Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Reading Challenge Update #3

Reading Challenge Update

Er zijn inmiddels alweer drie maanden verstreken sinds mijn vorige reading challenge update, dus het wordt tijd voor een nieuwe update! Ik haalde mijn Goodreads Reading Challenge en besloot het met vijf boeken te verhogen, al denk ik dat ik dat makkelijk haal dankzij #Boektober. Welke boeken ik allemaal gelezen heb van juli tot en met september lees je hieronder. Misschien zitten er wel een paar boeken tussen waarmee je je leeslijst voor #Boektober nog kunt aanvullen.

De Voltooiing - David BaldacciDe Voltooiing – David Baldacci

De wereld waarin Vega Jane leeft, is heel duidelijk: iedereen heeft zijn eigen taak, iedereen kent zijn plek, en gehoorzaamt. En niemand heeft ooit hun wereld verlaten, totdat Quentin Herms spoorloos verdwijnt. Wanneer Vega erachter komt dat haar mentor een kaart voor haar heeft achtergelaten, beseft ze dat er een veel groter geheim schuilgaat achter zijn verdwijning dan iedereen beweert. Een geheim dat angstvallig verborgen wordt gehouden door de machthebbers. Met gevaar voor eigen leven gaat Vega op zoek naar de waarheid. Over de wereld waarin ze leeft, over haar familie en over zichzelf…

Boekenbingo: Een boek met meer dan 400 bladzijden

In De Voltooiing worden hier en daar andere woorden gebruikt voor hedendaagse dingen zonder dat ik het nut ervan inzie. Een seconde had best gewoon een seconde kunnen worden genoemd in plaats van een flinter. Dit vond ik hier en daar storen en ik merkte dat ik het woord ook telkens ‘vertaalde’ als ik het tegenkwam. Ook miste hier en daar motivatie achter bepaalde gebeurtenissen en elementen in het boek. Is dit een reden om het boek niet te lezen? Nee. Uiteindelijk vind ik De Voltooiing namelijk een heel leuk en spannend boek en ben ik heel nieuwsgierig naar de avonturen die Vega Jane in het tweede deel – dat afgelopen september in het Engels uitkwam – gaat meemaken. De personages zijn interessant en zeker tegen de tweede helft van het boek word je erin gezogen en wil je meer en meer weten. De omgeving is duidelijk omschreven en ik waande mij echt in Bitterbos. Ik kijk uit naar het tweede deel en hoop dat A.W. Bruna deze snel zal vertalen.

HartjeHartjeHartje½

Lees mijn volledige recensie van De Voltooiing

Onvoorwaardelijk - Colleen HooverOnvoorwaardelijk – Colleen Hoover

Tate Collins ziet het al helemaal voor zich: keihard werken als verpleegkundige en slagen voor haar opleiding. Ze trekt in bij haar broer en ontmoet haar nieuwe buurman Miles Archer. Eén ding weet ze zeker: het is geen liefde op het eerste gezicht. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde. Tate heeft geen tijd voor liefde. Dus blijft over: seks. 

De mysterieuze Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen?

Onvoorwaardelijk is het liefdesverhaal van het jaar: het doet je lachen en huilen tegelijk en is in een woord te beschrijven: intens.

Boekenbingo: Free Space

Onvoorwaardelijk is een boek dat je in één zit wilt uitlezen. Met pijn in het hart moest ik het boek, in de vier dagen die ik erover heb gedaan het boek te lezen, wegleggen omdat er ook nog gewoon gewerkt moest worden. Onvoorwaardelijk heeft het voor mij allemaal: personages die je levensecht voor je ziet en die je hart diep binnendringen, een verhaal dat boeit en vol emotie zit en een spanningsboog van hier tot Tokyo. Onvoorwaardelijk pakt je vast, nest zich diep in je hart en laat je niet meer los. Van dit boek ga je intens houden. Als je van New Adult houdt, is Onvoorwaardelijk echt wat voor jou. En als je altijd nog eens een New Adult wilde proberen, dan is Onvoorwaardelijk is een geweldig boek om mee te beginnen!

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Onvoorwaardelijk

Sophie Kinsella - Niet te filmen!Niet te filmen! – Sophie Kinsella

Audrey durft haar huis niet meer te verlaten en houdt vanachter een zonnebril de buitenwereld op afstand. Een angststoornis maakt haar dagelijkse leven behoorlijk lastig. Op aanraden van de psycholoog, dokter Sarah, legt ze haar leven vast op camera, om zo haar zelfvertrouwen terug te krijgen.

In haar documentaire Mijn serene, liefdevolle huisgenoten dreigt Audreys moeder de computer van Frank, Audreys gameverslaafde broer, uit het raam te gooien. De vader van Audrey herleeft zijn gloriejaren in zijn leren broek jammend in de garage. En Audreys vierjarige broertje Felix blijft alles met een ongelovige opgetogenheid benaderen: ‘Een vrachtwagen op straat! Ketchup! Een extra lang patatje!’

