Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven | September 2017 – Mijn reis door Nederland

De herfst is begonnen en dat is te merken, we hebben steeds minder vaak zonnige mooie dagen. In september hebben we echter nog wel enkele mooie dagen gehad, dat zal je hieronder ongetwijfeld lezen. September was zoals verwacht: druk. Maar ik heb wel heel veel geweldige en leuke dingen mogen doen. Jippie!

Reviews & Roses 3 jaar!

Reviews and Roses 3 jaar met ballonnen wit

Er is er één jarig, hoera, hoera! Reviews & Roses vierde op 1 september alweer haar derde verjaardag. Drie jaar geleden besloot ik spontaan Reviews & Roses op te richten, en ik heb er nog altijd geen spijt van. Had ik verwacht dat Reviews & Roses zo groot zou worden? Absoluut niet. Maar ik geniet er elke dag intens van. Dankjewel lieverds!

30 jaar getrouwd

Sleutels Carelshaven

Op vrijdag 1 september vertrokken we ook voor een lang weekendje weg. Mijn ouders waren dat weekend namelijk 30 jaar getrouwd. We gingen naar Landgoed Carelshaven en hadden het hele weekend práchtig weer! We hebben vele leuke dingen gedaan, bezochten een kasteel en aten voor het eerst in ons leven superdeluxe a.k.a. waarbij je met het bestek van buiten naar binnen moeten eten per gang. Het was even spannend gezien ik een lastige eter ben, en we niet wisten wat er bij dit verrassingsmenu geserveerd zou worden, maar wonder boven wonder vond ik op één gang na alles lekker. Yay!

Escape the Villa

Escape the Villa

Tijdens het weekend weg, gingen we met de hele familie een escape room spelen. En niet zomaar een escape “room”, maar een heuse villa! Het was ontzettend leuk, en we zijn ontsnapt! Binnenkort verschijnt nog een artikel online waarin ik vertel over alle escape rooms die ik tot nu toe heb gespeeld.

Glowgolf is awesome

Glowgolf

Wat wij tijdens dat weekendje weg ook voor het eerst hebben gedaan is Glowgolf! Jongens, dit is echt de leukste vorm van minigolf! Mijn shirtje bleek ook geweldig mee te werken, en als je precies goed ging staan lichtten ook je tanden op, haha. Wel verstuikte ik mijn enkel, ondanks dat nog was gezegd dat we goed moesten opletten gezien het donker was. Ik wilde iets te snel nog even oversteken naar de andere kant van de baan, oeps…

Waterfall braid

Waterfall hairbraid

Ik ben aan het experimenteren met kapsels en probeer steeds vaker de waterfall braid. Gezien het mij toch nog best wat moeite kost is het alleen voor de dagen waarop ik er tijd voor heb. Maar ik word er wel steeds beter in. 🙂

Bol.com Lees Magazine workshop

Bol.com hoofdkantoor - Carole Lamarque

Begin september ben ik ook voor het eerst op het hoofdkantoor van Bol.com geweest. Ik schrijf namelijk sinds november 2016 voor Lees Magazine, en sinds ze het over een andere boeg hebben gegooid organiseren ze ook bijeenkomsten voor de Lees Magazine schrijvers. In juli kon ik er helaas niet bij zijn, maar dit keer gelukkig wel. Carole Lamarque kwam langs om te praten over Influencers, en hierna hebben we nog ontzettend lekkere bitterballen gegeten. Superleuk: de stagiaire gaf mij nog een compliment over mijn mooie lange wimpers. Yes, they are real! Mijn broertje en ik zijn allebei gezegend met lange wimpers, en ik ben er héél erg blij mee.

Handlettering

Weckpot glass markers

Mijn moeder kocht superleuke glass markers voor mij bij de Action, dus ik besloot dat het tijd was deze potten eens op te fleuren. En mocht ik het zat zijn, dan kan ik het er altijd weer afhalen, want het is geen permanent marker!

Verjaardag Neefjes

Mijn neefjes waren jarig. Bij neefjes denk je misschien aan jonge jongetjes, maar de jongste is inmiddels alweer 16 geworden! Mijn andere neefje werd 18 en gezien wij het jaren geleden hebben beloofd, gaven we hem een tegoedbon voor een avond naar het Casino met alle neven en nichten. Nu is het alleen nog een kwestie van een datum prikken.

