Categorieën: Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

What/If jouw leven in één klap overhoop wordt gegooid

What/If still

What/ifTitel: What/If
Releasedatum: 24 mei 2019 (NL)
Bedenker: Mike Kelley
Cast: Jane Levy, Blake Jenner, Renée Zellweger, Keith Powers, Samantha Marie Ware, Juan Castano, Dave Annable, Saamer Usmani, Louis Herthum, Daniella Pineda, John Clarence Stewart, Derek Smith, Gabriel Mann
Tagline: Fate is a Lie. There is Only Choice.
Speelduur per afl.: 55 minuten
Genre: Thriller
Kijkwijzer: 16+ (Geweld, Grof taalgebruik)

SterrenSterrenSterrenSterren

Een stel zoekt de grens van vertrouwen op als ze een voorstel krijgen van een beruchte investeerder: een nacht met Sean voor het geld om Lisa’s bedrijf te starten.

Weer een nieuwe serie op Netflix

Ik zit in een lekkere serieflow op Netflix. Ik probeer de ene na de andere nieuwe serie uit die ik vervolgens in no-time uitkijk. Uiteraard bespreek ik ze hier ook zodat jullie kunnen bepalen of jullie de serie wel of niet willen gaan kijken. Eerder besprak ik bijvoorbeeld al The Umbrella Academy en The Society. Vandaag is het tijd voor de thriller What/If.

What/If

What/If draait in hoofdzaak om Lisa Donovan. Als jong meisje is zij haar ouders verloren in een grote brand. Een aantal jaren later raakt ze vervolgens ook haar zusje kwijt aan Leukemie. Ze heeft de rest van haar leven gewijd aan het zoeken naar dé oplossing. Deze heeft ze gevonden, maar nu heeft ze nog investeerders nodig. De ene na de andere wijst haar af, totdat Anne Montgomery op haar pad wordt gestuurd. Anne Montgomery geeft haar geld echter niet zomaar, en heeft ook een compleet eigen agenda. Maak je klaar voor een serie vol spanning en intriges.

What/If still

Van komedie naar thriller

Hoewel ik twijfelde of What/If wel wat voor mij zou zijn, besloot ik toch de eerste aflevering aan te zetten. In de trailer zag ik namelijk zo-veel bekende gezichten uit tv-series die ik ooit heb gekeken. Bijvoorbeeld uit Glee, Suburgatory, Revenge, Parenthood en Westworld. Deze eerste aflevering wist vervolgens mijn interesse genoeg te wekken om door te blijven kijken.

De acteurs hadden mij echter nog niet direct overtuigd. Allen zijn het toch wel mensen die bekend zijn uit komedieseries of -films – Bridget Jones anyone? -, en het was lastig om ze in deze thrillerserie serieus te nemen. Gelukkig zat ik na die eerste aflevering al snel écht in What/If, dat deze voor mij nieuwe personages begonnen te leven en ik de acteurs begon te geloven. Ik werd trouwens aangenaam verrast door Derek Smith die een rol speelt in het leven van Lisa’s broer en zijn vriend. Hij zou zo één van de Hemsworth broertjes kunnen zijn.

Secrets and Lies

Ik was vergeten hoe leuk ik thrillers altijd vond. De reden waarom ik thrillers altijd heb verkozen boven zoiets als horror, is omdat ik liever mentale spanning heb dan vieze gore bloederige spanning. Waarom ik deze genres altijd tegenover elkaar zet is omdat ze allebei altijd wel een bepaalde mate van spanning meenemen. In What/If heeft (bijna) iedereen een geheim, en deze worden stukje bij beetje naar buiten gebracht. Waar ik in het begin afvroeg waarom de broer van Lisa zo’n grote rol had, bleek later dat ook hij een belangrijke rol in het verhaal heeft. Waar natuurlijk het verhaal van Lisa en Sean Donovan het hoofdverhaal is, speelt bij hun vrienden Todd en Angela Archer zo hun eigen spannende verhaal af.

What/If still

Het grote mysterie achter Anne Montgomery

Vooral het verhaal achter Anne Montgomery was lang onderdeel van mijn speculaties. Mijn vermoeden was lange tijd dat Seans geheim iets te maken had met die van Anne. Of dit klopt vertel ik jullie natuurlijk niet. Maar wat ik wel kan vertellen is dat het geheim van Anne Montgomery eigenlijk een klein beetje tegenviel. Doordat ze het zo lang mysterieus hebben gehouden, en een bepaald element pas laat introduceerden, kwam de onthulling een klein beetje uit de lucht vallen voor mijn gevoel. Als ze de aanleiding nog iets hadden aangescherpt, had ik het nog een stuk beter gevonden.

Conclusie

What/If is een spannende thrillerserie, waar ik in het begin wel even aan moest wennen. Dit had te maken met dat ik de acteurs vooral ken uit komediefilms en -series en ik nog even moest schakelen in hoe ik ze zag. Dit lukte de acteurs gelukkig binnen twee afleveringen, waarna ik de serie bleef bingen. Ik wilde ieders geheimen ontrafelen en ontdekken wat Anne Montgomery dreef. Hoewel het grote geheim van Anne Montgomery een klein beetje uit de lucht kwam vallen, heb ik wel genoten van What/If en de reis naar de ontkoping(en) toe.

Ga jij What/If kijken?

Bekijk op Netflix

Deze post is al 2421 keer gelezen


Geef een reactie