Categorieën: Boeken / Tags:

Geschreven door Jessica

Naar deze boeken kijk ik uit #3 | Najaar 2020

Naar deze boeken kijk ik uit

De najaarsbrochures kwamen alweer veel sneller dan ik had verwacht. Maar om dit lijstje zo compleet mogelijk te maken en zoveel mogelijk releases erin mee te kunnen nemen, heb ik nog even gewacht met het publiceren ervan. Ik bekijk altijd enthousiast de najaars-, voorjaars- en zomerbrochures, en sinds 2020 lees je drie keer per jaar op Reviews & Roses welke boeken ik in de brochures heb gespot en naar welke boeken ik hiervan uitkijk. Vanaf oktober (en een enkeling in september) zullen de eerste boeken uit de najaarsbrochures verschijnen, dus laten we snel gaan kijken wat we kunnen verwachten in najaar 2020!

Sterren

SEPTEMBER

Misschien Nu - Colleen HooverMisschien Nu – Colleen Hoover

Verschijnt: 15 september
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: 320
Aantal pagina’s: paperback, e-book en audioboek

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Misschien Ooit vond ik werkelijk een práchtig boek. Ik ben zó blij dat Misschien Nu is vertaald.

Flaptekst‘Misschien nu’ van Colleen Hoover is het langverwachte tweede deel van de Misschien-serie.

Ridge en Sydney zijn eindelijk samen, maar Maggie – Ridge’ ex – staat er nu alleen voor. Ze geniet van haar vrijheid, maar moet ook dealen met haar taaislijmziekte. Maggie besluit een bucketlist te maken om alles uit het leven te halen. Punt 1 op de lijst: skydiven. Daar ontmoet ze Jake, een adrenalinejunkie, precies wat Maggie wil én nodig heeft.

Colleen Hoover schreef ‘Misschien nu’ in samenwerking met muzikant Griffin Peterson, die ook voor dit deel in de serie een exclusieve soundtrack maakte.

Pre-order het boek hier

Sterren

OKTOBER

Verliefd tussen de sterren - Anna ToddVerliefd tussen de sterren – Anna Todd

Verschijnt: 6 oktober 2020
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: 272
Aantal pagina’s: paperback en e-book

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik heb nog nooit een boek van Anna Todd gelezen, maar de flaptekst is erg interessant.

FlaptekstEen prachtig verhaal over liefde en leugens, angst en vertrouwen

Karina is opgegroeid op een militaire basis en weet maar al te goed hoe soldaten eraan toe zijn als ze terugkeren uit een oorlogsgebied. Zij is de lijm die de familie bij elkaar houdt wanneer haar vader wordt uitgezonden en haar broer, Austin, voor de zoveelste keer in de problemen raakt met de politie. Karina weet dat ze ook voor zichzelf moet zorgen, maar als Austins gedrag nog schrikbarender wordt, en haar vaders reacties steeds extremer, balanceert zelfs Karina op het randje van de afgrond. Dan komt ze Kael tegen – een gesloten man die ze dolgraag beter wil leren kennen.

De twintigjarige Kael is een knappe soldaat die gebukt gaat onder de nasleep van twee missies in Afghanistan. Hij is emotioneel beschadigd en houdt zijn gevoelens voor zich. Karina raakt gewend aan zijn stille aanwezigheid, maar vindt het steeds lastiger om haar gevoelens voor hem te verbergen. Als Kael niet blijkt te zijn wie Karina dacht, moet ze waarheid en leugens proberen te scheiden – en een belangrijk besluit -nemen dat haar toekomst voor altijd zal veranderen.

Pre-order het boek hier

Sterren

Zelfs als we zwijgen - Marieke NijkampZelfs als we zwijgen – Marieke Nijkamp

Verschijnt: 6 oktober 2020
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 320

Waarom dit boek op mijn lijst staat: 54 Minuten vond ik fantastisch goed geschreven. Haar andere boek helaas iets minder. Maar dit boek spreekt mij dan weer enorm aan!

