The Awesome Book Club bestaat 1 jaar!

Geplaatst op 19 april 2018 door Jessica in Activiteiten, Boeken / 4 Comments

Hoera - The Awesome Book Club bestaat 1 jaar

Morgen, 20 april, is het alweer precies één jaar geleden dat de allereerste bijeenkomst van The Awesome Book Club plaatsvond. Het was ongeveer februari 2017 dat ik Karina van Het Depot vertelde dat ik graag een leesclub wilde opzetten en of dit haar ook leuk zou lijken. Gelukkig bleek ze zelf ook al met dit idee rond te lopen en wilde graag de leesclub faciliteren, en zo zaten we op 1 maart 2017 in de winkel te vergaderen. Ik had al thuis al zitten brainstormen en diverse namen opgeschreven. Tijdens het overleg bleek dat we unaniem één naam het leukst vonden. Het werd The Awesome Book Club (afgekort The ABC)! Ik ben zo trots op hoe The Awesome Book Club is gegroeid, en nu een mooie hechte groep is geworden. Maar vrees niet, als nieuw lid ben je áltijd welkom!

Eerste Leven

Eerste bijeenkomst The Awesome Book Club

De allereerste bijeenkomst

We begonnen onze allereerste leesclub met zes leden (inclusief Karina en ikzelf) terwijl we het boek Eerste Leven door Gena Showalter bespraken. Karina had speciale The ABC cupcakes laten maken, het was ontzettend gezellig en zeker voor herhaling vatbaar. Zodoende kwamen we afgelopen jaar ongeveer elke zes weken bij elkaar bij Het Depot, bleef de groep groeien en hebben we gezamenlijk buikbandjes beschreven. De grootste groep tot nu toe bestond uit twaalf personen. We zijn dus gewoon verdubbeld! Nog even en Het Depot heeft een grotere winkel nodig om ons allemaal kwijt te kunnen haha.

De boeken

Inmiddels hebben we 9 boeken gelezen, en zullen er natuurlijk nog vele boeken bijkomen, want we gaan gewoon door! Elke bijeenkomst sluiten we af door een aantal sterren te geven aan het boek. Hiervan maken we een gemiddelde, wat uiteindelijk ons gezamenlijke gemiddelde oordeel wordt. Hieronder lees je welke boeken we hebben gelezen voor The Awesome Book Club en welk oordeel we hieraan hebben gehangen. Klik erachter om meer te lezen over ons gezamenlijke oordeel. Klik op de titel om mijn persoonlijke recensie te lezen.

5 sterren

4,5 sterren

4 sterren

3,5 sterren

3 sterren

Dank aan de uitgeverijen en auteurs

The Awesome Book Club leest Vrees Me

De leesclubleden met het gezamenlijk hoogst beoordeelde boek

Ook diverse uitgeverijen hebben meegewerkt met het awesome maken van deze leesclub. Klappers op de vuurpijl waren toch wel het feit dat we een Joelle Charbonneau pakket (bestaande uit De Test-trilogie en Nodig) mochten weggeven van Karakter Uitgevers, en het feit dat we een bookplate met handtekening van Sarah J. Maas mochten weggeven van Best of YA. Het was erg leuk om hiervoor leuke quizzen te bedenken. Maar ook regelmatig hebben we boekenleggers, leesfragmenten en magazines toegestuurd gekregen, waar iedereen, mijzelf incluis, enórm blij van werden. Bovendien hebben we ook nog een persoonlijke video ontvangen van schrijfster Lesley Livingston, fantastisch. Dus dank, dank, dank aan alle uitgeverijen die iets hebben bijgedragen!

3 mei vieren we het jubileum

Op 3 mei vindt de eerstvolgende bijeenkomt plaats, en hier gaan we voor het eerst een boek in een ander genre lezen, namelijk Nooit Meer door Colleen Hoover en we hebben speciale limited edition totebags van The ABC te koop. Het wordt een gezellig feestje. Kom je ook?

Wat zijn jullie ervaringen met leesclubs?

Deze post is al 1607 keer gelezen

Ook interessant:

Tags:


Geef een antwoord

4 responses to “The Awesome Book Club bestaat 1 jaar!