Categorieën: Persoonlijk / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Mijn Maand | December 2015

Allereerst wil ik jullie allemaal nog een fantastisch 2016 toewensen. Ik hoop dat jullie dromen dit jaar uit mogen komen, hoe groot of klein deze ook zijn. Deze maand zal ik nog een aantal keer terugblikken en ook vooruitblikken. Omdat ik door de operatie vooral vooruit heb gewerkt zijn er diverse artikelen die gewoonweg wat later online komen dan je normaal gesproken zou verwachten. December was de maand waarin ik werd geopereerd en heel erg veel op de bank heb gelegen. Gelukkig was daar de tv en een kast vol boeken, dus ik heb mij niet verveeld. Nee, ik denk zelfs dat als ik alles zou recenseren dat ik heb gekeken ik al een paar maanden vooruit kan werken. Op zich is het niet verkeerd om eens wat artikelen achter de hand te hebben, dus zodra ik ze allemaal geschreven heb, ga ik ze verspreiden over diverse weken/maanden of achter de hand houden voor die momenten dat ik het te druk heb om een artikel te schrijven. Het overzicht van december zal niet erg interessant worden en ik gebruik veel foto’s van Instagram, maar hopelijk maak ik dit de komende maanden weer helemaal goed.

Op 1 december werkte ik mijn laatste dag in 2015 en probeerde nog de laatste eindjes aan elkaar te knopen. Gezien ik een eenpitter ben (de enige die mijn werkzaamheden doet in dat bedrijf) voelde het best raar om alles achter te laten voor een andere collega. Ik heb mijn best gedaan een zo uitgebreid mogelijke werkbeschrijving te maken en alles goed achter te laten, dus meer dan dat kon ik niet doen. De dag erna heb ik thuis nog de laatste dingen opgeruimd en het bed verschoont, etc. zodat ik de volgende dag met een gerust hart geopereerd kon worden. Dit was overigens het magere ontbijtje dat ik mocht hebben op de bewuste 3 december. Nee, dat was absoluut niet genoeg.

Alles is goed. Nu wachten tot ik naar huis mag 🙂

Een foto die is geplaatst door Jessica / Reviews & Roses (@jessicareviewsandroses) op

Ik moest mij om 12 uur melden in het ziekenhuis en kreeg te horen dat ik om half 2 geopereerd zou worden. Dit verbaasde mij, want ik had door de vorige operatie verwacht dat ik veel langer zou moeten wachten. Meer over deze dag lees je in mijn Operatie Update.

Mooie roosjes van mijn ouders <3

Een foto die is geplaatst door Jessica / Reviews & Roses (@jessicareviewsandroses) op

Terwijl ik thuis op de bank lag heb ik eerst heel veel series ingehaald. Om een beetje variatie in de dag aan te brengen keek ik in de ochtend tv-series, in de middag in elk geval één film en in de avond las ik een boek. Maar ook werd ik af en toe verblijd met een bezoekje van mijn ouders en broertje. Mijn ouders gaven mij deze bloemen.

Dit lees ik vandaag, wat lezen jullie? @lsamsterdam #DeNachtuilen

Een foto die is geplaatst door Jessica / Reviews & Roses (@jessicareviewsandroses) op

Ik totaal las ik in december 5 boeken (voor mij is dat behoorlijk veel). De Nachtuilen was daar één van. Wat een leuk boek! Ik keek deze maand trouwens in totaal 24 films.

Mijn vriend had op het werk een dag waarbij iedereen wat lekkers mee zou nemen en hij wilde graag iets unieks. Dus ik stelde voor om komkommer bonbons te maken. Het was leuk om even wat om handen te hebben en daarnaast kon ik er zelf ook lekker van smullen. ^^

Harry Potter sleutelhanger My Moviestuff

Ik deed mee aan het lootjes trekken met de Boeken Advents Kalender van Emmy. Ik ben vergeten een foto te maken van het pakketje dat ik heb verstuurd aan Eline, maar ik stuurde haar een boek van haar lijstje, een Harry Potter armband van My Moviestuff en een reep chocola. Ze had namelijk heel specifiek op haar lijstje gezet dat ze van melkchocolade houdt, haha. Ik wilde in elk geval iets fandom gerelateerds erin doen en door haar blog af te speuren kwam ik bij Harry Potter. Toen mijn bestelling binnenkwam zat daar ook nog een HP sleutelhanger van Wendy van My Moviestuff bij speciaal voor mij, zo lief!

