Categorieën: Boeken, Unboxing / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Unboxing | Celebrate Books – Valentine Box for Booklovers

Celebrate Books - Valentine Box for Booklovers

Inmiddels weten jullie wel dat ik (bijna) alles koop dat Celebrate Books uitbrengt. Ik zeg bijna, want ik heb bijvoorbeeld de Rick Riordan box niet besteld omdat ik nog geen enkel boek heb gelezen van hem. Een hele box rondom zijn boeken is mij dan wat te duur. In tegenstelling tot bijvoorbeeld Sarah J. Maas waarvan ik haar special direct wilde hebben omdat ik groot fan van haar ben. Maar toen ik zag dat er een Valentijnsbox was, heb ik die ook direct besteld. Er zou geen boek in zitten, maar wel meer dan tien goodies! Nog beter: hij past door de brievenbus, dus ik hoefde er niet voor thuis te blijven. Yay! Uiteindelijk verzond Celebrate Books de box iets eerder zodat iedereen de box zeker weten op Valentijnsdag binnen zou hebben. Zodoende had ik de box al op 13 februari.

Celebrate Books stopt

Diezelfde week kwam ook treurig nieuws naar buiten: Celebrate Books stopt. Ik vind het zo jammer dat het plezier van de dames achter Celebrate Books door de overheersende negativiteit  is platgewalst. Dat je er zoveel tijd en energie in stopt, maar gewoon weinig liefde terug krijgt. Ik lees op veel plekken dat mensen vinden dat een bedrijf tegen kritiek moet kunnen, maar kritiek kan allereerst zeker opbouwender dan het is geweest, en ik kan mij heel goed in Sandra – de oprichtster – verplaatsen. Als ik met veel moeite een boekenbox was begonnen, dan zou mijn plezier ook verdwijnen als negativiteit begint te overheersen.

Smaken verschillen

Daarnaast is het gewoon een feit dat er een kans is dat je teleurgesteld kunt worden; je weet immers vooraf niet wat erin zal zitten, het is een gok. Ik heb ook boxen van bijvoorbeeld Owlcrate gekocht, en de ene box vond ik leuk, de andere niet. Uiteindelijk kwam ik er zelfs achter dat de overheersende stijl van Owlcrate gewoon niet mijn ding was. Maar je hoort mij Owlcrate niet afkraken toch? Het past gewoon niet bij míj. Ook van Celebrate Books vind ik niet alles geweldig, toevallig vond ik net deze huidige box iets minder. Kan gebeuren. Maar de overheersende stijl van Celebrate Books vind ik goed bij mij passen, en daardoor blijf ik de box ook kopen. Dat is míjn keuze.

Bedankt!

De eerste, en zeker ook beste, Nederlandse boekenbox komt in augustus tot een eind, en hoewel mijn portemonnee dat vast iets minder erg vindt, vind ik het verschrikkelijk! Lieve Sandra – en Willemijn – bedankt voor het geweldige werk dat jullie hebben verzet. Ik kijk nog enorm uit naar alle komende boxen. Hieronder nu eerst de unboxing van de Valentine Box for Booklovers.

De unboxing

Vilten tasje

Reading is my superpower mini vilten boekentasje

Mijn mening – Er zit geen kaartje met informatie bij, dus ik kan je slechts mijn mening geven over de producten en wat ik erover dénk te weten. Dit viltentasje is in elk geval een uniek ontwerp van Celebrate Books, en ik vermoed dat de opdruk ontworpen is door Anouk, net als de opdruk van onder andere het kleedje. Ikzelf ben helaas niet echt een fan van vilt, of eigenlijk helemaal niet, en ik heb inmiddels – onder andere via deze boxen – al meerdere tasjes voor boeken. Ik denk dat ik deze dus niet zal gaan gebruiken.

Buttons

buttons

Mijn mening – In eerste instantie vond ik ze een beetje saai, door al het wit. Maar toen ik bedacht dat ik ze op een donkerblauwe tas zou doen, besefte ik dat ze dáár wel mooi op uitkomen door het contrast. Dus achteraf vind ik ze een stuk leuker. Wel had ik bij een Valentijnsbox eerder rode buttons verwacht of met meer liefdeachtige quotes of iets dergelijks.

Kaarten

Kaart Belle Kaart Iron Fey

Mijn mening – Er zitten ook twee kaarten in. De ene herken je natuurlijk direct door de kleding, dat is natuurlijk Belle uit Beauty and the Beast. Die andere had ik nooit geraden, maar gelukkig staat het op de achterkant van de kaart! Bij Belle staat de liefde voor boeken centraal en bij de personages uit de Iron Fey serie de liefde voor elkaar. De Iron Fey serie heb ik nog niet gelezen, maar ik ben wel heel blij met de Belle print.

Magneet boekenlegger

Celebrate Books boekenlegger magneet

Mijn mening – Ook vind je in de box deze magneet boekenlegger. Ikzelf vind de papierboekenlegger die ze er een tijdje terug met dezelfde opdruk in hadden leuker, want magneet boekenleggers gebruik ik eigenlijk niet. Maar het blijft een mooie illustratie.

