Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven | Oktober 2017

Kijkje in mijn leven oktober 2017

In Kijkje in mijn leven neem ik jullie maandelijks mee door een blik te werpen op wat ik de afgelopen maand allemaal heb gedaan. In oktober deed herfst officieel zijn intrede en sloten we de 13 Days of Celebration officieel af toen de laatste winactie eindigde. Hoewel ik eigenlijk niet veel had gepland voor oktober, is het uiteindelijk toch een vrij drukke maand geweest zowel op het werk als privé.

Goodies ontwerpen

Ontwerpen Shop

Ik had het advies gekregen om wat meer te doen dat ik “wil” en minder dat ik “moet”, dus zodoende begon ik weer eens wat creatiever te zijn. Ik probeerde het handletteren uit en dit leverde best wat leuks op. Uiteindelijk heb ik de ontwerpen naar mijn zwager gestuurd (grafisch designer), die mijn ontwerpen digitaal heeft gemaakt en ingekleurd. Dit heeft echt leuke dingen opgeleverd! We willen dus nu wel graag een webshop beginnen. We vinden het echter nog wel een beetje eng om al groot inkopen te doen, dus willen we nog een beetje polsen of jullie er wel op zitten te wachten.

Hierboven zie je enkele ontwerpen. De zwarte en blauwe zijn gebaseerd op het boek Caraval door Stephanie Garber en willen we misschien op buttons gaan drukken. De andere ontwerpen hebben we nog geen definitieve goodie voor. Misschien op een totebag of iets dergelijks. Maar het leukst vind ik het om originele producten te gaan leveren, dingen die nog niet iedereen aanbiedt. Dus nu is eigenlijk mijn vraag aan jullie: wat missen jullie nog op de markt? Wat voor producten, maar ook wat voor fandoms (boeken, films, series)? Let me know!

Ziekenhuis bezoek

Nij Smellinghe

Mijn neefje werd onverwachts opgenomen in het ziekenhuis met een klaplong. Hij liet ons er enorm mee schrikken, maar het was natuurlijk vooral vervelend voor hem. Uiteindelijk heeft hij ruim drie weken in het ziekenhuis moeten blijven. Uiteraard zijn we even gezellig op bezoek geweest, en nodigde hij ons vervolgens ook op zaterdag buiten de bezoekuren uit (voorstel van de zusters) om een spelletjesavond te doen. Supergezellig natuurlijk, en wij waren blij dat we hem zo even het gevoel konden geven dat hij niet in het ziekenhuis was. Het is trouwens inmiddels weer goed met hem; hij moest wel geopereerd worden uiteindelijk, maar inmiddels is hij weer thuis!

The Awesome Book Club leest Het Zwarte Hart

Leesclub Het Zwarte Hart blog

Op 5 oktober vond alweer de vijfde bijeenkomst van de leesclub plaats. We bespraken Het Zwarte Hart / Caraval door Stephanie Garber. Het was weer supergezellig, en we haalden ook een mijlpaal, want nog niet eerder waren er zóveel leesfanaten aanwezig als op 5 oktober. Superleuk! De volgende bijeenkomst vindt plaats op 16 november. Kom gerust langs als je in de buurt van Drachten bent.

Vermoeid

Bloedprikken

In de tweede week van oktober was ik zó vermoeid dat ik het eigenlijk niet normaal vond. Ja, ik was recent ziek geweest, en ja, ik ben wel eens moe. Maar nog niet eerder zo erg dat ik het niet meer vertrouwde om auto te rijden. En dat terwijl er eigenlijk geen reden voor was. Dus besloot ik voor de zekerheid even een bezoekje aan de dokter te brengen. Na het luisteren naar mijn longen en het bevoelen van klieren in mijn nek, stuurde ze mij door voor een bloedtest. Gelukkig kwam hieruit een oorzaak, ik blijk namelijk een Vitamine D tekort te hebben. Dit is een veelvoorkomende oorzaak van vermoeidheid. Ik heb nu pilletjes gekregen die ik twaalf weken moet slikken en daarna moet ik opnieuw een bloedtest laten doen.

Jennifer L. Armentrout Event

Jennifer L. Armentrout

Op 20 oktober vond het Jennifer L. Armentrout Event plaats in Utrecht, en die middag mocht ik haar ook nog interviewen. Aaaah! Wat was het gaaf om haar te ontmoeten! Ze is wel één van mijn favoriete NA schrijfsters, dus een droom die uitkomt. Tussen het interview en het event zat een paar uur, dus besloten Lisanne van Oh My Book en ik de middag gezellig samen op te trekken. We bezochten de pop-up kerst megastore, bezochten diverse andere winkels, kletsten gezellig en uiteindelijk werden we helemaal natgeregend terwijl we naar de locatie van het event liepen. De avond was ook supergezellig en leuk en ik ben zó blij met mijn gesigneerde boeken!

