Categorieën: Boeken, Unboxing / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Unboxing | Celebrate Books – John Green Special

Celebrate Books - John Green Special

Hebben jullie vrijdag de dertiende afgelopen vrijdag allemaal overleefd? Mooi! Want vandaag heb ik een Celebrate Books box unboxing voor jullie. Namelijk: de John Green Special! Gezien vorige week maandag werd verkondigd dat alle boxen (zowel de Nederlandse als de Engelse) verzonden waren, en we de box dus op de dag dat het boek uitkwam (10 oktober) zouden ontvangen, was ik ontzettend enthousiast. De box kwam op de één of andere manier echter pas op donderdag aan bij mij, waardoor de unboxing helaas ook op zich heeft moeten laten wachten. Ook zat er helaas geen kaartje met informatie over de producten bij, waardoor ik jullie niks kan vertellen over de producten. Ik weet niet zeker of er wel of geen kaartje bij had moeten zitten, want bij een unboxing van de Nederlandse box zag ik wel een kaartje voorbij komen. Ikzelf heb de Engelse box besteld.

Make-over

Celebrate Books heeft ook een make-over ondergaan. Althans, de box! In plaats van een bruine doos met zwarte opdruk, is het nu een witte doos met een soort mintgroene opdruk. Op zich maakt de kleur van de doos mij niet zo uit. Het gaat om de inhoud, haha. Al denk ik dat je op de bruine doos minder snel de sporen van verzending ziet, nu zie je de strepen op de doos wat duidelijker. De mintgroene opdruk vind ik echter wel erg mooi. Maar laten we eens gaan kijken wat er allemaal in zit!

T-shirt Turtles all the Way Down

T-shirt Turtles all the Way Down

Mijn mening – Doordat ik de box helaas pas op donderdag ontving was ik al gespoild met dit item. Op zich niet erg hoor, alleen had ik de verkeerde verwachtingen gekregen. Iedereen die er wat over had gepost, had namelijk een t-shirt in de maat XL in hun box. Dus ik dacht dat elke box een T-shirt in maat XL had. De mijne bevat echter een t-shirt in maat M. Dit is voor mij dus echt veel te klein waardoor ik hem niet aan kan. Mijn vriend was gelukkig lief genoeg om het “leed” (:p) wat te verzachten door te zeggen dat het toch niet mijn kleur is, haha.

Maar al met al wel leuk dat er een t-shirt in zit. Bij de ZBOX was ik al gewend dat er vaak een t-shirt in zat – hier kun je tegenwoordig je maat bij het bestellen doorgeven, misschien handig voor een toekomstige box? 🙂 – maar dit is volgens mij de eerste keer dat Celebrate Books een t-shirt erin heeft zitten. Ik vind het erg leuk voor de afwisseling, maar jammer dat ik hem niet kan dragen. 😉

Magic Bookmarks

Magic Bookmarks

Mijn mening – August en Hazel! <3 Als ik heel eerlijk ben is The Fault in Our Stars het enige John Green boek dat ik daadwerkelijk heb gelezen. Ondanks dat ik al zijn boeken wel in huis heb. Paper Towns heb ik alleen gezien als film. Maar ik vond The Fault in Our Stars ge-wel-dig en ik hou van August en Hazel. Deze boekenleggers van Magic Bookmarks zijn dus zeker leuk.

Quotekaart

Quotekaart

Mijn mening – Wederom een item dat is gebaseerd op The Fault in Our Stars. Het bevat één van mijn favoriete quotes uit het boek. John Green was geweldig in dingen mooi beschrijven, dus ik ben benieuwd of dit ook het geval is in andere boeken van hem. Mooie kaart trouwens.

Notitieblok

Notitieblok

Mijn mening – Bij mijn weten is dit een notitieblok, echter twijfel ik lichtelijk gezien de kleuren veel te aanwezig zijn. Meestal als een notitieblok geheel ingekleurd is, dan wordt het geheel wat “doorzichtiger” gemaakt zodat wat je erop schrijft leesbaar is. Dat is hier helaas niet het geval. Ik dacht eerst ook dat misschien alleen de voorkant zo was, maar elk blaadje op het blok is zo. Dus ik vind het wel een leuk idee en ook een leuk ontwerp, maar helaas is het niet goed bruikbaar in dit geval.

