Categorieën: Boeken / Tags: , , , , , ,

Geschreven door Jessica

20x Complete boekenseries waar je nú aan kunt beginnen

20x complete boekenseries waar je nu aan kunt beginnen

Niet iedereen, maar wel veel mensen hebben dankzij de Corona-maatregelen opeens wat extra tijd te besteden. Vorige week gaf ik al zes tips voor leuke dingen die je kunt doen terwijl we in quarantaine zitten. Vandaag heb ik voor jullie een lijst met complete boekenseries waar je aan kunt beginnen als je ze nog niet hebt gelezen. Het zijn alle twintig series die al volledig zijn of die dit jaar nog vervolledigd zullen worden. Je kunt de boeken daardoor lekker in één stuk achter elkaar door lezen. Hierbij mijn twintig tips voor jullie. En het mooie is dat al deze series in het Nederlands verkrijgbaar zijn!

Touching Juliette-serie

Vrees me - Tahereh Mafi

Synopsis van deel 1Ik ben een monster – Ik heb een gave

‘Je kunt me niet aanraken,’
fluister ik.
Ik lieg,
hij kan me aanraken,
maar dat zal ik nooit vertellen.
Raak me alsjeblieft aan,
is wat ik wil zeggen.
Er gebeuren dingen als mensen me aanraken.
Vreemde dingen.
Slechte dingen.
Dode dingen.

Niemand weet waarom de aanraking van Juliette dodelijk is, maar Het Herstel heeft grootse plannen met haar. Ze willen haar gebruiken als wapen in hun strijd voor een alleenheerschappij.
Maar Juliette heeft haar eigen plannen.
Ze vindt voor het eerst in haar leven de kracht om terug te vechten, en om aan een toekomst te denken met de jongen van wie ze dacht dat ze hem voor altijd kwijt was.

Vrees me - Tahereh Mafi coverGeschreven door: Tahere Mafi
Bestaat uit: 6 boeken en 5 novelles
Genre: Young Adult, Sciencefiction
Titels
: Vrees Me, Breek Me, Vertrouw Me, Heel Me, Weersta Me, Verbeeld Me
Novelles: Verwoest Me, Versplinter Me, Schaduw Me, Onthul Me, Geloof Me
Mijn mening over de serie: De eerste drie delen zijn geweldig, daar werd ik verliefd op en ze behoren tot mijn all-time favourite boeken. Jaren na deel drie bleek de serie toch niet af te zijn en kwamen er nog drie. De authentieke sfeer is in deze tweede helft van de serie dusdanig anders, dat ik de sfeer van de eerste drie boeken mis. Het is het gewoon net niet helaas.

Sterren

De Selectie-serie

Stoel Kiera Cass The Selection Series

Synopsis van deel 1: Voor 35 meisjes is de selectie dé kans op een beter leven. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig caste-leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. De selectie biedt de mogelijkheid om in het paleis te wonen en te strijden om het hart van prins Maxon.
America Singer vindt het echter een nachtmerrie. Ze moet haar geheime liefde opgeven en haar thuis verlaten voor een strijd om een kroon die ze niet wil. Ze moet in een paleis wonen dat continu wordt aangevallen door rebellen. Dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. America realiseert zich dat het leven waar ze altijd van gedroomd had in het niet valt bij de toekomst die ze nooit voor mogelijk had gehouden.

The Selection - Kiera CassGeschreven door: Kiera Cass
Bestaat uit: 5 boeken en 4 novelles
Genre: Young Adult, Romantiek, Sciencefiction
Titels
: De Selectie, De Elite, De One, De Prinses, De Kroon
Novelles: De Prins, De Lijfwacht, De Koningin, De Favoriet (gebundeld in Lang & Gelukkig)
Mijn mening over de serie: Deze serie is één van de twee series waardoor ik in 2014 weer écht verslaafd ben geraakt aan lezen (samen met Divergent). Het boek zit vol fantastische quotes, ik zwijmelde enorm bij Maxon, vond America een geweldige meid en heb zowel gezwijmeld als in spanning gezeten. Het zijn boeken waar je zowel in het Nederlands als Engels doorheen vliegt, en lekker luchtig. De eerste trilogie (over Maxon en America) is beter dan de duologie (over America’s dochter) die erop volgt, maar ik heb er desalniettemin van genoten.

p.s. als je mijn recensies leest, zie je ook hoe mijn boekfoto’s ooit zijn begonnen (en dat ze toen nog lang niet zo geweldig waren, haha).