FlaptekstVijf vrienden komen nog één keer samen in een verlaten hut in de bergen voordat iedereen zijn eigen weg zal gaan. Het wordt een weekend om afscheid te nemen, van elkaar en van het spel dat ze de afgelopen drie jaar hebben gespeeld. Maar echt ontspannen wordt het niet, want iedereen heeft zo zijn eigen demonen om tegen te vechten, en allemaal dragen ze hun eigen geheim met zich mee.

Finn vertrouwt niemand meer sinds hij op straat is aangevallen, en zeker Liva niet, die niets deed en toekeek. Maddy treurt om de sportcarrière die ze na een ongeluk
heeft moeten opgeven. Carter gaat gebukt onder het gewicht van de loodzware verwachtingen van zijn familie. En Ever? Ever wil dat ze tegen elke prijs doorspelen, tot het spel zich onverwacht tegen hen keert en het een dodelijke wending krijgt…

Pre-order het boek hier

Sterren

Ik hou je vast - Marina FolkersIk hou je vast – Marina Folkers

Verschijnt: 6 oktober 2020
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback, e-book en audioboek
Aantal pagina’s: 256

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik ben fan vanaf het eerste uur, en haar laatste boek was zó goed! Natúúrlijk staat deze ook op mijn lijst.

Flaptekst | ‘Ik hou je vast’ van Marina Folkers is een aangrijpende feelgoodroman over een heftig thema. Millie woont in Londen, waar ze een appartement deelt met haar beste vriendin en werkt voor The Guardian. Een relatie heeft ze niet, maar verder heeft ze een leuk leven. Eén keer per jaar, op haar verjaardag, staat ze zichzelf toe terug te denken aan Ethan, de man die haar hart gebroken heeft. Millie zit met te veel vragen om hem helemaal los te kunnen laten. Als ze voor haar werk een artikel mag schrijven over een bedrijf waar Ethan werkt, denkt ze dat dit de manier is om weer met hem in contact te komen. Maar Ethan doet net alsof hij haar niet kent. Marina Folkers’ ‘Ik hou je vast’ is een prachtig verhaal dat je niet onberoerd zal laten.

Pre-order het boek hier

Sterren

I love happy cats - Anneleen BruI love happy cats – Anneleen Bru

Verschijnt: 13 oktober 2020
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 256

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik vind het leuk om steeds meer te leren over katten. Dit boek zou vele leuke weetjes moeten bevatten.

FlaptekstKattengedragstherapeut Anneleen Bru bundelt in dit boek alle inzichten die katteneigenaars kunnen gebruiken om hun kat nog beter te begrijpen, hun relatie te versterken en ervoor te zorgen dat hun kat (nog) gelukkiger wordt.

Anneleen helpt al tien jaar mensen het gedrag van hun kat te veranderen. Ze ontdekte welke wetenschappelijke en praktische informatie zij misten om hun kat volledig te begrijpen. Zo leer je in dit boek bijvoorbeeld waarom je eten en drinken nooit naast elkaar moet zetten en waarom katten gek zijn op mensen die niets van katten moeten hebben. Het staat vol tips en tricks om van je geliefde huisdier een gelukkige(r) kat te maken.

Pre-order het boek hier

Sterren

De Academie - Astrid BoonstoppelDe Academie – Astrid Boonstoppel

Verschijnt: 15 oktober 2020
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 324

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Een chique privéschool waar iets duisters schuil gaat. Sign me up!

FlaptekstAstrid Boonstoppel debuteerde met de thriller Dit is hoe het ging, die de Jonge Jury Debuutprijs 2020 won en werd genomineerd voor de Hebban Debuutprijs. Haar nieuwe boek is minstens zo spannend en speelt zich af op een chique privéschool in de bossen. Talentvolle meisjes, machtige mannen en nog machtigere vrouwen spelen de hoofdrol in dit verslavende verhaal met een duister randje.

Niemand weet wat er precies gebeurt tijdens een Academiejaar aan de exclusieve Recourt Academie voor Meisjes. De alumni zwijgen als het graf. Eén ding is echter zeker: de studenten worden zonder uitzondering succesvol.

