Categorieën: Films, Tv-series / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Nieuw op Netflix #1

Nieuw op Netflix

De afgelopen tijd wordt er de ene na de andere leuke film of serie toegevoegd aan Netflix. Regelmatig betrap ik mijzelf erop tegen mijn vriend te roepen: “Oh my god, die en die serie/film staat nu op Netflix!” Vaak deel ik dit ook via social media, maar diegenen die Reviews & Roses niet volgen via social media missen dit soort dingen dan. Daarom vond ik het tijd voor een nieuwe rubriek: Nieuw op Netflix. Eén keer in de zoveel tijd zal ik een nieuwe blogpost plaatsen in deze rubriek met daarin een aantal series en films welke ik jullie écht moet aanraden en de afgelopen periode zijn toegevoegd aan het Netflix aanbod. Let’s go!

Nieuwe seizoenen (nieuwe) tv-series

Netflix nieuwe tv-series

Regelmatig komen er nieuwe seizoenen bij op Netflix. Soms zit ik er met spanning op te wachten en andere momenten komt het als een grote verrassing. Van onderstaande series heb ik alles al gezien wat er tot nu toe is uitgezonden, maar ik kon het jullie echt niet onthouden.

Crazy Ex-Girlfriend (Seizoen 1) – Ik heb al eerder over deze serie verteld vorig jaar november. In Amerika is seizoen 2 nu net begonnen en Netflix heeft het gehele eerste seizoen toegevoegd. Mijn mening na achttien afleveringen is hetzelfde als vorig jaar na de eerste vier afleveringen. Eerst is het even wennen (de hoofdpersonen barsten zomaar in zingen uit), en misschien wil je de serie wel stop zetten na de eerste aflevering (het kan erg flauw zijn). Maar na die eerste aflevering kon ik het echt bombarderen als mijn guilty pleasure serie. Ik geniet echt van deze serie.

Teen Wolf (Seizoen 5) – Velen van jullie hebben er naar zitten smachten. Ik kreeg dan ook regelmatig de vraag wanneer komt het vijfde seizoen van Teen Wolf op Netflix. Nou, op 1 september is het hele seizoen eindelijk toegevoegd! Ik update ook altijd mijn artikel met veelgestelde vragen over Teen Wolf, dus deze kan altijd geraadpleegd worden. Helaas zal seizoen 6 wel het laatste seizoen van de serie zijn. Hoewel ik het jammer vind, heb ik er ook vrede mee. Ik vind namelijk dat series niet eindeloos gerekt moeten worden en dat zes seizoenen een prachtig punt is om te stoppen. Niet voor niks zeggen ze dat de ideale formule six seasons and a movie is. Hoewel ik groot fan ben van Teen Wolf, vind ik wel dat de serie iets minder is geworden na het spectaculaire seizoen 3B.

Downton Abbey (Seizoen 5) – Ikzelf heb de finale van seizoen 6 zelfs al gezien en ik kan je vertellen dat de serie prachtig afgesloten wordt. Maar velen van jullie volgen de serie via Netflix en zijn toe aan seizoen 5. Deze staat inmiddels ook op Netflix, dus jullie kunnen weer genieten van een seizoen lang in de jaren ’20. Ook Downton Abbey is niet meer zo goed als het geweest is, zeker nadat twee van mijn favoriete personages opgestapt zijn, maar de sfeer van de serie blijft aanlokkelijk en genieten.

Heel veel dansfilms!

dansfilms

Wauw, wat zijn er veel dansfilms aan het aanbod toegevoegd de afgelopen twee maanden! Zo zijn onder andere Flashdance, Footloose (1984), Grease 1 en 2 en Honey 2 toegevoegd. Waar mijn liefde voor dansfilms weg komt lees je in de artikelen uit mijn dansfilmweek van afgelopen augustus.

Series die gelijk lopen met Amerika

Netflix Arrow en Frequency

Kijk, daar hou ik van. Dat ik niet moeilijk hoef te doen om bij te blijven met de afleveringen die uitgezonden worden in Amerika. Dat ik ze gewoon via Netflix kan kijken en hooguit één weekje achterloop. Dit kan nu bij de serie Arrow en de nieuwe serie Frequency. Beide series lopen slechts vijf dagen achter op Amerika en kun je wekelijks de nieuwe aflevering bekijken op Netflix. Fijn!

Arrow en Frequency

Ikzelf loop momenteel achter met Arrow, dus zal binnenkort weer instappen bij seizoen 4, aflevering 11. Frequency is een nieuwe serie waar ik afgelopen week aan begonnen ben. Hoewel ik de serie tot nu toe erg leuk vind, ben ik wel benieuwd of ze hier een heel seizoen van kunnen maken dat intrigerend blijft. Dit soort onderwerpen worden namelijk al snel teveel en onnodig uitgerekt, terwijl ze misschien beter zijn als korte en krachtige serie.

Crazy Ex-Girlfriend

Nadat ik dit artikel had geschreven en klaargezet kwam ik er trouwens achter dat er nóg een serie gelijk zal lopen met Amerika. Per 23 oktober wordt namelijk ook het tweede seizoen van Crazy Ex-Girlfriend wekelijks aan Netflix toegevoegd. Wat betreft The CW series is er hoop dat dit zal gebeuren met vele van hun series dankzij een speciale deal die Netflix met The CW heeft gemaakt en waar Nederland van mee lijkt te profiteren.

Films om gezellig met je familie te bekijken

Netflix Hop Cheaper by the Dozen Happy Feet

Soms heb je een film nodig die je gezellig met de hele familie kan kijken. Films zonder gênante scènes, maar het liefst wel komische films zodat je samen kunt lachen. Of tedere films om samen bij te huilen. Dan kun je je lol op met een aantal van de films die recent zijn toegevoegd.