Sterren

The Lunar Chronicles-serie

Cinder - Marissa Meyer

Synopsis van deel 1: In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Cinder - Marissa MeyerGeschreven door: Marissa Meyer
Bestaat uit: 4 boeken, 2 novelles en 2 graphic novels
Genre: Young Adult, Sciencefiction, Fantasy, Romantiek
Titels
: Cinder, Scarlet, Cress, Winter
Novelles: Levana, Alle Sterren
Graphic Novels: IKO, Opstand
Mijn mening over de serie
: In alle eerlijkheid: ik ben nog in deze serie bezig. Cinder vond ik leuk maar niet bijzonder. In 2020 ben ik echter gestart met deel twee, en sindsdien vind ik het écht heel moeilijk om de boeken weg te leggen. Je wilt in één stuk door en het ene na het andere deel oppakken. Ik heb Cress net uit en zal binnenkort verder gaan met Winter. De recensies hiervan volgen nog. De boeken lezen makkelijk weg en je gaat meeleven met de personages. De setting is interessant omdat elk boek elementen van een specifiek sprookje bevat. Zo bevat Scarlet bijvoorbeeld elementen van Roodkapje. Erg leuk gedaan!

Sterren

Caraval trilogie

Quote Finale

Synopsis van deel 1: Wat je ook over Caraval hebt gehoord, het is niets in vergelijking met de werkelijkheid. Het is meer dan zomaar een spel of een voorstelling. Het komt dichter bij magie dan alles wt je ooit in deze wereld zult tegenkomen…

Al jaren droomt Scarlett ervan de legendarische voorstelling van Caraval, waarin het publiek de spelers zijn, te bezoeken. Dan kan ze voor even haar wrede vader ontvluchten. Maar haar smeekbrieven aan de meester van Caraval halen niets uit. Dan, op het moment dat ze het niet meer verwacht maar radelozer is dan ooit, krijgt ze een uitnodiging. Geholpen door een mysterieuze zeeman en haar zus Donatella komt ze op het eiland van Caraval terecht. Vlak na aankomst is Donatella spoorloos. Tot Scarletts grote schrik draait de show om de verdwijning van haar zus en heeft ze maar vijf nachten om Donatella te redden voordat Caraval haar vindt en er doden vallen…

Caraval - Stephanie GarberGeschreven door: Stephanie Garber
Bestaat uit: 3 boeken
Genre: Young Adult, Fantasy, Romantiek
Titels
: Caraval, Meester Legende, Finale
Novelles: geen
Mijn mening over de serie: Wat een ontzettend bijzondere en unieke boeken zijn dit (en ook prachtig vormgegeven)! Ik heb van elk boek gesmuld. De boeken zijn werkelijk een beleving, in een geweldige setting, vol plottwists, originaliteit en interessante personages. Deze boekenserie zal ik werkelijk iedereen aanraden die ervan houdt om naar een bijzondere wereld vol magie getransporteerd te worden. Ik hoop dat we snel van een nieuw verhaal van haar hand kunnen genieten.

Sterren

De Glazen Troon-serie

De Glazen Troon - Sarah J. Maas

Synopsis van deel 1: Celaena wordt voor de keuze gesteld: óf haar leven slijten in de gevangenis, óf deelnemen aan een toernooi waarvan de winnaar de nieuwe kampioen van de koning wordt. Een voor een worden de deelnemers van het toernooi echter op gruwelijke wijze vermoord en al snel vecht Celaena niet alleen voor haar vrijheid, maar ook voor haar leven

De Glazen Troon - Sarah J. MaasGeschreven door: Sarah J. Maas
Bestaat uit: 7 boeken en 5 novelles
Genre: Young Adult, Fantasy
Titels
: De Glazen Troon, De Donkere Kroon, Erfgenaam van Vuur, Koningin van de Schaduw, Rijk van Stormen, Toren van Dageraad, Koninkrijk van As
Novelles: vijf novelles gebundeld in Het mes van de sluipmoordenaar
Mijn mening over de serie: De Glazen Troon-series is denk ik de grootste serie in deze lijst met complete boekenseries, en heeft een totaal van zeven boeken en vijf novelles! Sarah J. Maas weet hoe ze een lezer aan een boekenserie kan binden. Door het creëren van een bijzonder en origineel verhaal dat krachtig wordt neergezet door een groep personages die je als lezer in je hart sluit.

