Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Reading Challenge 2017 | Update #1

Reading Challenge Update

Is het eerste kwartaal van 2017 echt alweer voorbij? Dan weet je wat voor tijd het is: tijd voor een reading challenge 2017 update! Ik kan trots zeggen dat ik, ondanks mijn verhoogde goodreads challenge, lekker op schema loop. Als doel heb ik dit jaar 50 boeken te lezen. Dit komt neer op 12,5 boeken per kwartaal. En dit eerste kwartaal las ik 13 boeken. Yay! Welke boeken ik las en wat ik ervan vond lees je hieronder, en je kunt uiteraard doorklikken naar de volledige recensie als die al online staat. O ja, en natuurlijk vertel ik je ook hoe het met de boekenbingo gaat!

P.s. Klik op de titel om de volledige recensie te lezen.

Stripes

Daar heb je vrienden voor - Astrid HarrewijnDaar heb je vrienden voor – Astrid Harrewijn

Drie vrienden #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Een humoristische vriendenroman over de grote keuzes in het leven – en hoe verleidelijk het is om die voor je uit te schuiven

Stoer en aantrekkelijk wil hij zijn, stoffig en degelijk is hij. Joost, veertig, ongehuwd, schrijver, kunsthistoricus en archeoloog; werkzaam bij het Rijksmuseum en de Universiteit van Amsterdam. Een verblijf van twee maanden in Rome, waar hij werkt aan een boek over keizer Augustus, zorgt voor de ommekeer. Hij beseft dat de tijd niet stilstaat en dat hij een beetje moet doorpakken als hij wil dat er ooit iets verandert. In een moment van overmoed laat hij zich een nieuwe look aanmeten – wie weet volgt de rest dan vanzelf?

Terug in Nederland ziet het leven er helaas toch wat anders uit dan in de Italiaanse zon. Door een ongelukkige samenloop van omstandigheden wordt hij op één dag twee keer ontslagen en raakt hij verstrikt in een geheim genootschap en een mysterieus raadsel. Maar wat hem het meest uit zijn slaap houdt, is het besef dat hij een kind wil. Zijn vrienden wijzen hem fijntjes op de logische consequentie waar hij zelf nog voor terugschrikt: wil je een kind, dan heb je een vrouw nodig…

Mijn conclusie – Als je Drie vrienden, een huis (en een klusjesman) hebt gelezen zal je Daar heb je vrienden voor ongetwijfeld ook leuk vinden; gezien ze dezelfde sfeer weet over te brengen, ondanks dat er nu een andere hoofdpersoon is. Er komt nog een verhaal over Kiki, met hopelijk ook een stuk over Gijs, want ook na dit tweede deel zijn hun verhaallijnen nog niet afgesloten genoeg om het verhaal achter je te laten. Ik las graag over Joost, en ondanks dat ik ook graag over Noor las, denk ik dat ik toch een lichte voorkeur heb voor Daar heb je vrienden voor. Je blijft nieuwsgierig en het verhaal zakt nergens in. Een prettig leesbare roman met een mysterieus en spannend (Da Vinci Code spannend, niet Fifty Shades of Grey spannend) tintje, en je ook laat lachen.

Stripes

Verkeerd Verbonden - Rainbow RowellVerkeerd Verbonden – Rainbow Rowell

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Georgie McCool weet dat het niet goed gaat met haar huwelijk. Vlak voordat ze moet vertrekken naar het vliegveld om Kerstmis te vieren met haar schoonfamilie, vertelt Georgie dat ze niet meer mee kan. Er is een grote kans opgedoken op haar werk, als ze die wil grijpen kan ze nu echt niet weg uit Los Angeles. Als haar man Neal en de kinderen vertrokken zijn naar de luchthaven, vraagt Georgie zich af of het nu over is. Of ze nu echt alles verpest heeft.

Die nacht ontdekt ze een manier waarop ze kan communiceren met Neal in het verleden. Het voelt alsof ze een kans heeft om haar huwelijk te redden nog voordat het begonnen is.

Moet ze haar huwelijk redden? Of zouden Georgie en Neal beter af zijn als ze nooit waren getrouwd?

