Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Wat ik deed | Mei 2016

Kun je geloven dat we alweer bijna op de helft van 2016 zijn? Pfff… voor je het weet is het alweer 2017! Van mij mag de tijd wel iets langzamer gaan. De tijd vliegt momenteel werkelijk voorbij. Gelukkig gebeuren er in die tijd ook leuke dingen. We gingen naar het foodfestival in Drachten, ik kocht leuke dingetjes, en meer! Laten we terugkijken op wat ik deed in mei. O, en ik veranderde trouwens mijn header. Wat vinden jullie ervan?

Vrijdag 23 september 2016

De maand begon superleuk, want ik kreeg een mailtje van boekhandel Binnert Overdiep in Heerenveen. Tijdens Literatour organiseren ze een YA avond en hiervoor nodigen ze ook twee Friese bloggers uit om een praatje te houden over onder andere het recenseren van boeken, en daarvan ben ik er één! Ik voel me echt zo vereerd, zo leuk! Ik kijk er nu al enorm naar uit. Zodra er meer info bekend is zal ik het hier uiteraard delen, maar houd in elk geval de avond van 23 september vrij als je naar Heerenveen kunt komen.

Yalfest 2016 auteursfoto

En de dag daarna werden eindelijk de auteursfoto’s van Yalfest online gezet. Zo leuk!

Kensington Oerrock 2016

5 mei was het natuurlijk zowel Bevrijdingsdag als Hemelvaartsdag. Op Hemelvaartsdag gaan we altijd met de vriendengroep naar Oerrock, zo ook dit jaar. Het programma vond ik eigenlijk niet zo speciaal. Raccoon kwam veel te vroeg dus die moesten we helaas missen, en verder was de enige leuke act Kensington (die vorig jaar helaas moest afzeggen). Achteraf bleek Moke ook best leuk te zijn en heb ik mij met een aantal goed vermaakt in de Cozy Corner. We waren eerst huiverig voor wat het was – wat bedoelen ze met “cozy”? -, maar onze nieuwsgierigheid lonkte, en het bleek uiteindelijk gewoon een soort disco te zijn met leuke nieuwe en oude swingende hits. De rest van onze vrienden wilden niet wachten op Kensington (geen fans helaas), maar ik moest en zou ze zien en dat wilde mijn vriend gelukkig ook. We hebben nog enorm genoten, en gingen moe maar voldaan weer naar huis.

Hail Caesar en Life as we know it

Voor wie Oerrock niet kent: het is een driedaags festival met op de tweede avond een Friese avond en de derde avond komen er coverbands vanuit diverse landen. Ik dacht niet dat ik het vol zou houden ten minste twee avonden te gaan, maar mijn vriend wilde wel graag, dus heb ik vrijdag middag en avond lekker alleen thuis gechilld. Zaterdag ging ik gezellig naar mijn ouders om nog even in de heerlijke zon te lezen en gezellig samen te eten. Mijn broertje was het weekend ook thuis en ‘s avond hebben we nog twee films gekeken: Hail, Caesar! en Life as We Know it.

Moederdag cadeau

En de dag erna was het natuurlijk moederdag! Mijn broertje en ik verrasten onze moeder met een leuke actie van Elly’s Choice waarbij ze drie maanden gratis een abonnement heeft dat automatisch afloopt. Ze was er heel wijs mee.

Recovery Road

Er werden zo-veel-series gecanceld… De mei maand is altijd de maand waarin oude series plaats moeten maken voor de nieuwe pilots die langzamerhand aangenomen worden. En dus worden ook vaak favorieten gecanceld. Waaronder één van mijn nieuwste favorieten: Recovery Road. Geef me even een momentje… NOOOOOOOOOOOO!

Vogelshow Roggenberg

Met Pinksteren gingen we weer kamperen met de gehele familie van mijn moeders kant. Helaas zat het weer niet mee – kou en regen – maar het was wel heel gezellig. Gelukkig kwam de zon even doorbreken tijdens de vogelshow. Mijn twee neefjes (24 en 14, I know, niet echt klein meer, maar het blijven mijn kleine neefjes haha) mochten zelfs meedoen in de show waarbij een vogel naar hun arm vloog en erop ging zitten.

