Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Reading Challenge 2017 | Update #3

Reading Challenge Update

Jeetje, zit ook het derde kwartaal van 2017 er alweer op?! Het lezen ging dit kwartaal relatief oké van start. Ik liep op een gegeven moment zelf twee boeken voor op schema. Ook tijdens mijn vakantie las ik lekker twee boeken, totdat ik maar niet door de derde heenkwam. Vervolgens was er een tragedie binnen de familie waardoor ik heel augustus slechts één boek las, en maar met moeite weer genoeg concentratie kreeg om veel te lezen. Dit keer heb ik dus wat minder gelezen dan vorige kwartalen, en loop ik zelfs voor het eerst dit jaar achter op schema. Maar dat haal ik vast nog wel weer in, in het vierde kwartaal!

P.s. klik op de titel om de volledige recensie te lezen.

Sterren

Jessica Winter - Tot je weer ademen kuntTot je weer ademen kunt – Jessica Winter

Julia und Jeremy #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Op het eerste gezicht kunnen de levens van Julia en Jeremy niet meer verschillen. Buiten wat onderlinge treiterijen delen ze niets met elkaar. Dat verandert op slag als Jeremy bij toeval een geheim ontdekt dat Julia al jaren probeert te verbergen. Voor het eerst in zijn leven moet Jeremy werken voor iets; hij moet Julia’s vertrouwen winnen om haar te kunnen helpen. Maar hoe dichter hij bij haar komt, hoe meer hij zich realiseert dat niet alleen haar façade afbrokkelt.

Mijn conclusie – Hoewel het boek niet zo sterk begon door onder andere een tegenvallende schrijfstijl, en ik het boek daardoor tussendoor ook heb laten liggen, wist de tweede helft mij enorm mee te laten leven. Julia en Jeremy werden personages waar ik om begon te geven. Toen ik merkte dat er steeds minder pagina’s over waren en de kans op een cliffhanger dus groot was, baalde ik dan ook oprecht. Helemaal toen ik daadwerkelijk bij het einde kwam en nu dus niet weet hoe het verder gaat! Gelukkig is begin juni 2017 het tweede deel al uitgekomen en kun je als je wilt, direct verder lezen.

Sterren

Kies voor mij - Jennifer L. ArmentroutKies voor mij – Jennifer L. Armentrout

Wait for You #5 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Stephanie gelooft in de liefde, maar heeft de ware nog niet gevonden. Nick, die ze kent uit het mixed martial arts-wereldje en die als barman werkt bij Mona’s, is dat zéker niet. Toch ontwikkelt ze tot haar eigen verbazing gevoelens voor hem… en dan blijkt ze ook nog eens zwanger van hem te zijn. Dat nieuws zet hun levens op z’n kop, want ze hadden allebei nog lang niet de intentie om een gezinnetje te stichten. Is hun liefde voor elkaar sterk genoeg – en echt genoeg – om samen bewust voor deze levensverandering te kiezen?

Mijn conclusie – Kies voor mij is weer een heerlijk boek in de Wait for You-serie van Jennifer L. Armentrout. Hoe graag je ook wilt zeggen dat je stopt na “dit hoofdstuk”, het gaat je niet lukken. Nick en Stephanie zijn geweldig om over te lezen en ik leefde helemaal met ze mee. Het verhaal kakt nergens in en zal je blijven boeien. Ik baal dat ik hem alweer zo snel uit heb, en kan dan ook niet wachten tot het volgende deel (krijgen we in de goodiebag tijdens het event op 20 oktober)!

Sterren

Verleiding - Erin WattVerleiding – Erin Watt

The Royals #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenSterren

Ella is een overlever: als stripteasedanseres knoopt ze sinds haar moeders overlijden de eindjes aan elkaar. Ze is vastbesloten niet in de goot terecht te komen.

Dan verschijnt Callum Royal, steenrijke vader van vijf onweerstaanbare zoons. Ook Callum is vastbesloten: hij zal Ella uit haar armoede verlossen en neemt haar mee naar zijn magistrale landgoed.

