Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | Slammed (Verslagen) – Colleen Hoover

Slammed - Colleen Hoover

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Boekrecensie | Slammed (Verslagen) – Colleen HooverSlammed door Colleen Hoover
Vertaler: Tamara Haagmans
Serie: Slammed #1
Verschenen: 2 augustus 2023 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 304
Genre: Contemporary, New Adult
Lees ook: Sterrenhemel, Onvoorwaardelijk, Misschien Ooit, Misschien Nooit, Oprecht, 9 November, Nooit Meer, Uitzonderlijk, Misschien Nu, It Starts with Us / Vanaf Nu, Point of Retreat, This Girl, Too late / Vuurgevaarlijk
Rating: 4.5 Stars | Spicy: half-flame
Goodreads

Na de onverwachte dood van haar vader verhuist de achttienjarige Layken met haar moeder en broer van Texas naar Michigan. Layken had nooit gedacht dat ze op haar eerste dag daar halsoverkop verliefd zou worden. En dat deze liefde met dezelfde intensiteit zou worden beantwoord. Layken en Will hebben grote en heftige gevoelens voor elkaar en zijn enorm gelukkig – drie dagen lang. Maar dan doen ze een schokkende ontdekking...

Het debuut

Ik had een stapel recensieboeken liggen, maar door omstandigheden was ik niet in de mood om te lezen. Een aantal dagen keek ik het vijfde seizoen van Virgin River in één keer. Af en toe speelde ik The Sims 4. Ik wilde wel lezen, maar mijn hoofd wilde niet. Maar toen zag ik Slammed op de stapel liggen. En Colleen Hoover is gewoon altijd goed. Ook als je hoofd even niet wil, toch? In deze recensie ga je erachter komen of ik gelijk had.

Slammed - Colleen Hoover

Slammed

In Slammed, Nederlandse ondertitel: Verslagen, lees je vanuit het perspectief van Layken (koosnaam: Lake). Na de onverwachte dood van haar vader, verhuist Lake met haar moeder en negenjarige broertje naar een stad waar ik de naam telkens van vergeet – o wacht, ik zie net staan: Ypsilanti (nog nooit eerder van gehoord). Daar komt ze te wonen tegenover de superleuke Will en zijn broertje Caulder. Ze vallen direct voor elkaar en genieten drie dagen op en top. Maar dan komen ze elkaar tegen op een plek waar ze het niet hadden verwacht en valt alles in duigen…

Een schokkende ontdekking

Laat ik beginnen met het minste aan Slammed. Ik had op de flaptekst gelezen dat ze een schokkende ontdekking zouden doen, dus ik was enorm nieuwsgierig. Uiteindelijk bleek de reden een thema dat al héél vaak is gebruikt. Ook de liefde tussen Lake en Will kwam wel érg snel opzetten. Maar dat was het ook qua “minpunten”. Verder heeft ze het namelijk heel mooi uitgewerkt. Het verhaal was misschien nog ietwat simpel, maar het kwam binnen. Meermaals heb ik traantjes weg moeten pinken, simpelweg omdat Colleen Hoover zo goed kan schrijven.

Slammed - Colleen Hoover

Kunstvormen

Kan je geloven dat dit het debuut van Colleen Hoover was? Nee, ik ook niet. Het zit boordevol met personages die je in je hart sluit en bijzondere verhalen hebben. Daarnaast is het leuk om op te merken hoe Colleen diverse kunstvormen centraal stelt in haar boeken. Van muziek, tot schilderen en in dit geval: slam-poëzie. Dit geeft haar boeken nog een extra dimensie. Ik ben niet perse een poëziefan, maar ik kon het enthousiasme van de schrijfster en personages voelen. Hierdoor werd het een stuk leuker dan verwacht.

Eindoordeel

Slammed is het type boek dat ik moeilijk weg kan leggen. Het type boek dat ik, ondanks dat ik weet dat ik daarna zal moeten haasten, tóch nog even oppakte voordat ik naar mijn werk moest. Het type boek dat ik niet kon neerleggen terwijl ik eigenlijk moest slapen. Slammed is prachtig verwoord en heeft net zulke mooie personages. Ongelooflijk dat dit haar debuut was. Ik heb tranen moeten wegvegen van mijn gezicht. Meermaals. Ik heb Lake, Will, hun broertjes en Lakes moeder in mijn hart gesloten (en ja Eddie en Gavin ook!) en ben héél benieuwd naar Point of Retreat.

Ben jij een Colleen Hoover fan?


Of koop het boek bij Libris / Boekenwereld


Jessica Dillema

Over Jessica: Jessica (1990) is de oprichter en eigenaar van Reviews & Roses. Ze is woonachtig in Friesland, samen met haar vriend en twee langharige katten, Fred & George waar ze in 2022 eindelijk een huis hebben gekocht. In het dagelijks leven is werkt zij als HR medewerker in een ziekenhuis, maar in haar vrije tijd blogt ze fanatiek en heeft ze een eigen fotografiebedrijf. En alsof dat nog niet genoeg is, host ze ook nog eens één keer in de zes weken een leesclub (The Awesome Book Club).

Jessica’s favoriete boek op dit moment is In the Likely Event door Rebecca Yarros.

Deze post is al 250 keer gelezen


Geef een reactie