Categorieën: Boeken, Persoonlijk / Tags: , , , , ,

Geschreven door Jessica

Kaarten, buttons en stickers met leuke YA en NA quotes (nu te koop!)

Quotes uit boeken Design button en kaart

Begin november vertelde ik jullie al dat ik in samenwerking met mijn zwager enkele leuke ontwerpen had gemaakt met quotes uit Young Adult boeken en ook een quote uit een New Adult boek. En ik benoemde het nogmaals in mijn artikel 12x voor je op je verlanglijstje. Deze leuke ontwerpen zijn vanaf nu officieel te koop op kaarten, buttons en stickers. We hebben op dit moment enkele ontwerpen, maar als de shop goed loopt komen er nieuwe ontwerpen bij. Wil jij die ene quote uit een boek, film of tv-serie nou echt graag op een product gedrukt zien? Geef ook gerust suggesties, dan kunnen we daarmee aan de slag gaan! Vandaag vertel ik jullie wat over het ontwerpproces, over de diverse ontwerpen en wat extra informatie zoals betalingsmogelijkheden. Maar nu eerst, het linkje naar de webshop:

Lijn boven

www.reviewsandroses.nl/shop

Lijn

Het begin

Het begon eigenlijk met het lezen van het boek Caraval/Het Zwarte Hart, geschreven door Stephanie Garber. In dit boek werd een symbool beschreven. En in tegenstelling tot andere fandoms, had ik dit symbool nog nergens door iemand tot leven gewekt zien worden. Ook wilde ik al eeuwen het handletteren eens echt gaan beoefenen. Zodoende zat ik op een vrije avond eens lekker met een potlood, gum, liniaal, papier en fineliner aan de achtertafel.

Ik vroeg de vriend van mijn broertje, net afgestudeerd Grafisch Designer, of hij mijn ontwerp mooier kon maken. Ik kreeg mijn ster namelijk niet goed met gelijke punten. Enthousiast ging hij aan de slag en kwam terug met diverse opties. Zo is een samenwerking geboren.

Het ontwerpproces

In principe verloopt het ontwerp proces dus in een viertal stappen.

  1. Ik kijk naar welke quotes ik leuk vind en kies er één uit. Door middel van handlettering zet ik deze quote op papier met potlood, en teken er eventueel nog iets bij. Als ik tevreden ben maak ik het ontwerp definitief door de potloodlijnen over te trekken met een zwarte fineliner en de potloodlijnen uit te gummen. Het uiteindelijke ontwerp scan ik in en mail ik naar Erik.
  2. Erik gaat vervolgens aan de slag met het perfectioneren, kleur toe voegen en mooier maken. Dit doet hij in InDesign. Zodra hij één of meerdere designs heeft gemaakt stuurt hij die naar mij.
  3. Vrijwel altijd ben ik direct enthousiast. Maar er komt altijd even een feedbackronde aan te pas voor de laatste bijschavingen. Soms vraag ik bijvoorbeeld of er misschien toch een andere kleur gebruikt kan worden zodat het bijvoorbeeld beter past bij de stijl van het boek (met name de cover).
  4. Erik gaat met de feedback aan de slag en stuurt een nog mooier ontwerp retour. Waarmee het ontwerpproces is afgerond.

Met uitzondering van het design met de quote uit To All the Boys I’ve Loved Before. Hierbij heb ik Erik slechts een hele slechte schets en mijn idee voor het ontwerp gegeven, waarna hij ermee aan de slag in gegaan. Dit ontwerp was op één typefout na, direct ook het eindproduct.

Een voorbeeld

Hieronder zie je enkele voorbeelden van 1. het eerste ontwerp door Jessica, 2. een design van Erik op basis van het ontwerp, en 3. het eindproduct na de feedback ronde.

Van ontwerp tot uiteindelijk design 1 Van ontwerp tot uiteindelijk design 2

Extra informatie

Ik hoop dat jullie het leuk vonden om te zien hoe enkele ontwerpen tot stand zijn gekomen. Naast deze designs hebben we nog vier andere designs, dus neem zeker een kijkje in de Reviews & Roses shop! Om de prijs hoef je het niet te laten:

Kaart: €1,-
Button: €1,25
Stickers: €1,- (later deze week verkrijgbaar)

We verzenden binnen Nederland, maar ook naar België! We hebben helaas nog geen fancy betaalmogelijkheden, dus je hebt alleen de mogelijkheid tot het handmatig overmaken van het totaalbedrag, maar als je in de buurt van Drachten woont of op bezoek komt bij The Awesome Book Club, kun je je bestelling ook aan mij doorgeven per mail en kun je het ophalen in Drachten of neem ik het mee naar de eerstvolgende bijeenkomst van The Awesome Book Club (scheelt verzendkosten!).

Tip: leuk cadeautje voor de feestdagen, of om mee te sturen met een bookswap of secret santa event.

Wat vinden jullie ervan?

Deze post is al 2914 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Kaarten, buttons en stickers met leuke YA en NA quotes (nu te koop!)

  1. Do

    Ik vind je ontwerpen echt heel erg mooi, ik ga vanmiddag eens goed je webshop bekijken en ik denk ook meteen een bestelling plaatsen <3 Een van de kaarten is namelijk perfect voor mijn secret santa lootje, en voor mijzelf zie ik ook al een kaart die ik graag wil hebben 🙂