Mijn conclusie – Uiteindelijk was Verkeerd Verbonden niet helemaal wat ik had verwacht. Ik had echt iets bijzonders verwacht met de telefoon, maar uiteindelijk is het een vrij traag verhaal dat lang doorgaat over hetzelfde. Pas op het einde was er wat meer vaart. Ook vind ik het jammer dat je nooit achter de ware toedracht van de telefoon komt. Fijn vond ik dat het boek heel realistisch is, zelfs met de magische telefoon. Ook de reactie van Georgie op de telefoon vond ik goed realistisch. Toch wist Georgie als persoon mij niet mee te slepen. Al met al een prima boek, met soms ook mooie quotes, maar niet mega bijzonder. Ik denk wel dat het een prima (kerst)film zou zijn.

Stripes

Riders - Veronica RossiRiders – Veronica Rossi

Riders #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

De achttienjarige Gideon Blake is commando in opleiding.

Bij een van zijn eerste oefeningen valt hij uit een helikopter. Hij overleeft de val op wonderbaarlijke wijze, maar vanaf dat moment is alles anders.
Gideon ontdekt dat hij een incarnatie is van een van de legendarische vier ruiters van de Apocalyps. De ruiters worden bij elkaar gebracht door het mooie maar vreemde meisje Daryn, omdat zij weet dat de wereld in groot gevaar is. Samen kunnen ze de wereld redden, maar zal iemand hen geloven?

Mijn conclusie – Riders was echt een verrassing voor mij. De opbouw van dit verhaal is fantastisch. De ruiters zijn stuk voor stuk interessante mensen. En de kameraadschap vind ik mooi beschreven. Riders is niet een fast-paced verhaal, maar weet je wel te binden en te doen smachten naar meer. En die cover? Die blijkt perféct bij het verhaal te passen. Ik kan niet wachten op deel twee, welke medio mei 2017 zal verschijnen. Het enige dat mij zorgen baart is dat het tweede deel vanuit het oogpunt van Daryn geschreven is. Ik las namelijk juist erg graag uit het oogpunt van Gideon, en had met Daryn de minst goede connectie in Riders.

Stripes

Sneeuw als As - Sara RaaschSneeuw als As – Sara Raasch

Snow Like Ashes #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Zestien jaar geleden werd het koninkrijk Winter onder de voet gelopen door de kwaadaardige koning Angra. De Winterianen werden tot slaaf gemaakt en hun magie werd hun afgenomen. Vijfentwintig wisten er te ontsnappen, waarvan nog maar acht over zijn. Alle hoop is nu gevestigd op dit kleine groepje vluchtelingen.

Meira was nog maar een baby toen Winter werd aangevallen. Toch wil ze niets liever dan helpen het magische medaillon op te sporen waarmee ze hun rijk kunnen heroveren. De vluchtelingen ondernemen gevaarlijke verkenningstochten, maar zij mag tot haar frustratie nooit mee omdat ze nog geen volleerd strijder is. Dan doet zich ineens een grote kans voor: het medaillon blijkt heel dichtbij te zijn en zíj krijgt de opdracht het te bemachtigen. Kan Meira zich nu eindelijk bewijzen, of brengt ze met haar impulsieve gedrag iedereen in levensgevaar?

Mijn conclusie – Sneeuw als As is een boek waar ik enorm van heb genoten. Het heeft een verhaal met een geloofwaardig hoofdpersonage waar je je makkelijk in kunt verplaatsen. De quote “Voor fans van Game of Thrones” is wat mij betreft alleen toepasbaar op het feit dat er wel eens wat bloederigs gebeurt bij veldslagen. Sneeuw als As is een makkelijk leesbaar boek met een origineel verhaal, leuke personages en een interessante verhaallijn. Het had net niet de ik-blaas-je-helemaal-omver-en-ben-jouw-nieuwe-favoriete-boek factor, maar ik raad hem absoluut aan. Het einde voelt mooi afgesloten, maar heeft zeker al wat lijntjes uitgezet voor een vervolg. Ik kijk dus enorm uit naar IJs als Vuur, dat in de zomer van 2017 in het Nederlands zal verschijnen.

Stripes

Opgesloten – Amy Ewing

The Lone City #1,5 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Ik ben geen nummer. Ik ben Raven.

Raven wordt tijdens de veilig verkocht aan de gravin van de Steen.
Ze voelt meteen aan dat deze dame niet deugt.
Met gruwelijke experimenten probeert de gravin Ravens wil te breken.
Kan Raven dit overleven?