Woodmark

Woodmark

Ik ben zo blij met deze leuke woodmark door Joany van Craving Pages!

Sporten

Deze maand ben ik ook weer begonnen met sporten, na een summer break. Pfoe, dat heb ik gevoeld. Verbazingwekkend hoe snel je weer uit vorm bent!

Babybezoek

Ik ging gezellig bij mijn vriendin langs en kon haar lieve zoontje weer even knuffelen. Wat een schatje is het!

Interview met Sophie Jackson

Sophie Jackson - Boekhandel Haasbeek blog

Aaaaah, Sophie Jackson was in Nederland en ik mocht haar interviewen! In eerste instantie alleen voor mijn blog, maar toen vroeg Bol.com mij ook om haar te interviewen voor Lees Magazine. Zodoende mocht ik haar een half uur lang interviewen. En nog was dat te kort, haha. De tijd vloog voorbij en ik had pas een kwart van mijn vragen behandeld. Na het interview ging ik met de tram terug naar de parkeerplaats net buiten Amsterdam, waar ik mijn auto had geparkeerd, en ben toen doorgereden naar Alphen aan de Rijn. Sophie zou die avond namelijk bij Boekhandel Haasbeek zijn voor een bijeenkomst en signeersessie. Er zouden niet veel mensen komen, dus was ik alleen. Hierdoor kon ik wel weer iets van mijn be-independent-lijstje afstrepen: in mijn eentje eten in een restaurant. Ik had mijn boek in de auto laten liggen, dus dat was een beetje jammer, maar ik heb heerlijk gegeten.

Restaurant De Zaak Alphen aan de Rijn

Toen de avond eenmaal gestart was bleek dat velen óf geen vragen hadden óf nog een beetje verlegen waren. Gezien ze wisten dat ik nog heel veel vragen had keken ze automatisch allemaal naar mij zodra het stilviel, haha. Geen probleem! Ik had er inderdaad genoeg. Leuk was dat ik achteraf nog veel complimenten heb gekregen over de leuke en originele vragen. Het interview van die middag staat inmiddels online, en ook enkele vragen die die avond door mij of anderen zijn gesteld zijn verwerkt in een leuk Q&A verslag.

Mijn workshop bij de boekhandel

YA avond Boekhandel Binnert OverdiepWorkshop zo maak je mooie boekfoto's

Op 22 september vond de tweede YA avond bij Boekhandel Binnert Overdiep in Heerenveen plaats. Ik was een tijd geleden benaderd om deze avond een auteur te interviewen. Helaas had de auteur afgezegd, waardoor ik uiteindelijk toch als bezoeker heen zou gaan, in plaats van als gast. Totdat wegens miscommunicatie bij de boekhandel, ik later alsnog ben gevraagd als gast te komen. Ze vroegen of ik wilde vertellen over Bookstagram, maar gezien dit niet iets waar ik echt inhoudelijk iets van af weet, zijn we gegaan voor een workshop “Zo maak je mooie (boek)foto’s“. Ik regelde een bak vol met leuke items waaronder échte bloemen, en de boekhandel regelde een lightbox. Kort vertelde ik welk proces ik doorga om tot een mooie foto te komen, waarna het workshop gedeelte los ging. Eerst waren ze wat voorzichtig, maar later stond er een lange rij voor de lightbox, werd mijn advies gevraagd en kreeg ik veel complimenten. Ik heb echt genoten! Volgens mij was deze tweede YA avond weer een groot succes. Binnenkort een nog iets langer verslag.

Eindelijk weer een bioscoopbezoek

Ik kom er maar niet aan toe om films te kijken of naar de bioscoop te gaan. Dus planden mijn vriend en ik een bioscoopavondje. We bezochten Kingsman: The Golden Circle, en mijn recensie staat inmiddels online.

Fifa

Fifa18

Ik kreeg deze foto van mijn vriend op dinsdag 26 september. Jup, het teken dat de tv de komende tijd niet voor mij beschikbaar is.