Audreys herstel lijkt ver weg, tot Linus – een vriend van haar broer – opduikt in haar leven. Linus snapt haar. Met zijn glimlach als een sinaasappelpartje en zijn grappige briefjes verleidt hij Audrey om weer naar buiten te gaan. En opeens lijkt de buitenwereld een stuk minder angstaanjagend.
Met haar bekende humoristische schrijfstijl verweeft Sophie Kinsella vriendschap, romantiek en psychologisch inzicht in deze inspirerende young adult-roman waarvan iedereen zal genieten.

Boekenbingo: Een boek dat nog maar 3 maanden uit is

Niet te filmen! is een leuk boek voor de young adults onder ons, maar is ook erg leuk voor diegenen die niet meer in die leeftijdscategorie vallen. Met mijn vijfentwintig jaar kon ik mij nog prima inleven en ik denk dat ook moeders dit een erg leuk boek zullen vinden doordat de ouders ook duidelijk aan bod komen in het boek. Het boek leest als een film door de stijl waarin het geschreven is en is uniek door delen van het verhaal als filmscript neer te zetten. Niet te filmen! is een interessant verhaal over een meisje met een angststoornis, maar ook een luchtig en soms hilarisch boek. Heerlijk om tussendoor te lezen en uit voordat je er erg in hebt.

HartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Niet te filmen!

Cover It GirlDe It-girl – Katy Birchall

In It Girl vertelt Birchall het verhaal van de veertienjarige Anna Huntley, die met haar vader in Londen woont. Anna is tikkeltje nerderig en behoorlijk onhandig. Ze houdt van oude films, leest het liefst stripboeken en haar beste vriend is haar hond genaamd Hond. Niemand op school merkt haar op, behalve wanneer ze bijvoorbeeld per ongeluk het haar van het populairste meisje van de school in de fik steekt. Ze is het liefst onzichtbaar zodat ze haar vrienden niet voor schut zet, wat onmogelijk wordt als haar vader zich verlooft met de beroemdste actrice ter wereld. Ineens is Anna populair en wil iedereen haar vriend zijn. Maar wil deze nieuwe It Girl wel beroemd zijn?

Boekenbingo: Een boek met een dier als personage

Voor mij is It-girl een boek dat van de 14-jarige Jessica vast en zeker vijf sterren had ontvangen, maar van de nu 25-jarige Jessica ontvangt het slechts drie hartjes. Voor mijn gevoel val ik eigenlijk buiten de doelgroep van dit boek, maar toch heeft het verhaal mij genoeg kunnen boeien door de humor die in het boek zit en de goede boodschap voor de onzekere jongeren. Daarnaast is het boek heel vlot geschreven en leest je het in no-time uit. En ondanks dat ik er wel meerdere minpunten in heb gevonden, heeft het boek mij genoeg gepakt om mij nieuwsgierig te maken naar It-girl 2! Ik raad het boek zeker aan in de leeftijdscategorie 11 tot 16 jaar.

HartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van It-girl

Onverminderd - Rebecca YarrosOnverminderd – Rebecca Yarros

Ember krijgt in korte tijd twee dramatische gebeurtenissen te verwerken: haar vader, een militair arts, is gesneuveld in Afghanistan en kort daarna, als ze al kwetsbaar is, vindt ze haar vriend Riley in bed met haar roommate. Ember vindt steun bij Josh, de ijshockeycoach van haar broertje. Ze kijkt wel uit om zich meteen in een nieuwe relatie te storten… Maar wat is erger: de onzekerheid van een leven met Josh of een leven zonder hem?

Onverminderd is ontroerend, romantisch en intens. Een verhaal om verliefd op te worden.

Boekenbingo: Een boek dat is aangeraden door een vriend(in)

Er is zoveel goeds te zeggen over dit boek. Het is een fantastisch debuut van Rebecca Yarros. Onverminderd raakt je diep in je hart en verveelt geen moment. Zet die tissues maar vast klaar, want het is een emotionele rollercoaster en huilen ga je sowieso. Ik had op pagina negen al de eerste tranen in mijn ogen en tegen het einde van het boek heb ik op een gegeven moment zoveel tranen gelaten dat ik alleen maar wazige woorden zag. Echt, dit boek MOET je lezen!

HartjeHartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Onverminderd

Ga voor mij - J. LynnGa voor mij – Jennifer L. Armentrout

De negentienjarige Teresa – Tess voor vrienden – wil danseres worden, maar een blessure gooit roet in het eten. Ook in de rest van haar leven gaat het niet helemaal volgens plan. Ze heeft een relatie achter de rug waar ze liever niet aan terugdenkt en een verboden kus waar ze wél met heel veel plezier aan terugdenkt… maar hoe kan het wat worden tussen haar en Jase, de beste vriend van haar broer Cam? Daarvoor is er te veel gebeurd in haar leven, en ook in dat van hem. Kortom, het is tijd voor een plan B.