Boeken Advents pakje

Zelf kreeg ik ook een pakketje toegestuurd van Desiree, die mijn naam had getrokken. Ik was hysterisch blij met dit leuke pakketje. Je leest er alles over in mijn unboxing blogpost.

Kijken jullie ook All You Need is Love? <3

Een foto die is geplaatst door Jessica / Reviews & Roses (@jessicareviewsandroses) op

En dan was er natuurlijk ook nog kerst. Op kerstavond maakten mijn vriend en ik er een gezellig avondje van met wat hapjes en kaarsjes op tafel onder het genot van All You Need is Love.

Yes, eindelijk heb ik deze mooierds van @blossombooks! Gekregen van de kerstman 🙂 Dankjewel @ferpeterson <3

Een foto die is geplaatst door Jessica / Reviews & Roses (@jessicareviewsandroses) op

En toen was het kerst! Eerste kerstdag vierden we bij mijn schoonouders en daar kreeg ik van mijn zwager en zijn vriendin nog een potje met van die houten stokjes die de geur opzuigen en verspreiden. Tweede kerstdag vierden we bij mijn ouders met een groot deel van mijn moeders kant van de familie. Ik voelde me deze dagen een beetje half afwezig doordat ik op de bank lag en niet gezellig aan tafel kon zitten, maar ik ben blij dat ik aanwezig kon zijn deze dagen. Die tweede avond vierden we ook nog lootjes trekken met mijn ouders en broertje alleen. Ik heb wekenlang gedacht dat mijn vriend mijn naam had getrokken, maar het bleek mijn broertje te zijn! Hij gaf mij een boek dat ik op mijn lijstje had staan en deze leuke sticky notes van Blossom Books! Van mijn ouders kreeg ik trouwens ook nog wat mooie cadeautjes!

Rumag cadeautje voor broertje

Stiekem had ik ook nog een cadeautje voor mijn broertje dat ik hem een paar dagen later gaf. Ik had het Rumag boek al in de catalogus gezien en al vaak op Facebook voorbij zien komen en het past gewoon zo goed bij de humor van mijn broertje. Dit boek hoort gewoon bij hem. Dus ik kocht het en hij was erg blij met zijn cadeau! Hier zie je trouwens nog een plaatje die in het boek zit.

Owlcrate

Na de kerstdagen kwam nog een leuk pakketje binnen. Namelijk de Owlcrate van december! Je kon eenmalig met PayPal betalen, en gezien ik het eigenlijk in september aan mezelf cadeau had willen doen toen Reviews & Roses 1 jaar bestond, vond ik dat ik het dan nu alsnog wel mocht kopen nu het kon. Helaas had ik uiteindelijk liever de september box gehad, dat thema paste beter bij mij. Ik zal nog even kijken wanneer ik een unboxing online kan hebben!

Happy new year

En toen was het oud & nieuw en was het jaar alweer voorbij. Het is snel gegaan vinden jullie ook niet? Het lijkt wel dat hoe ouder we worden, des te sneller de tijd gaat. Gelukkig was 2015 een goed jaar en ik hoop dat we een nog fantastischer 2016 mee gaan maken.

Outlander kijken

O, en tot vreugd van velen van jullie: ik begon aan Outlander op de laatste dag van het jaar, en was in drie dagen door alle afleveringen heen.

Wat hebben jullie in december gedaan?

Deze post is al 1853 keer gelezen


Geef een reactie

9 responses to “Mijn Maand | December 2015

  1. Hier ook een Outlander-fan. Wil je geloven dat ik er een agenda zou moeten bijnemen om te weten wat ik in december deed? De tijd vliegt zo snel dat ik het soms even niet meer weet. Ik ging de Ben & Jerry’s toer op en maakte zelf ijs, ik won drie boeken van Colleen Hoover (een schrijfster waar ik tot nu toe nog niets van las), maakte kerstkaarten, kerstkoekjes, truffels en een warme scoodie. Ik ging naar een optreden, maakte hangertjes voor halskettingen, bakte gevulde speculaas, keek met mijn nichtje naar Eclipse en Breaking Dawn part 1, ging samen met haar lekker iets eten, kocht kerscadeautjes, sprak met een vriendin af in Antwerpen om uitgebreid bij te praten en uiteraard las ik ook een deel boeken. Jammer genoeg kwam ik zelden toe aan series kijken maar wie weet lukt dat deze maand wel.