Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #22 | Deze films keek ik in oktober

Deze films keek ik in oktober 2016

Na een maand waarin ik slechts twee films keek, loopt het aantal gelukkig nu weer een beetje op. In oktober keek ik namelijk negen films. Dit kwam ook mede doordat we eind deze maand nog snel even The Da Vinci Code en Angels & Demons gingen kijken zodat we goed op de hoogte begin november Inferno zouden kunnen kijken. Met nog twee maanden te gaan, verwacht ik dat ik de Movie Challenge van 2016 nipt ga halen. Maar ik moet nog wel wat gaan doen aan mijn Blindspot Challenge, want daarvan heb ik pas twee films gezien!

Films die ik in oktober heb gekeken, maar waarvan in de komende weken/maanden nog een recensie zal verschijnen of al verschenen is:

Blijf up to date qua welke films ik kijk, of bekijk nog eens de challenges die ik dit jaar aan ben gegaan.

Stripes

All Roads Lead to RomeAll Roads Lead to Rome

Releasedatum: 2 juni 2016 (NL)
Regisseur: Ella Lemhagen
Cast: Sarah Jessica Parker, Rosie Day, Raoul Bova, Claudia Cardinale
Tagline: Sometimes first love deserves a second chance…
Genre: Komedie | Romantiek
Kijkwijzer: Alle leeftijden (Grof taalgebruik)

SterrenSterrenHalve sterren

Alleenstaande moeder Maggie neemt haar lastige dochter Summer mee naar Toscane voor een beetje quality time. Daar loopt ze haar ex-lover Luca tegen het lijf. Al snel delen ze een auto naar Rome, want Luca’s eigengereide moeder Carmen en Summer vluchten richting de Italiaanse hoofdstad.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – De trailer zorgde ervoor dat ik dacht een fantastische nieuwe romcom zou zijn. Wat echter blijkt is dat de leukste stukjes al in de trailer verwerkt waren en het zelfs iets beter overkwam dan het daadwerkelijk was. Uiteindelijk vind ik All Roads Lead to Rome vermakelijk, maar niet geweldig. En de acteerkwaliteiten en het script zijn absoluut matig. Hoewel clichés niet erg zijn wanneer ze goed zijn uitgevoerd (het hoort immers ook een beetje bij het genre), miste ik bij All Roads Lead to Rome iets dat de film uniek zou maken. Ook de humor viel iets tegen. Wat wel een pluspunt is, is de hoofdrol die Italië speelt. Ik zal nooit uitgekeken raken op dat mooie landschap. De film is leuk voor tussendoor, maar heeft op mij niet genoeg indruk weten te maken om de film echt aan te raden.

Stripes

A Cinderella Story If the Shoe FitsA Cinderella Story: If the Shoe Fits

Releasedatum: 21 september 2016 (NL, dvd)
Regisseur: Elena Song
Cast: Sofia Song, Thomas Law, Jennifer Tilly, Amy Louise Wilson, Jazzara Jaslyn
Tagline: niet aanwezig
Genre: Familie | Fantasy
Kijkwijzer: TBC

SterrenSterren

Tessa (Sofia Carson; Descendants) moet bij een Assepoester wedstrijd haar gemene stiefmoeder (Jennifer Tilly; Bride of Chucky) en stiefzussen bijstaan als assistente. Naarmate de wedstrijd vordert, ontdekt Tessa dat zij zelf over alle kwaliteiten beschikt om de nieuwe Assepoester te worden. Na enige twijfeling besluit ze haar hart te volgen en mee te doen. Weet Tessa het tot Assepoester te schoppen en door de prins (Thomas Law; The World’s End) gekust te worden voor het einde van de avond?

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – In het verleden heb ik regelmatig genoten van romcoms die het Assepoester sprookje nieuw leven in wilden blazen, en redelijk vaak was het een succes. Met veel enthousiasme begon ik dan ook aan A Cinderella Story: If the Shoe Fits. Niet wetende dat dit werkelijk de slechtste film ever is. Toegegeven: ik heb hem uitgekeken, en af en toe vond ik het wel vermakelijk, maar over het algemeen is deze film écht heel slecht. Het is sowieso een grote rip-off, want het bevat vele scènes uit musicals en dansfilms waaronder Grease. Ik bedoel, waarom? Het acteerwerk is op het niveau van een slechte jeugdserie, waarbij ik mij extreem irriteerde aan de stiefmoeder. Dus, eh, nee, ik raad je niet aan om je tijd te verdoen met deze film. Hoe het een 6,2 rating op IMDB heeft gekregen is mij dan ook echt een vraag.