Extra uitgave bij trilogie The Jewel: lees wat er met Raven gebeurde na de veiling…

Mijn conclusie – Opgesloten is een fijne zoethouder totdat het tweede deel vertaald wordt naar het Nederlands. Je bent weer even terug in de interessante wereld van The Jewel, en je leest meer over het wrede verhaal van Raven. Ik vind het geweldig dat deze novelle is uitgebracht als paperback, en ook nog voor een heel mooi prijsje (€5,-). Een musthave voor de fans.

Stripes

Carve the Mark - Veronica RothCarve the Mark – Veronica Roth

Carve the Mark #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

In een sterrenstelsel verbonden door de Stroom, heeft iedereen een gave.

Cyra’s gave geeft haar pijn, maar ze kan ook anderen onnoemelijk veel pijn doen. Haar broer Ryzek heerst als een tiran over hun planeet Shotet. Ryzek misbruikt Cyra’s gave om zijn vijanden te martelen. Maar Cyra is veel meer dan een wapen in handen van haar broer: ze is snel, veerkrachtig en slimmer dan hij denkt.

Wanneer Akos uit het naburige rijk Thuve als gevangene in Cyra’s wereld terechtkomt, lijkt de vijandschap tussen hun landen en hun families onoverkomelijk. Samengebracht door het lot moeten ze een allesbepalende keuze maken.

Mijn conclusie – Als fan van de boeken van Divergent kon ik niet anders dan hoge verwachtingen hebben. Ik werd verliefd op de cover van Carve the Mark en liefkoosde het boek al voordat ik het gelezen had. Dus toen ik begon te lezen en het mij vies tegenviel, wilde ik het boek het liefst uit het raam gooien. 150 pagina’s duurde het voordat ik begon te genieten van het verhaal. Eindelijk begon ik met de personages mee te leven en eindelijk vond ik het verhaal echt interessant worden. Dit maakt het uiteindelijk gelukkig wel een leuk boek. Het boek had wat mij betreft echter wel wat dunner gemogen. Carve the Mark heeft mij alles behalve omver geblazen en weet door het stroeve begin helaas niet meer dan drie sterren van mij te ontvangen.

Stripes

Getekend – Suzanne Peters

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Als Mirna’s gloednieuwe liefde Allan vraagt of ze met hem en zijn beste vrienden mee gaat naar Spanje, twijfelt ze. Ze is bang dat haar onzekerheid haar in de weg zit en Allans vrienden kent ze niet. Ze gaat toch mee, maar wordt geconfronteerd met haar verleden. Hoe moet ze deze onbekende mensen uitleggen dat ze niet mee kan zwemmen en hoe voorkomt ze dat Allan te weten komt wat ze vroeger heeft gedaan?

Mijn conclusie – Hoewel Getekend mij niet direct wist aan te spreken dankzij de dagboekvorm, kwam er al vrij snel meer dialoog en stoorde ik mij niet meer aan de dagboekvorm. De personages zijn fantastisch beschreven, maar vooral de ontwikkeling die Mirna doormaakt is indrukwekkend. Getekend bevat een zwaar onderwerp, maar het boek is zo luchtig beschreven dat je het met gemak in een dag uit zou kunnen lezen. Daarnaast vind ik het ook een motiverend boek. Kruip uit je schulp, je bent een prachtig persoon. Je mag er zijn.

Stripes

Shattered - Skylar HeartShattered – Skylar Heart

Shattered #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Lizzy
I should have known he was trouble when I watched him drive his motorbike onto campus, leaving a trail of people whispering as he made his way into the Art Building.

Word around here is, he doesn’t date. So why do his eyes keep following me? Why does he want to talk to me?

Rumor has it, Hunter’s good at two things: making art and getting into fights. I love art, but I can’t stand violence. I’ve been on the receiving end of it too many times.

My life is simple, it needs to be if I want to graduate and keep my eating disorder at bay… I sleep, I eat, I go to class and I definitely Do. Not. Date.

So why do I feel so safe in his strong arms?

Hunter
She’s like a spooked little mouse. Not my type at all. Until she looked up at me and I was caught in her azure eyes.

But I won’t let her get close. In the last four years, I’ve lost everyone I’ve ever loved. I will never trust anyone ever again. The second I do, I’ll find myself alone again. So, what’s the use?

So I create big metal installations, I go to class when I feel like it, I drink and get into fights at the bar.

I have to stay away from Lizzy, because my darkness will only make hers worse. I know I have to, but that isn’t what my heart wants. When I see the pain in her eyes, I can’t resist her. I want to help her, touch her…

Protect her.