Sterren

The Royals-serie

Erin Watt - Geheimen - De Royals

Synopsis van deel 1: De 17-jarige Ella is een echte overlever: met dubieuze baantjes -stripteasedanseres – knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ella is vastbesloten haar leven op orde te krijgen.
Dan verschijnt Callum, de puissant rijke vader van 5 onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij wil Ella uit haar armoede verlossen.
Ella besluit op Callums landgoed in te trekken, waar haar een gemengde ontvangst wacht: haat en liefde wisselen elkaar af. Krijgt Ella haar leven ooit op orde?

Verleiding - Erin WattGeschreven door: Jen Frederick en Elle Kennedy als Erin Watt
Bestaat uit: 5 boeken en 1 novelle
Genre: Young Adult, New Adult, Romantiek, Contemporary
Titels: Verleiding, Verraad, Geheimen, Verlangen, Gevaar
Novelles: Hartstocht
Mijn mening over de serie: Hoewel ik de Royals eerst klootzakken eerste klas vond, ben ik het zeer leuk gaan vinden om over deze familie te lezen. Het zijn echte Bad Boys. Ella draait er haar hand niet voor om en gaat lekker tegen ze in. Het verhaal lijkt voorspelbaar, maar is dit met regelmaat juist niet. De eerste drie boeken gaan over Ella, de laatste twee gaat over Easton Royal. Van alle boeken heb ik enorm genoten. Het worden vaak guilty pleasure boeken genoemd.

Sterren

De Nachtuilen-serie

Jeroen van Unen - De Nachtuilen serie

Synopsis van deel 1: “Tobias keek haar met grote ogen aan. ‘Geloof je me nu?’ fluisterde Rika in zijn oor. ‘Geloof je me nu dat magie bestaat?'”

De 16-jarige Tobias Durana stapt in het vliegtuig om in Engeland een uitwisselingsprogramma te volgen. Maar in plaats van naar Londen vliegt hij naar een plek waar hij nog nooit van heeft gehoord: de Denari-eilanden. Hij ontmoet daar de excentrieke Rika, die hem vertelt dat zijn ouders vroeger van de eilanden zijn weggevlucht, al weet niemand waarom. intussen gelooft Louis Vega, de leider van de eilanden, dat Tobias een oeroude magische strijd kan oplossen en dwingt hem tot een loodzware training. Maar heeft Vega wel het beste met hem voor? En wat wil Tobias zelf?

De Nachtuilen - Jeroen van UnenGeschreven door: Jeroen van Unen
Bestaat uit: 4 boeken
Genre: Young Adult, Fantasy
Titels
: De Nachtuilen, De Slang van Havilah, Het Hart van de Tijger en het nog ongetitelde afsluitende vierde deel (verschijning verplaatst naar 2023)
Novelles: geen
Mijn mening over de serie: Hoewel de cover mij in eerste instantie niet trok en ik het boek daardoor minder snel oppakte, ben ik blij dat ik De Nachtuilen wél heb opgepakt. De wereld en de personages zijn interessant en het verhaal is ontzettend spannend. Van Unen neemt je mee in een fantastisch avontuur in een magische wereld. Het boek is zeer geschikt voor de jeugd, en zal ook jongens aanspreken, maar als volwassene geniet ik ook van deze spannende serie.

Sterren

DIMILY-serie

Just don't mention it - Estelle Maskame

Synopsis van deel 1: Eden brengt de zomer door bij haar vader die ze na de scheiding van haar ouders drie jaar niet gezien heeft. Ze krijgt er drie stiefbroers bij, van wie de oudste, Tyler, opvalt door zijn onbehouwen en arrogante gedrag. En toch… trekken Eden en Tyler steeds meer naar elkaar toe. Maar het kan niet. Ze zijn stiefbroer- en zus, en bovendien heeft Tyler al een vriendin. Maar hoelang kunnen ze hun liefde voor elkaar blijven ontkennen?

Did I Mention I Love You - Estelle MaskameGeschreven door: Estelle Maskame
Bestaat uit: 4 boeken
Genre: Young Adult, Romantiek, Contemporary
Titels
: Did I Mention I Love You?, Did I Mention I Need You?, Did I Mention I Miss You?, Just Don’t Mention It
Novelles: geen
Mijn mening over de serie: Een heerlijke serie die volgens velen ook onder de guilty pleasures valt. Tussen deel twee en drie zie je echt dat de boeken een stuk volwassener en diepgaander worden. Bijzonder, in eigenlijk de gehele serie, vind ik de ontwikkeling van Tyler. Op een geloofwaardige manier is hij compleet veranderd. De boeken deden mij qua soort personages wel een beetje aan Gossip Girl en 90210 denken, inclusief spannende verhaallijnen, drama en intriges. Als je gek bent op die tv-series, dan is deze serie echt wat voor jou.