Bij de Royals wacht Ella echter een ijskoude ontvangst. De jongens moeten niets van haar hebben, maar haat en vurige liefde liggen dicht bij elkaar…

Mijn conclusie – Hoewel ik De Royals eerst klootzakken eerste klas vond, ben ik het zeer leuk gaan vinden om over ze te lezen. Het zijn echte Bad Boys. Ella draait er haar hand niet voor om en gaat lekker tegen ze in. Het verhaal lijkt voorspelbaar, maar is dit met regelmaat juist niet, en door de cliffhanger wil ik het liefst meteen door naar deel 2! Dit boek is verslavend goed, en ik ben fan. Aaaah, ik wil verder in Verraad (verschijnt 31 oktober 2017)!

Sterren

Een van ons liegt – Karen M. McManus

Standalone | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

Wat gebeurt er als vijf vreemden een klaslokaal in gaan, en maar vier er weer leven uit komen?

Op maandagmiddag moeten vijf leerlingen van Bayview High nablijven.
Bronwyn, de nerd, haalt hoge cijfers en houdt zich altijd aan de regels.
Addy, de diva, is de ideale Homecoming-prinses.
Nate, de crimineel, heeft een voorwaardelijke straf voor het dealen van drugs.
Cooper, de atleet, is de sterspeler van het honkbalteam.
Simon, het buitenbeentje, heeft Bayview Highs beruchte roddel-app ontwikkeld.

Maar Simon komt het klaslokaal nooit meer uit. Voor het uur om is, is Simon dood. En volgens de politie was het geen ongeluk. Simon stierf op maandag, maar hij was van plan om op dinsdag smeuïge roddels de wereld in te sturen over alle vier zijn klasgenoten. En dat maakt hen verdachten in een moordzaak.

Allemaal hebben ze een motief. Allemaal hebben ze iets te verbergen. En een van hen liegt.

Mijn conclusie – Een van ons liegt is een spannend debuut van Karen M. McManus. Hoewel ik de voortgang in de eerste helft wat te traag vond en het boek te makkelijk weg kon leggen, vond ik het laatste kwart erg spannend en wist McManus mij te verrassen met de ontknoping. Geen boek dat je perse nu moet lezen, maar zeker wel leuk voor tussendoor.

Sterren

Aristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum - Benjamin Alire SaenzAristoteles en Dante ontdekken de geheimen van het universum – Benjamin Alire Sáenz

Aristotle and Dante Discover the Secrets of the Universe #1 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterren

‘Ik durf te wedden dat je soms in iemands hand alle geheimen van het universum kunt vinden.’

Aristoteles is een eenzame, boze tiener die misschien wel iets te veel over de wereld nadenkt. Dante is een eigenwijze betweter die het liefst de hele dag zonder schoenen rondloopt. Als ze elkaar bij het zwembad tegenkomen, lijken ze niets met elkaar gemeen te hebben -behalve het feit dat ze allebei vernoemd zijn naar oude filosofen. Toch ontstaat er een bijzondere vriendschap, zo eentje die levens verandert. En dankzij hun vriendschap ontdekken Ari en Dante wie ze zijn, en wie ze willen worden.

Mijn conclusie – Aristotles en Dante ontdekken de geheimen van het universum is een boek waarvan ik denk dat hij het goed zou doen op de leeslijst. Het boek leest makkelijk weg, maar behandelt ondertussen interessante maatschappelijke onderwerpen. Jammer genoeg was het begin mij iets te traag, en was het geheel net wat te filosofisch voor mij. Als jij hier echter wel van houdt, dan raad ik je het boek van harte aan. Tijdens de leesclub ontving het boek variërend commentaar, van twee tot wel vijf sterren en ontving het gemiddeld drie en een halve ster.