Als je van Wacht op mij genoten hebt zal je zeker ook genieten van Ga voor mij. Het verhaal van Tess en Jase raakt je en je wordt helemaal verliefd op de personages. Soms wil je ze een klap voor hun hoofd geven omdat ze niet doen wat je wilt dat ze doen, wat wel aantoont hoe enorm je gaat meeleven met deze personages. Jennifer L. Armentrout heeft wederom een verhaal geschreven waar ik enorm van genoten heb en ik ben heel benieuwd naar Blijf bij mij gezien mij verteld is dat deel drie nog beter is dan dit tweede deel. Het enige minpunt is dat de redactie bij de vertaling niet optimaal is en er nog vele fouten in mijn druk stonden. Maar zelfs met deze fouten, is dit wel een boek dat je gelezen moet hebben als je houdt van het New Adult genre. Tipt het aan Wacht op mij? Na lang beraad denk ik dat Cam net iets hoger dan Jase op de schaal van boekvriendjes komt te staan.

HartjeHartjeHartjeHartje

Lees mijn volledige recensie van Ga voor mij

Voor altijd - J. LynnVoor Altijd – Jennifer L. Armentrout

Avery wordt totaal overrompeld door een fonkelende ring in Voor altijd van Jennifer L. Armentrout. Het is alweer een tijd geleden dat we meeleefden met Avery in Wacht op mij, en zij een relatie kreeg met de onweerstaanbare Cam. Als ze op bezoek is bij zijn familie, gaat hij ineens naar boven, om verdacht lang weg te blijven. Wat is hij aan het bekokstoven? Voor altijd is een kort verhaal van Jennifer L. Armentrout (J. Lynn) in de ‘Wacht op mij’-serie, waar ook Ga voor mij en Blijf bij mij bij horen.

Boekenbingo: Een boek met minder dan 150 bladzijdes

In principe recenseer ik elk boek dat ik lees, maar bij de twee korte verhalen die ik deze maand heb gelezen heb ik dat niet gedaan. Ze waren dusdanig kort dat ik er geen volledige recensie over zou kunnen schrijven, dus besloot ik ze alleen in dit overzicht op te nemen.

Voor altijd vond ik een hele leuke toevoeging. De omschrijving bij het boek verklapt eigenlijk alles al wat gebeurt, maar het is dan ook een verhaal van slechts een aantal pagina’s. De cover vind ik overigens niet mooi, het hoofd van die meid lijkt heel erg geanimeerd, maar het verhaal is fantastisch voor fans van Cam en Avery. Ik had Ga voor mij ook al gelezen (het is ook aan te raden dit boek na het tweede boek te lezen) waardoor dit verhaal nog eens extra dimensie had. Zeker een aanrader. Voor altijd is alleen als e-book verkgrijgbaar.

HartjeHartjeHartjeHartje

Het aanzoek - J. LynnHet Aanzoek – Jennifer L. Armentrout

Cam bereidt zich voor op de vraag der vragen in Het aanzoek van Jennifer L. Armentrout. Cam, o Cam… hoe leuk we Jase (Ga voor mij) en Jax (Blijf bij mij) ook vinden, we hebben altijd een warm en fuzzy plekje voor jou bewaard in ons hart. Maar we begrijpen wel dat jij voor Avery kiest, hoor. We zouden niet anders willen. Het aanzoek is een kort verhaal van Jennifer L. Armentrout (J. Lynn) waarin Cam, die we nog kennen uit Wacht op mij, op één knie gaat voor zijn Avery. Als hij zich tenminste over zijn koudwatervrees heen kan zetten – maar daar gaan we wel van uit.

Het aanzoek vertelt in feite hetzelfde verhaal als in het korte verhaal Voor altijd, maar dan vanuit het perspectief van Cam. Ook al telt dit verhaal maar een paar bladzijden en kende ik de personages al, toch vond ik het lastig om erin te komen. Ik durf het niet met zekerheid te zeggen, maar ik denk dat het misschien ligt aan dat het de point of view van Cam is. Pas aan het einde van het korte verhaal begon ik op te warmen voor meer en toen was het alweer afgelopen. Persoonlijk had ik Jennifer L. Armentrout aangeraden deze versie, die ontstond op Twitter, te skippen. Maar als fan van de serie ben ik blij dat ik het gelezen heb. Het aanzoek is alleen als e-book verkgrijgbaar.

