Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Naar deze boeken kijk ik uit #2 | Zomer 2020

Naar deze boeken kijk ik uit

Yaaay, het is alweer tijd voor deel twee in de vrij nieuwe rubriek Naar deze boeken kijk ik uit! Ik bekijk altijd enthousiast de najaars-, voorjaars- en zomerbrochures, en vanaf 2020 lees je drie keer per jaar op Reviews & Roses welke boeken ik in de brochures heb gespot en naar welke boeken ik hiervan uitkijk. Vanaf juni zullen de eerste boeken uit de voorjaarsbrochures verschijnen, dus laten we snel gaan kijken wat we kunnen verwachten in zomer 2020!

Sterren

Koud als Sneeuw - Gena ShowalterKoud als Sneeuw – Gena Showalter

Verschijnt: juni 2020
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 608

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik heb nog diverse boeken van Gena Showalter in de kast staan, maar wat ik van haar heb gelezen is erg goed bevallen. Tijd dus om mijn TBR te lezen en vervolgens Koud als Sneeuw eraan te toe voegen.

Flaptekst | De zestienjarige Everly Morrow heeft er geen flauw idee van dat ze een sprookjesprinses is, tot ze ineens met spiegels blijkt te kunnen communiceren. Ze beseft dat ze dit beter geheim kan houden en laat haar klasgenoten in de waan dat haar voortdurende getuur in spiegels voortkomt uit ijdelheid. Dan wordt haar een vreselijke waarheid voorgespiegeld: ze is voorbestemd om Sneeuwwitjes grootste vijand te worden, de boze koningin! Nogal een verontrustend vooruitzicht, zeker wanneer ze verliefd wordt op Roth Charmaine, de vermeende prins Charming.

Als de voorspelling langzaam maar zeker uitkomt, wordt Everly door iedereen verraden. Lukt het haar zich te verzetten, of geeft ze toe aan haar duistere kant? De strijd tussen goed en kwaad is pas net begonnen…

Pre-order het boek hier

Sterren

Iron Sisters Forever - Tracy BanghartIron Sisters Forever – Tracy Banghart

Verschijnt: juni 2020
Uitgeverij: Leopold/Young & Awesome
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 304

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Deel één vond ik supergaaf en las ik dankzij Fairyloot al voordat het überhaupt in het Nederlands verschenen was. Inmiddels heb ik ook een speciale editie van het Engelse deel twee, maar toch wilde ik de Nederlandse vertaling graag in deze lijst opnemen.

Flaptekst | Nomi leidt gedwongen een luxe leventje in het paleis. Ze wordt vals beschuldigd en samen met de gewonde kroonprins op een schip gezet, een zekere dood tegemoet.

Ondertussen probeert haar zus Serina te overleven op een levensgevaarlijk gevangeniseiland. Ze is vastbesloten om alle vrouwen vrij te krijgen en daarna van dat eiland af. Maar hoe? Ze moeten wachten op de volgende bevoorradingsboot en dat weten de bewakers ook. Net als Serina het eiland in haar greep lijkt te hebben, ziet ze een schip aan de horizon, veel eerder dan ze verwachtte…

Pre-order het boek hier

Sterren

Het Geheim - Elle KennedyHet Geheim – Elle Kennedy

Verschijnt: juni 2020
Uitgeverij: Volt
Verkrijgbaar als: Paperback en e-book
Aantal pagina’s: 416

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Omdat de boeken van Elle Kennedy verslavend goed zijn!

Flaptekst | Brenna Jensen weet één ding zeker: ze mag nooit, maar dan ook nooit, vallen voor Jake Connelly. Brenna’s vader is de coach van het ijshockeyteam van Briar en Jake speelt voor hun aartsrivaal. Hij is heel erg arrogant en bijdehand, maar ook woest aantrekkelijk.
Wanneer Brenna de hulp van Jake nodig heeft voor haar stage, slaat de vonk toch over. Maar Brenna weet dat het haar vader zou kwetsen als ze iets zou beginnen met zijn grootste rivaal. En dat de fans van het Briar-ijshockeyteam het zouden afkeuren als ze haar zouden zien met Jake. Als ze altijd in het geheim met Jake afspreekt, en níét verliefd op hem wordt, is er niets aan de hand. Toch?

Pre-order het boek hier

Sterren

De Player - Vi KeelandDe Player – Vi Keeland

Verschijnt: juni 2020
Uitgeverij: Volt
Verkrijgbaar als: Paperback en e-book
Aantal pagina’s: 304

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Na het lezen van In de Lift en De Baas ben ik nieuwsgierig geworden naar meer van deze auteur.

