Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #27 | Tsjah… Corona, Corona

Een kijkje in mijn leven

Wat leven we momenteel in een gekke tijd hè? Ik moet eerlijk zeggen dat ik er echt even aan moet wennen dat mijn thuis nu zowel mijn plek is om te ontspannen als de plek waar ik werk. Normaal gesproken vind ik het heel fijn als ik eens een dagje thuis kan werken. Maar elke dag is een beetje teveel, haha. Ik mis de sociale contacten met collega’s. En het is niet dat ik ze nu niet meer spreek, maar even bellen is toch net een beetje anders dan even voor een praatje bij elkaar binnen lopen (we hebben allemaal een kantoortje). Ook mijn wekelijkse sportdate met mijn moeder heb ik nu al ruim drie of vier weken niet gehad, en ik ben continu in de war qua dagen (is het nou maandag, of is het weekend..?).

Ook zie ik dat jullie gedrag is veranderd, want mijn statistieken schieten de lucht in. Wat leuk dat jullie Reviews & Roses extra veel bezoeken! 🙂 Laten we dan maar snel orde op zaken stellen en beginnen met dit Kijkje in mijn leven.

The ABC

Je kunt je het bijna niet meer indenken, maar begin maart mochten we nog samenscholen. Op 5 maart vond dan ook de voorlopig laatste fysieke bijeenkomst van The Awesome Book Club plaats. Al wisten we dat op dat moment natuurlijk nog niet. We bespraken het boek Heks & Jager van Shelby Mahurin. Ons gemiddelde oordeel vind je in onderstaande afbeelding. Deze vullen we altijd gezamenlijk in. De eerstvolgende bijeenkomst zou de derde verjaardag van The ABC gevierd worden, 23 april. Helaas kan deze niet doorgaan, en is in deze tijd ook onzeker of de bijeenkomst van 11 juni wel door kan gaan. Rare tijden…

Beoordelingsformulier Heks en Jager

Toen het nog mocht

Begin maart hebben we gelukkig nog leuke dingen kunnen doen. Zo vierden we de verjaardag van Stefans broertje, en hadden we op de valreep, voor het samenscholingsverbod, nog een spelletjesavond met vrienden. Maar het blijft een gek idee dat we elkaar nu allemaal niet meer mogen opzoeken, knuffelen en noem maar op. Op Stefans verjaardag had ik hem een theaterbezoek cadeau gedaan. En die zou op 12 maart plaatsvinden. Helaas ging die dus niet door. Het is inmiddels verplaatst naar juni, maar ik denk dat we gewoon even rustig gaan afwachten wat de instructies van de overheid op dat moment zijn. Je weet het gewoon nu nog niet.

Thuis thuis thuis

De rest van de maand bestond eigenlijk uit thuis, thuis en nog meer thuis. Sinds 17 maart werk in ook thuis en mag ik zelfs niet eens naar kantoor komen. Twee weken later heb ik nog wel mijn bureaustoel en ergonomische muis op mogen halen, maar ik mocht niet verder komen dan de lobby, waar mijn spullen in de lift stonden te wachten. Collega’s spreek ik alleen via de telefoon of Skype. Heel gek allemaal. De eerste anderhalve week vond ik het nog niet erg, maar inmiddels heb ik er wel weer behoefte aan om de scheiding tussen werk en privé weer terug te krijgen en ook mijn collega’s weer te zien. Waar ik overigens wel enorm blij mee ben is dat ik een partner en katten heb. Het lijkt me dat je erg eenzaam zou kunnen worden als je alleen woont én verplicht thuis moet werken.

Leuke activiteiten (op afstand)

Brief aan opa en oma

Gelukkig hebben we nog wel leuke activiteiten ondernomen, ook al was dat dan wel gewoon thuis. Zo organiseerde Groot Sneek een pubquiz via livestream waar we met de vriendengroep enthousiast aan mee hebben gedaan. Met onze vrienden hebben we ook al Skype-borrels gehad, en ook met mijn werk hebben we al een Skype-borrel gehad. Maar we hebben ook tal van andere activiteiten ondernomen, zoals je kan lezen in mijn artikel 6x Leuke dingen die je tijdens de quarantaine kan doen. We hebben bijvoorbeeld de tegels in onze achtertuin eens goed schoongemaakt. Echter heb ik ook een brief geschreven aan mijn pake en beppes, en stuur ik ze inmiddels regelmatig een kaartje zodat ze iets hebben om naar uit te kijken.

Fred en George zijn 1 jaar!

Miauwbox

En als klap op de vuurpijl waren Fred en George eind maart jarig. Ze zijn 1 jaar geworden. En hoewel ze nog maar 9 maanden bij ons zijn, zijn ze niet meer weg te denken uit ons “gezin”. We hebben ze lekker verwend door een Miauwbox te kopen. Het was een gok gezien ik geen idee had wat erin zou zitten, maar de snacks vonden ze héérlijk! De speeltjes hebben ze helaas al snel aan de kant geschoven. Desalniettemin vond ik het erg leuk om eens te doen.

Sterren

Gelezen en Gekeken

Elke maand benoem ik welke films, series en boeken er voor mij uitsprongen.

Films

Qua films moest ik héél hard nadenken, want hadden we uberhaupt een film gekeken in maart..? Ja! Hoe kon ik dat vergeten. We hebben Bumblebee gezien (die, zolang hij nog een stem had, werd ingesproken door Dylan O’Brien <3). Ik heb veel gelachen en vond Bumblebee eigenlijk altijd al het leukste personage van de Transformers.

Series

In maart keek ik het tweede seizoen van Drive to Survive uit. Een superfijne docu-serie over de Formule 1. Van enkele series keek ik de nieuwste aflevering, maar vooral heb ik in maart The Crown gekeken. Van meerdere kanten was mij verteld dat dit echt wat voor mij was, en ze hadden verwacht dat ik The Crown al wel gezien zou hebben. Niet dus. Toen maart eindigde had ik net enkele afleveringen van seizoen drie gezien (en inmiddels wacht ik op seizoen vier).

Boeken

Natuurlijk las ik Heks & Jager uit voor mijn leesclub, maar sowieso was maart een goede leesmaand. Ik las namelijk ook nog Cress, Het Winkeltje in Cockleberry Bay en From Blood and Ash uit! Cress, From Blood and Ash en Heks & Jager zijn echt toppers van boeken.

Sterren

Top 5 best gelezen blogposts

 1. DIY | Ontwerp je eigen Escape Room!
 2. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
 3. 5x Leuke subscription boxen
 4. WithLove | De streamingsdienst voor romantici
 5. Shampoo Bars | Wat zijn het en hoe bevalt het?

Sterren

Hoe ervaren jullie de Corona Crisis?

Deze post is al 2985 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Kijkje in mijn leven #27 | Tsjah… Corona, Corona

 1. Vreemde allemaal he? Ik snap je helemaal. Ik ben helemaal niet team thuiswerken. Laat mij maar lekker op kantoor rennen hoor. Daarnaast zat ik voor de intelligente lockdown al 2 maanden binnen vanwege mijn kinkhoest, dus ben er langzaam wel klaar mee…

  Heks & Jager heb ik enorm van genoten, Het Winkeltje in Cockleberry Bay wil ik graag lezen! Zelf ben ik nu bezig in de thriller Ijskoud van Suzanne Vermeer.

  • Oooh wat balen. Ben je inmiddels wel van je kinkhoest af?

   Ik wil ook érg graag weer naar kantoor. Gelukkig kreeg ik vandaag bericht dat ik eind mei op de donderdagen weer naar kantoor mag.