Categorieën: Muziek / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Mijn favoriete muziek van 2017

Inmiddels gebruik ik Spotify al jaren. Ik vind het ideaal. 99% van de muziek die ik luister is te vinden via Spotify en sinds enkele jaren gebruik ik Premium om tussendoor ook geen reclames meer te horen. Daarnaast voelt het goed dat ik altijd en overal mijn muziek heb en het niet (illegaal) hoef te downloaden of iets dergelijks. Elk jaar krijg je daarbij ook nog eens een leuk overzicht toegestuurd met leuke informatie over de muziek die je dat jaar hebt geluisterd. Enkele van die dingen uit dit overzicht deel ik vandaag met jullie. Het is immers de week van de eindejaarslijstjes! Neem een duik in mijn favoriete muziek van 2017.

17.683

Dit is het aantal minuten dat ik muziek heb geluisterd via Spotify. Dit staat voor ruim 12 dagen non-stop luisteren naar muziek. Natuurlijk heb ik nog veel meer muziek geluisterd; wanneer ik in de auto zit (en gemiddeld zit ik behoorlijk wat tijd in de auto) en op het werk luister ik altijd naar Q-Music. Ook vertelt Spotify mij dat ik via Spotify naar 1.633 verschillende nummers heb geluisterd en 895 verschillende artiesten in 7 verschillende genres.

De meest beluisterde artiest

Dit jaar heb ik Panic! at the Disco herontdekt. Dit was ongeveer vlak voor mijn zomervakantie toen ik via REACT Channel stuitte op het Teens React filmpje over Panic! at the Disco. Ik kon mij het nummer Emperor’s New Clothes totaal niet meer herinneren en heb hem direct toegevoegd aan mijn afspeellijst op Spotify. Ik vind Brendon Uries stem echt ontzettend mooi, en als je net als ik een tiener was in 2006 dan ken je I Write Sins Not Tragedies vast nog wel. Natuurlijk luisterde ik dus ook weer even wat van hun andere nummers. Hoewel ik op enkele nummers inmiddels weer tijdelijk uitgekeken ben, is The Ballad of Mona Lisa momenteel nog steeds favoriet tijdens het autorijden.

Opeenvolgend waren dit de andere artiesten waar ik het meest naar heb geluisterd:
2. Lindsey Stirling (vioolmuziek op haar best!)
3. Nashville Cast
4. Ed Sheeran
5. Nathan Sykes.

Het meest beluisterde liedje

Naast mijn favoriete artiesten vertelde Spotify mij ook welke nummers ik het meest heb beluisterd via hun medium. Helemaal bovenaan staat HandClap van Fitz and the Tantrums. In Breek je Week vertelde ik jullie al dat ik dit liedje dit jaar pas echt ontdekte, terwijl het inmiddels al een wat ouder nummer is (uit 2016). Maar als je dit liedje lekker hard zet is het gewoon een belachelijk vrolijk nummer. Dus heb je even een extra scheutje happiness nodig, luister dan gewoon even hiernaar, spring lekker je (woon)kamer rond en make your hands clap.

Opeenvolgend waren dit de andere liedjes waar ik het meest naar heb geluisterd:
2. Shy Boy door District 78 (te horen in de film Dance-Off)
3. Sorry door Nothing But Thieves
4. There’s Nothing Holding Me Back door Shawn Mendes
5. Rain door The Script

Mijn 2017 Soundtrack

Spotify 2017

Een verklaring voor waarom mijn meest beluisterde artiesten niet tussen mijn favoriete nummers zitten, is dat ik van mijn meest beluisterde artiesten vaak complete albums luister, waardoor elk liedje minder vaak aan bod komt.

Spotify maakt ook elk jaar een afspeellijst voor je aan met de door jou meest beluisterde liedjes uit dat jaar. Wanneer ik even niet weet wat ik wil luisteren dan pakte ik afgelopen jaar gewoon de lijst van 2016 erbij. Die zit namelijk vol met leuke nummers, en dat is nu ook het geval met de lijst van 2017. Wat behalve de vijf eerder genoemde nummers nog meer in mijn top 100 meest beluisterde liedjes staat? Luister dan lekker naar onderstaande lijst en kom erachter.

Welke liedjes heb jij dit jaar veel beluisterd?

Deze post is al 2075 keer gelezen


Geef een reactie

6 responses to “Mijn favoriete muziek van 2017

  1. Leuk overzicht! Ik gebruik Apple Music in plaats van Spotify, vind Spotify echt niet fijn namelijk. Jammer is dan wel weer dat Apple Music zo’n overzicht niet voor je maakt, haha. Ik heb vooral veel naar de nieuwe albums van Katy Perry en Taylor Swift geluisterd 🙂

  2. Do

    Wat leuk om zo’n overzicht te zien. Panic! at the Disco is nog steeds een van mijn favoriete bands. Mijn spotify-lijstje is een beetje beschamend, haha. Ik heb dit jaar veel geluisterd naar Lil Kleine en Ronnie Flex en top 40 nummers.