Categorieën: Boeken, Unboxing / Tags: , , ,

Geschreven door Jessica

Unboxing | Limited Edition Verdermeer-box

Twee dagen geleden kwam ik stuiterend uit bed. Ik was al vroeg wakker terwijl ik weet dat de pakketjesbezorger vaak pas rond half twaalf langskomt. Waarom ik zo excited was? De Verdermeer-box zou binnenkomen! En in die box zat het nieuwste boek van Tahereh Mafi: Verdermeer (Furthermore). Zoals jullie waarschijnlijk al wel uit mijn recensies van Vrees Me, Breek Me en Vertrouw Me hadden opgemaakt, ben ik groot fan van Tahereh Mafi. Ik had ook het geluk haar te ontmoeten in het Yalfest weekend, en kon werkelijk mijn geluk niet op.

Toen ik vervolgens in de nieuwsbrief van Blossom Books las dat er een limited edition Verdermeer-box was gemaakt, dat er slechts 65 mensen de box zouden kunnen kopen, en je op 1 augustus vanaf 20.00 uur mocht mailen… je raad het al. Ik zat dus op 1 augustus om kwart voor acht al klaar met een mailtje met daarin mijn adresgegevens (want dat moest je vermelden) en om stipt 20.00 uur drukte ik op verzenden. En toen begon het duimen, want pas de volgende dag zouden ze bekend maken of je bij de eerste 65 mailers zat.

Dat het snel zou gaan had ik wel verwacht, en Blossom Books bevestigde dit ook. Mensen die om 20.02 mailden vielen al buiten de boot. Op mijn werk ontdekte ik dat ik een mailtje had van Blossom Books en ik sprong een gat in de lucht; ik was één van de 65!!!!!!! Na een maand ongeduldig wachten op de box, kwam hij afgelopen woensdag binnen en laat ik jullie zien wat erin zit. Sommige items maken meteen duidelijk waarom het goed bij het boek past, en van andere items zal je het ontdekken zodra je het boek leest.

Brief van Blossom Books

IMG_2870 - Blossom Books brief bij Verdermeer box

De box begint met een brief van Blossom Books waarin ze heerlijk enthousiast praten over de box en het boek. En het zat in een envelop met een mooie waxstempel van Blossom Books. Het zag er superfancy uit.

Origami instructies

IMG_2864 - Origami vos

Direct onder de brief van Blossom Books vond ik deze instructie voor het vouwen van een origami vos. Lijkt nog best ingewikkeld, maar ik zal het binnenkort eens proberen.

Oostindische inkt en kroontjespen

IMG_2823 - oostindische inkt en kroontjespen

Dit brengt mij weer helemaal terug naar de middelbare school; ik had namelijk een tekendoos voor Tekenen en die bevatte deze materialen ook. Prachtig om mee te werken, dus ik ben er erg blij mee.

Mooi papier

IMG_2832 - papier

Een stapeltje gewoon en glanzend papier. Op de achterflap van het boek wordt al iets vermeld over papier dat tot leven komt, dus waarschijnlijk heeft het daarmee te maken. Ik ben heel benieuwd wat voor rol het precies zal spelen in het boek. O! Opeens valt het kwartje! Met dit papier kun je natuurlijk origami vossen maken, haha.

Liniaal

IMG_2837 - Verdermeer liniaal

Op de achterflap lees je al dat de vader van Alice Alexis Koningsdauw vertrokken is met niets anders bij zich dan een liniaal. Dit voorwerp spreekt dus al voor zich, al ben ik best benieuwd naar de uiteindelijke functie van de liniaal gezien hij in geval van nood in drieën gebroken moet worden. Zo leuk!

Boekenlegger en stickers

IMG_2842 - Verdermeer boekenlegger en stickers

Aaaaah! Ik heb eindelijk een boekenlegger van een Tahereh Mafi boek! Ik ben zo, zo, zo blij! Ook de stickers zijn superleuk. Ik ben zo blij, hihi.

Armbanden

IMG_2857 - Verdermeer armbanden

Op de cover zie je het afgebeelde personage dit soort armbanden dragen, dus je ziet direct de connectie. Ze zijn superleuk, maar helaas krijg ik ze niet om mijn pols. Ze zijn helaas wat te smal en blijven hierdoor haken bij mijn knokkels nadat ik ze over mijn vingers heb gewurmpt. Verder krijg ik de armbanden helaas echt niet.

Een leuke kaart

IMG_2860 - Verdermeer quote kaart

Ongetwijfeld een quote uit het boek. Erg leuk, deze gaat direct op mijn wandbord voor foto’s!

Kleurplaat

IMG_2875 - Kleurplaat Verdermeer

Helemaal onderin zat ook een kleurplaat. Samen met Bruynzeel hebben ze namelijk een kleurwedstrijd. Ik zal ontzettend mijn best doen er iets moois van te maken.

Verdermeer – Tahereh Mafi

IMG_2877 - Verdermeer - Tahereh Mafi

Het hoogtepunt uiteraard is het boek. It’s so pretty! Ik kan niet wachten om hem te gaan lezen. (Ik ben hem momenteel telkens aan het knuffelen) In het boek zit een bookplate met handtekening (dezelfde als die in de goodiebag van Yalfest zat), superleuk.

Omschrijving – Het is bijna drie jaar geleden dat de vader van de twaalf jaar oude Alice Alexis Koningsdauw uit Ferenwoud verdween met niets anders bij zich dan een liniaal. Alice is vastbesloten om hem terug te brengen maar ze heeft geen idee hoe. Wat ze wel weet, is dat ze nog meer houdt van Vader dan ze houdt van avontuur en nu gaat ze het een beleven om de ander te vinden.

Alice moet door het mysterieuze, gevaarlijke land Verdermeer reizen, waar onder soms boven is, papier tot leven komt en links soms rechts is maar soms ook heel erg krom. In deze wereld is niets wat het lijkt en Alice heeft al haar moed en verstand nodig om te kunnen overleven – maar het is vooral haar hart dat ze moet leren vertrouwen.

IMG_2898 - Verdermeer box

Conclusie

Ik ben blij, zo blij! Ik denk dat de goodies na het lezen alleen maar waardevoller zullen worden omdat je dan exact weet wat voor betekenis ze hebben. Het boek is ook zo, zo mooi! Ik zal er snel in beginnen en een recensie voor jullie schrijven. Het zal ongetwijfeld een heel ander verhaal zijn dan de Touching Juliette serie, maar ik ben echt ontzettend benieuwd. Tahereh Mafi is een fantastische schrijfster en verteller, dus I can’t wait!

Ben jij ook benieuwd naar Verdermeer?

Deze post is al 2201 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Unboxing | Limited Edition Verdermeer-box