Sterren

Wait For You-serie

Wait for You series Jennifer L. Armentrout

Synopsis van deel 1: Cam is sexy, lief, en eh… hadden we al gezegd dat hij sexy is? Toch lukt het Avery niet om zich aan hem te geven. Ze is naar een universiteit duizenden kilometers van huis gegaan omdat ze wilde vluchten voor haar verleden. Een verleden dat zichtbaar is op haar lichaam, maar dat ze koste wat kost wil verbergen. Het is dus niet de bedoeling dat iemand te dicht bij haar komt. En al helemaal niet Cam…

Wacht op Mij - J. LynnGeschreven door: Jennifer L. Armentrout (voorheen onder de naam J. Lynn)
Bestaat uit: 6 delen en 3 novelles (op de foto hierboven zie je overigens ook nog een duologie van Jennifer)
Genre: New Adult, Romantiek, Contemporary
Titels
: Wacht op mij, Ga voor mij, Blijf bij mij, Val voor mij, Kies voor mij, Vertrouw op mij
Novelles: Voor Altijd, Het Aanzoek, Droom van Mij
Mijn mening over de serie: De Wacht op mij-serie was dé serie waarmee ik kennis maakte met Jennifer L. Armentrout. En sindsdien ben ik FAN! Ik verslind ál haar boeken. Ze schrijft in verschillende genres, wat je later in dit artikel ook wel zal zien. Elk boek in deze serie heeft een andere hoofdpersoon, maar alle hoofdpersonen komen bij elkaar terug in elkaars boeken en bevat ook een chronologische volgorde. Er zitten heftige, maar ook realistische onderwerpen in, die indruk maken. Je zal genieten van de meeslepende schrijfstijl en Jennifers humor.

Sterren

Eilandliefde-serie

Duingras - Jackie van Laren

Synopsis van deel 1: Wende Freriks staat op een keerpunt in haar leven: ze is gestopt met haar opleiding en is totaal onverwacht gedumpt door haar vriend. In een opwelling boekt ze twee weken vakantie op een Waddeneiland, om het einde van haar relatie te verwerken en te bedenken wat ze nou eigenlijk wil met haar leven.

In Grote Vis, de enige strandtent op het eiland, raakt ze aan de praat met de eigenaar Axel en zijn beste vriend Vincent. De twee zijn tegenpolen: zo vrolijk en flirterig als surfer Vincent is, zo serieus en ontoegankelijk is Axel. Nu ze er toch is helpt Wende de twee her en der met een klusje, en al snel komt ze er dagelijks, raken ze echt bevriend en lijkt haar oude leven heel ver weg. Behalve oprechte vriendschap voelt Wende ook iets anders voor de stugge Axel, al wil ze daar nog niet te veel over nadenken nu haar nieuw verworven vrijheid net een beetje begint te wennen. Tot haar ex ineens voor haar neus staat en alles op zijn kop zet…

Duingras - Jackie van LarenGeschreven door: Jackie van Laren (pseudoniem)
Bestaat uit: 6 boeken
Genre: Roman, Contemporary
Titels
: Duingras, Stormwind, Springvloed, Tegenstroom, Hoogtij, Branding
Novelles: geen
Mijn mening over de serie: Jackie van Laren leerde ik kennen door haar duologie Vallen en Opstaan. Sindsdien lees ik met regelmaat weer een boek van haar hand. Van de Eilandliefde-serie heb ik inmiddels twee delen gelezen, deel drie en vier al in huis en het zal niet lang duren voordat deel vijf ook aan mijn collectie wordt toegevoegd. Het is nooit helemaal zeker wanneer de serie afgelopen is, want er komt nog regelmatig tóch nog een nieuw deel bij, haha. De boeken van Jackie van Laren zijn moeilijk te vergelijken met andere boeken gezien zij echt een eigen stem heeft wat haar boeken een soort rauw randje geven. De luchtige verhalen met een serieuze ondertoon vinden plaats op Nederlands grondgebied (een waddeneiland) en zijn daardoor heel herkenbaar.