Mijn conclusie – Shattered is het eerste deel in een serie, en afgaande op wat ik hier heb gelezen kan ik niet wachten op een vervolg. Niet over Lizzie en Hunter, hun verhaal is wat mij betreft afgesloten, maar over bijvoorbeeld Lizzies zus. Haar verhaal heeft namelijk nog wat open eindjes. Er is echter nog niks bekend over een tweede deel, dus ik wacht af. Ik heb genoten van de personages, de fijne schrijfstijl en het goede verhaal. Bedankt dat ik kennis met je boek mocht maken Skylar Heart.

Stripes

Cinder - Marissa MeyerCinder – Marissa Meyer

The Lunar Chronicles #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

In een futuristisch Nieuw-Beijing leven mensen en androïden door elkaar. Cinder, een getalenteerde monteur, is een cyborg en daardoor een tweederangsburger. Ze woont bij haar valse stiefmoeder, die haar beschuldigt van de ziekte van haar dochter. Maar Cinders stiefzusje is geen uitzondering: er woedt een dodelijke plaag in Nieuw-Beijing, die de bevolking verwoest.

Als prins Kai opeens in haar werkplaats staat, verandert Cinders hele leven. En het laatste wat ze had verwacht, is dat ze het middelpunt van een intergalactische strijd zou worden. Cinder zal moeten kiezen tussen plicht en vrijheid, loyaliteit en verraad – maar om de toekomst van haar wereld te beschermen, zal ze eerst de geheimen uit haar verleden moeten ontrafelen.

Cinder is gebaseerd op het sprookje van Assepoester en het eerste deel van The Lunar Chronicles.

Mijn conclusie – Cinder is een boek waar je doorheen vliegt dankzij de fijne en vlotte schrijfstijl van Marissa Meyer. Het heeft invloeden van het sprookje Assepoester, maar Meyer heeft hier een compleet eigen futuristische draai aan gegeven met dystopische en sciencefiction elementen. Hoewel het een aparte combinatie lijkt, werkt dit goed. Het is een uniek verhaal dat je in no-time uitleest. Hier en daar misschien ietwat voorspelbaar, maar dat drukt de pret niet. Op naar deel twee, Scarlet, welke invloeden zou moeten bevatten van Roodkapje, en dan door naar Cress (Rapunzel), Winter (Sneeuwwitje) en de novelles.

Stripes

Did I Mention I Miss You - Estelle MaskameDid I Mention I Miss You? – Estelle Maskame

DIMILY # 3| Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Een jaar na de break-up is Eden nog steeds woest op Tyler omdat hij haar zo abrupt heeft achtergelaten. Toch probeert ze haar normale leven weer op te pakken in Chicago. In de zomervakantie besluit ze terug naar Santa Monica te gaan, maar ze is niet de enige met dat plan…

Hoewel Tyler de laatste persoon is die ze nodig heeft, duikt hij toch weer op in haar leven. Maar wat heeft Tyler in de tussentijd eigenlijk gedaan? En is ze wel echt over hem heen? Of is er nog een kans dat het goedkomt tussen hen, ondanks hun familie en tegen alle verwachtingen in?

Mijn conclusie – Did I Mention I Miss You? is een heerlijke afsluiter in de Did I Mention I Love You? trilogie. Dit laatste deel is een stuk volwassener ten opzichte van de vorige twee delen, en je ziet echt hoe de personages, met in het bijzonder Tyler, zijn gegroeid. Misschien dat het boek een klein beetje ingekort had kunnen worden doordat sommige stukjes net iets te langdradig werden. Maar alsnog vloog ik door dit boek heen en las ik het in no-time uit. Als je de vorige twee delen leuk vond, dan vind je Did I Mention I Miss You? ongetwijfeld een fijne afsluiter.

Stripes

Poison - Sara PinboroughPoison – Sara Pinborough

Tales from the Kingdoms #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterren

A beautiful, sexy, contemporary retelling of the classic Snow White fairy tale, illustrated by Les Edwards.

Poison is a beautifully illustrated retelling of the Snow White story which takes all the elements of the classic fairy tale that we love (the handsome prince, the jealous queen, the beautiful girl and, of course, the poisoning) and puts a modern spin on the characters, their motives and their desires. It’s fun, contemporary, sexy, and perfect for fans of Once Upon a Time, Grimm, Snow White and the Huntsman and more.

