen voor de hand liggende combinatie, maar de onthullingen van diep begraven geheimen worden zowel onthult aan de kust van Bloodline als in de ijskoude gevangeniscellen van The Shawshank Redemption. De filmische knipoog van Vince Gilligan naar Tarantino in Breaking Bad blijft overduidelijk ook niet onopgemerkt. Na de laatste ‘adieu’ van Mr. White schakelen veel kijkers over naar Pulp Fiction. Ondertussen gaan de fans van Gilmore Girls ‘retro all the way’. Zij kiezen voor herziene klassiekers als Clueless en Sixteen Candles.

Ook documentaires zijn in trek
Documentaires zijn ook een populaire post-binge categorie. Na het kijken van Narcos lijkt de nieuwsgierigheid voor het kartel aangewakkerd en duiken kijkers verder in deze wereld met Cartel Land. Kijkers van Marvel’s Luke Cage blijven streven naar gerechtigheid met 13TH, terwijl fans van Black Mirror graag de hedendaagse gevolgen van de technologie induiken met Hot Girls Wanted. Interessant is ook dat terwijl de meeste kijkers van Bojack Horseman overschakelen naar stand-up comedy shows, sommige van hen het pad van zelfvernietiging verlaten met een beetje zelf-hulp van Tony Robbins: Ik ben niet Uw Guru.

De uitzondering op de regel
Er is één uitzondering op het patroon: comedy. Wanneer de kijker behoefte heeft aan een ander entertainment ritme, blijkt comedy de perfecte rebound. Dit geldt het meest voor horror series. De fans van Stranger Things schakelen bijvoorbeeld over naar Zootropolis om de spanning los te laten, terwijl de kijkers van American Horror Story terreur inruilen voor tienerangst met Mean Girls.

Uit onderzoek is gebleken, dat dit de meest voorkomende ‘binge pairings’ zijn:

Netflix Binge Pairings

Stripes

Welke persberichten vind jij het interessantst?

 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Ook interessant:

Tags:


Geef een reactie