Sterren

LUX-serie

LUX-serie - Jennifer L. Armentrout

Synopsis van deel 1: Wanneer Katy uit het zonnige Florida naar het grauwe West Virginia moet verhuizen, is ze verre van enthousiast. In het kleine dorp heeft ze niet eens internet, wat voor deze die-hard boekenblogger dramatisch is. Ze besluit bij haar buren aan te bellen, en leert de adembenemende good looking, maar zeer onvriendelijke Daemon Black kennen. Wat Katy echter niet weet, is dat deze jongen, die ze vanaf dit moment volledig probeert te mijden, haar lot een totaal andere wending zal geven…

Obsidian - Jennifer L. ArmentroutGeschreven door: Jennifer L. Armentrout
Bestaat uit: 5 boeken en 1 novelle
Genre: Young Adult, Fantasy, Romantiek
Titels
: Obsidian, Onyx, Opal, Origin, Opposition
Novelles: Shadows
Mijn mening over de serie: Ik raakte verslaafd aan deze serie en gooide online dat deze serie echt vertaald moest worden. Enkele maanden later werd bekend gemaakt dat de serie in rap tempo in het Nederlands uitgebracht zou worden. Fantastisch! De serie bevat te gekke personages, maar ook weer de geweldige humor van Jennifer L. Armentrout. Tip: in deze serie ontmoet je een personage dat een spin-off heeft gekregen in de Origin-serie.

Sterren

Iskari-trilogie

Iskari - De gevangen koningin - Kristen Ciccarelli

Synopsis van deel 1: In den beginne was de Oude eenzaam. Daarom maakte hij twee metgezellen voor zichzelf. De eerste noemde hij Namsara. De tweede metgezel noemde hij Iskari. Waar Namsara blijdschap en liefde bracht, bracht Iskari dood en verderf.

Asha is niet alleen de dochter van de koning van Firgaard, maar ook de Iskari; de meest gevreesde drakendoder van het land. Dit kan haar echter niet redden van wat haar thuis te wachten staat: een gedwongen huwelijk met de meedogenloze, vreselijke commandant van haar vaders leger.

Er is één uitweg: Asha kan haar vrijheid terugkopen in ruil voor de kop van Kozu, de gevaarlijkste draak van Firgaard –en ook de draak die verantwoordelijk was voor de totale verwoesting van haar stad.

Tijdens de jacht ontrafelt Asha een eeuwenoud geheim over het lot van de Iskari en de laatste Namsara. Met hulp van een stiekeme vriend – de slavenjongen Torwin, die toebehoort aan de familie van haar verloofde – moet Asha achter de waarheid zien te komen, ook al zet ze daarbij haar leven en dat van Torwin op het spel.

Iskari - Kristen CiccarelliGeschreven door: Kristen Ciccarelli
Bestaat uit: 3 boeken
Genre: Young Adult, High Fantasy
Titels
: De Laatste Namsara, De Gevangen Koningin, De Piratendief
Novelles: geen
Mijn mening over de serie: Deze trilogie is echt een gevalletje ‘gewoon uitproberen’. Het is dat we dit boek kozen voor de leesclub, anders had ik het nooit gelezen omdat het boek mij niet trok. Uiteindelijk heeft Iskari mij enorm verrast! De boeken hebben als bijeenkomst dat er prachtig artwork te vinden is op de binnenkant van de dustcover. Deel drie heb ik nog niet gelezen, maar deze ligt al wel klaar om opgepakt te worden!

Sterren

Riders-duologie

Zoeker - Veronica Rossi

Synopsis van deel 1De achttienjarige Gideon Blake is commando in opleiding.

Bij een van zijn eerste oefeningen valt hij uit een helikopter. Hij overleeft de val op wonderbaarlijke wijze, maar vanaf dat moment is alles anders.
Gideon ontdekt dat hij een incarnatie is van een van de legendarische vier ruiters van de Apocalyps. De ruiters worden bij elkaar gebracht door het mooie maar vreemde meisje Daryn, omdat zij weet dat de wereld in groot gevaar is. Samen kunnen ze de wereld redden, maar zal iemand hen geloven?

