Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Kimberley

Boekrecensie | De jongen uit het woud – Leigh Bardugo

De jongen uit het woud - Leigh Bardugo

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | De jongen uit het woud – Leigh BardugoDe jongen uit het woud door Leigh Bardugo
Vertaler: Merel Leene
Illustrator: Dani Pendergast
Serie: The Grisha #0
Verschenen: 15 november 2022 bij Blossom Books
Format: Paperback, aantal pagina's: 208
Genre: Graphic novel, Fantasy, Young Adult
Lees ook: Schim en Schaduw, Dreiging en Duisternis, Val en Verlossing, Het negende huis, List en Leugens
Rating: 4 Stars | Goodreads

Voordat hij Ravka's Tweede Leger leidde, voordat hij de Schaduwvlakte creëerde en lang voordat hij de Duisterling werd, was hij een eenzame jongen die gebukt ging onder een buitengewoon krachtige gave.

De ontstaansgeschiedenis van de Duisterling komt tot leven in deze rijk geïllustreerde graphic novel: een prequel op de bestsellerboeken van de Grishaverse en Netflix-serie Shadow and Bone. 

Graphic Novel

Toen Jessica vroeg of ik De jongen uit het woud wilde recenseren zei ik enthousiast ja. Het boek is een prequel uit de Grishaverse. Aangezien ik alle boeken daarvan heb gelezen, was ik ook zeker benieuwd naar dit boek. Het boek is een graphic novel.

De jongen uit het woud - Leigh Bardugo en Dani Pendergast

De jongen uit het Woud

De jongen uit het woud gaat over de Duisterling in zijn jonge jaren. Het speelt dus af in de periode voordat alle andere boeken zich afspelen. De Duisterling is nog niet de Duisterling, maar nog een jonge jongen die met zijn moeder op zoek is naar veiligheid. In de latere boeken (en serie) kennen we zijn moeder alleen als een oude vrouw, maar dat is ze nu nog niet.

Hekserij

De Grisha hebben nog geen plek in de wereld voor zichzelf en worden op de meeste plekken aangezien voor heksen. Onze toekomstige Duisterling is samen met zijn moeder op zoek naar zo’n plek. Omdat ze beide niet vallen onder de standaard Grisha is dit een stuk lastiger. Het meeleven tijdens deze zoektocht was gemakkelijk, mede omdat je uit de andere boeken weet dat Grisha nog steeds niet overal welkom zijn. In De jongen uit het woud wordt duidelijk dat de Duisterling nog erg jong is en zelf nog zoekende is naar zijn rol in de wereld. Ikzelf heb de Duisterling nooit als een pure slechterik gezien en dit boek bevestigt dat. Hij wil het beste voor zijn volk.

De jongen uit het woud - Leigh Bardugo en Dani Pendergast

De tekeningen

Normaal lees ik eigenlijk geen graphic novels, maar ik was wel erg nieuwsgierig naar De jongen uit het woud. Ik houd namelijk wel van origin stories. Het verhaal zelf is een kort verhaal, maar door de tekeningen is het boekvullend. Er is minder tekst nodig, omdat de plaatjes heel veel blikken / omgeving kunnen uitbeelden. Het las lekker vlot weg, maar ik ben nog steeds meer fan van een leesboek.

Conclusie

Wanneer je alle Grishaboeken hebt gelezen en houdt van de wereld die Leigh Bardugo gecreëerd heeft, dan is dit zeker een aanvulling op je collectie. De jongen uit het woud leest supersnel weg en is niet zo zwaar als andere delen. Toch geeft het een mooie kijk in het verleden van de Duisterling en verklaart het een aantal van zijn keuzes in de toekomst. Een aanrader voor de fans!

Houd jij van Graphic Novels?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Kimberley

Over Kimberley: Kimberley is één van de recensenten uit het Reviews & Roses Review Team. Doordeweeks staat ze voor de klas, ze is namelijk docente op een middelbare school. Daarnaast heeft Kimberley haar eigen dansschool en eigen creatieve bedrijfje. In januari 2022 is ze voor het eerst moeder geworden, een avontuur! Ze leest graag, maar door het moeder zijn en daardoor eerder moe zijn, komt ze er niet altijd zoveel aan toe als ze zou willen. Daarnaast heeft Kimberley 1001 en andere hobby’s.

Kimberleys favoriete boek op dit moment is The Prison Healer-serie van Lynette Noni.

Deze post is al 371 keer gelezen


Geef een reactie