Categorieën: Persoonlijk / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Wat ik deed | April 2016

Wauw, april, ben je nu alweer voorbij? Je was hectisch, maar man, wat heb ik van je genoten. Een aantal van jouw dagen gaan dit jaar de geschiedenis in als een aantal van mijn favoriete en memorabele dagen. Toch wist je de balans goed te houden, want tegenover die fantastische dagen stonden ook dagen waarop het niet zo goed met mij ging. Maar laten we vooral even terugkijken naar al die mooie momenten, want die wil ik nooit meer vergeten.

Daan en Nadia - Esther Walraven

Ik begon april met het uitlezen van Daan & Nadia van onze Nederlandse Esther Walraven, die ik later die maand ook eindelijk in het echt heb ontmoet tijdens Yalfest (jammer genoeg had ik mijn boek niet bij me).

Vrees me - Tahereh Mafi

April was ook de maand waarin ik compleet verslaafd raakte aan de Shatter Me-serie van Tahereh Mafi. Het plan was om van elke Yalfest auteur één boek te lezen (de eerste was Lobsters), maar ik begon in Vrees Me, en toen volgden in slechts een paar dagen ook direct Breek Me en Vertrouw Me en heb ik de andere boeken links laten liggen. Liefde voor deze boeken! #TeamWarner

Recensie-exemplaren April

En als ik het dan toch over boeken heb; wat ben ik toch verwend met recensie-exemplaren!

Elvis Presley party

En toen brak een grote dag aan, namelijk de 50ste verjaardag van mijn moeder! Al in januari, terwijl ik nog thuis zat na de operatie, begon ik al met de voorbereidingen. Het was een groot succes, want tot op de dag zelf had ze niet door dat we een locatie hadden geregeld waar een 50’s party met als thema Rock & Roll with Elvis Presley (haar idool) zou plaatsvinden met al haar vrienden.

Cadeautjes 50e verjaardag

Ik heb haar verwend met hele leuke en persoonlijke cadeautjes, waaronder een puzzel met daarop een foto van mijn broertje, mijn vriend en ik, een cadeaubon voor de film Mother’s Day, en last but not least had ik Danielle Steel (een grote Amerikaanse schrijfster) benaderd en een foto met handtekening ontvangen, waar mijn moeder zó ontzettend blij mee is. Dat is namelijk haar favoriete schrijfster (en ze heeft ál haar boeken!).

Jessica 50's style

Als je een 50’s party organiseert, moet je zelf natuurlijk ook in stijl komen, dus kocht ik een petticoat en jurk bij Top Vintage en zorgde ervoor dat ik regelrecht uit de jaren ’50 weg was gelopen. Er zal binnenkort nog een artikel verschijnen over het creëren van deze 50’s look.

Val voor mij Zomer en Keuning

Wat een verrassing! Het recensie-exemplaar van Val voor mij viel op de mat en toen ik de achterflap bekeek zag ik plotseling mijn quote uit mijn recensie voor Blijf bij mij! Wat een eer, en zo gaaf!

Nieuwe series 10

Ondertussen raakte ik verslaafd aan de limited serie 11.22.63 en vertelde erover in het Nieuwe series overzicht.

Subscription Boxes

En dit was de maand van subscription boxes, want ik kreeg er behoorlijk wat binnen. Oeps! De unboxings komen in de loop van dagen nog online.

yalfest

En toen was het 22 april. De avond ervoor had ik nog keihard overgewerkt en de ochtend zelf nog snel een aantal dingen ingepakt, want ik zou vertrekken naar Utrecht, en niet eerder dan de 24e, ‘s avonds laat, weer thuiskomen. Het was namelijk Yalfest weekend!

Yalfest Persconferentie - Signeren

We begonnen op de 22e met een persconferentie en ik was extatisch! Hallo, we mochten de zeven Yalfest auteurs interviewen, en mochten per auteur ook nog één boek laten signeren. Ik had de tijd van mijn leven.

Noordwijk Event Buddy Tegenbosch Helen Vreeswijk

Die avond bleef ik logeren bij Joost en zijn familie (wat zijn ze leuk en gezellig!) in Katwijk. Ik woon al twee jaar niet meer thuis, dus het was echt verwennerij. Ik hoefde niet te koken, we kregen ‘s ochtends verse broodjes van de bakker. Yum!

We zouden op de 23e namelijk naar het Young Adult Event in Noordwijk, waar de auteurs waar wij als promoteamleden aan gekoppeld zijn, aanwezig zouden zijn. Joost is gekoppeld aan Buddy Tegenbosch en ik ontmoette mijn auteur, Helen Vreeswijk, voor het eerst. Het was een heel leuk event!

