Categorieën: Persoonlijk / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Mijn Maand | Mei – Blossom Books Readathon, ziek & BINGO!

Mijn Maand Mei

Nog één maandje en dan zitten we alweer op de helft van 2015! En we zijn nog maar drie maandjes verwijderd van het 1-jarig jubileum van Reviews & Roses. Ongelooflijk hoe snel de tijd vliegt. Maar laten we eerst eens terugkijken op de maand mei, een maand waarin ik veel dingen deed. Mei is de maand waarin ik meedeed aan de Blossom Books Readathon, ik even goed ziek werd en een hele mooie prijs won! Lees gauw verder!

Spring Storm in groepjes

Op 2 mei begon de maand goed op een mooie, zonnige dag en een cursus karakterontwikkeling verzorgt door uitgeverij Storm Publishers. Het was een leuke dag en ik heb veel geleerd. Lees ook mijn complete verslag van deze cursus karakterontwikkeling.

Vamp in Love - Marijke van den Elsen

Ook vond ik in mei mijn leesflow terug. Of nee, hij verzesdubbelde! Normaal gesproken lukt het mij amper om één boek per maand te lezen en deze maand las ik er gewoon zes. ZES! Eerst las ik Vamp on Heels uit, waarna ik vliegensvlug ook Vamp in Love uit had.

Spel je naam met de eerste letter van een boek

Toen was er de Blossom Books readathon waar ik ook aan meedeed – Yay! Mijn allereerste readathon! – en waar ik in drie dagen tijd ook weer twee boeken uitlas. Ik las eerst Schim en Schaduw van Leigh Bardugo en vervolgens voor de afwisseling de chicklit Laat me jou zijn van Petra Kruijt. Ook deed ik mee met een aantal challenges die georganiseerd werden tijdens de readathon, waaronder het spellen van je naam met de eerste letters van boektitels (zie foto). Ik heb geen boek dat begint met een J, dus besloot ik het te vervangen met een Y.

Wacht op Mij - Sterrenhemel - Zomer & Keuning

Snel gevolgd door mijn nieuwe verslaving: New Adults! Ik las Sterrenhemel van Colleen Hoover en Wacht op mij van J. Lynn. Uiteraard kun je in de komende weken recensies van al deze boeken verwachten. Ik plaats maximaal één boekrecensie per week.

Nielson Oerrock 2015

Ik ging naar Oerrock, waar ik heel erg naar uit had gekeken omdat Kensington daar zou optreden. Helaas voor mij kreeg de zanger stemproblemen en zei op de dag zelf af. Alles over Oerrock op Hemelvaartsdag en de vervanger van Kensington lees je in mijn verslag.

Domino's in Groningen

De dag erna ging ik richting Groningen waar mijn broertje een improv comedy uitvoering had. Eerst even wat quality time met mijn broertje door bij hem te eten en daarna naar de voorstelling. Nooit eerder was ik naar zo’n voorstelling geweest, maar het blijkt echt hartstikke leuk te zijn en mijn broertje doet het echt hartstikke goed!

Pleeborstel werpen

Op 19 mei was ik een half jaar in dienst! Diezelfde dag hadden we een personeelsuitje waarbij we gingen gooien met pleeborstels en waarna we heerlijk hebben gegeten. Ook het entertainment – een soort Ik Hou van Holland op een hilarische manier – was geweldig! Helaas voelde ik mij die dag niet zo fit.

Ziek

…En was ik de volgende dag goed ziek. Ik zei mijn Dry Needling afspraak af en ging even goed uitzieken terwijl mijn vriendje langs de drogist ging voor hoestdrank en neusspray. De volgende dag ging ik toch naar mijn werk – had ik al verteld dat ik koppig ben? – om vervolgens direct door mijn lieve collega’s voor gek uitgemaakt te worden en rechtsomkeert richting huis ging. Eenmaal thuis ben ik lekker tv-series gaan kijken om ondertussen de longen uit mijn lijf te hoesten en de tafel te bezaaien met zakdoekjes.