Flaptekst | Delilah Maddox is sportverslaggever. Ze heeft net promotie gemaakt en mag voor het eerst voor de camera spelers interviewen. Haar eerste interview is met de beroemde quarterback Brody Easton. Hij maakt het haar niet bepaald gemakkelijk in haar eerste interview, maar Delilah weet zich ondanks al zijn plagerige opmerkingen staande te houden. Wanneer ze hem de volgende wedstrijd weer moet interviewen, besluit ze hem terug te pakken.

Brody is erg onder de indruk van de knappe Delilah en hoe goed ze is in haar werk. Helaas wijst Delilah hem af als hij haar mee uit vraagt, omdat ze niet wil daten met een player. Maar zo gemakkelijk laat Brody het er niet bij zitten…

Pre-order het boek hier

Sterren

 

De kleur van Colorado - Rebecca YarrosDe kleur van Colorado – Rebecca Yarros

Verschijnt: 3 juni 2020
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback, e-book en audioboek
Aantal pagina’s: 416

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Rebecca Yarros is een fantastische New Adult schrijfster en ik lees alles dat ze schrijft. De kleur van Colorado is dus absoluut een autobuy.

Flaptekst | Camden Daniels, de hoofdpersoon in ‘De kleur van Colorado’ van Rebecca Yarros, zou zijn verleden het liefst achter zich laten. Zes jaar geleden keerde hij terug van het slagveld zonder zijn jongere broer. Niemand in zijn thuisstad Alba in de Amerikaanse staat Colorado kon hem dat vergeven, vooral zijn vader niet. Dus vertrok Camden – voorgoed. Of dat dacht hij tenminste. Want als zijn vader begint te dementeren, heeft hij geen keus. Hij gaat terug naar huis. Terug naar het verraad, terug naar de pijn én terug naar Willow, de vrouw die hij nooit heeft kunnen vergeten. ‘De kleur van Colorado’ is een aangrijpend verhaal over oorlog, alzheimer, maar boven alles liefde. Rebecca Yarros schreef eerder de succesvolle Flight & Glory- en Renegades-series, en de standalone ‘De laatste brief’.

Pre-order het boek hier

Sterren

Cinder & Ella - Kelly Oram

Cinder & Ella – Kelly Oram

Verschijnt: 23 juni 2020
Uitgeverij: De Fontein
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 432

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Het boek is voor een jongere doelgroep dan ik normaal gesproken lees. Echter viel eerste de titel mij op – Cinder en Ella = Cinderella – en daarna sprak de flaptekst mij aan. Het lijkt mij geen indrukwekkend boek, maar vooral één die heerlijk dromerig wegleest.

Flaptekst | Na maanden revalideren mag Ella eindelijk naar huis. Niet naar haar moeder, zij kwam om bij het auto-ongeluk, maar naar haar vader die ze nauwelijks kent. Hij woont in Hollywood met zijn nieuwe gezin, maar Ella’s stiefzussen zitten niet op haar te wachten. Ella mist haar moeder en blogvriend Cinder. Sinds het ongeluk heeft ze niks van zich laten horen, maar stiekem droomt ze van hem. Wat ze niet weet is dat Cinder haar ook mist, én de hotste acteur van Hollywood is… Cinder & Ella is een bestseller in Amerika en Duitsland, en het eerste deel van een tweeluik.

Pre-order het boek hier

Sterren

Het Mes van de sluipmoordenaar- Sarah J. MaasHet Mes van de sluipmoordenaar- Sarah J. Maas

Verschijnt: juli 2020
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback (met verzamelbox) en e-book
Aantal pagina’s: 416

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik had niet verwacht dat deze bundel met novelles van Sarah J. Maas nog vertaald zou worden, dus ik ben echt megablij! Daarbij komt deze bundel ook nog eens met een verzamelbox met illustratie van Charlie Bowater. Geloof me, die wil je écht hebben. Ik kan niet wachten tot het juli is!