Boekhandelsborrel Yalfest

Na het event in Noordwijk stapten we snel in de auto, peuzelden ondertussen nog wat broodjes op, want om kwart voor zes moesten we alweer in Utrecht zijn voor de boekhandelsborrel waar wij als promoteam bij aanwezig mochten zijn en zelf ook nog op het podium zouden komen. Het was superleuk, en ik heb nog met diverse auteurs kunnen praten. Wat een voorrecht, serieus, ik maak volgens mij nooit weer zoiets geweldigs mee.

Yalfest livestream

En na de boekhandelsborrel moesten we weer snel doorstomen, want om negen uur zou onze promoteam livestream beginnen bij Nanouk, waar we met het hele promoteam zouden blijven logeren! Ik was kapot en probeerde af en toe de verdoezelen dat ik enorm moest gapen, maar het was supergezellig. Je kunt de livestream hier terugkijken (je kunt de eerste 5 tot 8 minuten overslaan).

Yalfest 2016 Jessica

De derde dag in dit Yalfest weekend vloog vervolgens ook voorbij. We waren al om 7 uur van bed en ik was net na negen uur ‘s avonds weer thuis in Friesland. Ik viel echt direct in een zwart gat, want ik heb echt een onvergetelijk weekend gehad en kan niet geloven dat het alweer voorbij is…

Lucy Ivison met mijn foto als profielfoto

Al beleefde ik de dagen erna ook nog napret. Lucy Ivison nam namelijk een foto die ik van haar had gemaakt in gebruik als profielfoto. Aaaah!

Kaartjes Fris

Maar de maand was nog niet voorbij. Ik ging namelijk nog met mijn moeder shoppen in Groningen en afsluitend naar de bioscoop (Mother’s Day, recensie volgt). Bij Fris! kocht ik nog deze fantastische kaartjes.

Pure Frozen Groningen

En gezien mijn broertje studeert en woont in Groningen hebben we die dag ook nog even een date gehad bij Pure Frozen.

Minion tuinbeeld

Ook kocht ik deze Minion bij de Blokker. Liefde voor mijn lieve tuinkabouter.

bbq MijnSerie

April sloot ik vervolgens af met een ontzettend gezellige brainstormmiddag en barbecue op het kantoor van MijnSerie in Groningen. Het was supergoed georganiseerd, enorm waardevol omdat we onze vingers op duidelijke knelpunten hebben kunnen leggen, en nadat ik vorig weekend nog mijn liefde voor boeken met velen kon delen, kon ik hier mijn liefde voor series delen. En we gingen naar huis met een grote stapel dvd’s, ook niet verkeerd, haha.

Stripes

Ja, dat was een lang verslagje hè? Ik hoop dat je eruit af kunt lezen hoeveel ik heb genoten van al deze dingen, want dit was in dat opzicht een topmaand. Wat mei in petto heeft? Geen idee. Deze week is het natuurlijk Hemelsvaartsdag/Bevrijdingsdag en zoals elk jaar zullen we met de vriendengroep naar Oerrock gaan. Met Pinksteren hebben we weer een gezellig familieweekend, en wat de rest van de maand brengt, dat zie ik dan wel weer.

Stripes

Best gelezen blogposts gepubliceerd in april

 1. Nieuwe Series #10
 2. Persberichten #4 | April 2016
 3. Boekrecensie | Daan & Nadia – Esther Walraven
 4. Yalfest Persconferentie | Vraag en Antwoord [deel 1]
 5. Wat ik deed | Maart 2016

Stripes

Hebben jullie de bbq al aan gehad?

Deze post is al 1761 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Wat ik deed | April 2016

 1. Wauw super leuke maand!! En wat me opvalt bij de foto van recensie exemplaren, waarom kiest Best of YA ervoor om sommige boeken hun YA logo op de rug te zetten (Dromen, maar het zit ook bij Daan & Nadia en Oog om oog) en bij De appeltaart van hoop staat het Van Goor logo, weet jij dat misschien? Nu ben ik wel benieuwd, want De appeltaart van hoop is volgens mij ook gewoon young adult 🙂

  • Hoi Femke,

   Ik heb het direct even voor je nagevraagd bij de uitgeverij: “We hebben Appeltaart net als iets lager gepositioneerd (14+ NUR-code i.p.v. 15+, die we voor YA gebruiken), omdat de hoofdpersonen iets jonger zijn en we vooral willen dat ook jongeren vanaf 12/13 ervan kunnen genieten en die lopen niet altijd naar de YA-kast. Soms voelen 14+-boeken net iets toegankelijker voor een brede doelgroep die iets jonger begint dan YA. In de US werd ie zelfs als ‘middlegrade’ gepositioneerd, maar daar konden wij ons echt niet in vinden.”

   • Wow dat is snel antwoord dan! Thanks. Fijn dat ik het nu weet, want ik zag De appeltaart van hoop vandaag in de boekhandel ook op de kinderafdeling liggen ipv op de young adult, nu snap ik dat de uitgeverij daar bewust voor kiest 🙂