Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #29 | Een grote verandering

Een kijkje in mijn leven

Hoi allemaal! Hoe vergaat het jullie? Houden jullie het nog een beetje vol in deze gekke Corona-tijd? Het is fijn dat de maatregelen inmiddels een beetje versoepeld worden in Nederland zodat we weer wat meer kunnen. Maar we moeten niet vergeten dat het nog steeds belangrijk is om voorzichtig te zijn; als je het niet doet voor jezelf, doe het dan in elk geval voor een ander. Ik ben benieuwd hoe het met jullie gaat, dus laat zeker even een reactie achter na het lezen van dit artikel. <3

Elke maand vertel ik jullie via Kijkje in mijn leven wat ik de maand ervoor heb meegemaakt. Kijk je mee naar wat ik heb beleefd in mei 2020?

Kaartjes voor opa’s en oma’s

Sinds het begin van Corona stuur ik met regelmaat een kaartje naar mijn beppe (oma) en mijn pake  en beppe (opa en oma). In deze bijzondere tijden krijgen ze helaas geen visite en maken ze weinig mee. Daarom begon ik met het sturen van een brief, en daarna met het sturen van kaarten. Ik stuur ze fotokaarten via de PostNL app. Op die manier gebruik ik mijn gemaakte foto’s ook eens, en kan ik er tegelijk een verhaaltje bij vertellen. En het mooiste: mijn pake en beppe’s kijken er naar uit om weer een nieuwe kaart te ontvangen.

Vrije dagen

Onze Tuin

In mei hadden we met regelmaat een dagje vrij door Bevrijdingsdag, Hemelvaart, etc. Nou moet ik eerlijk zeggen dat ik het zo druk heb op mijn werk dat ik de vrije dagen weer heb ingehaald op andere momenten. Maar het is op zonnige dagen zéker heerlijk om samen met mijn vriend in de zon te zitten genieten op onze loungeset. De tuin wordt steeds completer. We hebben nu een parasol (bol.com) en parasolvoet (Leen Bakker), en ook een opbergbox (Jysk) voor onze loungesetkussens. We maken er echt een paradijsje van.

Uitjes

Ik kom nog steeds niet heel veel buitenshuis (met uitzondering van onze achtertuin), dus elke keer dat ik wel het huis uit ga is een uitje. Zelfs de tandarts! Heel fijn: mijn gebit ziet er goed uit. Maar we genieten ook thuis van leuke dingen. Zo deden we half mei mee met de online Superguide pubquiz over films en series, en keken we naar de vervanger van het Songfestival (was best leuk).

Naar de kapper!

Voor en na - Haar - Kapper

Toen het bericht kwam dat we weer naar de kapper mochten heb ik meteen een afspraak gemaakt. Het duurde even voordat ik terecht kon, en dus had ik alle tijd om te bedenken wat ik met mijn haar wilde. De laatste tijd heb ik het door de warmte vaak in een knot bovenop mijn hoofd, maar daar kreeg ik telkens hoofdpijn van. Ik heb namelijk heel dik en zwaar haar. De afgelopen jaren heb ik het telkens laten groeien zodat ik een vlecht over mijn schouder kon maken. Maar ondanks dat mijn haar al tot halverwege mijn rug viel, kreeg ik nog niet het gewenste resultaat. Dus ben ik gaan nadenken over wat ik met mijn haar wilde. Ik was stiekem ook wel nieuwsgierig naar wat korter haar. Na drie weken lang wikken en wegen, waarbij de weegschaal dan weer de ene kant, en dan weer de andere kant opging, heb ik een beslissing gemaakt. En dit is het resultaat!

Ik mag weer naar kantoor

Nieuwe plantjes op kantoor

Gezien het type werk dat ik doe kon ik sinds half maart prima thuiswerken. Hetzij af en toe iets omslachtiger of op een andere manier, maar hoe dan ook kon ik thuis werken. Ik merkte echter dat de scheiding tussen werk en privé steeds meer vervaagde en ik continu in een werksfeer bleef hangen. Voor mij was het dus écht tijd om weer een beter werk- en privéritme te krijgen. Gelukkig kwam daar het bericht van onze organisatie: vanaf eind mei zou er een rooster komen waarmee de kantoormedewerkers gereguleerd zouden worden. Zodoende zijn er nooit teveel medewerkers op kantoor.

Tot nu toe heb ik in mei drie dagen op kantoor gezeten en wat was dat een fijne ervaring! Het doet mij echt goed om weer even in een werkomgeving te zijn en collega’s live te zien en te spreken. En ook is het fijn dat ik mijn werk los kan laten wanneer ik naar huis rijd en daar weer echt in mijn privéomgeving ben. Het zal nog even duren voordat ik al mijn werkdagen weer op kantoor mag doorbrengen, maar voor nu ben ik erg blij met deze regeling!

Extra lief was trouwens dat één van mijn collega’s, die vanwege het crisisteam juist op kantoor moest zijn de afgelopen maanden, mij terug verwelkomde met nieuwe plantjes. De mijne waren overleden door mijn afwezigheid en zij had nieuwe voor mij gekocht. Zo lief!

Sterren

Gelezen en Gekeken

Elke maand benoem ik welke films, series en boeken er voor mij uitsprongen.

Films

In mei keek ik geen films.

Series

Tv-series keek ik echter des te meer. Zo raakte ik in mei verslaafd aan de series Doom Patrol, Never Have I Ever, Upload en Sweet Magnolias. Ik keek ook de reünie van Too Hot To Handle en enkele afleveringen van series die ik wekelijks volg.

Boeken

Mei was ook weer een goede leesmaand. Op dit moment loop ik zelfs weer op schema met mijn Goodreads Challenge! Ik las vijf boeken: Ik zie je in Cockleberry Bay door Nicola May, Het Einde door Elle Kennedy, De Wrede Prins door Holly Black, Verkikkerd door Lisette Jonkman en Bone Crier’s Moon door Kathryn Purdie. Favoriet hiervan zijn de laatste drie.

Sterren

Top 5 best gelezen blogposts

  1. 6x Leuke activiteiten die je tijdens de quarantaine kunt doen
  2. DIY | Ontwerp je eigen Escape Room!
  3. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  4. 5x Leuke subscription boxen
  5. Shampoo Bars | Wat zijn het en hoe bevalt het

Sterren

Met welke versoepeling ben jij het meest blij?

Deze post is al 2665 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Kijkje in mijn leven #29 | Een grote verandering

  1. Zo lief dat je kaartjes naar je oma’s en opa stuurt! Ik kan me wel voorstellen dat ze er ook echt op zitten te wachten nu. Ik ben laatst nog langs geweest bij mijn oma (op afstand) na een aantal maanden. Was toch wel weer fijn om elkaar weer even te zien!