Flaptekst | Geen voorkennis van de serie vereist, dus perfect voor nieuwe lezers

Celaena Sardothien is Adarlans meest gevreesde sluipmoordenaar. Officieel ligt haar loyaliteit bij Arobynn Hamel, meester van het Sluipmoordenaarsgilde, maar in werkelijkheid vertrouwt ze alleen haar collega Sam. In deze vijf verhalen, die zich afspelen vóór De glazen troon, volgen we Celaena op vijf gevaarlijke missies, van afgelegen eilanden tot woestijnen vol vijanden, waar ze vecht om slaven te bevrijden en zich te wreken op tirannieke heersers. Maar er is één probleem: deze missies gaan recht in tegen het beleid van Arobynn Hamel. En op verraad staat de allerhoogste straf…

Pre-order het boek hier

Sterren

Uitverkoren - Veronica RothUitverkoren – Veronica Roth

Verschijnt: juli 2020
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback (met flappen) en e-book
Aantal pagina’s: 384

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik was verliefd op de Divergent-serie, maar de Carve the Mark duologie was een verschrikking. Ik ben echter bereid haar nog een kans te geven met deze nieuwe serie. Hopelijk is het wat.

Flaptekst | Ergens vlak bij Chicago drong op een duistere dag het kwaad de wereld binnen en bracht chaos en verwoesting. Vijf schijnbaar doodgewone tieners – Sloane, Matt, Ines, Albie en Esther – werden opgeroepen zich te melden. Eén van hen zou ‘de uitverkorene’ zijn die de wereld kon redden. En waar of niet, het werkte: het kwaad werd verslagen en de aarde was veilig.

Tot nu. Tien jaar later is de wereld de tragedie bijna vergeten. Maar Sloane niet. Zij wordt nog elke dag achtervolgd door haar verleden: letterlijk, door de paparazzi die haar maar niet met rust laten, en figuurlijk, door het kwaad dat haar nog altijd nachtmerries bezorgt. Op het tienjarig jubileum van hun overwinning slaat het noodlot opnieuw toe: een van de vijf overlijdt. En als de overige vier zich verzamelen voor de begrafenis, op de plek waar het tien jaar geleden allemaal begon, doen ze een huiveringwekkende ontdekking die alles op losse schroeven zet.

Pre-order het boek hier

Sterren

Liefde met vertraging - Laura Jane WilliamsLiefde met vertraging – Laura Jane Williams

Verschijnt: juli 2020
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijst staat: De cover spreekt meteen aan door de mooie tekening. Maar toen ik de flaptekst las was ik om. Waarom? Lees de flaptekst snel ook!

Flaptekst | Nadia neemt elke ochtend de trein van halfacht. Behalve als ze zich verslaapt, wat nogal vaak gebeurt. Daniel neemt écht elke ochtend de trein van halfacht, wat voor hem niet zo moeilijk is, want sinds het overlijden van zijn vader heeft hij nog geen nacht goed geslapen.

Op een ochtend wordt Nadia door haar vriendin Emma geattendeerd op een berichtje in de krantenrubriek Misconnections: ‘Aan dat leuke meisje met de koffievlekken op haar jurk. Ik ben die gast die altijd bij de deur staat… Zin in een drankje?’

Zo begint een sprankelend verhaal over een bijna-gemiste ware liefde, over de onzekerheden van het moderne leven en de kracht van vriendschap.

Pre-order het boek hier

Sterren

De Goddelozen - Margaret OwenDe Goddelozen – Margaret Owen

Verschijnt: juli 2020
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: hardcover en e-book
Aantal pagina’s: 404

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Na deel één gelezen te hebben ben ik nieuwsgierig geworden naar het tweede deel. Gelukkig komt deze al deze zomer.

Flaptekst | De goddelozen is het spannende vervolg op De genadigen!

Fie is na haar queeste om de kroonprins te beschermen de nieuwe baas van haar Kraaien geworden. Ze hoopt dat prins Jasimir ook zijn deel van de belofte nakomt, maar inmiddels weet ze ook wel dat mensen met koninklijk bloed niet te vertrouwen zijn. Als zwarte rook de dood van koning Surimir aankondigt, bestijgt de meedogenloze koningin Rhusana de troon en is niets meer zeker – helemaal niet voor de laagste kaste van Sabor, de Kraaien.

Pre-order het boek hier

Sterren

Een nieuwe kans in Cockleberry Bay - Nicola MayEen nieuwe kans in Cockleberry Bay – Nicola May

Verschijnt: 7 juli 2020
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback, e-book en audioboek
Aantal pagina’s: 304

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik doe mee met de blogtour rondom deze trilogie. Hoewel ik boek één niet sterk vond, hoop ik dat ik het tweede deel wel goed ga vinden, en dat ik zal genieten van dit derde deel.

