Categorieën: Boeken / Tags: , ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Point of Retreat (Geen weg terug) – Colleen Hoover

Point of Retreat - Geen weg terug - Colleen Hoover

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Point of Retreat (Geen weg terug) – Colleen HooverPoint of Retreat door Colleen Hoover
Vertaler: Tamara Haagmans
Serie: Slammed #2
Verschenen: 2 augustus 2023 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 190
Genre: Contemporary, New Adult
Lees ook: Sterrenhemel, Onvoorwaardelijk, Misschien Ooit, Misschien Nooit, Oprecht, 9 November, Nooit Meer, Uitzonderlijk, Misschien Nu, It Starts with Us / Vanaf Nu, Slammed, This Girl, Too late / Vuurgevaarlijk
Rating: 3.5 Stars | Spicy: half-flame
Goodreads

Een jaar nadat Layken en Will elkaar hebben ontmoet, zorgt een onthulling over Wills verleden ervoor dat ze alles wat ze dachten te weten over elkaar in twijfel trekken. Nu hun relatie op het spel staat, moeten ze beslissen of ze bereid zijn te vechten voor een toekomst samen. Hoever moet Will gaan om Layken te bewijzen dat zijn liefde voor haar eeuwig zal duren?

Slammed

Ik zei het al: voordat mijn recensie van Slammed online kwam, had ik deel twee ook al uit (en deel drie trouwens ook). Deze debuutserie van Colleen Hoover is ook eindelijk uitgegeven in paperback en ik ben er doorheen gevlogen. En hebben jullie de mooie doorlopende covers trouwens ook al gezien? Vandaag bespreek ik het tweede deel in de serie: Point of Retreat, of ook wel Geen weg terug. Deze boeken kan je niet los van elkaar lezen. Dus mocht je deel één nog niet hebben gelezen, lees deze recensie dan niet verder in verband met spoilers voor deel één.

Point of Retreat - Geen weg terug - Colleen Hoover

Point of Retreat

In Point of Retreat springen we ongeveer een jaar vooruit in de tijd. Julia is helaas overleden, maar heeft alles goed voor haar kids achtergelaten. Voor Will en Caulder trouwens ook. Will en Layken zijn eindelijk samen en gelukkig. Ze wonen nog apart in hun eigen huizen terwijl ze ondertussen Kel en Caulder opvoeden. Maar dan komt opeens Wills ex, Vaugn, weer in zijn leven en ze wil hem terug…

Lekker vlot

Point of Retreat leest weer lekker vlot en je hebt het boek zo uit. In tegenstelling tot haar meest recente boeken is deze trilogie ook nog vrij dun. Maar je herkent haar vlotte schrijfstijl er zeker in. Voor diegenen die wat minder hebben met uitgeschreven sexscènes kunnen met de Slammed-trilogie hun hart ophalen, want dat deed Hoover in deze serie nog niet. Ik heb genoten van Will, Layken, hun fantastische broertjes Kel en Caulder, maar ook van Eddie en Gavin. Wat zijn het heerlijke personages. De broertjes zijn inmiddels ook weer iets ouder en krijgen voor het eerst interesse in meisjes. Dit introduceert ook meteen een nieuw vast personage in de boeken. En ik mag wel zeggen, ze is nog bijzonderder dan Eddie haha.

Slammed - Colleen Hoover

Minder geslaagd

Maar tegelijkertijd vind ik Point of Retreat ook minder geslaagd dan Slammed. Slammed was een mooi rond geheel, en daar had ze het eigenlijk ook beter bij kunnen laten. Je merkt dat Hoover op zoek is naar iets dat kan zorgen voor conflict. Het is allemaal iets te duidelijk opgezet. Natuurlijk, in elk boek is zoiets opgezet door de schrijfster, maar vaak voelt het veel natuurlijker dan in dit verhaal. Het neemt niet weg dat ik ervan genoten heb, maar het had beter gekund. Zeker wanneer het conflict op tweederde eigenlijk al opgelost is, en ze er nog even een grote gebeurtenis ingooit om het boek nog wat langer te maken.

Eindoordeel

Point of Retreat is weer een heerlijk boek van Hoover. De personages zijn levensecht en je leeft helemaal met ze mee. Echter, was dit tweede deel niet nodig geweest. Het lijkt alsof Hoover met veel moeite heeft gezorgd voor ‘onnodig’ conflict om toch nog weer een verhaal te kunnen schrijven over deze personages. Ik heb absoluut genoten, maar het verhaal is niet zo sterk als we tegenwoordig van Hoover gewend zijn.

Wat vind jij van doorlopende covers?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Jessica Dillema

Over Jessica: Jessica (1990) is de oprichter en eigenaar van Reviews & Roses. Ze is woonachtig in Friesland, samen met haar vriend en twee langharige katten, Fred & George waar ze in 2022 eindelijk een huis hebben gekocht. In het dagelijks leven is werkt zij als HR medewerker in een ziekenhuis, maar in haar vrije tijd blogt ze fanatiek en heeft ze een eigen fotografiebedrijf. En alsof dat nog niet genoeg is, host ze ook nog eens één keer in de zes weken een leesclub (The Awesome Book Club).

Jessica’s favoriete boek op dit moment is In the Likely Event door Rebecca Yarros.

Deze post is al 223 keer gelezen


Geef een reactie