Categorieën: Activiteiten, Boeken / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Verslag | YA-avond in Heerenveen

Afgelopen 21 september was de start van de boekenweek voor jongeren. Het startsein voor véle leuke events rondom Young Adult boeken. Voor het derde jaar op rij organiseerde ook Boekhandel Binnert Overdiep te Heerenveen een leuke YA-avond. In tegenstelling tot de vorige twee keer was ik er dit keer gewoon als gast in plaats van als spreker – de eerste keer sprak ik over bloggen en de tweede keer over het maken van mooie boekfoto’s. Stiekem vind ik beide hartstikke leuk, zowel spreken als gewoon in het publiek zitten. Dit keer hoefde ik in elk geval eventjes niet zenuwachtig te zijn haha. Vandaag vertel ik jullie over deze derde editie van de YA-avond. Lezen jullie mee?

Hebban

Hebban - Martijn Lindeboom

Nynke van Boekhandel Binnert Overdiep trapte de avond af, waarna Martijn Lindeboom kwam spreken over het schrijven van recensies. Martijn was in het gezelschap van Debbie van de Zande, en samen maken zij onderdeel uit van het Groningse deel van de Hebban redactie.

Hoewel ikzelf als blogger – en voormalig recensent voor MijnSerie.nl – al veel ervaring in het recenseren heb, en ik dus al veel wist van wat Martijn vertelde, vind ik dat hij het erg leuk deed. Ik was ook geëngageerd genoeg dat ik tussendoor ook een vraag stelde om een beter beeld te krijgen bij wat hij uitlegde.

Leuk ook was het hondje dat hij bij zich had. Japie was zijn naam geloof ik. Een al iets ouder hondje dat ze niet meer langer dan een half uur alleen thuis kunnen laten, en dus komt hij overal gezellig mee naartoe.

Dutch Book Chick

Dutch Book Chick - HarperCollins Holland

Ook Nanouk Meijer van Dutch Book Chick was aanwezig. Zij vertelde over bloggen en bookstagram, maar was er ook namens uitgeverij HarperCollins Holland. Mogelijk volgen jullie Nanouk zelf al, maar anders hebben jullie haar ook al eerder op Reviews & Roses voorbij kunnen zien komen, gezien zij en ik tegelijkertijd in het Best of YA Promoteam zaten in 2016.

Ik kreeg zelfs nog een kleine rol in haar presentatie als degene die telkens op spatie mocht drukken voor de volgende slide, haha.

Zoals altijd wist Nanouk de aanwezigen goed mee te krijgen. Ze doet dit altijd heel natuurlijk en vol enthousiasme.

HarperCollins Holland

 Schaduw van de Vos - HarperCollins Holland - Nanouk

Extra leuk was natuurlijk alles dat ze vertelde over de boeken die uitgegeven worden door HarperCollins. Zo wist zij mij door haar verhaal over Een jaar met jou compleet over te halen dat boek te gaan lezen. Want hoewel ik het boek mooi vormgegeven vind, had ik het boek in eerste instantie laten liggen. Ik heb immers nog duizenden anderen boeken die ik óók wil lezen, haha.

De fans van Julie Kagawa konden hun hart ophalen, want Schaduw van de Vos was tijdens dit event al enkele dagen vóór de releasedatum te koop! Jammer was wel dat de Skypesessie met Julie Kagawa helaas niet door kon gaan wegens de stroomuitval door Orkaan Florence. Maar ik denk dat werkelijk iedereen hier begrip voor had gezien de situatie. In plaats werd een leuke quiz georganiseerd. En hoewel ik nog niks van Julie Kagawa heb gelezen, deed ik het nog verrassend goed.

Verder vertelde ze ook onder andere nog over Het Juiste Spoor en Jinxed (lijkt mij erg leuk!).

Leesclub

Marianne

Vervolgens kwam Marianne aan het woord om een leuke aankondiging te doen. Vanaf 25 oktober start zij namelijk een leesclub in samenwerking met Binnert Overdiep. Ikzelf was hier al van op de hoogte doordat ze eerder in het proces al contact met mij had opgenomen, omdat ze zeker wilde weten dat ze niet in het vaarwater kwam van mijn leesclub The Awesome Book Club. Ik moedig meer leesclubs uiteraard vooral aan, want hoe meer boekige events in het Noorden, des te beter. We hebben natuurlijk wel afgesproken onderling contact te onderhouden zodat we de leesclubs niet op dezelfde datum plannen. Op 25 oktober gaan ze Alice in Zombieland bespreken, en als het lukt zal ik daar ook gezellig bij aanwezig zijn.

Wijn en Spijs

YA-event Binnert Overdiep

De hapjes en drankjes werden deze avond verzorgd door Wijn en Spijs. Ikzelf vond Mr. Fitzpatrick’s Lemon, cucumber & mint drankje érg lekker. De hapjes waren naar mijn smaak iets te fancy, en ik at eigenlijk alleen het kaasje, haha.

Goodiebag

Goodiebag

Je ging ook niet naar huis zonder goodiebag. De mijne was lichtelijk anders samengesteld. Waar iedereen in principe allemaal een boek in de goodiebag had zitten, kreeg ik een totebag, de Warcross print en twee kleinere boekjes. Verder vond je in de goodiebag: 3PAK (superfijn!), een t-shirt, diverse boekenleggers, een handtekening van Marissa Meyer, de Ready to Read gids, een informatieboekje voor het schrijven van recensies en divers ander promotiemateriaal.

Sterren

Een groot deel van The Awesome Book Club was aanwezig deze avond, en ik kende ook vele andere bezoekers en sprekers, dus het was ontzettend gezellig. Ik kijk alvast weer uit naar de volgende YA-avond.

Heb jij ook YA-events bezocht afgelopen maand?

Deze post is al 1102 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Verslag | YA-avond in Heerenveen