Riders - Veronica RossiGeschreven door: Veronica Rossi
Bestaat uit: 2 boeken
Genre: Young Adult, Fantasy, Mythologie, Avontuur
Titels
: Riders, Zoeker
Novelles: geen
Mijn mening over de serie: Deze duologie heeft mij enorm verrast! Het is geen fast-paced verhaal, maar soms wekt Riders de illusie wel fast-paced te zijn. Het is een boeiend verhaal, goed uitgewerkt en ik vind het verhaal ook vrij uniek. Niet alleen de personages, maar ook de krachten die zij bezitten zijn goed uitgewerkt. Wat ik vooral mooi vind is de kameraadschap en de karakterontwikkeling. Net als De Nachtuilen, valt ook deze serie goed in de smaak bij jongens.

Sterren

Vamp on Heels-serie

Lekker Stoer - Marijke van den Elsen

Synopsis van deel 1: Fieke is het type vrouw waar mannen hun hoofd voor omdraaien. Maar een man vasthouden is voor haar net zo moeilijk als ergens langer dan een maand blijven werken. Nu zijn haar ouders het zat: of ze gaat zelf de huur van haar appartement in Amsterdam betalen, of ze moet eruit. Met hangende pootjes keert Fieke terug naar het dorp waar ze vandaan komt. Ze vindt een baan en gaat met haar broers in een huis wonen. Alles om te bewijzen dat ze veranderd is en volwassen is. Maar klopt dat wel?

Vamp on HeelsGeschreven door: Marijke van den Elsen
Bestaat uit: zes boeken
Genre: Roman, Chicklit
Titels
: Vamp on Heels, Vamp in Love, Lekker Fout, Lekker Stoer, Lekker Gevaarlijk, Lekker Geregeld
Novelles: geen
Mijn mening over de serie: Ik vind het heerlijk dat haar boeken anders zijn. Een spannend randje dankzij misdaad, actie en mysterie, maar ook romantiek en een een stel “ridders” op het witte paard. En hoewel ik niet verwacht dat de verhalen in deze boeken in de echte wereld gebeuren, zie ik het wel helemaal voor mij. Enorm jammer dat uitgeverij Zomer & Keuning is gestopt met deze serie na Vamp in Love, maar zo fijn dat het verhaal toch nog verder gaat via Uitgeverij Ellessy.

Sterren

Strange the Dreamer-duologie

Zonderling - Laini Taylor

Synopsis van deel 1: De droom kiest de dromer, niet andersom.
Wie is de blauwe godin uit Lazlo’s dromen? Hoe kon hij over haar dromen voordat hij wist dat ze bestond? En als alle goden dood zijn, waarom lijkt zij dan zo echt?
Al sinds zijn vijfde is junior bibliothecaris Lazlo Zonderling geobsedeerd door de mythische stad Ween, die tweehonderd jaar geleden gescheiden werd van de rest van de wereld. Het vergt echter meer moed dan Lazlo in zich heeft om zijn vertrouwde leven om te gooien en naar de stad op zoek te gaan. Dan doet zich een prachtige kans voor: een groep legendarische krijgers uit Ween heeft zijn hulp nodig bij het oplossen van een mysterieus probleem. Lazlo moet deze kans grijpen of zijn droom voor altijd verliezen.

Zonderling - Laini TaylorGeschreven door: Laini Taylor
Bestaat uit: 2 boeken
Genre: Young Adult, Fantasy, Romantiek
Titels
: Zonderling, Muze
Novelles: geen
Mijn mening over de serie: Wat ben ik blij dat Best of YA Strange the Dreamer heeft vertaald. Het boek was in het Engels voor mij toch echt te ingewikkeld qua taalgebruik, maar van Zonderling heb ik echt kunnen genieten. Zonderling is een boek waar je even de tijd voor moet nemen, gezien het een rustig opgezet verhaal is. De wereld wordt echter wel op een fantastische en uitgebreide manier uitgezet dat je alles goed voor je kunt zien. Het einde had ik kunnen verwachten, en toch zag dacht ik dat er nog een ander einde zou komen. Dit kwam niet. Deel twee ligt nog op mijn TBR, maar ik ben er enórm benieuwd naar!

Sterren

Schemering-trilogie

De kleuren van magie - V.E. Schwab

Synopsis van deel 1: De meeste mensen kennen maar één Londen. Wat bijna niemand weet, is dat er vier verschillende Londens zijn. Grijs Londen: vies, saai en zonder magie. Rood Londen, waar magie wordt vereerd en de Maresh-dynastie heerst over een welvarend rijk. Wit Londen, waar men vecht om controle over de magie. En ooit was er Zwart Londen – maar daar heeft niemand het meer over.

