Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #14 | Lekker eten & Jarig

Een kijkje in mijn leven

Goodbye February, Hello March! Wat vliegt de tijd weer. Gisteren was het nog 2018 en nu zitten we opeens alweer in de derde maand van 2019. Februari is voor ons altijd feestmaand wat betreft aantal verjaardagen. Maar dit jaar was het extra speciaal, want mijn vriend werd 30! Kijk je mee naar mijn maand februari 2019?

60 jaar getrouwd

Soep

Mijn pake en beppe (opa en oma) waren deze maand 60 jaar getrouwd. Wat een prestatie! De burgemeester heeft hun bezocht op de dag zelf en als cadeau kregen ze hun originele trouwakte. In het weekend vierden ze het met vrienden en familie. Ontzettend leuk om verre familie weer eens terug te zien na jaren. Immers als kind zie je ze vaker, dan als je eenmaal zelf volwassen bent. De soep die geserveerd werd vond ik trouwens érg lekker!

30 jaar

Hema Tompouche met foto

Mijn vriend werd 30 jaar in februari. Naast een cadeau waarvan ik wist dat hij het graag wilde hebben, was ik sinds november/december bezig met het plannen van een verrassingsfeestje. En ik kan met trots zeggen, dat hoe moeilijk ik het ook vond, het is gelukt om het allemaal geheim te houden tot het moment zelf! Uiteraard met hulp van vrienden en familie, dankjewel! Wat was het gezellig en wat hebben we genoten.

Jarig

Wok Phoenix

Ook ikzelf was jarig deze maand. Gezien mijn vriend en ik het altijd samen vieren viel mijn verjaardag een beetje weg, maar dat vond ik dit jaar niet erg. Ik wilde iets speciaals doen voor hem, en dat is gelukt! 😀 Mijn vriend wist mij echter ook te verrassen met een fantastisch verjaardagscadeau. Zodra het weer weer wat mooier is, gaan we samen naar het circuit van Zandvoort voor een dag vullend programma waarbij ik mijn rijvaardigheid kan laten zien. Supergaaf en ik heb er echt enorm zin in. Dit heb ik altijd al een keer willen doen!

Hoewel ik op mijn verjaardag zelf op verjaardagsvisite moest – mijn schoonmoeder is dan ook jarig – zijn we ‘s avonds wel nog even gezellig uit eten geweest. Biefstukjes van Wok Phoenix. Nom nom nom! De pakes en beppes hadden we later die week uitgenodigd voor een diner bij ons thuis.

Vrij!

Lunch en Lavazza

Ik had deze maand ook een heerlijk welverdiend weekje vrij. Ik ging gezellig met mijn moeder naar de Ikea en Primark. We gingen lekker uit lunchen. Ik ging met een collega gezellig naar de bioscoop. En samen met de meiden in onze vriendengroep hadden we een uitgebreide high tea.

Teveel geshopt

Ikea aankopen

Bij de Primark en Ikea heb ik natuurlijk weer veel te veel uitgegeven. Maar ik ben wel héél blij met mijn nieuwe spulletjes. Het nieuwe hoekje met kratjes vind ik megaleuk. De kat van de buurvrouw is enorm blij met haar mand. En ik vind het nieuwe rekje voor in de keuken ontzettend handig.

Leesclub

The Awesome Book Club - Ik geef je de zon

Deze maand vond ook de eerste bijeenkomst van 2019 van The Awesome Book plaats bij de Bibliotheek in Drachten. We lazen Ik geef je de zon, maar het boek was helaas niet voor iedereen een succes. Hierboven zie je de uitslag. Mijn recensie is gisteren verschenen.

Sterren

Gelezen en Gekeken

Dit onderdeel in de ‘Kijkjes in mijn leven’ is per januari 2019 veranderd. Ik ga geen opsommingen meer geven van wat ik heb gelezen en gekeken. Wat ik wel ga doen is enkele favorieten opnoemen van deze maand. Hopelijk bevalt deze verandering jullie. 🙂

Films

Veel van de films die ik graag wil zien zijn niet (meer) te zien in onze bioscoop. Dat wordt dus nog even afwachten. Dat betekent echter niet dat ik geen films heb gekeken. Instant Family was erg leuk, en ook Verliefd op Cuba was lachen (recensie verschijnt vrijdag). Toen ik thuis kwam van de high tea zat mijn vriend voor The Last Witch Hunter. Hij startte de film opnieuw zodat ik mee kon kijken. De film bleek verrassend genoeg best leuk te zijn.

Series

De leukste serie van deze maand is natuurlijk Wie is de Mol?! A.s. zaterdag is de finale. Wie denk jij dat de mol is? Deze maand begon ik ook eindelijk weer aan The Flash, en toen ik bij de crossover aflevering aankwam ben ik verdergegaan met Supergirl. Arrow zal ik niet uitkijken. Vorig jaar heb ik ook alleen de crossover aflevering gekeken; de serie trekt mij helaas niet meer. Ook heb ik het laatste seizoen van Unbreakable Kimmy Schmidt gekeken. Een leuke over-de-top guilty pleasure-serie.

Daarnaast ben ik ook een, voor mij, nieuwe serie gaan kijken: My Cat from Hell. My Cat from Hell is geweldig. Ik leer zo-veel over katten. Naast dat ik het bere-interessant vind, is het ook gewoon leuk om te kijken naar superschattige katten.

Boeken

Ik zat deze maand een beetje in een leesdip. Ik begon wel in boeken, maar had niet de wil om boeken uit te lezen. Niet omdat de boeken niet goed zijn, maar omdat ik zin had om andere dingen te doen. Zo heb ik het huis bijvoorbeeld eens goed aangepakt. Uiteindelijk ben ik toch nog op ongeveer 2,5 boek uitgekomen. Je leest al mijn boekrecensies en boekige artikelen hier.

Top 5 best gelezen blogposts

  1. Filmrecensie | Bohemian Rhapsody (2018)
  2. 5x Leuke subscription boxen
  3. Filmrecensie | Zwaar Verliefd! (2018)
  4. Shampoo Bars | Wat zijn het en hoe bevalt het?
  5. Beauty | Laat je wimpers stralen met de nieuwe Etos mascara’s

Deze post is al 2156 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Kijkje in mijn leven #14 | Lekker eten & Jarig