80 jaar

Cadeau pake Cadeau pake

Mijn pake (opa) werd 80 jaar en volgende maand is mijn beppe (oma) ook jarig, dus we gingen met geheel mijn vaders kant van de familie uit eten bij de Yankee Doodle. We hebben het die dag erg gezellig gehad met de familie en lekker gegeten! Mijn vriend en ik besloten dit keer een leuk mandje samen te stellen en zelf te verpakken. Ik vind het supergoed gelukt. 🙂

Uit lunchen

Uit eten Lachende Koe

Mijn beppe (van mijn moeders kant) was in juli jarig toen wij op vakantie waren. We hadden toen gezegd dat we haar uit lunchen zouden nemen zodra we terug waren. Maar toen kwam mijn pake (haar man) op sterven te liggen. Logischerwijs hebben we dit dus vooruitgeschoven. We aten héérlijk bij De Lachende Koe in Drachten.

PV-uitje

Bowlen

De maand sloot ik af met een uitje van de personeelsvereniging. We gingen gezellig bowlen en steengrillen. Eerder die avond zei ik heel serieus (maar voor de grap) tegen mijn Groningse collega dat Friezen heel goed zijn in bowlen. Tsjah, dus toen moest ik ook wel even echt mijn best gaan doen om dit waar te maken. Wonder boven wonder werd ik in mijn groepje (we waren verdeeld over acht banen) gedeeld eerste! Hoezee!

Sterren

Wat ik keek en las

Deze maand was een maand die vooral goed is geweest voor mijn reading challenge. Dankzij Jennifer L. Armentrout las ik op een gegeven moment vijf boeken in zeven dagen, wauw! Wat is het toch een fantastische auteur. Films kijken blijft nog steeds een beetje achterlopen. Ik denk dat we momenteel gewoon sneller een tv-serie aanzetten, in plaats van dat we ons meteen aan een hele film vastmaken, maar het gaat weer de goede kant op.

p.s. dat ik een seizoen noem bij series betekent niet dat ik het hele seizoen heb gezien – soms wel – maar dat ik in elk geval één of meer afleveringen uit dat seizoen heb gekeken.

Series | Are You the One? (Seizoen 6), The Big Bang Theory (Seizoen 11), The Big Escape (Seizoen 1), Black-ish (Seizoen4), Dancing with the Stars (seizoen 25), Expeditie Robinson (Seizoen 18), Fresh off the Boat (Seizoen 4), The Good Place (Seizoen 2), Kevin Can Wait (Seizoen 2), Lucifer (seizoen 1 en 2), Modern Family (seizoen 7, 8 en 9), Riverdale (Seizoen 2), Superstore (Seizoen 2), Young Sheldon (pilot)

Films | American Assassin, 2:22, Finding Dory, Carrie Pilby

Boeken | Bevroren Nacht – Sara Raasch, IJskoud – J. Lynn, Vurig – Jennifer L. Armentrout, Vertrouw op Mij – Jennifer L. Armentrout, Obsidian – Jennifer L. Armentrout, Onyx – Jennifer L. Armentrout, Het (niet zo) coole leven van Carrie Pilby – Caren Lissner, Opstaan – Jackie van Laren, Wie schrijft, die blijft – Claudia de Boer

Sterren

Top 5 best gelezen blogposts in oktober

De vijf meest gelezen blogposts van deze maand (exclusief winacties). Dit kunnen dus ook oudere blogposts zijn. Opvallend is dat mijn filmrecensie van Everything, Everything in de top 5 blijft hangen, en een plotselinge populariteit voor de film Allegiant.

 1. 5x Leuke subscription boxen
 2. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
 3. Netflix aanrader | Teen Wolf (+ veelgestelde vragen)
 4. Filmrecensie | Everything, Everything
 5. Filmrecensie | Allegiant

Sterren

Volgende maand…

… is het al november. Ik besefte dus dat het nog maar twee maanden duurt voordat het alweer tijd is voor de jaarwisseling. Dan zijn we gewoon alweer 2018! OH MY GAHWD, wat gaat de tijd snel! Voor  november had ik nog niet megaveel op de planning staan, maar ik krijg het op de één of andere manier altijd voor elkaar om het elke week druk te hebben en dat begint al vorm aan te nemen. Ik ga in elk geval 10 november bij Boekhandel Van der Velde in Sneek een workshop “Zo maak je mooie boekfoto’s” geven. En op 16 november vind er weer een leesclub plaats in Drachten. Be there! 🙂

Wat zijn jouw plannen voor de laatste maanden van 2017?

Deze post is al 3418 keer gelezen


Geef een reactie

4 responses to “Kijkje in mijn leven | Oktober 2017

 1. Wat een mooie ontwerpen heb je gemaakt! Ik zou het ook wel eens leuk vinden om ontwerpen/quotes te zien van niet-YA, bijvoorbeeld fijne NA’s of romans! Wat voor producten het zijn moet ik nog even over nadenken haha! Wel supertof dat je dit gaat doen!

  • Dankjewel! <3

   Het linkerontwerp is trouwens ook van een New Adult (9 november door Colleen Hoover). Ik ben het namelijk inderdaad met jou eens dat ook daar wel meer van op de markt mag komen. 🙂

 2. Do

  Ziet er uit als een leuke maand (behalve dan dat je neefje in het ziekenhuis lag en dat je wat vermoeid was). Je ontwerpen zien er echt heel tof uit, ik vind buttons of pins wel een leuk idee, dat zie ik nog niet zo veel (op Nederlandse webshops) en totebags zijn natuurlijk altijd goed óf gewoon wenskaarten! De tijd gaat inderdaad echt heel snel 🙂