Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Light Years – Kass Morgan

Light Years - Kass Morgan
Boekrecensie | Light Years – Kass MorganLight Years door Kass Morgan
Serie: Light Years #1
Verschenen: 9 oktober 2018 bij Hodder & Stoughton
Format: Paperback, aantal pagina's: 377
Genre: Sciencefiction, Young Adult
Lees ook: De 100, De Raven
Rating: 4 Stars | Goodreads

The exclusive Quatra Fleet Academy is finally admitting students from every planet in the solar system after centuries of exclusivity.

Hotshot pilot Vesper dreams of becoming a captain - but when she loses her spot to a brilliant, wisecracking boy from the wrong side of the asteroid belt, it makes her question everything she thought she knew.

Cormak grew up on the toxic planet Deva and will do anything to escape his dead-end life - even if he has to steal someone's identity to do it.

Arran was considered an outsider on icy Chetire, always dreaming of something more than a life working in the mines. Now Arran is looking for a place to belong - he just never thought that place would be in the arms of a Tridian boy.

And Orelia is hiding a dark secret: she's infiltrated the Academy to complete a mission, one that threatens the security of everyone there. But if anyone finds out who she really is, it'll be her life on the line.

These cadets from across the galaxy will have to put their differences aside and become a team if they want to defend their world from a cunning enemy - and they might even fall in love in the process.

Light Years

Kass Morgan, de schrijfster van de populaire De 100-serie (die ook is verfilmd tot de gelijknamige tv-serie) komt deze herfst met een nieuw verhaal. Dankzij een ARC (advanced reading copy) in de Illumicrate box kon ik het boek tijdens mijn vakantie al lezen. Light Years is het eerste deel in een nieuwe boekenserie over Cormack, Arren, Orelia en Vesper; zij worden aangenomen op een school voor de elite om te strijden voor een plek als officier bij de Quatra Fleet Academy. Het verhaal speelt zich af in fictief sterrenstelsel, waar de Aarde zoals wij die kennen geloof ik zelfs niet bestaat.

Light Years - Kass Morgan

Herkenbaar voor The 100 fans

Diegenen die het boek De 100 hebben gelezen zullen de kenmerkende schrijfstijl van Kass Morgan ongetwijfeld al snel herkennen door de gelijkenissen met De 100.
Zo maakt ze ook in Light Years weer gebruik van het schrijven vanuit vier perspectieven. Ook zal je door het heden heen terugblikken naar de geschiedenis van de vier hoofdpersonages tegenkomen. En tot slot: het speelt zich weer af in de ruimte.

Moeilijke start

Ik moet wel zeggen dat ik wat lastig in het verhaal kwam. Echter kan ik niet garanderen dat dit aan het boek lag. Het was namelijk de eerste keer in lange tijd dat ik weer eens een Engels boek las (en er dus weer even aan moest wennen). Maar ik begon ook aan het boek terwijl ik in het vliegtuig zat naar Kos, waar ik geen prettige leeshouding kon vinden. Verder was het enige storende dat ze woorden verzon voor meters (mitons) en centimeters (centimitons). Daar stoorde ik mij bij De Voltooiing ook aan. Het lijkt zo onnodig.

Light Years - Kass Morgan

Leest lekker weg

Maar eenmaal op bestemming aangekomen ging ik het verhaal steeds leuker vinden. Het verhaal is op zich niet heel moeilijk te voorspellen, maar Kass Morgan weet je wel aan het verhaal en de personages te binden. Hoewel het verhaal voor mijn gevoel geen grote hoogtepunten of diepe dalen bevat, leest Light Years wel makkelijk weg en is het verhaal interessant en spannend genoeg. Ik wilde dan ook graag verder lezen.

Conclusie

Light Years is een voor Kass Morgan fans duidelijk herkenbaar Morgan boek. Net als De 100 wordt het verhaal beschreven vanuit vier perspectieven. Wordt tussendoor teruggeblikt op het verleden. En speelt het zich af in de ruimte. Ik kwam wat moeilijk in het verhaal, maar het lijkt erop dat dat vooral met mijzelf te maken had. Light Years is lichtelijk voorspelbaar, maar wel erg leuk om te lezen. Je raakt betrokken bij de levens van de personages en blijft graag doorlezen. Ik kijk dan ook met veel plezier uit naar het volgende deel.

Light Years komt op 9 oktober 2018 uit in het Engels, en wordt medio september 2018 verwacht in het Nederlands als Lichtjaren.

Deze post is al 1571 keer gelezen


Geef een reactie

5 responses to “Boekrecensie | Light Years – Kass Morgan