HartjeHartjeHartje

Liane Moriarty - Het geheim van mijn manHet geheim van mijn man – Liane Moriarty

Mijn lieve Cecilia, als je dit leest, ben ik dood…

Stel je voor dat je man een brief aan je heeft geschreven, om te openen na zijn dood. Stel je voor dat die brief zijn diepste, meest donkere geheim bevat, die niet alleen het leven van jullie samen kan kapotmaken, maar ook dat van anderen. En stel je dan eens voor dat je deze brief toevallig vindt terwijl je man nog springlevend is.

Cecilia Fitzpatrick is een succesvolle zakenvrouw, staat voor iedereen klaar en is een toegewijde echtgenote en moeder. Maar die brief gaat alles veranderen, en niet alleen voor haarzelf. Liane Moriarty heeft een pageturner geschreven die je aan het denken zet: over hoe goed je degenen van wie je houdt eigenlijk kent en hoe goed je jezelf uiteindelijk kent….

Het geheim van mijn man deed mij in het eerste hoofdstuk twijfelen of het wel een boek voor mij was, en een tweede en derde perspectief kwamen in de twee daaropvolgende hoofdstukken plots uit de lucht vallen, maar ik ben blij dat ik Het geheim van mijn man heb gelezen. Het verhaal is interessant geschreven en zit heel goed in elkaar. De alwetende verteller schept een interessant perspectief op het verhaal en ik wilde op een gegeven moment heel graag blijven lezen. Je wilt weten waarom is gekozen voor die drie perspectieven en wat ze met elkaar gemeen hebben. Al met al heb ik dus enorm genoten van Het geheim van mijn man en wil ik zeker ook een ander boek van haar lezen om te zien of ze consistent op deze interessante manier schrijft. De cover vind ik trouwens prachtig (maar misschien ben ik bevooroordeeld door mijn liefde voor rozen, mijn blog heet niet voor niets Reviews & Roses, haha). Het geheim van mijn man is dus het eerste boek dat ik las van Liane Moriarty, maar zal zeker niet het laatste zijn.

HartjeHartjeHartjeHartje

Mijn volledige recensie verschijnt donderdag in de blogtour van A.W. Bruna

Gevaarlijk Spel - Liesbeth van KempenGevaarlijk spel – Liesbeth van Kempen

Wanneer officier van justitie Margot spoorloos verdwijnt en kort daarna ook haar man, maakt collega Louise zich grote zorgen. Ze gaat op onderzoek uit en vindt een raadselachtig dossier op een vreemde plek. Ze weet haar broer, rechercheur bij bureau Amsterdam-Amstelland, en goede vriendin Suzan te overtuigen van de ernst van de zaak. Gedrieën volgen ze een vaag maar verontrustend spoor, waarbij ieder een eigen agenda heeft en belangrijke zaken voor de ander verborgen houdt. Maar dan dreigt alles uit de hand te lopen, zo ook de groeiende aantrekkingskracht tussen Louise en Suzan.

Boekenbingo: Een boek van een Nederlandse auteur

Met Gevaarlijk Spel heeft Liesbeth mij op een prettige manier weten te introduceren aan het thriller genre. De schrijfstijl lag mij in het begin niet helemaal (het verhaal is echter wel boeiend vanaf het begin) en de stukjes waarbij woorden en punten elkaar snel opvolgden trokken mij gelukkig slechts af en toe even uit het verhaal. Dit is echter persoonlijk, want vele andere lezers heb ik hier niet over gehoord. Gevaarlijk Spel heb je in een mum van tijd uit doordat het verhaal spannend is, goed in elkaar zit en nergens indut. En dan te bedenken dat dit pas haar debuut is. Laten we hopen dat een tweede boek van Liesbeth van Kempen niet net zo lang op zich laat wachten als dit debuut, want ik ben erg nieuwsgierig naar een volgend boek.

HartjeHartjeHartje½

Lees mijn volledige recensie van Gevaarlijk spel

 

Gezien ik mijn Goodreads Challenge verhoogd heb zal ik voor de laatste Reading Challenge update nog drie boeken moeten lezen, maar dat gaat ongetwijfeld wel lukken. Het is al een verschil met vorig jaar want toen had ik mijn challenge van vijftien boeken maar nipt gehaald. Met de boekenbingo gaat het ook goed, er zijn nog maar zes vakjes over, maar die zijn wel het lastigst in te vullen. Ik merk bijvoorbeeld dat ik eigenlijk geen boeken geschreven door mannen lees. Een aantal van de boeken die ik nog van plan ben te lezen de komende tijd kun je vinden in mijn blogpost over #Boektober. O, en gisteravond heb ik Oog om oog van Buddy Tegenbosch uitgelezen.

Deze post is al 1451 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Reading Challenge Update #3

  1. Ik heb Onvoorwaardelijk natuurlijk gewonnen hier, en ik kan niet wachten om erin te beginnen! Heb nog nooit een New Adult boek gelezen, dus fijn om te horen dat dit een goed boek is om mee te beginnen. 😀