Mijn conclusie – Waar ik door de fantastische cover(s) en de omschrijving een nieuwe Hof van Doorns en Rozen had verwacht, vind ik Poison uiteindelijk een slecht aftreksel van Sneeuwwitje. Aan de ene kant een hervertelling van Sneeuwwitje voor jongeren, aan de andere kant een verhaal met rare wendingen, aparte personages en niet geschikt voor jongeren. Het is een boek waarvan ik blij was dat ik het uit had – en het had maar 202 pagina’s (en een open einde) -, en ik niet aan iemand zal aanraden. O, en dan vergeet ik bijna nog te vermelden dat ik het wisselen van perspectief in dit boek ook zó irritant vond. Onduidelijk aangegeven, en wederom random.

Stripes

Onverwacht - Rebecca YarrosOnverwacht – Rebecca Yarros

Flight & Glory #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Onverwacht van Rebecca Yarros is meeslepend en sexy – zoals je van haar gewend bent.

Grayson heeft het verleden naar de achtergrond gedwongen en heeft nog maar één doel: Apachepiloot worden. Ook zijn mooie nieuwe huisgenote Samantha wil niets liever dan een nieuwe start maken. De aantrekkingskracht tussen hen is niet te negeren en langzaam ontstaat er een hechte band. Maar dan ontdekt Samantha iets wat ze eigenlijk helemaal niet wilde weten: een andere vrouw heeft jaren geleden beslag gelegd op Graysons hart. Is er nog wel ruimte voor haar?

Onverwacht is het zelfstandig te lezen derde deel in de Fight & Glory-serie van Rebecca Yarros.

Mijn conclusie – Ik wilde even een boek lezen waarvan ik van te voren wist dat: 1. het makkelijk zou lezen, 2. mij omver zou blazen, en 3. ik er intens van zou genieten. Met mijn vertrouwen in de schrijfkunsten van Rebecca Yarros pakte ik Onverwacht erbij, en ze stelde mij niet teleur. Ik heb genóten van Grayson en Sams verhaal. In het midden was er even een indut-momentje. Maar gelukkig herpakte het verhaal zichzelf niet veel later en las ik het in een zucht uit.

P.s. er komt nóg een deel in de Flight & Glory serie! Het vierde deel gaat over verder op het verhaal van Josh en Ember. Ik ben wel benieuwd hoe de epiloog uit Onverwacht hierin zal passen, áls Grayson en Sam in dat verhaal voor komen.

Stripes

Rood - Pierce BrownRood – Pierce Brown

De Mars-trilogie #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Darrow is een Rode, een lid van de laagste kaste in de kleurgeoriënteerde maatschappij van de toekomst. Net als zijn mede-Roden werkt hij de hele dag diep onder de grond, overtuigd dat hij en zijn medemensen de oppervlakte van Mars leefbaar maken voor toekomstige generaties. Een lot waar Darrow vrede mee heeft gesloten, wetende dat zijn bloed en zweet ooit zal resulteren in een betere wereld voor zijn kinderen.

Maar Darrow en zijn soort zijn verraden. Al snel komt hij erachter dat de mensheid de oppervlakte van Mars al generaties geleden heeft bereikt. Uitgestrekte steden en rijk begroeide velden strekken zich uit over het landschap. Darrow – en alle Roden net als hij – zijn niets meer dan slaven voor de decadente heersende klasse.

Geïnspireerd door een verlangen naar gerechtigheid, en gedreven door herinneringen aan een verloren liefde, offert Darrow alles op om het legendarische Instituut te infiltreren, een proefterrein voor de dominante Gouden kaste waar de nieuwe generatie van menselijke opperheren strijden om macht. Darrow wordt gedwongen te strijden voor zijn eigen leven en de toekomst van de beschaafde wereld tegen de beste en meest genadeloze leden van de heersende klasse van de maatschappij. Hij zal voor niets of niemand stoppen om zijn vijanden te verslaan… zelfs niet als dat betekent dat hij een van hen moet worden.

Mijn conclusie – Rood was een boek waar ik moeilijk in kwam door de overload aan informatie en het feit dat ik geen binding had met de personages. Ik ergerde mij ondertussen aan woorden met een random hoofdletter zoals in gravLaarzen. Gelukkig werd het verhaal beter na deze introductie van alles in de wereld die Pierce Brown heeft geschapen. Je komt dan terecht op een interessant strijdveld waar gelukkig ook redelijk wat onverwachte wendingen op je staan te wachten. Ik kreeg ook eindelijk binding met de personages, maar niet genoeg. Hoewel Rood mij dus duidelijk niet 100% heeft overtuigd ben ik wel nieuwsgierig hoe het verder zal gaan. Niet per direct, maar ergens in de toekomst pak ik deel twee een keer op.

