Movie Bingo 2018 | Update #1

Movie Bingo 2018 update

Hi allemaal! Zoals ik jullie begin februari al vertelde komen er vanaf dit jaar aparte updates voor de Movie Bingo 2018. Voorheen combineerde ik dit altijd met een hele lijst mini-recensies. Maar deze mini-recensies vind je nu met regelmaat op vrijdagen, en ik bespreek per keer twee films. Nu is het dus tijd voor de allereerste Movie Bingo update van 2018. Zijn jullie ook al lekker bezig met het wegstrepen van vakjes op de Movie Bingo 2018 kaart? Ik heb ook al een lekker begin gemaakt. In totaal keek ik namelijk in het eerste kwartaal van 2018 20 films. Genoeg films om een goed begin te maken. Laten we kijken welke ik weg kan strepen!

Sterren

The Greatest Showman stillEen populaire film

Voor dit vakje kom ik met de allereerste film die ik dit jaar heb gekeken, namelijk The Greatest Showman. De film is sinds hij in de bioscoop verscheen mateloos populair geworden. De liedjes worden nog herhaaldelijk geluisterd, en de film wordt ongetwijfeld nog vaak bekeken.

Een film met een titel van 1 woord

Voor deze categorie heb ik alleen al in het eerste kwartaal meerdere opties. Zo keek ik Geostorm, Takers, Downsizing, Gravity en Ferdinand. Maar gezien ik enkele films in wil vullen in een ander vakje, ga ik voor de eerste titel die ik dit jaar keek en die aan de eis voldoet: Geostorm.

Goodbye Christopher Robin stillEen film uitgekomen in 2018

Tsjah, ook deze categorie is niet de moeilijkste. Ga in 2018 naar de bioscoop en je hebt al een film die uitgekomen is in 2018. Hier vul ik Goodbye Christopher Robin in; een film over de bedenker van Winnie de Poeh.

Een film met een historisch tintje

Op zich had ik The Greatest Showman hier ook kunnen gebruiken, gezien P.T. Barnum een historisch figuur is. Maar die film heb ik al in een ander hokje geplaatst. Daarom ga ik hier voor The Beguiled. Een film die mij niet echt kon bekoren, maar hij speelt zich wel af tijdens de Amerikaanse burgeroorlog, en dus historisch.

Dirty Dancing 2017 stillEen film waarin gedanst wordt

Ik ben gek op dansfilms, en toevallig is in 2017 een nieuwe dansfilm uitgekomen. Of nou ja, nieuw… Het is een remake van het beroemde Dirty Dancing. Je leest het al in de titel, dit is dus echt een film waarin gedanst wordt! Daarom kan ik hier mooi Dirty Dancing (2017) invullen.

Een film met een Britse acteur

Terwijl ik films kijk let ik hier eigenlijk niet zo op. Ik moest dus na het kijken van al deze films even checken of er ergens ook een Britse acteur in zat. Vast wel toch? En ja hoor, het was raak bij onder andere Takers. Idris Elba speelt namelijk een rol in deze film, en hij is geboren en opgegroeid in Londen.

Thor Ragnarok stillEen re-watch

Slechts één van de films die ik in het eerste kwartaal keek is een rewatch, namelijk: Thor: Ragnarok. Eigenlijk kijk ik films helemaal niet vaak opnieuw, omdat er, net als bij boeken, nog zoveel te ontdekken zijn die ik nog niet heb gezien. Maar mijn vriend had Thor: Ragnarok nog niet gezien, dus keek ik hem nogmaals samen met hem.

Een deel van een serie

Ook dit vakje kan ik na het eerste kwartaal met gemak vullen. Zoveel films zijn eigenlijk onderdeel van een franchise. Eén daarvan is Pitch Perfect 3. Ik had er ook voor kunnen kiezen om deze film in te vullen bij een film met een cijfer in de titel, maar een drie erachter plakken lijkt mij wat te makkelijk voor die categorie. Daarom plaats ik deze film in het vakje ‘een deel van een serie’.

Maze Runner The Death Cure stillEen film die je in de bioscoop hebt gezien

Ook dit is niet bepaald de moeilijkste categorie. In het eerste kwartaal van 2018 ben ik al minstens vier keer naar de bioscoop geweest. Meestal ga ik minder vaak, maar het is een nieuwe missie van mij om vaker naar de bioscoop te gaan. Gezien ik de andere bioscoopfilms al heb ingevuld in een ander vakje, ga ik hier voor: Maze Runner: The Death Cure.

Een titel beginnend met een F

Ik vul hier een film in die ook onder animatiefilm ingevuld had kunnen worden. Ik denk echter namelijk dat ik makkelijker een andere animatiefilm kijk, dan een andere film die ook begint met een F. Namelijk: Ferdinand.

Game Night stillEen film met geweldige one-liners

Genoten heb ik van de film Game Night. Mede dankzij de grappige uitspraken die de personages deden. Een ideale kandidaat dus voor dit vakje.

Een film met een post-credit scène

Kijk dit jaar een willekeurige Marvel-film en je kunt ook dit vakje afvinken. Black Panther bevat er zelfs twee!

Jumanji: Welcome to the Jungle still 6Een film met een magisch object

Waar ik aanvankelijk dacht dat dit een lastig vakje zou zijn, blijkt hij best makkelijk te zijn. Neem een superheldenfilm en je hebt er al één. Maar hé, die bewaren we voor een ander vakje. Een andere film met een magisch object is Jumanji: Welcome to the Jungle. De game waar ze ingezogen worden is namelijk toch echt een magisch object.

Een boekverfilming

Gezien er best wel veel boekverfilmingen in de bioscoop draaien elk jaar, ging ik er eigenlijk vanuit dat ik dit vakje met gemak zou kunnen afvinken. Ik had bijvoorbeeld het derde deel van The Maze Runner hier kunnen invullen; deze heb ik echter voor een ander vakje gebruikt. Maar nog geen maand later keek ik alweer een boekverfilming. Dit was de film Before I Fall, naar het gelijknamige boek van Lauren Oliver.

Sterren

Movie Challenge 2018 - Update 1-1

Sterren

Conclusie

Van de 20 films die ik in het eerste kwartaal heb gezien, kan ik al 14 films afstrepen van mijn Movie Bingo 2018 kaart. Wauw! Natuurlijk is het begin het makkelijkst. Dan heb je immers nog alle opties open. Vanaf nu wordt het moeilijker. Aan het eind van komend kwartaal geef ik je een nieuwe update. Mocht je trouwens nog tips hebben voor de vakjes die ik nog open heb staan, laat het weten in het reactieveld hieronder.

Ik ben trouwens ook erg benieuwd naar jullie voortgang. Laat het mij vooral weten!

Hoe vol is jouw Movie Bingo 2018 kaart?

Deze post is al 1112 keer gelezen

Ook interessant:

Geplaatst op 6 april 2018 door Jessica

Categorieën: Films / Tags: ,

Geef een antwoord