Sterren

IJs als vuur - Sara RaaschIJs als Vuur – Sara Raasch

Snow Like Ashes #2 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterren

Sinds Winter is bevrijd van de kwaadaardige koning Angra, en Meira koningin is geworden staat ze voor nieuwe problemen en grote dilemma’s. Om haar schuld in te lossen bij de koning van Cordell, moet ze de mijnen van Winter opnieuw ontsluiten. Daarbij stuit ze op de verloren gegane kloof van magie. Ze beseft meteen dat deze ontdekking niet alleen Winter maar zelfs de hele wereld in gevaar kan brengen. Het liefst wil ze dat de geheimen van de kloof verborgen blijven, maar dat lijkt onmogelijk met een tegenstander die maar op één ding uit is: macht…

Mijn conclusie – Waar Sneeuw als As relatief rond eindigt, eindigt IJs als Vuur met een cliffhanger. Hierdoor ben ik alleen maar extra blij dat het derde deel, Bevroren Nacht, inmiddels al in mijn bezit is. Hoewel IJs als Vuur voor mijn gevoel een wat minder vlotte start had, kreeg ik al vrij snel weer dat gevoel dat ik ook had bij Sneeuw als As. Je raakt betrokken en kan op een gegeven moment het boek echt niet meer wegleggen. IJs als Vuur is niet net zo goed als Sneeuw als As, maar wel érg fijn zodra je het trage eerste stuk voorbij bent.

Sterren

Samen - Sophie JacksonSamen – Sophie Jackson

A Pound of Flesh #1,5 & #2,5 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenHalve sterren

Twee sexy New Adult-verhalen van de Britse Sophie Jackson zijn gebundeld in Samen: Altijd samen en Eeuwig samen. Is daar een verschil tussen dan, ‘altijd’ en ‘eeuwig’? Als het aan hoofdpersonen Kat en Carter ligt niet. Die twee zijn al sinds Stuk van jou onafscheidelijk. Maar een leven opbouwen met z’n tweeën is niet eenvoudig, hoe leuk je elkaar ook vindt. De novelles in deze bundel geven een lief en realistisch inkijkje in hoe hun relatie zich ontwikkelt. Sophie Jackson is bekend van Stuk van jou, Stil van jou en Van jou.

Mijn conclusie – Hoewel ik de novelle Eeuwig Samen deels wel leuk vond om te lezen, dankzij de twist in het leven van Kat en Carter, en onze blik op Max, Grace en Riley, was dat helaas ook het enige dat ik er echt leuk aan vond. 80% van deze novelle lijkt te bestaan uit seksscènes en dat was voor mij net iets teveel van het goede. Zeker omdat de bewoording hier wat rauwer is. Maar ook omdat ik in deze novelle het gevoel wat te overheersend vond dat de mannen wat té dominant zijn en de vrouwen té onderdanig. Daar voelde ik mij niet helemaal comfortabel bij.

Ik vind het erg leuk vind hoe de novelles stepping stones zijn tussen twee delen. Het is niet vanuit een ander oogpunt, maar een vervolg op het ene boek en een prequel op het ander. Inhoudelijk zal het mogelijk niet voor iedereen een toevoeging zijn, voor mij ook niet. Maar ik ben blij dat Zomer & Keuning de novelles in Samen heeft uitgebracht, het staat nu prachtig in de kast en maakt de serie compleet.

Van jou - Sophie JacksonVan Jou – Sophie Jackson

A Pound of Flesh #3 | Goodreads | Koop op bol.com

SterrenSterrenSterrenSterrenHalve sterren

Nadat zijn vader zijn tweede hartaanval in twee jaar tijd heeft gehad, vliegt Riley terug naar zijn ouderlijk huis in Michigan. Daar ontmoet hij ook Lexie weer, het meisje dat ooit zijn hart brak. De aantrekkingskracht tussen Riley en Lexie is nog steeds bijzonder sterk, en ondanks dat Lexie een groot geheim voor Riley verborgen houdt, kan ze zijn charmes niet weerstaan. Maar er is veel, heel veel gebeurd tussen hen – misschien wel teve veel om ooit nog samen overheen te komen.