 • Hop – Een leuke film rond de paashaas, welke deels live-action als deels geanimeerd is. Inclusief een schattig geanimeerd konijn. Lachen gegarandeerd.
 • Cheaper by the Dozen 1 en 2 – Ik heb zó genoten van deze films. Ik ben echt een sucker voor films over hele grote families, en daarnaast zijn dit ook gewoon hele fijne komedies. Er spelen ook hele fijne en favoriete acteurs in mee, waaronder bijvoorbeeld Steve Martin, Tom Welling, Piper Perabo en Hilary Duff.
 • Marry Poppins – Een hele fijne film van vroeger, één van de velen die je gewoon gezien moet hebben, hoe oud de film ook is.
 • Happy Feet Two – Een heerlijke vervolg op de film over een penguin die als enige niet kan zingen, maar wel erg goed muziek kan maken met zijn voeten.

Serieuzere films

Netflix Family Stone Italian Job Red Riding Hood

Maar soms wil je ook een iets serieuzere film die gewoon goed in elkaar zit. Van onderstaande films heb ik om uiteenlopende redenen enorm genoten en wil ik echt eens gaan rewatchen. Een aantal van deze films staan ook in Mijn Film Alfabet.

 • The Time Traveler’s Wife – Ik heb de film maar één keer gezien, maar hij heeft toen zoveel indruk gemaakt dat ik de film echt heel graag nogmaals wil zien. De film zit echt heel goed in elkaar, het tijdreis element is interessant en er wordt goed geacteerd.
 • The Family Stone – The Family Stone draait om een grote familie en speelt zich af rond kerst. Het is een grappige, maar ook hele mooie film gezien er ook serieuzere zaken aan bod komen.
 • Charlie St. Cloud – Eén van de weinige serieuze films van Zac Efron die ik echt goed vind. En dan ook echt heel goed, want deze film is fantastisch mooi en bijzonder. Mogelijk heb je wel wat tissues nodig.
 • Red Riding Hood – Ik hou van deze film en heb hem dan ook heel vaak gekeken. Het is zo’n film waarbij je moet uitdokteren wie de wolf is die de stad opjaagt, terwijl ondertussen een romantisch verhaal afspeelt. En ook al weet ik hoe de film gaat, vind ik het leuk om de film nogmaals te kijken. Daarnaast wordt er goed geacteerd.
 • The Italian Job – Mijn liefde voor de Mini Cooper S is begonnen dankzij The Italian Job. In deze fantastische film gebruiken ze deze fantastische auto tijdens een heist en ik werd verliefd op dit compacte autootje. Daarnaast vind ik het nu extra leuk de film te kijken omdat ze een deel gefilmd hebben in Venetië en daar ben ik in 2013 eindelijk in het echt geweest.
 • The Village – Ik dacht destijds dat deze film horror was, maar het is een thriller. Ik had verwacht dit niks te vinden, maar ik vond deze film toch erg leuk. Wel heb ik hem gekeken op klaarlichte middag, ik raad hem niet aan in de avond.

Romantische films

Netflix Walk to Remember When in Rome Tristan and Isolde

 • You Again – Hij stond al eerder op Netflix, en is nu weer terug. Romcoms zijn echt een favoriet van mij en eigenlijk worden er nog maar weinig echt goede uitgebracht tegenwoordig. Romcoms met familievetes en bitchfights zijn, mits goed uitgewerkt, ook heerlijk om naar te kijken.
 • When in Rome – Een romantische film met een vleugje magie. Dat het in het prachtige Rome afspeelt is natuurlijk extra magisch.
 • Tristan & Isolde – Vóór al die andere historische romantische films en series was er Tristan + Isolde. Tristan + Isolde was het eerste historische verhaal dat ik interessant vond ondanks het feit dat ik helemaal niet zo houd van alles dat in de buurt van iets met geschiedenis kwam. Een fijn verhaal en goed geacteerd zorgt ervoor dat ik deze film helemaal grijs heb gedraaid.
 • Licence to Wed – Een heerlijke film met de overleden Robin Williams in de rol van priester die de relatie van een verloofd stel op de proef stelt. Romantisch én lachwekkend!
 • A Walk to Remember – Zet de tissues klaar, want je gaat huilen. Een hele mooie film, met een zwaar onderwerp welke toch luchtig gebracht wordt.

Sinds kort ook op Netflix (en aanraders): Because I Said So, Remember Me, Four Brothers, Elizabethtown, Crazy, Stupid, Love, Lucky Number Slevin, P.S. I Love You, 21, Annapolis, The Horse Whisperer, Supercross, (500) Days of Summer, Furious 7, Children of Men, The Adjustment Bureau, The Three Musketeers, Sherlock Holmes: A Game of Shadows, Percy Jackson & The Olympians: The Lightning Thief, Love and Honor, Safe Haven, Valentine’s Day, Knocked Up, In Her Shoes, I Love You, Man en nog véél meer!

Welke film of serie ga jij kijken?

Deze post is al 2710 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Nieuw op Netflix #1

 1. Fijn overzicht! Ik had Crazy Ex-Girlfriend nog niet gespot op Netflix, maar was al een tijdje benieuwd naar deze serie dus dit weekend maar eens kijken! 😀

 2. Zoveel moois te zien! 😀 ik heb laatst ‘Haters back off’ geprobeerd, maar die viel wat tegen, vond ik. Ik hoor ook veel goeds over ‘Black mirror’, dus die staat ook nog op mn lijstje. Daarnaast ben ik wat laat begonnen aan Modern Family, waar ik nu een inhaalslag voor aan het doen ben ;p