Kell is een zeldzame magiër die tussen de verschillende versies van Londen kan reizen. Als hij in Grijs Londen zakkenroller Lila ontmoet, is dat het begin van een avontuur dat ze naar alle uithoeken van de stad brengt. Maar gevaarlijke magie ligt op de loer en het verraad achtervolgt hen. Om alle werelden te kunnen redden moeten Kell en Lila in de eerste plaats in leven zien te blijven, en dat blijkt lastiger dan gedacht.

De kleuren van magie - V.E. SchwabGeschreven door: V.E. Schwab
Bestaat uit: 3 boeken
Genre: Young Adult, Fantasy
Titels
: De kleuren van magie, De kleuren van schaduw, De kleuren van licht
Novelles: geen
Mijn mening over de serie: De Schemering-trilogie bevat een origineel verhaal, dat ondanks zijn complexiteit toch enorm makkelijk te begrijpen is. Een goed geschreven verhaal voor zowel vrouwen als mannen (15+) die houden van originele verhalen over bijzondere vormen van magie, tronen die veroverd of behouden moeten worden, en interessante personages.

Sterren

Sneeuw als As-trilogie

Bevroren nacht - Sara Raasch

Synopsis van deel 1Zestien jaar geleden werd het koninkrijk Winter onder de voet gelopen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Vijfentwintig wisten er te ontsnappen, waarvan nog maar acht over zijn. Alle hoop is nu gevestigd op dit kleine groepje vluchtelingen.

Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen. Toch wil ze niets liever dan helpen het magische medaillon op te sporen waarmee ze hun rijk kunnen heroveren. De vluchtelingen ondernemen gevaarlijke verkenningstochten, maar zij mag tot haar frustratie nooit mee omdat ze nog geen volleerd strijder is. Dan doet zich ineens een grote kans voor: het medaillon blijkt heel dichtbij te zijn en zíj krijgt de opdracht het te bemachtigen. Kan Meira zich nu eindelijk bewijzen, of brengt ze met haar impulsieve gedrag iedereen in levensgevaar?

Sneeuw als As - Sara RaaschGeschreven door: Sara Raasch
Bestaat uit: 3 boeken
Genre: Young Adult, High Fantasy, Avontuur, Romantiek
Titels
: Sneeuw als As, IJs als Vuur, Bevroren Nacht
Novelles: geen
Mijn mening over de serie: Deze trilogie is origineel en het lezen absoluut waard. Daarnaast zijn de covers prachtig. Sara Raasch schuwt de dood én de liefde niet, waardoor ze het enkele keren voor elkaar heeft gekregen dat ik tranen in mijn ogen kreeg. Het helpt ook dat ik zo gek ben op Meira en Mather, hierdoor leef je zo makkelijk mee met de personages. Wel bevatten de boeken enkele trage stukken die ervoor zorgen dat je eventjes iets minder vlot door de boeken gaat.

Sterren

De 100-serie

De 100 - Kass Morgan - Gesigneerd

Synopsis van deel 1: De aarde is onleefbaar geworden. In het ruimteschip waar de mensheid leeft, raken de voorraden langzaam op…

Het lijkt een onmenselijke oplossing: honderd jeugdgevangenen worden teruggestuurd naar de aarde om te zien of ze kunnen overleven. Krijgen ze een tweede kans of is dit voor hen het einde?
Clarke droomde al jaren van de aarde en wilde er samen met haar ouders naartoe. Nu moet ze alleen. Voor Glass betekent het dat ze iemand moet achterlaten tegen wie ze nooit meer zal kunnen zeggen waarom ze écht werd opgepakt. Bellamy en Wells behoren niet tot de honderd gevangenen, maar willen allebei mee om iemand te beschermen. Tegen welke prijs doen ze dit?

De honderd moeten samen proberen te overleven, maar wie kun je vertrouwen als al je lotgenoten een crimineel verleden hebben?

De 100 - Kass MorganGeschreven door: Kass Morgan
Bestaat uit: 4 boeken
Genre: Young Adult, Sciencefiction
Titels
: De 100, Dag 21, Thuis, Rebel
Novelles: geen
Mijn mening over de serie: Hoewel ik deel één al twee keer heb gelezen moet ik nog steeds de serie verder lezen. Ik denk dat ik dat ga doen zodra de tv-serie afgelopen is. Het boek met de gelijknamige tv-serie vergelijken is verstandiger om niet te doen; daarvoor verschillen ze vrij veel van elkaar. Wat ik je over het boek kan vertellen, is dat ik er zowel de eerste als de tweede keer van heb genoten. Kass Morgan heeft een prettige en vlotte schrijfstijl waardoor je razendsnel door het boek vliegt. De vier perspectieven en de terugblikken op het verleden zorgen ervoor dat je aandacht niet verslapt. Ik ben zeker nog benieuwd naar de vervolgdelen. Gelukkig staan ze – gesigneerd en al – al in mijn kast op mij te wachten.