Mijn conclusie – Hoewel op de achterkant van het boek staat dat dit het laatste deel in een trilogie is, geeft Sophie Jackson zelf aan dat het best mogelijk is dat er nog een deel gaat komen. Tate is hiervoor een grote kanshebber, maar ook Seb; beiden broers van Riley. Ik kijk er naar uit, want ik heb genoten van Van Jou. Het boek leest makkelijk weg, en het verhaal is leuk – al hier en daar soms iets voorspelbaar. Welke is nou mijn favoriet? Ik denk dat Stil van Jou en Van Jou beiden kans maken. Maar toen Sophie Jackson mij verplichte om te kiezen, ben ik voor Stil van Jou gegaan, haha. Je kunt alle boeken los van elkaar lezen, maar als je voor de echte leeservaring gaan: lees ze dan op volgorde.

Sterren

Reading Bingo

Boekenbingo 2017 - Reading Challenge Update 3

Ik heb niet enorm veel weg kunnen strepen, ook al heb ik genoeg boeken gelezen. Ze passen niet binnen de vakjes die ik nog over heb, helaas.

 • Een boek waaraan je verslaafd was: Ik had eigenlijk verwacht dit boek te plaatsen onder een boek waarin royalty een rol speelt, maar eigenlijk zijn ze niet echt royals. Maar ik was wel echt verslááfd aan dit boek! Ik heb het over Verleiding door Erin Watt
 • Een boek waarin royalty een rol speelt: En ik maar denken dat ik geen boeken las met royalty, ik zat fout! Een boek waarin een koningin de hoofdrol speelt is natuurlijk een boek met royalty! Hier vul ik dus mooi IJs als Vuur door Sara Raasch in.
 • Een populair boek: Ik denk dat alle boeken van Jennifer L. Armentrout wel populair zijn onder de New Adult lezers, zo ook haar nieuwste, Kies voor mij.

Sterren

Ondanks mijn achterstand ga ik de reading challenge van Goodreads dit jaar wel halen. Ook de Reading Bingo zou moeten lukken, zoveel vakjes zijn er niet over. De laatste vakjes zijn echter vaak wel de moeilijkste om in te vullen. Mijn favoriete boek van dit kwartaal is Verleiding door Erin Watt. Dat boek was zó verslavend!

Sterren

Met welke boeken kan in mijn bingokaart vol krijgen? Raad mij gerust boeken aan!

Deze post is al 1720 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Reading Challenge 2017 | Update #3

 1. Ik heb Kies voor mij net uit, maar vond ‘m juist enorm tegenvallen. Haha.

  Je bingokaart is wel al lekker vol zeg! Die krijg je vast nog makkelijk vol voor het eind van het jaar!

  • Als ik de goede boeken lees moet dat zeker lukken!

   Ja, ik zag al dat je Kies voor Mij wat lager had beoordeeld dan ik, haha. Wat jammer dat hij je zo tegenviel. Ben benieuwd naar je recensie.

 2. Jij bent ondanks de kleine achterstand goed bezig, meis. Mijn challenges zijn behoorlijk in het water gevallen. Ik loop enorm achter en weet nu al dat ik het echt nooit meer ga halen dit jaar.

  • Ahw! Maar uiteindelijk gaat het erom dat je mee hebt gedaan hè, don’t forget! Mijn Movie Challenge ga ik ook 100% zeker niet halen dit jaar, maar ik heb mijn best gedaan.

 3. Ik lees bijna alleen nog maar ebooks 🙂 ik kan je dus niet verder helpen met je bingo kaart. En wat is een jonge auteur? Daar kunnen de meningen over verschillen hahaha

  • Alle boekvormen zijn geoorloofd hoor voor de boekenbingo, en de meeste e-books zijn er ook wel in fysieke vorm.

   Ik ben ook nog aan het twijfelen wat ik versta onder jonge auteur; even zien wat anderen er in hebben gevuld, haha.