Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Hij die blijft – Roni Loren

Hij die blijft - Roni Loren

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten voor eerdere delen.

Boekrecensie | Hij die blijft – Roni LorenHij die blijft door Roni Loren
Serie: Long Acre #2
Verschenen: 1 augustus 2020 bij Zomer & Keuning
Format: E-book, aantal pagina's: 416
Genre: Roman
Lees ook: Zij die ontkomen, Zij die vecht, Hij die vasthoudt, Wat als jij het bent, Wat als het wel werkt?, Wat als het echt is?
Rating: 4.5 Stars | Goodreads

Tijdens het gala van de seniors van Long Acre High School kwamen bij een schietpartij veel studenten om het leven. Slechts een kleine groep wist te overleven. Twaalf jaar later wordt er een documentaire gemaakt over de schietpartij en komen de overlevenden terug naar Long Acre.

Rebecca wordt door de wereld gezien als een overlever, maar zo voelt ze zich niet. Ze kan de verschrikkelijke avond uit haar verleden niet vergeten. Rebecca stort zich op haar werk als advocaat en doet alles om haar zaken te winnen.

Wes probeert zijn leven weer op te pakken na een heftige scheiding. Hij is zijn restaurant en de helft van zijn bankrekening kwijt, en ook mentaal heeft hij een klap gekregen. Als hij getuige is van een straatroof en het slachtoffer Rebecca redt – de advocate die zijn ex hielp om Wes te ruïneren – wordt zijn leven plotsklaps een stuk ingewikkelder.

Op naar deel twee

Nadat ik Zij die ontkomen had gelezen, ben ik direct doorgegaan met Hij die blijft. Zoals ik al aangaf zijn de boeken helaas alleen als e-book beschikbaar, maar was de uitgeverij zo lief om mij een papieren recensie-exemplaar toe te sturen. Nog steeds houd ik de hoop dat de boeken uiteindelijk ook fysiek uitgegeven zullen worden, zodat ook iedereen die, net als ik, geen e-books lezen toch van de Long Acre-serie kunnen genieten. Want, hoewel ik op basis van de synopsis had verwacht dit tweede deel minder te vinden dan het eerste deel, vond ik Hij die blijft juist béter! Wat ik naar aanleiding van het eerste deel vooral erg graag wilde weten over Rebecca is wat voor geheim zij bij zich draagt over de schietpartij, gezien zij hier blijkbaar een belangrijk aandeel in heeft gespeeld. Krijg ik daar antwoord op?

Hij die blijft - Roni Loren

Hij die blijft

In Hij die blijft staan Rebecca en Wes centraal. Rebecca hebben we al leren kennen in Zij die ontkomen als één van de Long Acre High overlevenden, succesvol advocaat, en het meisje dat smoorverliefd was op Finn terwijl Finn verliefd was op Liv. Wes leren we in Hij die blijft voor het eerst kennen en is hierdoor iets mysterieuzer. Na een scheiding is hij alles waar hij om gaf kwijtgeraakt. Mede dankzij Rebecca, want zij was de advocaat van zijn ex. Wanneer Wes Rebecca red van een overval komen leren ze elkaar opnieuw kennen.

Prachtige roman

Ik had verwacht dat ik Hij die blijft minder leuk zou vinden met de komst van Wes. Hij heeft namelijk niks met de Long Acre schietpartij te maken, terwijl beide hoofdpersonen uit deel één dit wel hadden. Achteraf gezien blijkt Wes juist een fantastische toevoeging te zijn. Waar ik echter in deze serie had verwacht dat de schietpartij en de documentaire een grote rol zouden spelen, blijkt dit niet zo te zijn. Ook de andere overlevenden komen weinig aan bod in Hij die blijft. Aan de ene kant een teleurstelling met betrekking tot mijn verwachtingen. Maar aan de andere kant, als je de flaptekst en marketing even vergeet, is dit een práchtige roman!

Hij die blijft - Roni Loren

Een tweede kans

Ik leefde enorm mee met Rebecca en Wes. Aan de ene kant zijn ze enorme tegenpolen, maar aan de andere kant zijn ze juist perfect voor elkaar. Dit levert natuurlijk de nodige conflicten op in Hij die blijft. Ik vond het vooral mooi om te zien hoe ze het beste in elkaar naar boven halen en het leven positiever weten in te zien. Maakt Rebecca’s werk haar wel gelukkig? En is Wes’ docentenpositie werkelijk minderwaardig ten opzichte van een eigen restaurant? Hun problemen voelen erg realistisch aan, en de manier waarop ze ermee omgaan ook. Ze krijgen beiden een tweede kans in het leven, pakken ze deze volledig aan?

Conclusie

Hij die blijft is op dit moment met stip mijn favoriet uit de Long Acre-serie. Ik heb genoten van het verhaal van Rebecca en Wes en heb enorm met ze meegeleefd. Ook bijpersonages als de hond en Steven vond ik erg interessant. Het is mooi hoe Roni Loren de personages heeft opgebouwd en ze een interessante diepere laag heeft gegeven die de personages langzaam van elkaar ontdekken. Hoewel je dit boek als standalone zou kunnen lezen, raad ik aan de boeken op volgorde te lezen. Je hebt dan namelijk nét wat meer achtergrondinformatie over Rebecca. Hij die blijft is een echte aanrader, en dit maakt mij dan ook nieuwsgierig naar deel drie in de serie. Gelukkig verschijnt deze morgen al!

p.s. ik vind de Nederlandse covers helaas niet zo geweldig. Ik  heb niet altijd problemen met gezichten op de cover, maar deze passen er gewoon niet bij. Daarnaast oogt het boek door deze jongeren als een YA, terwijl deze boeken dat écht niet zijn.

Heb jij al kennis gemaakt met de Long Acre-serie?

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Zomer & Keuning in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 1146 keer gelezen


Geef een reactie