Jaarlijks worden hooguit vijf studenten toegelaten tot de eliteschool van Frédéric en Isabella Recourt. De ambitieuze, talentvolle Em is een van die studenten. Ze kan niet wachten om haar grote voorbeeld, Isabella, in het echt te ontmoeten. Dit jaar is het begin van haar toekomst. Maar langzamerhand ontdekt ze dat de Academie vele geheimen kent…

Pre-order het boek hier

Sterren

Een vloek zo eenzaam - Brigid KemmererEen vloek zo eenzaam – Brigid Kemmerer

Verschijnt: 15 oktober 2020
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: hardcover
Aantal pagina’s: 400

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik heb zoveel goede verhalen gehoord over dit boek! Dit is één die echt op je lijst moet.

Flaptekst‘Er zit bloed onder mijn nagels. Ik vraag me af hoeveel mensen ik deze keer vermoord heb.’

Toen we op social media bekendmaakten dat we Een vloek zo eenzaam gaan uitgeven, werden we overladen met enthousiaste reacties. Lezers vertelden ons dat ze hier zo op gehoopt hadden, dat dit het beste boek was dat ze ooit gelezen hadden, of dat het al tijden op hun leeslijst stond. Ook wij kunnen niet wachten tot deze bewerking van Belle en het beest in de Nederlandse boekhandels ligt!

Prins Rhen is vervloekt: hij beleeft de herfst van zijn achttiende levensjaar telkens opnieuw. In het begin maakte hij zich niet veel zorgen want het leek gemakkelijk de vloek op te heffen: deze zou verbroken worden als er een meisje verliefd op hem werd. Maar dat was voordat hij merkte dat hij aan het eind van iedere herfst veranderde in een bloeddorstig monster dat alles en iedereen om zich heen verscheurde, inclusief zijn familie. Na 327 herfsten is hij alle hoop verloren. Totdat de onschuldige Harper Lacy zijn wereld in wordt gezogen.

Pre-order het boek hier

Sterren

Het verzet van de koningin - Rebecca RossHet verzet van de koningin – Rebecca Ross

Verschijnt: 15 oktober 2020
Uitgeverij: LS Amsterdam
Verkrijgbaar als: gebonden en e-book
Aantal pagina’s: 480

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Deel 1 vond ik erg leuk en origineel, deel 2 kan ik niet laten liggen.

Flaptekst | Na De terugkeer van de koningin van Rebecca Ross is er nu het langverwachte vervolg: Het verzet van de koningin. In dit spannende, tweede deel van deze historische fantasyserie krijgen Brienna en Cartier het moeilijker dan ooit. Het stof van de revolutie is amper gedaald of Brienna ziet zich geconfronteerd met nieuwe uitdagingen: geaccepteerd worden door de machtige MacQuinns en tegelijkertijd de belangen van haar vaders huis en die van het land dienen. Cartier, haar voormalige leermeester, is nu heer van Morgane. Hij wil de naam van zijn huis herstellen, maar dat lukt beter met Brienna aan zijn zijde. Maar Brienna en Cartier zullen hun gevoelens voor elkaar opzij moeten zetten. De weerstand onder de aanhangers van het oude regime groeit. Ze zijn op zoek naar een zwakke schakel in de macht van de rebellen. En wat maakt nou zwakker dan liefde?

Pre-order het boek hier

Sterren

When it's real - Erin WattWhen it’s real – Erin Watt

Verschijnt: 20 oktober 2020
Uitgeverij: De Fontein
Verkrijgbaar als: paperback, e-book, audioboek
Aantal pagina’s: 416

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Erin Watt heeft nog nooit teleurgesteld, dus ook hier kijk ik naar uit!

FlaptekstWhen it’s real is een onweerstaanbare roman van Erin Watt, bekend van de succesvolle en populaire boekenserie De Royals.

Popster Oakley is hot en heeft miljoenen fans. De paparazzi smullen van zijn escapades. Maar als Oakley nog serieus genomen wil worden in de muziekindustrie, moet hij iets aan zijn imago doen.

Wie kan hem daarbij beter helpen dan de doodgewone Vaughn? Ze hoeft zich alleen maar voor te doen als zijn nieuwe vriendin. Maar Vaughn vindt Oakley maar een arrogante sukkel. Oké, hij is hot, maar denk maar niet dat zij voor hem zal vallen.

