Categorieën: Spellen / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Spellen Spotlight #2 | Escape Room The Game 2 Players

Escape Room The Game 2 Players

Als jullie mij al wat langer volgen dan weten jullie dat ik gek ben op Escape Rooms in alle vormen en soorten. Zo speelde ik in 2015 voor het eerste een Escape Room kamer, maar speelde ik het ook in een gevangenis en een villa. En natuurlijk kon de spelvariant niet missen. Zo schreef ik een tijd geleden nog over Escape Room The Game Jumanji Family Edition en heb ik ook de de basisvariant en diverse uitbreidingen in huis. Toen ik Indentity Games benaderde voor een winactie – voor het jubileum van Reviews & Roses afgelopen september – stuurden ze een extra spel mee voor mij. Superlief! Zo kan ook ik het spel Escape Room The Game 2 Players uitproberen. Lees snel verder voor mijn eindoordeel.

Escape Room The Game 2 PlayersThe Facts

Aantal spelers: 2
Speeltijd: 60 minuten
Leeftijd: 16 tot 99 jaar
Prijs: €14,95 bij bol.com (op 3 november 2019)
Lees meer

In deze uitdagende en zenuwslopende 2 Player editie van Escape Room The Game werk je samen met 1 teamgenoot om puzzels op te lossen en verborgen aanwijzingen te vinden. Het is een race tegen de klok; je hebt maar 60 minuten om te ontsnappen. Als je nog nooit een Escape Room hebt gespeeld, bereid je dan voor op een compleet nieuwe ervaring!

Deze editie bevat 1 introductie avontuur en 2 complete avonturen. Tijdens het spelen heb je een smartphone nodig met Escape Room The Game app met daarin de digitale Chrono Decoder óf de Chrono Decoder uit het basisspel.

De verpakking en inhoud

Escape Room The Game 2 Players

In vergelijking met de grotere Escape Room The Game spellen is er beduidend minder plastic gebruikt bij het verpakken van de materialen. Nu ik er beter over nadenk: volgens mij hebben ze helemaal geen plastic verpakkingen gebruikt dit keer. Alle drie de spellen – één introductiespel en twee volledige spellen – zijn verpakt in materialen die je nodig hebt. Maak het plakkertje los, vouw het open, en je ziet een overzicht met alle hints. Niet schrikken! Deze hints kun je natuurlijk alléén lezen wanneer je de bijgevoegde hint decoder erop legt (zie de foto hieronder). Geen spoilers dus.

Waar voorheen alle drie de delen per spel los in een envelop zaten, hebben ze dit nu ook compacter gemaakt. Je hebt één spel, en begint met deel één. Heb je deze gehaald, dan vouw je het papier verder open, en kom je bij deel twee. Heb je deze ook gehaald, dan vouw je het papier nog verder open voor deel drie, het eindspel. Erg leuk en handig gedaan.

In deze Escape Room The Game 2 Players editie vind je geen sleutels of een chrono decoder. Heb je deze al omdat je één van de andere spellen in huis hebt, dan kun je deze – als je dat wilt – wel gewoon gebruiken. Echter vind ik de nieuwe optie heel erg fijn; Je kunt de chrono decoder namelijk vinden in de app bij de bijbehorende spellen.

Thema’s en extra spelelementen

Escape Room The Game 2 Players

Enkele items behorende bij Prison Island

In Escape Room The Game 2 Players vind je twee volledige spellen (Prison Island en Mad House) en een introductiespel (Kidnapped). Zoals ik al benoemde bij ‘verpakking en inhoud’ vind je bij dit spel alleen een hint decoder. De chrono decoder vind je in de app, of je gebruikt de chrono decoder van een andere editie.

Extra leuk vind ik dat je bij deze editie van het spel nóg beter moet kijken naar dingen die je in een voorgaand deel hebt gebruikt. Diverse delen informatie heb je in een ander deel weer/alsnog nodig.

