Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #31 | Taart & Vakantie

Een kijkje in mijn leven

We zijn alweer over de helft van het jaar 2020. Wat een gek jaar, vinden jullie ook niet? Stiekem heb ik eigenlijk het gevoel dat het een beetje een weggegooid jaar is. Laten we maar snel naar 2021 gaan, waarin hopelijk het hele Covid-19 gebeuren verdwenen is (al ben ik bang dat dat nog wel even duurt…). Het belangrijkste blijft dat we dit samen moeten ondergaan en ook alleen samen kunnen reguleren. Houd je dus goed aan de voorschriften en wees voorzichtig. Maar genoeg over Corona. Laten we gaan kijken wat ik in juli heb beleefd!

Happy Birthday!

Taarten

Mijn broertje en mijn zwager waren op 1 juli jarig, hoera! Helaas vieren ze het dit jaar niet, maar toch heb ik ze nog even kunnen zien toen ik taart bij hun mocht ophalen. Ze hadden namelijk een supermooie taart gekocht, maar wisten niet dat de bovenste laag gemaakt was met ingredienten waar ze beiden allergisch voor zijn. Maar dat betekende dat ik taart mocht ophalen en ik ze, op afstand, toch even persoonlijk kon feliciteren. Omdat ik het zo sneu voor ze vond heb ik een super-de-luxe Red Velvet taart voor ze besteld via taartenwinkel.nl en laten afleveren. Ze waren er zo blij mee, dat ze meteen zijn aangevallen, haha.

En het gaat door

Familie

Maar ook mijn beppe (oma) was jarig. Haar kinderen mochten wel op bezoek komen, maar alle kleinkinderen erbij leek haar met Corona iets teveel. Wat uiteraard begrijpelijk is. Om haar toch een cadeautje te geven heb ik enkele fotolijstjes gekocht en mijn neven en nichten gevraagd om een recente foto hier in te doen. Beppe had namelijk gezegd dat ze het zo fijn zou vinden om weer recente foto’s van ons allen te hebben. Reden dus om meteen even een fotoshoot te doen. Naast de foto die naar mijn beppe is gegaan, hebben we ook nog een familiefoto met Fred & George gemaakt. Ik vind het een heerlijke foto, haha. Mijn beppe is trouwens 89 jaar geworden! Ik hoop echt dat ik haar genen heb geërfd en zo lang fit en kwiek blijf.

En we gaan nog verder

Net als februari is ook juli een maand met veel verjaardagen. Naast mijn broertje, zwager en beppe, waren ook mijn oom, neefje en zijn vriendin jarig. Die laatste twee vierden het op een zondag in kleine groepjes. Zodoende gingen we daar op anderhalve meter verjaardagsbezoek. Ik vind het extra leuk om cadeautjes uit te zoeken voor de vriendin van mijn neef (is daar ook een naam voor btw, in het kader van zwagers en schoonzussen en dergelijke?), want zij houdt ook van lezen! Ik gaf haar het boek Het begint met een blik door Kelly Moran.

Cadeautje!

ToG box set

Van uitgeverij Boekerij kreeg ik een recensie-exemplaar toegestuurd van Het mes van de sluipmoordenaar, inclusief de fantastische box waar je alle andere boeken van de serie bij in kunt stoppen. En wat is het artwork van Charlie Bowater móói! Dit is gewoon een box die je in jouw kast moet hebben staan. Je bestelt het boek, inclusief gratis box, hier.

Uitprobeersels

Stoofvlees Crea Bertha Accessoires

Juli was ook de maand waarin ik nieuwe dingen uitprobeerde. Zo maakte ik voor het eerste stoofvlees (mag nog wat meer smaak, maar verder een succes!) en begon ik met het bouwen van een webshop voor mijn moeder. Eind augustus gaat ze haar sieradenbedrijf ‘Crea Bertha’ officieel bij de KVK inschrijven en vanaf medio september/oktober gaat haar website live! Uiteraard vertel ik jullie er dan alles over. Voorlopig kun je haar in elk geval volgen via Facebook. Ik zou het echt superleuk vinden als jullie haar pagina zouden liken en verwijs er ook vooral naar door wanneer je denkt dat iemand geïnteresseerd kan zijn! Die linker ketting deed mij trouwens enorm aan The Sims denken, haha.

Vakantie!

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Lekker vakantie vieren in onze eigen provincie. 💕

Een bericht gedeeld door Jessica / Reviews & Roses (@jessicareviewsandroses) op

De laatste week van juli begon onze zomervakantie, yaaaaay! Doordat het door Covid-19 extra druk is geweest op mijn werk de afgelopen maanden, was ik extra hard toe aan deze vakantie. Het weer was wisselend, maar we hebben ons die eerste week prima vermaakt met vooral chillen en opladen (en héél veel lezen!). Hoewel we het lang hebben aangekeken, hebben we besloten wel op vakantie te gaan. Echter gaan we korter dan normaal, en blijven we dicht bij huis. We gaan enkele dagen naar een rustig deel in het Duitse Eiffel. Slechts vier uur rijden vanaf ons huis, en het beloofd er mooi weer te worden!

Sterren

Gelezen en Gekeken

Elke maand benoem ik welke films, series en boeken er voor mij uitsprongen.

Films

Feel the Beat still

Het films kijken komt hier weer een klein beetje op gang. Al kijk ik ze vooral alleen, haha. De films die ik in juli heb gekeken zijn Feel the Beat, The Wedding Year en Agatha and the Truth of Murder. The Wedding Year vond ik niet zo geweldig, maar met die andere twee heb ik mij goed vermaakt.

Series

White House Farm

In juli keken Stefan en ik de laatste paar afleveringen van Star Trek: Voyager, keek ik het complete tweede seizoen van The Sinner, het volledige seizoen van White House Farm en begon ik aan de serie Dawson’s Creek. Die laatste heb ik vroeger nooit gekeken en ik zag dat alle seizoenen beschikbaar zijn op Prime Video. Inmiddels ben ik al aanbelandt in seizoen drie! Hebben jullie Dawson’s Creek ooit gekeken?

Boeken

Plankenkoorts - Tamara Haagmans

Juli was een fantastische leesmaand. Ik zat goed in de flow en las wel zeven boeken uit! En dat terwijl ik de maand ervoor slechts twee boeken las. Ik las de volgende boeken: Lekker gevaarlijk door Marijke van den Elsen, Plankenkoorts door Tamara Haagmans, Het vreemde verhaal van Dr. Jeckyll en de heer Hyde door Bies van Ede, Uitverkoren door Veronica Roth, Frankenstein door Maria Postema, Window door Amelia Brunskill en tot slot Zij die ontkomen door Roni Loren. Mijn favoriet? Ik denk Frankenstein; dat was echt een grote verrassing!

Sterren

Top 5 best gelezen blogposts

  1. DIY | Ontwerp je eigen Escape Room!
  2. WithLove | De streamingsdienst voor romantici
  3. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  4. Shampoo Bars | Wat zijn het en hoe bevalt het
  5. 20x Complete boekenseries waar je nu aan kunt beginnen

Sterren

Houden jullie de Corona-maatregelen nog een beetje vol?

Deze post is al 2857 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Kijkje in mijn leven #31 | Taart & Vakantie

  1. Wauw, die Red Velvet taart ziet er heerlijk uit. Niet moeilijk dat je broer en schoonbroer zich niet konden inhouden. De mooie collectorsbox staat hier ook in de kast te pronken. Met de illustratie naar voren want die vind ik mooier dan de ruggen van de boeken. 🙂