Pre-order het boek hier

Sterren

De mooiste overwinning - Sherryl WoodsDe mooiste overwinning – Sherryl Woods

Verschijnt: 27 oktober 2020
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 416

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Deze boekenserie is verfilmd als tv-serie en het eindigde met zo’n cliffhanger dat ik hoop dat de boeken en tv-serie overeenkomen en ik zo verder kan.

FlaptekstIn Serenity, een klein plaatsje in het zuiden van Amerika, komt de zoete geur van magnolia’s je tegemoet en gaat het leven rustig zijn gang. Behalve dat van Maddie.

Hoe had ze ooit kunnen denken dat haar huwelijk na twintig jaar stuk zou lopen – omdat haar ex zo nodig zijn jonge assistente zwanger moest maken? Gedesillusioneerd blijft ze achter met haar drie kinderen.

Door al die jaren de ideale huisvrouw te zijn geweest, heeft ze niet bepaald veel werkervaring. Maar dan komen haar twee beste vriendinnen, Helen en Dana Sue, met een oplossing: ze openen samen een fitnesscentrum met spa. Zo krijgt Maddie haar zelfvertrouwen weer wat terug, en dan blijkt ook nog dat Cal, de honkbalcoach van haar oudste zoon, een oogje op haar heeft…

Pre-order het boek hier

Sterren

De beste keuze - Sherryl WoodsDe beste keuze – Sherryl Woods

Verschijnt: 27 oktober 2020
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 320

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Zie deel 1

FlaptekstDana Sue kan zich er niet toe zetten om te gaan sporten. En dat terwijl ze hoognodig wat pondjes kwijt moet raken, vindt ze zelf. In haar restaurant in Serenity komt ze dagelijks in de verleiding om zich te goed te doen aan allerlei heerlijkheden. En nadat haar huwelijk met Ron, die ze ondanks alles nog niet is vergeten, is stukgelopen, heeft ze zich bovendien met eten getroost. Wat niet opgaat voor Annie, haar dochter. Zíj is sinds het vertrek van haar vader juist een stuk minder gaan eten…

Ron vindt het vreselijk dat hij Dana Sue zoveel verdriet heeft gedaan. Omdat hij zijn dochter mist, besluit hij terug te keren naar Serenity. Om Annie bij te staan nu het niet goed met haar gaat, maar misschien ook om Dana Sue weer voor zich te winnen…

Pre-order het boek hier

Sterren

Haar grootste verlangen - Sherryl WoodsHaar grootste verlangen – Sherryl Woods

Verschijnt: 27 oktober 2020
Uitgeverij: HarperCollins Holland
Verkrijgbaar als: paperback
Aantal pagina’s: 416

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Zie deel 1

Flaptekst | Helen Decatur stelt het liefst duidelijke doelen. Dat is ook hoe ze haar rechtenstudie heeft voltooid, haar eigen kantoor heeft geopend en het heeft geschopt tot een zeer succesvolle echtscheidingsadvocaat. Maar het behalen van deze doelen was een makkie vergeleken met de uitdaging die ze nu boven aan haar lijstje heeft staan: het moederschap. Niet het minst omdat de gelukkige vader vooralsnog onbekend is!

Helen is er echter het type niet naar om rustig af te wachten. Dus neemt ze zich voor de knappe – en overtuigd kinderloze – Erik Whitney te verleiden. Dat hij geen idee heeft wat ze werkelijk van plan is, daar denkt ze later wel over na. Alleen wordt het wel heel erg ingewikkeld wanneer ze verliefd op hem wordt…

Pre-order het boek hier

Sterren

NOVEMBER

The Brightest Night - Jennifer L. ArmentroutThe Brightest Night – Jennifer L. Armentrout

Verschijnt: 3 november
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback, e-book en audioboek
Aantal pagina’s: 592

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Woehoeh! Het laatste deel in de Origin-serie. Daar ben ik héél benieuwd naar!

Flaptekst | Evie moet in ‘The Brightest Night’ van Jennifer L. Armentrout leren accepteren dat haar leven nooit meer hetzelfde wordt. Een jaar geleden was Evie een heel normaal meisje met een heel normaal leven. Dat bleek een grote leugen nu ze eindelijk weet wie ze was en wat ze is. Evie weet dat ze haar krachten onder controle moet houden zodat ze niemand in gevaar brengt, ook Luc niet. Hij kent haar als de beste en zal alles doen om haar te beschermen: liegen, bedriegen én doden. Maar dan blijkt dat zelfs Luc niet alles weet…

‘The Brightest Night’ is het laatste deel van de populaire Origin-serie van Jennifer L. Armentrout. Eerder verschenen ‘The Darkest Star’ en ‘The Burning Shadow’.