Het jammere is dat ik die donderdagavond naar een hele leuke voorstelling zou. Blogster Northflix had mij een week eerder namelijk gevraagd of ik interesse had om naar de theater voorstelling How to be Frisian van Greg Shapiro in Leeuwarden te gaan. Ik was superenthousiast, het was voor mijn doen dichtbij voor een evenement en ik wilde echt heel graag gaan. Ik baalde dan ook enorm dat ik niet kon gaan.

Boogschieten Camping Witterzomer

Ook balen was het feit dat ik dus vlak voor het pinksterweekend ziek werd. Op vrijdag zouden we namelijk richting de camping voor een familieweekend. Uiteindelijk zijn we nog wel naar de camping gegaan en eenmaal daar kwam ik erachter dat mijn neefje thuis was gebleven omdat hij echt te ziek was en dat mijn nichtje ook ziek aan was gekomen. Het heerst dus blijkbaar echt. Om de nachten in een tent niet goed voor mij waren en ik geen slaap kreeg zijn we zondag weer naar huis gegaan zodat ik thuis kon slapen. Toch heb ik wel een beetje kunnen genieten van het weekend en had ik zaterdag een redelijk goede dag. Ik deed mee met boogschieten – Gaaf! En ik blijk er best goed in te zijn ^^ – en in de avond ging ik gezellig mee naar de bingo.

Bingo Camping WitterzomerBingo Camping Witterzomer

Die middag tijdens het boogschieten had ik vernomen wat een aantal van de prijzen bij de bingo zouden zijn, waaronder trolleys. Op dat moment zei ik: ik ga voor de trolleys. Ik wilde graag een nieuwe omdat ik niet tevreden ben met mijn huidige, dus ik was direct enthousiast voor de bingo. We waren inmiddels bezig op onze derde kaart en de eerste twee ronden waren voorbij. We gingen over voor de volle kaart en ik hoefde nog maar twee cijfers, en toen kondigden ze aan dat de prijs voor die volle kaart de trolleys zouden zijn.

Trolleys gewonnen bij de bingo

Ik was als een gek aan het duimen dat mijn twee cijfers genoemd zouden worden, en toen kwam het verlossende cijfer: BINGO! Woehoe! Serieus hoe gaaf is deze prijs (mijn vriend heeft het opgezocht, ze zijn 70 euro waard). Drie splinternieuwe trolleys. Het heeft zo moeten zijn, want ik ging voor de trolleys en ik ging weg met de trolleys. Mijn dag kon niet meer stuk!

Interview Jessica

Tijdens het pinksterweekend kreeg ik van Emma – de afstuderend journaliste in spé die mij in april heeft geïnterviewd – het concept van het uitgewerkte interview toegestuurd, alsook de vlog. De week erop kwam het direct al online, heel eng, maar ik heb er superveel leuke reacties op gekregen. Zo gaaf! Copyright van de foto ligt bij Frank Baas. Lees alles over het interview en de vlog.

Bioscoopkaartjes

Ook heb ik de bioscoop deze maand weer wat vaker bezocht. Zo bezocht ik onder andere The Avengers: Age of Ultron, Pitch Perfect 2 en Project T. Aankomende vrijdag kun je de mini-recensies vinden op Reviews & Roses en uitgebreidere recensies komen ook nog online.

Welke series moet je kijken nu al je series een zomerstop hebben?

Deze maand liepen veel series af, mei is nou eenmaal een maand waar veel seizoensfinales plaatsvinden, maar speciaal voor jullie stelde ik een lijst met tien series op die je vanaf juni (weer) kunt gaan kijken. Ook bekeek ik de “gelekte” pilot van de nieuwe serie Supergirl die in november in première gaat. Mijn recensie kun je vanaf woensdag hier lezen.

O, en ook ontving ik van A.W. Bruna Wat ik nooit eerder heb gezegd van Celeste Ng, maar daar ben ik vergeten een foto van te maken. Het boek komt op 30 juni uit en jullie kunnen voor die tijd nog een recensie van mij verwachten.

Wat hebben jullie meegemaakt in mei?

Deze post is al 1550 keer gelezen


Geef een reactie

7 responses to “Mijn Maand | Mei – Blossom Books Readathon, ziek & BINGO!