Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #17 | Deze films keek ik in mei

Omdat het mij niet lukte het artikel af te krijgen voor vrijdag, dit keer niet op vrijdag, maar op zaterdag een nieuw artikel!

In april keek ik bar weinig films, gelukkig heb ik dat in mei weer redelijk goed gemaakt. In totaal keek ik namelijk 8 films. Dit betekent dat ik voor mijn Movie Challenge van 2016 inmiddels 42% van mijn doel heb gehaald en momenteel exact op schema loop. In de zomermaanden verwacht ik weer een achterstand op te lopen, maar ach de wintermaanden zullen vast weer voor een inhaalspurt zorgen. Maar laten we daar nog niet over nadenken, ik kijk namelijk eerst nog uit naar de zomer, en stiekem zit ik dan ook wel graag buiten met een goed boek. Over naar de mini-recensies van mei.

Films die ik in mei heb gekeken, maar waarvan in de komende weken/maanden nog een recensie zal verschijnen of al verschenen is:

Blijf up to date qua welke films ik kijk, of bekijk nog eens de challenges die ik dit jaar aan ben gegaan.

Stripes

Hail, CaesarHail, Caesar!

Releasedatum: 18 februari 2016 (NL)
Regisseur: Ethan Coen, Joel Coen
Hoofdrol: Josh Brolin, George Clooney, Alden Ehrenreich, Ralph Fiennes, Jonah Hill, Scarlett Johansson, Frances McDormand, Tilda Swinton, Channing Tatum
Tagline: Lights. Camera. Abduction
Genre: Komedie | Mysterie
Kijkwijzer: 6+

SterrenSterren

De film speelt zich af in de laatste jaren van het Gouden Tijdperk in Hollywood. Het verhaal beschrijft een dag van een ‘studio fixer’ die zich in allerlei bochten moet wringen om de problemen van de studio op te lossen.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Hail, Caesar! is een aparte film. Het wordt omschreven als komedie, maar eerlijk gezegd heb ik vrij weinig gelachen. Misschien als ik mij wat meer zou verdiepen in religie en het communisme dat ik de grappen beter zou begrijpen. Het is heel veel tekst waarvan ik de helft niet begreep of al na twee seconden vergeten was, dus het bleef allemaal niet echt hangen. Vooral in het begin was het een grote wirwar van onduidelijkheid; gelukkig kon ik er nog enigszins een touw aan vastknopen omdat ik de synopsis had gelezen en wist dat ze acteurs speelden. De jaren 50 weten ze echter goed naar voren te halen en eigenlijk deed het mij ook een beetje denken aan een artikel van Cinefille over het Hollywood van vroeger. Voor mijn gevoel hingen de scènes verder los aan elkaar, maar wie weet heb ik de grote omlijning wel gemist? Ik ben in elk geval blij dat ik niet hiervoor naar de bioscoop ben gegaan.

Stripes

Alvin and the Chipmunks Road Chip posterAlvin and the Chipmunks: The Road Chip

Releasedatum: 3 februari 2016 (NL)
Regisseur: Walt Becker
Hoofdrollen: Jason Lee, Justin Long (Alvin), Matthew Gray Gubler (Simon), Jesse McCartney (Theodore), Josh Green
Tagline: Fast & furry-ous
GenreAnimatie | Avontuur | Komedie | Familie  | Fantasy | Muziek
Classificatie: 6+

SterrenSterrenHalve sterren

Na een opeenstapeling van misverstanden denken Alvin, Simon en Theodore dat Dave (Jason Lee) zijn nieuwe vriendin ten huwelijk zal vragen in New York en de jongens zal ‘dumpen’.

Na een opeenstapeling van misverstanden denken Alvin, Simon en Theodore dat Dave (Jason Lee) zijn nieuwe vriendin ten huwelijk zal vragen in New York en de jongens zal ‘dumpen’.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Ligt het alleen aan mij of viel deze film vies tegen? Misschien heb ik inmiddels teveel films gezien met dit format en is Road Chip gewoon niet vernieuwend genoeg binnen het format om echt bijzonder te zijn. Hij is op zich wel leuk, en ik heb ook wel gelachen, maar bijzonder was het zeker niet, en ik ben heel blij dat ik hier niet speciaal voor naar de bioscoop ben gegaan. Echter voor jonge kinderen kan ik deze film zeker aanraden, zij zullen hier ongetwijfeld enorm van genieten.

