Categorieën: Persoonlijk / Tags:

Geschreven door Jessica

Kijkje in mijn leven #34 | Supertrots!

Een kijkje in mijn leven

Meer over mijn afwezigheid hebben jullie kunnen lezen in het Kijkje in mijn leven #33, en ondertussen ben ik druk bezig om achterstallige artikelen te schrijven en in te plannen. Ik hoop vanaf januari 2021 weer helemaal bij te zijn met rubrieken als Kijkje in mijn leven. Vandaag blik ik nog even terug op oktober 2020.

Crea Bertha is online

Crea Bertha

Ik ben supertrots op mijn moeder die afgelopen 1 oktober live ging met haar webshop voor unieke en handgemaakte sieraden. Ze heeft het helemaal professioneel aangepakt en zich afgelopen augustus ingeschreven bij de KvK. Maar ook een mooie website was natuurlijk nodig, evenals het catalogiseren van álles dat ze heeft gemaakt en wat er elke maand weer bij komt. Ikzelf heb de website mogen ontwerpen, en mijn broertje plaatste met trots de allereerste bestelling. En natuurlijk gingen we ook enthousiast flyeren met dubbelzijdige flyers (zie foto links). Met meer dan 700 unieke items in categorieën als armbanden, kettingen, ringen, oorbellen en tassenhangers, zit er voor een ieder wat wils tussen. Neem je ook een kijkje op de Crea Bertha website?

Birthday party for four

Eurovisie spel

Mijn broertje en zwager waren afgelopen juli al jarig, maar ze hadden het nog niet gevierd. Begin oktober mochten we eindelijk op visite komen. <3 Gezien het zulke grote Eurovisie Songfestival fans zijn gaf ik het bordspel cadeau. Welke we uiteraard meteen hebben getest (erg leuk). En we zagen ook eindelijk de lieve Kue (broer van Fred & George) en Boba (zusje uit een latere lichting) weer.

De Academie

De Academie - Astrid Boonstoppel

Joehoe, De Academie kwam uit; het nieuwste boek van schrijfster Astrid Boonstoppel. Ik ben het boek op dit moment aan het lezen en vind het een heerlijk verhaal. Ook had ik een gesigneerd exemplaar gepreorderd. Zo leuk!

The ABC

Op 15 oktober stond een bijeenkomst van The Awesome Book Club gepland, maar helaas besloot het kabinet net twee dagen ervoor dat alles om 20.00 uur dicht moet. Hierdoor kon de leesclub maar een uur duren. We hebben de bijeenkomst voor de gezelligheid wel door laten gaan. Echter hebben we het werkelijke bespreken van het boek verplaatst naar 29 oktober. Op die dag hebben we voor het eerst een digitale bijeenkomst van de leesclub gehouden. Het was even wennen, maar het was gezellig! En het is sowieso fijn dat blijkt dat dit ook werkt voor ons allen.

Nieuwe maatregelen

Kyoto

Tsjah, de maatregelen werden door het kabinet weer aangescherpt, dus enorm veel hebben we niet gedaan. We aten in oktober voor het laatst bij ons favoriete restaurant: Kyoto in Drachten. En man, wat missen we het om lekker spontaan te besluiten daar uit eten te gaan, en bovenal ook het lekkere eten. Je kunt wel eten bij ze afhalen, maar dat is toch meer het gewone Chinese afhaaleten, en niet wat ze in het restaurant serveren. Dus ik kan niet wachten tot we weer naar Kyoto mogen.

Binnen @ Home

Binnen @ Home

Gelukkig is de Binnen @ Home box weer in het leven geroepen door restaurant Binnen Drachten. Zij maken de gerechten tot zover klaar, waarna je het thuis alleen nog af hoeft te maken. Zo steun je een lokale ondernemer én eet je restaurant waardig. Héérlijk!

De Kerstsfeer in huis halen

Optuigen kerst

Dit jaar vond ik oktober laat genoeg om te starten met kerstversiering. We hebben die kerstsfeer dit jaar gewoon echt even wat langer nodig, dus begon ik eind oktober vast met de eerste versiering. Echt genieten al die lichtjes.

Sterren
Gelezen en Gekeken
Enola Holmes

Films

In oktober heb ik maar twee films gezien, al heb ik het ruimschoots ingehaald door heel veel tv-series en tv-programma’s te kijken. De films die ik heb gekeken? Dat waren Enola Holmes en Bad Boys for Life. Beide leuke films, maar geen van hen kreeg vijf sterren van mij.

Series

Ik heb zo genoten van The Masked Singer vorig seizoen, dus ook dit jaar volgde ik het op de voet. Zo leuk! Ook raakte ik onverwacht compleet verslaafd aan het eerste seizoen van Love Island NL & België. Soms heb je gewoon echt even hersenloos vermaak nodig, en dit werkte perfect voor mij. Ik leefde mee, heb keihard gelachen en wilde steeds maar door blijven kijken. Tussendoor keek ik ook nog The Boys seizoen 2 uit, startte ik met Drag Race Holland en Het Perfecte Plaatje seizoen 5. En last but not least natuurlijk Wie is de Mol? het jubileumseizoen! Wat was het weer fantastisch.

Ik hou je vast - Marina Folkers

Boeken

In oktober las ik vier boeken. Waarvan Zij die vecht van Roni Loren mijn favoriet van deze maand was. Verder last ik ook nog Ik hou je vast van Marina Folkers, Hij die vasthoudt van Roni Loren en Het Negende Huis van Leigh Bardugo

Sterren
Top 5 best gelezen blogposts
  1. DIY | Ontwerp je eigen Escape Room
  2. Mijn verhaal | Operatie aan een haarnestcyste
  3. WithLove | De streamingsdienst voor romantici
  4. Filmrecensie | Split (2017)
  5. 20x Complete boekenseries waar je nu aan kunt beginnen

Wat heb jij in oktober gedaan?

Deze post is al 4041 keer gelezen


Geef een reactie