Pre-order het boek hier

Sterren

Tot snel - Beth O'LearyTot snel – Beth O’Leary

Verschijnt: 10 november
Uitgeverij: De Fontein
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Hoewel ik Veel liefs nog steeds niet heb gelezen, hoor ik zoveel goede dingen over haar boeken dat ik Tot snel er ook graag aan wil toevoegen.

Flaptekst | Leena voelt zich te jong om al zo vastgeroest te zitten. Eileen voelt zich te oud om opnieuw te beginnen. Het perfecte moment om de boel eens flink op te schudden…

Leena is begin twintig, heeft een uitdagende baan, een vriend die haar steunt, een leuk leven in Londen – maar schijn bedriegt. Als ze op kantoor volledig instort, schrijft haar baas haar twee maanden rust voor. Op zoek naar afleiding van haar eigen problemen besluit ze bij haar oma Eileen te gaan logeren.
Eileen heeft ondertussen zo haar eigen problemen. Ze is 79 jaar, net gescheiden, en bang dat ze te oud is om nog opnieuw te kunnen beginnen. Ze besluit op zoek te gaan naar een nieuwe liefde – maar in het dorp waar ze woont is het aanbod erg klein. Tot Leena met de oplossing komt: in Londen zijn er mannen genoeg, en Leena’s flat staat leeg…
Leena en Eileen wisselen van huis, maar al snel merkt Leena dat het platteland niet alleen maar rust en regelmaat kent, en Eileen ontdekt dat liefde soms een onverwachte vorm aanneemt…

De heerlijke feelgoodroman Tot snel! is het tweede boek van Beth O’Leary, die eerder Veel liefs schreef.

Pre-order het boek hier

Sterren

De gevallen koning - Holly BlackDe gevallen koning – Holly Black

Verschijnt: 13 november 2020
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: 352
Aantal pagina’s: gebonden met stofomslag en zilverkleurig boekblok, en e-book

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Oeeeeh oeh! Hier heb ik zo’n zin in. Deel één was een grote verrassing en ik kan niet wachten tot het zover is! En kijk eens hoe mooi deze edities zijn!

FlaptekstJude is erin geslaagd om Cardan, de koning van Elfhame, aan haar wil te onderwerpen. Voor een jaar en een dag is hij slechts een marionet, terwijl Jude over zijn koninkrijk heerst. Meer dan ooit moet ze het hoofd bieden aan hofintriges, wisselende bondgenootschappen en aan de slinkse Cardan, die tot alles in staat is om zijn macht terug te krijgen.

Dan slaat het verraad toe, dichterbij dan Jude had kunnen vermoeden. Als ze zichzelf en haar familie in leven wil houden, zal ze de verrader moeten ontmaskeren en haar gevoelens voor Cardan in bedwang moeten houden. Terwijl Jude al haar sluwheid inzet om te overleven, tikken haar dagen op de troon onverbiddelijk voorbij.

Pre-order het boek hier

Sterren

Dickens' Kerstverhaal - Merel LeeneDickens’ Kerstverhaal – Merel Leene

Verschijnt: 16 november 2020
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: hardcover met linnen omslag
Aantal pagina’s: 158

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Yaaaaay een nieuw deel in de Wereldklassiekers-serie! Ik vind ze zo leuk, en ben erg benieuwd naar dit boek van Charles Dickens.

Flaptekst‘Geest!’ zei Scrooge. ‘Laat me alsjeblieft niet méér zien. Breng me naar huis. Waarom vind je het zo leuk om me te kwellen?’

Op 24 december 1843 verscheen de allereerste druk van Dickens’ A Christmas Carol in Prose, en alle 6.000 exemplaren waren diezelfde avond nog uitverkocht. Sinds die tijd is het altijd een klassieker gebleven. Want wie kent het verhaal over de gierige zakenman Ebenezer Scrooge niet?