Stripes

Boekenbingo 2017- Update 1

Wauw, elf vakjes heb ik al kunnen invullen op de Boekenbingo kaart van The Book Diaries! Natuurlijk wordt het naar gelang moeilijker de vakjes in te vullen, dus ik geniet hier even extra van, oké? Dit zijn de vakjes die ik heb ingevuld, en waarom:

 • Een boek dat zich afspeelt in Europa: Nederland is onderdeel van Europa, dus dit kon niet makkelijker in te vullen zijn met Daar heb je vrienden voor. Daarnaast maakt de hoofdpersoon ook nog een tripje naar een ander europees land!
 • Een boek dat al lang op je TBR staat: Ik heb voor Cinder gekozen. Een nieuw uitgegeven boek, dat ook al eerder uitgegeven is bij een andere uitgeverij. Ik wilde hem echt al héél lang lezen en nu heb ik het eindelijk gedaan.
 • Een zomers boek: Wie krijgt nou niet het gevoel dat het zomer is met Did I Mention I Miss You?
 • Een boek met een historisch tintje: Hoewel Rood zich niet in het verleden afspeelt, heeft het wel degelijk een historisch tintje met al die verwijzingen naar de Romeinen.
 • Een vertaald boek: Op drie na had ik hier eigenlijk elk boek wel in kunnen vullen. Ik koos willekeurig voor Verkeerd Verbonden.
 • Een boek met magie: Ook voor magie had ik meerdere opties dit kwartaal, maar uiteindelijk ben ik gegaan voor Sneeuw als As. Door middel van bepaalde items hebben de hooggeplaatste mensen in het land beschikking tot magie.
 • Een blauw boek: Grappig hoe ik voor bijna elk van de genoemde vakjes meerdere keuzes heb. Zo ook hier. Gezien ik Daar heb je vrienden voor al gekozen heb voor een ander vakje, ga ik hier voor Carve the Mark.
 • Een boek met een mannelijke hoofdpersoon: Ik heb dit kwartaal meerdere boeken gelezen met mannelijke hoofdpersonen. Ik heb even gepuzzeld welk boek ik in welk vakje kwijt kon, en toen werd het Riders voor dit vakje. De hoofdpersoon in dit boek vind ik ook echt geweldig trouwens!
 • Een boek gebaseerd op een sprookje: Cinder had hier ook ingevuld kunnen worden, maar die heb ik al voor een ander vakje gebruikt. Echter is ook Poison gebaseerd op een sprookje: Sneeuwwitje.
 • Een boek van een Nederlandse auteur: Ik las dit kwartaal drie boeken van Nederlandse auteurs. Ik ga hier voor een boek dat ook in andere vakjes geplaatst had kunnen worden: Getekend door Suzanne Peters. Deze speelt zich namelijk ook in Europa af.
 • Een paperback: Ik kon kiezen uit verschillende boeken, want 90% van de boeken die ik lees zijn paperback. Ik koos voor Shattered.

Stripes

Ik loop dus lekker op schema met mijn Goodreads Reading Challenge! Dit kwartaal heb ik meerdere fantastische boeken gelezen en ik hoop ook komend kwartaal vele mooie boeken te lezen.

En dan natuurlijk de boekenbingo; zoals je kunt zien heb ik op twee na, alle boeken die ik dit kwartaal heb gelezen in kunnen vullen. Een goede start!

Mijn favoriete boek van dit kwartaal? Ik heb geen favoriet boek denk ik dit kwartaal, in elk geval geen vijf sterren boek, maar ik ben echt enorm verrast door Riders en Sneeuw als As. Absoluut de verrassingen van dit kwartaal!

Stripes

Hoeveel boeken heb jij dit eerste kwartaal gelezen?

Deze post is al 1601 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Reading Challenge 2017 | Update #1

 1. The Lunar serie is echt een smulpartij!! Ik had het niet verwacht, ik WAS erg huiverig ten aanzien van hertellingen. Nu ben ik er aan verslaafd geraakt. Zelf moet ik nog aan carve the mark beginnen en door de wisselende recensies durfde ik hem niet te kopen. Nu heb ik hem onlangs gehad, in het Engels, dus ligt op de stapel. Benieuwd wat ik er uiteindelijk zelf van vind.