Bookish Teas – Tearjerker

Bookish Teas - Tearjerker

Mijn mening – Laatst was al aangekondigd dat er een thee in zou zitten van Bookish Teas. Gelukkig heb ik een tijdje terug zo’n dingetje aangeschaft voor losse thee toen er ook losse thee in de First Impressions box zat, dus heb ik het dit weekend al kunnen proeven! Het advies voor één kop was een theelepel en dit vijf tot acht minuten te laten trekken. De volgende keer doe ik het met iets meer en misschien ook iets langer, want het was mij nu nog wat te waterig, maar als hij wat sterker is, is de smaak denk ik goed. Het deed mij enorm denken aan een vroegere favoriet van mij: Super Berries van English Tea Shop.

Totebag Paper Towns

Totebag Paper Towns

Mijn mening – Wéér een totebag, haha. Heel fijn, deze kan namelijk bij mijn almaar groeiende verzameling totebags. Ik heb er inmiddels zoveel dat ik heb besloten er een rubriek aan te wijden waarin ik elke keer vijf van mijn totebags laat zien en hoe ik eraan kom. Deze totebag zal je dus ongetwijfeld nog een keer langs zien komen! Het ontwerp is leuk en het is fijn dat de totebag een kleurtje heeft. Ik vermoed dat het ontwerp van Anouk van Another View is gezien het ontwerp lijkt op het dekentje uit de Literatour special.

Boekenlegger

Boekenlegger Paper Town

Mijn mening – Aaah deze is denk ik ook ontworpen door Anouk van Another View! Leuk ontwerp en leuk hoe de voor en achterkant deels hetzelfde en deels verschillend zijn, dat past wel goed bij Paper Towns voor mijn gevoel.

Turtles All the Way Down – John Green

Turtles All the Way Down - John Green

Mijn mening – En dan is daar natuurlijk nog het boek, gewikkeld in de totebag. Uiteraard wisten we al dat deze in de box zou zitten gezien de box hier juist om draait, haha. Ik ben erg benieuwd naar dit boek gezien ik eigenlijk pas één John Green boek heb gelezen, en dus niet zeker weet of al zijn boeken zo goed zijn als The Fault in Our Stars. We shall see! Een prachtige hardcover voor bij mijn verzameling.

Conclusie

Celebrate Books - John Green Special

Er zitten veel items in die passen bij twee van zijn bekendste boeken, wat de fans ongetwijfeld zal aanspreken. Ik denk ook dat de echte John Green-fan deze box erg leuk zal vinden. Ikzelf schaar mij hier (= de écht grote fans) niet onder, hoewel ik wel veel heb genoten van The Fault in Our Stars (TFIOS). Veel van de items in de John Green box zijn gebaseerd op TFIOS en Paper Towns, terwijl hij ook nog enkele andere boeken heeft geschreven. En hoewel TFIOS mijn favoriete boek is – en ook het enige boek dat ik van hem heb gelezen, haha – had ik het leuk gevonden om van elk boek dat hij heeft geschreven items te zien. Bijvoorbeeld één item bij elk boek, of juist wat meer items die gebaseerd zijn op Turtles All the Way Down.

Het t-shirt is een leuk idee, maar helaas pas ik hem niet. Hetzelfde geldt voor het notitieblok, de opdruk is wat de helder waardoor notities erop maken niet echt overzichtelijk is. De totebag, quotekaart en boekenlegger (en ook de andere twee boekenleggers) zijn mooi en wat mij betreft altijd goed; Zeker wanneer het een uniek ontwerp is dat niet overal in de winkel verkrijgbaar is. Tot slot: de thee smaakt prima, maar ik zal het de volgende keer nog wat langer laten trekken gezien de smaak voor mij nog wat te subtiel was.

Wat vinden jullie van de John Green Special?

Deze post is al 2244 keer gelezen


Geef een reactie

10 responses to “Unboxing | Celebrate Books – John Green Special

  1. Queenie

    Zo’n los dingetje heet een theeei 😂😂
    Hoeveel meer ben je nu kwijt voor alles dan dat je alleen het boek had gekocht?

  2. Do

    Leuke unboxing. Zelf heb ik deze box niet besteld, omdat ik alleen maar TFIOS heb gelezen. Ik vind het ook wel jammer dat er niet ook ‘goodies’ inzaten van zijn andere boeken, als echte John Green fan zou dat denk ik wel leuk zijn geweest. Jammer dat het t-shirt niet de goede maat had. Ik vind het notitieblok ook wel mooi, alleen niet echt nuttig als je er niet goed op kunt schrijven. De totebag en de quotekaart zijn wel erg mooi!