Mocht je het spel niet gehaald hebben, of gewoon nog even het gehele spel willen doorlopen naderhand? Dan vind je op de website per spel een complete walkthrough (dit deden ze bij eerdere edities ook al). Wij hebben na het spelen van Prison Island de walkthrough erbij gepakt, en zo kwamen we erachter dat er nog meer hints waren dan wijzelf hadden gezien. Erg grappig!

Spelbeleving

Escape Room The Game 2 Players

Het spel in de app

Inmiddels hebben we het introductiespel en de twee volledige spellen gespeeld en kunnen we er met succes op terugkijken. Althans, op één na… Nog niet eerder zijn we niet ontsnapt, maar bij deze Escape Room The Game 2 Players editie is het dan toch voorgekomen.

Gek genoeg was dit bij het introductiespel, dat echt moeilijk was. Ook al was de moeilijkheidsgraad slechts 2. We wisten gewoon echt niet waar we het moesten zoeken, en hadden de hints hier écht bij nodig. Helaas zijn we toen dus niet “ontsnapt”.

Prison Island was goed te doen met z’n tweeën. Naarmate je verder in het spel kwam leek het spel makkelijker te worden. Deel twee nam even wat tijd. Maar telkens als we weer een hint mochten bekijken, bleek dat we dát al hadden ontdekt. Eenmaal bij deel drie aangekomen gingen we nóg sneller. We zaten er al goed in.

Mad House vond ik ook een leuk spel om te doen, maar deze was met een moeilijkheidsgraad van 3,5 toch vrij lastig. Vond ik. Mijn vriend zei dat hij  het vrij makkelijk vond… Als dat echt zo was, vraag ik mij af waarom we niet meer tijd over hadden op de klok, haha. We hadden de hints af en toe toch echt wel even nodig om ons de goede richting op te wijzen. Misschien waren we er uiteindelijk wel achter gekomen, maar dat zou ons véél te veel tijd hebben gekost.

Tip

Het is belangrijk dat je goed nadenkt, want álles kan onderdeel zijn van de oplossing. Loop je vast? Lees dan het verhaal nog eens, of kijk terug naar eerdere delen. Soms kan informatie hieruit je juist verder helpen. Dit staat overigens ook aangegeven als tip in de handleiding. Lees deze dus ook zeker even door voordat je gaat spelen. Heb je nog nooit eerder een Escape Room The Game spel gespeeld? Dan is het extra belangrijk om de handleiding goed te bestuderen.

Conclusie

Escape Room The Game 2 Players

Escape Room The Game 2 Players was zeer welkom bij ons thuis. Mijn vriend en ik zijn gek op spelletjes, maar veel van onze favoriete spellen kunnen niet gedaan worden met maar twee personen. Ik heb ook Escape Room The Game en de Jumanji editie, en volgens mij hebben we van de eerste editie nog niet alle spellen gespeeld. Simpelweg omdat we er meer dan twee spelers voor nodig hebben.

Mijn vriend en ik vonden het erg leuk om twee zondagmiddagen even lekker samen bij de achtertafel te gaan zitten en samen te escapen. We vullen elkaar altijd enorm goed aan; zowel in echte escape rooms als bij deze thuisspellen. Escape Room The Game 2 Players is een lekker compact spel en ze hebben goed gekeken naar hoe ze er het meeste uit kunnen halen en toch klein te houden. We hebben genoten van deze leuke tweespeler variant, en vinden het jammer dat er niet meer spellen in zaten.

Speel jij vaak spelletjes voor twee personen?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Identity Games in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het spel of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 2090 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Spellen Spotlight #2 | Escape Room The Game 2 Players

  1. Monica

    Ik speel graag scrabble met mijn dochter; perfect voor de woordenschat en de betekenis van woorden. Escape room lijkt mij ook heel leuk, al eerder naar gekeken, dus dit komt onder de kerstboom