Flaptekst | Alle favoriete karakters (natuurlijk inclusief hond Hot) van de Cockleberry Bay-serie keren nog een laatste keer terug in ‘Een nieuwe kans in Cockleberry Bay’, het slot van de populaire serie van Nicola May. Rosa runt een succesvol café en ze wil graag een eigen gezinnetje beginnen. Ze denkt er daarom over na om haar geërfde winkeltje te verkopen, maar dat gaat niet zomaar. In het contract is een clausule opgenomen dat ze de winkel alleen mag nalaten aan iemand die het verdient. Wie kan ze kiezen? En hoe weet ze of het de juiste beslissing zal zijn?

Pre-order het boek hier

Sterren

Onbreekbaar 2 - Lisette JonkmanOnbreekbaar 2 – Lisette Jonkman

Verschijnt: 10 juli 2020
Uitgeverij: LS Amsterdam
Verkrijgbaar als: e-book en paperback
Aantal pagina’s: 304

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik ben nog met smart aan het wachten tot deel één uitkomt (nog heel even!). Maar gezien het Lisette Jonkman is, weet ik nu al dat ik deel twee en drie ook wil hebben. Gelukkig komt ook deel drie uit in zomer 2020!

Flaptekst | Het zou bij scharrelen blijven. Vrienden met benefits. Dat hadden ze zich allebei voorgenomen, maar Ferdi en Abby moeten toegeven dat ze tot over hun oren verliefd zijn op elkaar. Ferdi zou dat het liefst van de daken schreeuwen, maar Abby wil het een beetje onder de pet houden – niet alleen vanwege haar snel ontluikende modellencarrière, maar ook vanwege haar gestoorde ex Tom. Toch wordt het in rap tempo serieuzer tussen hen. Net als zij zich wil overgeven aan haar gevoel, staat ze er onverwacht helemaal alleen voor.

Pre-order het boek hier

Sterren

Omkijken naar morgen - Wendy BrokersOmkijken naar morgen – Wendy Brokers

Verschijnt: augustus 2020
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 448

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Recent las ik Leven met een leugen, en dat smaakte absoluut naar meer.

Flaptekst | Femke Martens lijkt alles mee te hebben: ze is jong, mooi, heeft een fijne baan waarvoor ze door heel Europa reist, en nooit gebrek aan aandacht van mannen. Huisje, boompje, beestje is aan haar niet besteed.

Maar er is ook een keerzijde. Niemand kent de echte Femke of neemt de moeite om haar te leren kennen. Verklaart dat de sluimerende onrust waardoor ze zichzelf steeds vaker tegenkomt en ze diep vanbinnen zo ongelukkig is? Als haar huisarts aan de noodrem trekt en haar werkgever haar op non-actief stelt, komt ze terug naar Nederland, waar ze een groot deel van haar jeugd heeft doorgebracht. Het lijkt hét moment om schoon schip te maken en onder ogen te zien wat ze zo wanhopig graag wil vergeten, maar hoe? En als ze dan voor het eerst in haar leven een connectie voelt met een man, waarom is het dan iemand die ze onder andere omstandigheden geen tweede blik zou gunnen en wiens privéleven al reden genoeg is om voor op de vlucht te gaan?

Pre-order het boek hier

Sterren

Het negende huis - Leigh BardugoHet negende huis – Leigh Bardugo

Verschijnt: augustus 2020
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback (met flappen) en e-book
Aantal pagina’s: 448

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik heb nog niet veel gelezen van Leigh Bardugo, maar wat ik heb gelezen vond ik goed. Daarnaast heb ik al veel enthousiaste berichten gehoord over de Engelse versie van Het Negende Huis. Deze komt dus zeker op de lijst.

Flaptekst | Alex Stern heeft altijd geesten kunnen zien, maar ze had nooit verwacht dat die gave nog eens van pas zou komen. Als ze na een jeugd vol angsten een beurs krijgt om aan de prestigieuze Yale-universiteit te studeren, is ze stomverbaasd. Waarom wordt uitgerekend zij uitgenodigd? Het antwoord blijkt al snel: vanwege haar gave. Op Yale maken acht geheime genootschappen de dienst uit. Ze opereren vanuit de schaduwen, waar ze rituelen uitvoeren die de wereld naar de hand van de elite zetten. Om hun activiteiten veilig en geheim te houden, bestaat Het negende huis. Een negende genootschap dat de taak heeft de geesten op afstand en de levenden veilig te houden.