Met deze nieuwe uitgave in de Wereldklassiekers-serie kan iedereen voor zich bepalen of The Mup- pet Christmas Carol dichtbij het origineel bleef en of Kermit en Miss Piggy recht deden aan het verhaal.

Merel Leene hertelt deze klassieker en Sophie Pluim maakt er spookachtig mooie illustraties bij. Dickens’ Kerstverhaal wordt uitgegeven met linnen omslag, folieopdruk en geïllustreerde beginka- pitalen.

Pre-order het boek hier

Sterren

Blossom BooksDe grand tour van Henry Montague – Mackenzi Lee

Verschijnt: 16 november 2020
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: Hardcover
Aantal pagina’s: 400

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ook over dit boek wordt al tijden lovend gesproken. Tijd om er zelf dan ook eindelijk eens aan te beginnen!

Flaptekst‘Ik zie er zo goed uit. Niemand kan van me afblijven.’

Al bij de geboorte was het duidelijk wat Henry ‘Monty’ Montague moest worden: een echte gentle- man en een waardig erfgenaam voor de titel van zijn vader. Maar hoe hard Lord Montague ook probeert, het lukt hem niet om zijn zoon met zijn verwerpelijke passies in het gareel te houden. Monty houdt van gokken, drank en seks.

Als Monty en zijn beste vriend Percy vertrekken op hun grand tour door Europa, zoals gebruike- lijk is voor alle jongemannen uit de Britse elite, weet hij dat dit de laatste maanden zijn van zijn vrije hedonistische leven. Maar als de reis door Monty’s roekeloze gedrag verandert in een schrijnende klopjacht, begint hij alles wat hij weet in twijfel te trekken.

Pre-order het boek hier

Sterren

In een ander leven - Josie SilverIn een ander leven – Josie Silver

Verschijnt: 19 november 2020
Uitgeverij: LS Amsterdam
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 368

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Ik vond Een dag in december erg leuk, dus ik ben zeer benieuwd naar dit nieuwe boek van Josie Silver.

Flaptekst | Als Lydia op haar verjaardag haar verloofde Freddie verliest bij een tragisch auto-ongeluk, weet ze zeker dat ze nooit meer zal kunnen liefhebben. Alles wat ze wil is zich binnenshuis verstoppen en huilen totdat haar ogen eruit vallen. Maar Lydia weet dat Freddie zou willen dat ze doorgaat, dus pakt ze op aanraden van beste vriend Jonah en zus Elle het leven weer op. Dan gebeurt er iets ongelooflijks waardoor Lydia een kans krijgt haar oude leven met Freddie terug te krijgen. Maar wat als er iemand in haar nieuwe leven is die wil dat ze blijft? Een hartverscheurend romantisch en warm verhaal over hoe mooi het is om liefde te geven en te ontvangen.

Pre-order het boek hier

Sterren

JANUARI

Het onzichtbare leven van Addie Larue - V.E. SchwabHet onzichtbare leven van Addie Larue – V.E. Schwab

Verschijnt: 7 januari 2021
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 528

Waarom dit boek op mijn lijst staat: V.E. Schwab schrijft zulke originele boeken! Ik ben dan ook erg benieuwd naar dit nieuwe boek. Hopelijk worden al haar andere boeken ook nog vertaald.

FlaptekstEen schitterend, genre-overstijgend verhaal voor de fans van Sarah J. Maas en Veronica Roth, maar ook van Audrey Niffenegger en Diana Gabaldon

Schwabs Schemering-trilogie wordt verfilmd door de makers van Spiderman, The Fast and the Furious en John Wick

Frankrijk, 1714. Als Adeline LaRue wordt uitgehuwelijkt, smeekt ze om meer tijd en een leven in vrijheid. Haar wens gaat in vervulling, maar tegen een vreselijke prijs. Addie zal eeuwig leven, en is gedoemd te worden vergeten door iedereen die ze ontmoet. Zelfs haar ouders vergeten hun dochter op slag en jagen haar hun huis uit.

Ontheemd en alleen begint Addie aan een betoverend avontuur dat eeuwen en continenten omspant. Van de achttiende-eeuwse salons van Parijs tot de straten van het moderne New York: Addie leert overal overleven. Maar terwijl haar tijdgenoten de geschiedenisboeken in gaan, blijft Addie onopgemerkt bestaan. Dag na dag, jaar na jaar.