Stripes

Before We GoBefore We Go

Releasedatum: 22 juli 2015 (VS)
RegisseurChris Evans
Hoofdrollen: Chris Evans, Alice Eve
Tagline: One night can change your whole life
Genre: KomedieDrama | Romantiek
Classificatie: 6+

SterrenSterrenHalve sterren

Romantische komedie van en met Chris Evans over een Alice Eve die in New York de trein wil pakken, maar onderweg beroofd wordt

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Weet je, ik dacht mij te herinneren een positieve recensie gelezen te hebben over Before We Go, maar eerlijk gezegd vond ik er echt niks aan. Dit is een hele trage film. Er wordt heel veel gepraat en het voelt gewoon heel langzaam aan. De romantiek voelde ik niet echt en het verhaal kon mij ook niet dusdanig interesseren. Als je van trage films houdt, met veel gepraat in de nachtelijke straten van New York, dan is dit echt een film voor jou, helaas dus niet voor mij. Ik zie Chris Evans dan toch liever in Captain America: Civil War.

Stripes

American SniperAmerican Sniper

Releasedatum: 5 maart 2015 (NL)
Regisseur: Clint Eastwood
Hoofdrol: Bradley Cooper, Sienna Miller
Tagline: One Bullet can tell the story
GenreActie | Biografie | Drama | Historie | Thriller | Oorlog
Classificatie: 16+

SterrenHalve sterren

Navy SEAL Chris Kyle gaat naar Irak met slechts één missie: zijn wapenbroeders beschermen. Met zijn vaste hand redt hij talloze levens op het slagveld en krijgt hij al snel de bijnaam ‘Legend’. Ook achter de vijandelijke linie groeit zijn reputatie. Er wordt een prijs op zijn hoofd gezet en hij wordt het doelwit van rebellen. Eenmaal thuis komt hij er al snel achter dat hij de oorlog niet kan achterlaten.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Sorry ook hier geen positieve review… Mijn vriend wilde deze film heel graag zien, maar ik raakte al erg snel afgeleid. Niet omdat het een slechte film is – denk ik, volgens mij had het wel wat prijzen gekregen -, het is dat dit soort film mij niet ligt. Daarnaast ben ik volgens mij een beetje uitgekeken op Bradley Cooper. Ik kon hem op de één of andere manier maar slecht geloven in deze rol met zijn Texaanse accent, ook spatte de chemie met zijn tegenspelers niet echt van het scherm. Al dat geschiet, en moord en verderf in deze film en de locatie trokken mij simpelweg niet (in het nieuws vermijd ik dit soort zaken ook altijd, te deprimerend al die narigheid in de wereld). Daarnaast voelde de film vrij vlak aan. Slechts de laatste scènes maakten echt indruk, vooral toen ik erachter kwam dat de film gebaseerd is op een waargebeurd verhaal.

Stripes

P.s. schrik niet, de films die ik iets minder vond eindigen vaak in dit mini-recensies overzicht, ik heb écht ook wel leuke films gezien deze maand, maar daarvan komen uitgebreidere recensies en deze titels zie je helemaal bovenaan dit artikel (nu met sterwaardering ernaast!).

Stripes

Wat is de slechtste film die jij ooit hebt gezien?

Deze post is al 2884 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Mini-recensies #17 | Deze films keek ik in mei

 1. Mooi op schema voor je challenge 🙂

  Alvin and the Chipmunks was inderdaad slecht en ik heb ‘m wel in de bios gezien met m’n dochter. Die kon na de film geen memorabele stukken noemen.

  American Sniper vond ik ook tegenvallen.

  En Hail Caesar had wel z’n momenten, maar als geheel niet echt een film die me wist aan te spreken.

  Aantal films voor mij vorige maand was 27.

  • Haha, soms moet je wat offers maken voor je kids 😉

   Fijn dat ik niet de enige ben die American Sniper niet geweldig vond, ik hoor namelijk vooral reacties dat mensen het juist niet met mij eens zijn.

 2. Tamara D

  Ik vond sniper juist wel goed, dat is de realiteit hoe het er daar aan toe gaat en zo nu en dan moeten we daar gewoon mee geconfronteerd worden. Zelfs de “helden” hebben vaak geen makkelijk leven wanneer ze eenmaal thuis zijn. Ik was verbijsterd dat dit een waargebeurd verhaal bleek te zijn.

  • Dat het waargebeurd was deed mij er uiteindelijk ook wel anders naar kijken, maar hoe dan ook vond ik het als film niet interessant genoeg om geboeid te blijven. Maar het verhaal an sich is wel bijzonder hoe dat in werkelijkheid gaat.