Douglas - Michael Kors

Ik besloot mijzelf te verwennen met het vakantiegeld in het vooruitzicht (I know, omgekeerde logica, haha) en kocht een heerlijke parfum van Michael Kors (Sexy Amber). Die was trouwens in de aanbieding met 25% korting! En je kreeg er deze lipgloss + parfumroller bij. Ideaal! De kleur is ook lang niet zo opvallend als het lijkt.

De IJzerproef - Holly Black Cassandra Clare

Ik had een hele tijd geleden meegedaan aan een prijsvraag op Hebban en won hiermee De IJzerproef!

Bios Drachten Captain America

Ein-de-lijk ging ik met mijn vriend naar Captain America: Civil War, and I loved it!

Yalfest 2017

22 mei was natuurlijk de dag waarop de kaartverkoop van start ging, en uiteraard scoorde ik die dag ook mijn dag-en avond kaart met de workshop cover design. Hebben jullie ook een kaartje weten te bemachtigen? En welke workshop hebben jullie gekozen?

Love Peace Books tasje

Ik kocht trouwens dit superschattige tasje bij boekhandel Van der Velde in Drachten. Er past precies één boek in.

Nieuwe bloemetjes gekocht voor de boeken die ik morgen ga fotograferen <3

Een foto die is geplaatst door Jessica / Reviews & Roses (@jessicareviewsandroses) op

En ik kocht bloemen. Heerlijk!

Foodfestival Drachten

Een tijd geleden kwam ik via Facebook te weten over een Foodfestival dat langs Drachten zou komen. Het zou 27, 28 en 29 mei in het Thalenpark zijn van 15.00 uur tot 21.00 uur. Ik was nog nooit naar zoiets geweest dus dat wilde ik wel eens proberen met mijn vriend. Vrijdag deden we na het werk eerst nog even boodschappen met het vooruitzicht niet te hoeven koken. Heerlijk! We probeerden wat lekkere dingen uit en deelden het met elkaar. We aten een hotdog met zuurkool en gedroogde uitjes, churros, een boom burger (zie foto) en mijn vriend had nog iets buitenlands met een moeilijke naam. We waren op de fiets beseften we toen we drinken gingen bestellen, dus we hebben in de zon heerlijk nog genoten van een biertje en een wijntje. Het foodfestival gaat onder andere binnenkort nog langs Assen en Leeuwarden.

Stripes

Wat ik keek | Series: Dancing with the Stars, The Flash, Limitless, Game of Thrones, Fresh off the Boat, 2 Broke Girls, Awkward, Crowded, The Big Bang Theory, Crazy Ex-Girlfriend, Grandfathered, The Real O’Neals, Jane the Virgin, Black-ish, Better Call Saul, New Girl, The Vampire Diaries, Chicago Fire, Unbreakable Kimmy Schmidt, Chicago Med, Quantico en Heartland.

Wat ik keek | Films: Hail, Caesar!, How to be Single, Life as We Know it, Alvin and the Chipmunks: Road Chip, August Rush, Captain America: Civil War, Before We Go en Sniper.

Wat ik uitlas | Boeken: Rivalen – Alyson Noël en Twintig Regels Liefde – Rowan Coleman

Stripes

Top 5 best gelezen blogposts van mei

  1. Boekrecensie | De Kroon – Kiera Cass
  2. Owlcrate unboxing | Dystopia
  3. Boekrecensie | Rivalen – Alyson Noël
  4. StyleTone Box | April 2016
  5. Wat ik deed | April

Stripes

Volgende maand

Juni wordt ook weer een druk maandje, maar ik kijk ontzettend uit naar diverse leuke events. Begin juni ga ik naar de voorvertoning van de serie The Durrells. We hebben een familie-uitje met mijn schoonfamilie. En ik kijk extra uit naar de filmbloggers meet eind juni georganiseerd door De Filmkijker (we gaan zoveel leuke dingen doen!), met heel veel filmbloggers. Gezellig!

Ben jij al eens naar een foodfestival geweest?

Deze post is al 1610 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Wat ik deed | Mei 2016

  1. wat een heerlijke maand. En ik vind het wel echt een nadeel van mei, dat er dan zoveel series gecancelled worden! Zo zonde! Mijn favoriete serie is ook gecancelled, Nashville. Maar ik heb nog goede hoop dat ze ergens een doorstart gaan maken!