Tot ze op een dag een boekhandel in stapt en iemand haar voor het eerst in driehonderd jaar herkent…

Pre-order het boek hier

Sterren

De nacht van de vuurvliegjes - Jeroen van UnenDe nacht van de vuurvliegjes – Jeroen van Unen

Verschijnt: 7 januari 2021
Uitgeverij: LS Amsterdam
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 284

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Jeroen van Unen is een fantastische Nederlandse schrijver en schrijft superleuke boeken voor 15+. Ik ben erg benieuwd naar dit laatste deel in de serie.

Flaptekst | In De nacht van de vuurvliegjes, het vierde en laatste deel in de Nachtuilen-serie van Jeroen van Unen, staat Tobias voor een grotere uitdaging dan ooit tevoren. Eerder verschenen De Nachtuilen (deel 1), De slang van Havilah (deel 2) en Het Hart van de Tijger (deel 3). Na de val van de Denari-eilanden moet Tobias onderduiken. Hij heeft nu de sleutel van Ivors tempel, maar is het wel verstandig om Ivor vrij te laten? Tobias weet niet wie hij kan vertrouwen. Hij kampt steeds meer met hallucinaties en denkt dat hij gek aan het worden is. Intussen proberen de anderen Anca en de allesvernietigende Kajinn te stoppen. Maar Anca heeft al jaren een diep onvervuld verlangen en bereidt nu een ritueel voor die verstrekkende gevolgen heeft. Tobias komt voor de moeilijkste keus in zijn leven ooit te staan…

Pre-order het boek hier

Sterren

Blauwdruk van geluk - Petra KruijtBlauwdruk van geluk – Petra Kruijt

Verschijnt: 12 januari 2021
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback, e-book en audioboek
Aantal pagina’s: 256

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Alle boeken van Petra Kruijt worden uitgegeven in een nieuw jasje, passend bij dit nieuwe boek. Ik heb genoten van Laat me jou zijn en ben erg benieuwd naar dit nieuwe boek.

Flaptekst | De feelgoodroman ‘Blauwdruk van geluk’ van Petra Kruijt gaat over de vraag: hoe word je wie je bent? Hoofdpersoon Navy werd geboren op het witte doek. Haar moeder ging namelijk zo ver met methodacting dat ze tegelijk met haar personage zwanger werd. De film werd een kaskraker, en de baby? Die werd in één klap beroemd. Navy’s jeugd bestond uit huiswerk maken op de set, rodeloperfeestjes en het gevoel dat ze een accessoire was. Nu is Navy, die zichzelf liever gewoon Avy laat noemen, een twintiger die schoonmaakwerk doet in een hotel. Ze probeert daarnaast aan de bak te komen als actrice. Zonder succes, tot ze filmmaker Raoul ontmoet. Hij gelooft in haar. Maar is dat terecht? ‘Blauwdruk van geluk’ is een eerlijke feelgoodroman over bittere glamour. Dit is het zevende boek van Petra Kruijt, die onder meer bekend is van ‘Liefde in de lucht’ en ‘Laat me jou zijn’.

Pre-order het boek hier

Sterren

Lentegroen - Jackie van LarenLentegroen – Jackie van Laren

Verschijnt: 12 januari 2021
Uitgeverij: Boekerij
Verkrijgbaar als: paperback en e-book
Aantal pagina’s: 352

Waarom dit boek op mijn lijst staat: 90% van de tijd vind ik de boeken van Jackie van Laren érg leuk, dus natuurlijk wil ik haar nieuwste serie ook uitproberen.

Flaptekst | Een sprankelende nieuwe serie die zich afspeelt in de Nederlandse natuur, met een stoere vrouwelijke boswachter in de hoofdrol

Heerlijke hedendaagse feelgood waarin actuele thema’s voorbijkomen, en waarin natuurlijk ook ruimte is voor de liefde

Frederik Alexander Walburgis Quint graaf Woudenbergh van Lynden, roepnaam Freek, is de eigenaar van Huis De Toecomst en landgoed Woudenbergh, een prachtig landgoed op de Utrechtse Heuvelrug. In de omgeving staat hij bekend als ‘meneer de graaf’. Hij woont in het koetshuis en heeft het hoofdgebouw verhuurd; het was te groot voor hem alleen, en de inkomsten zijn hard nodig.