Sterren

Wat ik keek en las

Eh ja, qua films heb ik dus belachelijk weinig gezien… Ook boeken lezen heb ik niet heel veel gedaan, gezien mijn concentratie toch nog niet helemaal terug was, maar toch heb ik nog twee boeken en twee novelles gelezen. Series kijken heb ik dan weer wel veel gedaan. Soms doe je dat dan toch iets sneller als het concentreren niet lukt. Ik was al eens begonnen aan Lucifer, maar was hem door de overvloed aan andere series even vergeten. Doordat Lisa’s enthousiasme op Twitter en het feit dat de serie nu op Netflix staat ben ik eindelijk weer verder gaan kijken. En natuurlijk werd de laatste aflevering van Teen Wolf uitgezonden. *Snik*

p.s. dat ik een seizoen noem bij series betekent niet dat ik het hele seizoen heb gezien – soms wel – maar dat ik in elk geval één of meer afleveringen uit dat seizoen heb gekeken.

Series | Are You the One? – Seizoen 6, The Bold Type – Seizoen 1, Brooklyn Nine-Nine – Seizoen 4, Chicago Fire – Seizoen 5, Crazy Ex-Girlfriend – Seizoen 2, Dancing with the Stars – Seizoen 25, Expeditie Robinson, The Fosters – Seizoen 5,  The Good Place – Seizoen 2, Kroongetuige, Lucifer – Seizoen 1, Modern Family – Seizoen 5, 6, 7, 8, Teen Wolf – Seizoen 6B, White Gold – Pilot, Younger – Seizoen 4

FilmsKingsman: The Golden Circle, Voor elkaar gemaakt

Boeken | IJs als Vuur – Sara Raasch, Samen – Sophie Jackson, Van Jou – Sophie Jackson

Sterren

Top 5 best gelezen blogposts in september

De vijf meest gelezen blogposts van deze maand (exclusief winacties). Dit kunnen dus ook oudere blogposts zijn. De top drie verandert normaal gesproken niet, hooguit dat ze onder elkaar van plek wisselen, maar dit keer is er een inbreker! Mijn filmrecensie van Everything, Everything heeft het dynamische trio doorbroken. Mijn artikel over Teen Wolf delfde het onderspit en staat deze maand op nummer 4. De nummer 5 van deze maand is een artikel dat de ene maand wel en de andere maand weer niet in de top 5 staat.

 1. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
 2. 5x Leuke subscription boxen
 3. Filmrecensie | Everything, Everything
 4. Netflix aanrader | Teen Wolf (+ veelgestelde vragen)
 5. De 5 leukste nummers van Kensington

Sterren

Volgende maand…

Oktober wordt ook een leuke maand, want dan vind The Awesome Book Club weer plaats! Woon je in het Noorden – of niet, maar heb je de mogelijkheid om naar Drachten te komen? – kom dan zeker even langs. Waar ik ook enorm naar uit kijk is Jennifer L. Armentrout die naar Nederland komt! Ik heb zoveel zin in het event en het interview. Er staat verder nog niet heel veel gepland, maar volgens mij komen er nog wel een paar dingen bij. Dat lees je volgende maand wel in Kijkje in mijn leven. 🙂

Hebben jullie al eens Glowgolf gespeeld?

Deze post is al 4100 keer gelezen


Geef een reactie

9 responses to “Kijkje in mijn leven | September 2017 – Mijn reis door Nederland

 1. Haha, Lisa’s enthousiasme werkt aanstekelijk hé. Het is dat we geen Netflix hebben anders had ik ongetwijfeld alles laten vallen om die Lucifer te checken. Wat een goedgevulde maand heb je weer achter de rug. Dat weekendje weg voor je ouders hun jubileum lijkt me een cadeau waar je hen ontzettend blij mee zal hebben gemaakt. Die waterfall-braid vind ik prachtig. Ik heb het al enkele keren geprobeerd maar vermits mijn armspieren telkens verkrampen lukt het me niet al te best. Niet zo handig, misschien moet ik het eens aan mijn echtgenoot uitleggen in de hoop dat hij het wil doen. 🙂

  • Lisa’s enthousiasme is áltijd aanstekelijk, haha.

   Mijn armen verkrampen ook telkens hoor bij de watervalvlecht. Ik heb zelf ook een poging gedaan het mijn vriend te leren, én mijn broertje, én mijn moeder. Maar uiteindelijk kwamen ze tot de conclusie dat ik het beter zelf kon doen. Jammer, haha.

 2. Do

  Wat een leuke maand heb je gehad. Ik vind je haar echt heel mooi 🙂 Ik heb nog nooit glowgolf gespeeld, maar het lijkt me wel grappig om te doen, haha!