Cadeaukaartjes

Kaartjes

Mijn mening – Dit soort kaartjes hebben al eerder in een Celebrate Books box gezeten. Toen noemden ze het geloof ik cadeaukaartjes. Dit keer is het wel een ander design. De tekst en het ontwerp vind ik hartstikke leuk. Maar ik had het, in het Valentijnsthema, leuker gevonden als gewerkt was met kleur.

ABC Cards for booklovers

ABC Cards for booklovers

Mijn mening – En dan zijn we nu aangekomen bij een uniek en eigen ontwerp van Celebrate Books. Ze noemden het zelf het allergaafste item dat ze ooit hebben gemaakt. Ik denk dat het een soort letterslinger is. Ikzelf heb een letterslinger waarbij de letters allemaal verschillende kleurtjes hebben en de letters uitgesneden zijn. Dit is dus iets soortgelijks, maar net iets anders vormgegeven, met onder andere plaatjes erbij van je favoriete fandoms. Ik heb al een letterslinger, en ik houd van kleur, dus ik zal niet snel nog één ophangen. Maar ik vind het wel ontzettend leuk dat ze dit unieke item hebben ontwikkeld, en moedig ook zeker aan om hiermee door te gaan. Echt ontzettend leuk.

Diverse andere items

Notitieblokje - potlood - boekenleggers

Mijn mening – Ook vond ik in de box nog een notitieblokje, een potlood en een boekenlegger. Jammer genoeg zijn dit allen items die al eerder in boxen hebben gezeten, zoals de Hidden Secrets box en de Face Your Fears box, en zowel het notitieblokje als het potlood zaten in de Yalfest extra. Ik ben wel blij dat ik op het notitieblokje (waar ik al drie andere van heb) een andere tekst heb, dus dat scheelt. Jammer genoeg gebruik ik deze boekenleggers niet, en heb ik nu al drie exact dezelfde en het potlood met deze tekst heb ik ook al. Ik vind het prima om dit soort items te ontvangen als ik een box had besteld waarvan duidelijk was dat er herhalingsitems in hadden gezeten – zoals ik ook wel eens bewust heb gedaan met de verrassingsboxen -, maar met deze box was dat niet duidelijk en dus vind ik dat wel jammer.

Conclusie

Celebrate Books - Valentine Box for Booklovers

De overheersende kleur in de box is jammer genoeg wit – ik weet dat zwart en wit technisch gezien niet als kleur worden gezien, maar ik noem het voor het gemak wel even zo. Hierdoor komt het wat “koud” over, terwijl ik bij een Valentijnsbox juist warmte had verwacht met vrolijke warme kleuren. Wat ik het leukst vond aan deze box zijn de Belle kaart en de cadeaukaartjes. De box met Cards for booklovers vind ik zeker origineel en ik moedig aan dat ze dit soort unieke items blijven ontwerpen.

Wat vinden jullie van de Valentijnsbox?

Deze post is al 1583 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Unboxing | Celebrate Books – Valentine Box for Booklovers

 1. Nathalie

  Wat jammer… Kom ik er vandaag eindelijk achter dat er een nederlandse boekenbox is, gaan ze stoppen. 😕
  Owlcrate was mijn oog een tijdje geleden al op gevallen, maar door de hoge verzendkosten (en invoer belasting?) heb ik nooit een box besteld..
  Zijn er in europa betaalbare boekenboxen vergelijkbaar met owlcrate/celebrate books?

  • Boxen in het buitenland hebben inderdaad helaas hele hoge verzendkosten. Ikzelf koop ook af en toe de Fairyloot box (uit Engeland), maar daar zit je toch ook met verzendkosten. De Fairyloot box is het echter wel vaak waard (en vind ik persoonlijk leuker dan Owlcrate. 🙂

   Gelukkig bestaat Celebrate Books nog enkele maanden, dus geniet ervan zolang het kan. 😀
   Verder zijn er af en aan Nederlandse boekenboxen, maar nog geen enkele heeft het zolang volgehouden als Celebrate Books. Mocht een keer een leuke Nederlandse boekenbox spotten, dan zal je hiervan ongetwijfeld een leuke unboxing op Reviews & Roses tegenkomen. Dus hou het in de gaten. 😀

 2. Ik vind het inderdaad nog steeds jammer dat voor Sandra en Willemijn nu dat negatieve de eerdere positieve reacties zal blijven overschaduwen. Verder ben ik het helemaal eens met jou. Het is niet omdat iets je niet aanspreekt dat je het moet afbreken. Jij geeft ook duidelijk aan welke producten je wel/niet leuk vindt en waarom maar dan op een hoffelijke manier. Natuurlijk mag je aangeven dat je niet alles even geweldig vindt. De manier waarop doet echter heel veel.

 3. Do

  Mooie foto’s weer. Echt jammer dat Celebrate Books stopt inderdaad 🙁 Ik vond deze box ook wel leuk, alleen jammer dat er niet echt meer valentijn-achtige goodies inzaten.