Categorieën: Boeken / Tags: ,

Geschreven door Jessica

Boekrecensie | The Burning Shadow – Jennifer L. Armentrout

The Burning Shadow - Jennifer L. Armentrout

Deze recensie gaat over een vervolgdeel en kan dus spoilers bevatten m.b.t. The Darkest Star.

Boekrecensie | The Burning Shadow – Jennifer L. ArmentroutThe Burning Shadow door Jennifer L. Armentrout
Serie: Origin #2
Verschenen: 8 oktober 2019 bij Zomer & Keuning
Format: Paperback, aantal pagina's: 533
Genre: Fantasy, Romantiek, Young Adult
Lees ook: Wacht op mij, Ga voor mij, Blijf bij mij, Val voor mij, Kies voor mij, Vertrouw op Mij, IJskoud, Obsidian, Onyx, Het probleem met voor altijd, Obsidian, Vurig, Onyx, Opal, Origin, Opposition, Als morgen niet bestaat, The Darkest Star, From Blood and Ash, Droom van mij, The Brightest Night, Witheet, Steenkoud, Storm and Fury, Rijk van Vlees en Vuur, Kroon van Gouden Beenderen, Schaduw in het Vuur
Rating: 4 Stars | Goodreads

Nadat Evie Luc heeft ontmoet, is haar leven totaal veranderd. Ze is erachter gekomen dat ze niet altijd Evie is geweest, maar ze kan zich hier niets van herinneren. Haar zoektocht naar wie ze is - en was - brengt haar dichter bij Luc, maar ook hij heeft niet overal antwoord op of wil haar dat niet geven. Eén ding weet Evie zeker: ze is verliefd. En niet zo'n beetje ook. Maar houdt Luc ook van haar of denkt hij nog steeds aan het meisje dat zij vroeger was?

Ondertussen heerst er grote paniek vanwege een mysterieus griepvirus, waar zelfs mensen aan overlijden. De Luxen worden beschuldigd voor de verspreiding van de ziekte, maar Luc en Evie weten zeker dat de Luxen onschuldig zijn en willen de waarheid achterhalen. Die blijkt nog schokkender dan ze dachten.

Het vervolg

Bij The Darkest Star kreeg ik weer hetzelfde gevoel als dat ik had toen ik Obsidian voor het eerst las. Wat een heerlijk verhaal, en wat een leuke personages. In augustus kwam het tweede deel uit: The Burning Shadow. Vandaag vertel ik jullie wat ik hiervan vond.

The Burning Shadow - Jennifer L. Armentrout

The Burning Shadow

In The Darkest Star was Evie erachter gekomen dat ze eigenlijk Nadia is, en blijft ze worstelen met hoe ze zich hierover voelt. In The Burning Shadow kom je er eindelijk achter wat er is gebeurd in de periode tussen haar leven als Nadia en Evie. Ondertussen blijft Luc superbeschermend, en gaat de groep op onderzoek uit nadat een, naar het lijkt, onbekend virus uitbreekt dat mensen dood. Uiteraard geeft de regering de Luxen de schuld…

Had korter gekund

Ik heb er best lang over gedaan om het boek uit te lezen. Dit lag gelukkig niet geheel aan het boek. The Burning Shadow leest in principe net zo vlot als ieder ander boek van Jennifer L. Armentrout. En ik heb het hele boek van het verhaal genoten. Maar af en toe vond ik het wel een beetje langdradig worden; vooral wanneer het op Evie en Luc aankwam. En laten dat nou net de hoofdpersonages zijn in deze serie. Het boek had wat mij betreft een stuk korter gekund, waardoor er net iets meer tempo in het verhaal zou zitten. Wat ik in andere recensies voorbij zag komen, is dat je je zou kunnen ergeren aan het feit dat er best wel veel gelijkenissen tussen de hoofdpersonages van de Origin-serie en de LUX-serie zitten. Hoewel het mij wel opvalt, vind ik het nog niet storend.

The Burning Shadow - Jennifer L. Armentrout

Leuk voor de LUX-fans

Gelukkig verandert dit in de tweede helft en is er eindelijk echt wat actie in de tent en ontwikkelt het plot zich ineens een stuk sneller. Ik kan dan ook niet wachten tot ik in The Brightest Night verder kan lezen hoe het verder gaat. Leuk voor de fans van de LUX-serie is dat méérdere personages te zien zijn in The Burning Shadow. P.s. er gaat iemand dood in dit boek en dit vond ik superzielig. Bereid je vast voor.

Conclusie

The Burning Shadow is een boek dat net als ieder ander Armentrout boek vlot wegleest. Het zijn boeken waarbij je niet teveel hoeft na te denken en waar je gewoon van kunt genieten. Het zijn ook geen boeken die je tot in het diepste moet uitpluizen, want daarvoor zijn ze niet bedoeld. Ik heb weer genoten van het verhaal. Al denk ik wel dat diverse stukken ingekort hadden kunnen worden, waardoor de actie wat eerder van start zou zijn gegaan. Ik ben enorm benieuwd naar hoe het verhaal zal eindigen in The Brightest Night.

Ben jij al op de Origin-trein gestapt?

The Burning Shadow - Jennifer L. ArmentroutKoop op bol.com

Ik heb een gratis recensie-exemplaar ontvangen van Zomer & Keuning in ruil voor een eerlijke recensie. Dit is niet van invloed op mijn mening over het boek of de inhoud van mijn recensie.

Deze post is al 3245 keer gelezen


Geef een reactie