Sylvie van Foreeste krijgt een baan als boswachter bij Boswachterij Groote Weijde en komt met haar dochter Ties in een van de dorpjes nabij landgoed Woudenbergh wonen. Ze is een stoere vrouw die heimelijk wel een gezellig gezinsleven zou willen, maar er als alleenstaande moeder toch het beste van probeert te maken. Als Sylvie contact maakt met de excentrieke graaf Freek om het bos op zijn landgoed toegankelijk te maken voor wandelaars, is er bepaald niet meteen sprake van wederzijdse sympathie. Maar dat verandert als er onrechtmatige zaken gebeuren in het bos en op het landgoed, en Freek en Sylvie samen moeten optrekken om dat een halt toe te roepen.

Pre-order het boek hier

Sterren

Blossom BooksDe erfenis – Jennifer Lynn Barnes

Verschijnt: 18 januari 2021
Uitgeverij: Blossom Books
Verkrijgbaar als: hardcover
Aantal pagina’s: 304

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Vier knappe kleinzoons en een dame die daar verplicht moet komen wonen omdat ze geld heeft geërfd. Doet me denken aan De Royals. Ben erg benieuwd of het vergelijkbaar is.

Flaptekst | Deel 1 van een duologie – ‘Dit moet een vergissing zijn. Een man die ik nog nooit heb ontmoet, heeft me zojuist miljarden nagelaten. Zulke dingen gebeuren gewoon niet, punt.’

We fantaseren allemaal wel eens dat we opeens nog ergens een oudtante blijken te hebben van wie we een kapitaal erven. Voor het hoofdpersonage van De erfenis wordt deze droom werke- lijkheid, en dan keer duizend.

De toekomst van Avery Grambs en haar halfzus ziet er niet al te rooskleurig uit. Samen kunnen ze maar net de eindjes aan elkaar knopen en uitzicht op betere tijden is er niet. Totdat Avery hoort dat ze een fortuin heeft geërfd van een filantroop die ze nog nooit ontmoet heeft… en niemand weet waarom.

Om de miljardenerfenis van Tobias Hawthorne in ontvangst te kunnen nemen, moet Avery voldoen aan één voorwaarde: ze moet per direct intrek nemen in Hawthorne House en daar een jaar lang blijven wonen. Helaas wordt het huis ook bewoond door de zojuist onterfde familie (inclusief vier knappe kleinzoons) die op zijn zachtst gezegd niet allemaal even blij zijn met de komst van deze vreemdeling die er met hun geld vandoor gaat. Er is een vraag die iedereen bezighoudt: waarom Avery?

Pre-order het boek hier

Sterren

Storm & Fury - Jennifer L. ArmentroutStorm & Fury – Jennifer L. Armentrout

Verschijnt: 19 januari 2021
Uitgeverij: Zomer & Keuning
Verkrijgbaar als: paperback, e-book en audioboek
Aantal pagina’s: 512

Waarom dit boek op mijn lijst staat: Waarom niet? Alles dat Jennifer L. Armentrout schrijft is goud.

FlaptekstTrinity is de laatste van haar soort. Ze heeft een bijzondere gave en leeft al jaren op een geheime locatie, bewaakt door de wachters. Als de demonen ontdekken wat haar kracht is, zullen ze haar vermoorden. Als Trinity hoort dat er buiten iets leeft dat zowel demonen als wachters vermoordt, stort haar wereld in. Ze kan niet anders dan uit haar veilige omgeving vertrekken om zichzelf en haar familie te beschermen.

‘Storm and Fury’ is het eerste deel van de Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout, een spin-off van de eerder verschenen Dark Elements-serie.

Pre-order het boek hier

Sterren

Ben ik in jouw ogen een boek vergeten, of heb ik er misschien één gemist? Laat het mij dan zeker weten in de reacties!

Naar welke boeken van najaar 2020 kijk jij uit?

BoekenBoeken

Deze post is al 2157 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Naar deze boeken kijk ik uit #3 | Najaar 2020