Categorieën: Reizen / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Onze reis door Noorwegen #6 | Naar het prachtige Fagerness

Noorwegen

Slechts enkele maanden voordat Corona begon maakten wij een prachtige reis door het zuiden en midden van Noorwegen. Niet wetende dat dit onze laatste grote vakantie in ruim twee jaar zou zijn. We hadden twee-en-een-halve week de tijd om met de auto vanuit Nederland door Noorwegen te reizen en weer terug. Gezien we zoveel hebben gezien en gedaan valt het onmogelijk samen te vatten in één artikel. Daarom heb ik er een serie artikelen van gemaakt. Ik dompel jullie onder in al het pracht en praal van Noorwegen, niet alleen in woord, maar vooral ook in foto’s. Want ik kon lekker los gaan met mijn spiegelreflexcamera! In dit zesde deel vertel ik jullie over onze reis richting en in Fagerness.

Lees eerdere delen:
Onze reis door Noorwegen
Op naar Kristiansand
De weg naar Bergen
Met de trein in Flåm
Back to basic in Trollstigen

Fagerness

Na een paar heerlijke dagen in het afgelegen Åndalsnes was het tijd om te vertrekken richting onze volgende stop. In vier tot vijf uur reden we van een winters gebied naar het herfstige Fagerness, waar we twee nachten zouden logeren in een luxe appartement. Fagerness Camping heeft ook allerlei campingplaatsen, maar dus ook een aantal appartementen met uitzicht op het Strondafjord. Daarnaast ligt het (kleine) centrum op loopafstand, inclusief een schattig klein eilandje.

Noorwegen
Pitstop Noorwegen
Fagerness

Even wat rustiger aan

Om heel eerlijk te zijn gaven we in dit appartement aan elkaar toe dat we er eigenlijk ook wel weer aan toe waren om naar huis te gaan. We hadden er inmiddels twee weken opzitten. En hoewel het prachtig is waar we zijn geweest, waren we inmiddels ook moe. In twee-en-een-halve week half Noorwegen doorkruisen is ondanks de pauzes die we erin hadden toch nog best intensief. En daarnaast krijg je natuurlijk zo ontzettend veel indrukken! We hebben genoten, en het is nog steeds onze beste vakantie ooit, maar we deden het vanaf hier bewust rustiger aan. ‘s Avonds maakte ik nog enkele foto’s vanaf ons balkon.

Fagerness
Fagerness
Fagerness
Fagerness

Perfecte zomerlocatie

We waren in Fagerness in de herfst, maar deze locatie, en in het specifiek dit appartement aan het Fjord, lijkt mij fan-tas-tisch in de zomer. Het lijkt mij héérlijk om op hete dagen af te koelen in het Fjord en ‘s avonds te genieten op het balkon. Daarnaast is het ook gewoon een heel schattig dorpje, waar ik mij wel een paar weken lang zie vertoeven en 100% chillen. Genieten van de zon, af en toe een boodschapje doen bij de supermarkt, lekker zwemmen. Heerlijk!

Fagerness
Fagerness

Op pad

We hebben nog wel de Kviteberg proberen te beklimmen. Bovenaan zag je een prieeltje staan dat ongetwijfeld een prachtig uitzicht zou hebben geboden. Aan mijn woordkeuze kun je al zien dat we het niet gehaald hebben. Je moet voor het beklimmen van de Kviteberg een uitstekende conditie hebben, want naast dat het een behoorlijk steile klim is, is het voor een ongetraind iemand ook een heel eind. Ik kreeg ontzettend last van mijn ademhaling, dus besloten we op ongeveer 75% van de route toch maar weer naar beneden te lopen.

In plaats van hiken zijn we nog even door het dorp gewandeld en hebben we het eilandje bezocht. Hier heb ik nog enkele leuke foto’s gemaakt van het water en hebben we elkaar ook even op de foto gezet. De dag erna was het alweer tijd om richting Oslo te vertrekken!

Fagerness
Fagerness
Fagerness
Fagerness
Fagerness

Binnenkort lees je over onze laatste stop: Oslo.

Via @jessicadillemafotografie heb ik onze gehele reis in foto’s en filmpjes vastgelegd. Dus wil je meer zien, of alvast de rest van de reis bekijken? Kijk dan zeker even bij de Highlights onder het kopje Norway en natuurlijk de foto’s in de feed.

Deze post is al 2313 keer gelezen


Geef een reactie