Sterren

Firebird-trilogie

Duizend Stukjes van Jou - Claudia Gray

Synopsis van deel 1: De Ouders van Marguerite Caine zijn beroemde baanbrekende wetenschappers. Hun laatste uitvinding? De Vuurvogel, een apparaatje waarmee je tussen verschillende dimensies kunt reizen en  het lichaam kunt overnemen van je andere ik in een parallel universum. Het klinkt als sciencefiction, maar voor Marguerite is het realiteit. Helemaal wanneer haar vader wordt vermoord en de moordenaar – de briljante onderzoeksassistent Paul – naar een andere dimensie vlucht. Ze twijfelt geen moment en gaat achter hem aan…

In de dimensies waarin ze terechtkomt – futuristisch Londen, keizerlijk Rusland, een wereld die grotendeels onder water staat – komt ze verschillende versies tegen van Paul en gaat ze steeds sterker in zijn onschuld geloven. Stukje bij beetje ontdek ze dat de waarheid over haar vaders dood beangstigender is dan ze ooit had kunnen denken.

Geschreven door: Claudia Gray
Bestaat uit: 3 boeken
Genre: Young Adult, Sciencefiction
Titels
: Duizend stukjes van jou, Tienduizend hemels boven jou, Een miljoen werelden met jou
Novelles: geen
Mijn mening over de serie: De Firebird-trilogie is een serie die op een originele manier andere dimensies, parallelle werelden en lotsbestemmingen beschrijft. De serie is spannend en weet te verrassen. De werelden die we met Marguerite mogen bezoeken zijn stuk voor stuk intrigerend. Daarnaast leest de serie makkelijk weg door de altijd fijne schrijfstijl van Claudia Gray.

Sterren

The Hunger Games-serie

The Hunger Games trilogy

Synopsis van deel 1: Katniss Everdeen woont met haar moeder en haar zusje in het 12e en armste district van Panem. Daar heerst het keiharde regime van het welvarende, brute Capitool. Bij de jaarlijkse Hongerspelen moeten twaalf jongens en twaalf meisjes in een gemanipuleerde arena de strijd aan gaan op leven en dood. Zo begeeft ook Katniss zich onder het oog van de hele bevolking in de gemanipuleerde arena. Gevangen in een meedogenloos web van geweld, gemanipuleerde tv-beelden en corrupte politici staat ze voor de vraag: hoe ver ga je om te overleven?

De Hongerspelen - Suzanne CollinsGeschreven door: Suzanne Collins
Bestaat uit: 4 boeken
Genre: Young Adult, Sciencefiction
Titels
: De Hongerspelen, Vlammen, Spotgaai, De ballade van slangen en zangvogels (verschijnt mei 2020)
Novelles: geen
Mijn mening over de serie: Deze serie las ik in 2012 in één ruk uit nadat mijn broertje mij The Hunger Games aanraadde. Het zal voor mij altijd een klassieker blijven omdat het één van de eerste YA-boekenseries was die ik las. Het had alles; spanning, sensatie, liefde. De films heb ik allemaal gekeken met mijn broertje, en ik dank hem voor eeuwig dat hij deze serie aan mij heeft aangeraden. Dit jaar komt er onverwacht opeens een prequel uit, waar ik héél benieuwd naar ben.

Sterren

Hoeveel complete boekenseries uit deze lijst heb jij al gelezen?

Deze post is al 27208 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “20x Complete boekenseries waar je nú aan kunt beginnen

  1. De Firebird serie vind ik nog steeds zo fantastisch, dat ik het laatste deel nog niet durf te lezen. De Glazen Troon serie sprak mij nog niet, heel stom, omdat ik na ACOTAR niet kon wennen dat het niet geschreven staat vanuit de ik persoon. Ik heb wel veel goede verhalen gehoord over deze serie, dus ik zou het toch wel willen oppakken.

    • Firebird is zeker een fantastische serie. Ik hoop dat je snel kunt gaan genieten van deel 3.
      Oeeeeeh De Glazen Troon-serie is écht heel goed hoor!