Als het lijk van een neergestoken meisje wordt gevonden, komt Het negende huis direct in actie. De genootschappen ontkennen elke verantwoordelijkheid, maar Alex heeft haar twijfels. Ze gaat op onderzoek uit en hoe dichter ze bij de waarheid komt, des te groter wordt het gevaar. Alex wordt in de gaten gehouden en de geesten worden steeds agressiever. Als haar mentor – de leider van Het negende huis – verdwijnt, is de chaos compleet. Hoe kan Alex zich verweren tegen een onzichtbare vijand die overal tegelijkertijd lijkt te zijn?

Pre-order het boek hier

Sterren

Een glimp van jou - Holly MillerEen glimp van jou – Holly Miller

Verschijnt: augustus 2020
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: gebonden met omplakte band
Aantal pagina’s: 384

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Het boek is voor fans van Jojo Moyes en Nicholas Sparks. Ik ken deze auteur nog niet, maar als ze hiermee vergeleken wordt, dan maakt dat mij wel nieuwsgierig. Hopelijk kan ze ernaar opleven.

Flaptekst | Joel is bang voor de liefde en laat niets of niemand te dichtbij komen. Callie werkt in de plaatselijke koffiebar die ooit van haar verongelukte beste vriendin Grace was. Ze probeert ondanks de pijn haar leven weer op de rit te krijgen. Als Callie en Joel elkaar ontmoeten, voelen ze ondanks hun reserves een ongekende aantrekkingskracht en verbondenheid. Het is direct duidelijk: ze horen bij elkaar.

Maar Joel heeft een geheim dat hem al jarenlang verscheurt. En om Callie toe te laten tot zijn leven, moeten ze beiden een hoge prijs betalen. Is Joel nog in staat tot liefde, en zo ja: wat is dan de juiste vorm? Kunnen ze samen het geluk vinden dat ze zo hard verdienen, of is elkaar loslaten de enige optie?

Pre-order het boek hier

Sterren

Onbreekbaar 3 - Lisette JonkmanOnbreekbaar 3 – Lisette Jonkman

Verschijnt: 10 augustus 2020
Uitgeverij: LS Amsterdam
Verkrijgbaar als: e-book en paperback
Aantal pagina’s: 256

Waarom dit boek op mijn lijst staat: zie deel 2 hierboven. 🙂

Flaptekst | Abby en Ferdi zijn verleden tijd. Hij stort zich op zijn studie en de verenigingsmeiden; zij verhuist naar de andere kant van de wereld om professioneel model te worden. Ferdi heeft steeds meer het gevoel dat zijn leven een slecht toneelstuk is. Het verenigingsleven is niet wat hij ervan had gehoopt en hij heeft elke dag spijt van wat hij Abby heeft aangedaan.

Abby’s dagen bestaan uit sporten, fotoshoots, catwalkshows en eetschema’s. En ook in toenemende mate uit alcohol en drugs. Eenmaal terug in Nederland is ze vastbesloten om Ferdi uit de weg te gaan, en daarbij loopt ze onbewust recht in de armen van haar ex Tom. Ferdi en zij, dat is een droom uit het verleden. Maar daar denkt Ferdi anders over…

Pre-order het boek hier

Sterren

Dantes goddelijke komedie: de helDantes goddelijke komedie: de hel

Verschijnt: september 2020
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: hardcover met linnen omslag
Aantal pagina’s: 158

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik wil alle boeken uit deze geweldige serie van Blossom Books hebben. Zijn ze niet mooi?!

Flaptekst | Na Romeo & Julia, Frankenstein en Jekyll & Hyde vullen we ons rijtje wereldklassiekers aan met De goddelijke komedie: de hel, van Dante Alighieri.

De hel is een verslag van de reis door een van de drie rijken van het hiernamaals en geldt als een van de hoogtepunten uit de (Italiaanse) literatuur. Lies Lavrijsen bewerkte de poëtische tekst uit de veertiende eeuw tot een prettig leesbaar verhaal. Ze geeft met voetnoten bovendien extra toelichting bij de verschillende personages.

De hel is geïllustreerd door Sophie Pluim en uitgegeven met linnen omslag, folieopdruk en geïllustreerde beginkapitalen.

Pre-order het boek hier

Sterren

Ben ik in jouw ogen een boek vergeten, of heb ik er misschien één gemist? Laat het mij dan zeker weten in de reacties!

Naar welke boeken van zomer 2020 kijk jij uit?

Deze post is al 1563 keer gelezen


Geef een reactie