Stripes

Bad MomsBad Moms

Releasedatum: 11 augustus 2016 (NL)
Regisseur: Jon Lucas, Scott Moore
Cast: Mila Kunis, Kristen Bell, Christina Applegate, Kathryn Hahn, David Walton, Jada Pinkett Smith, Annie Mumolo, Jay Hernandez
Tagline: Party Like a Mother
Genre: Komedie
Classificatie: 12+ (Seks, Grof taalgebruik, Drugs en-/of alcoholgebruik)

SterrenSterrenSterren

Amy Mitchell (Mila Kunis) is helemaal klaar met haar leventje als oververmoeide, werkende moeder. Haar kinderen vreten energie, haar man is zelf nog net een kind en haar baas eist alle resterende aandacht op.

Op een dag is de maat vol en besluit ze om samen met twee andere zwaar gestreste moeders (Kristen Bell en Kathryn Hahn) hun verantwoordelijkheden te laten varen en helemaal los te gaan. Dit tot ongenoegen van drie keurige moeders op school (Christina Applegate, Annie Mumolo en Jada Pinkett Smith), die Amy niet kan uitstaan.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Bad Moms is niet goed en niet slecht te noemen. Het is een vermakelijke film, maar geen topper. Je moet in elk geval niet vies zijn van clichés, want ook Bad Moms zit er vol van. Ik heb echter af en  toe redelijk moeten lachen – al gaan sommige grappen wat te ver – en een aantal acteren toch zeker ook niet slecht. Het einde is voorspelbaar, maar ongetwijfeld zullen vele moeders mee zitten knikken en stiekem wist mij dit ook wel mee te slepen. De end credits zijn een bonus, ik vind het altijd wel leuk als ze iets speciaals doen op het eind, en dit vond ik echt ontzettend leuk om te bekijken.

Stripes

Mike and Dave Need Wedding DatesMike and Dave Need Wedding Dates

Releasedatum: 28 juli 2016 (NL)
Regisseur: Jake Szymanski
Cast: Zac Efron, Adam Devine, Anna Kendrick, Aubrey Plaza
Tagline: They needed hot dates. They got hot messes.
Genre: Avontuur | Komedie | Romantiek
Kijkwijzer: 12+ (Seks, Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

De hard feestende broers Mike (Adam Devine) en Dave (Zac Efron) plaatsen een online advertentie om de perfecte dates (Anna Kendrick, Aubrey Plaza) te vinden voor de Hawaiiaanse bruiloft van hun zus.

Terwijl ze hopen op een wild avontuur, blijkt dat juist de jongens overtroffen worden door het losgeslagen duo.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Nadat Zac Efron in wat minder succesvolle films speelde de afgelopen tijd (Neighbours 2 en Dirty Grandpa), had ik eigenlijk ook niet zulke hoge verwachtingen van Mike and Dave Need Wedding Dates. Viel dat even mee toen ik de film ging kijken! Mike and Dave vond ik daadwerkelijk ontzettend leuk om te kijken en de grappen vielen ook in veel betere aard bij mij. Natuurlijk het is geen hoogstandje, maar zo is de film ook niet bedoeld. Maar het is een heerlijke film voor tussendoor en als je even zin hebt om te lachen. De chemie tussen de acteurs en actrices is ook gewoon erg goed goed, dus je gelooft wat je ziet, waardoor de grappen veel beter overkomen. Al vond ik het in eerste instantie wel moeilijk te geloven dat Anna Kendrick een dopehead speelde; dit komt waarschijnlijk doordat ze andere minder “domme” rollen heeft gespeeld.

Stripes

Al met al heb ik deze maand dus negen films gezien, hartstikke mooi! Ik merk wel dat ik de laatste tijd veel slechte komedies kijk. Ik reik echter steeds vaker naar komedies omdat mijn hoofd vol zit en ik behoefte heb aan luchtige films. Maar wanneer ik een goede film kijk waardeer ik dit nu des te meer, haha. Zo vond ik Hell or High Water tijdens het PAC Festival verrassend goed en heb ik ook genoten van The Da Vinci Code. Welke film ik in november nog zeker ga kijken? Dr. Strange staat wel erg hoog op het lijstje, en natuurlijk Fantastic Beasts and Where to Find Them ook.

Stripes

Zijn jullie ook wel eens naar het PAC Festival geweest?

Deze post is al 2379 keer gelezen


Geef een reactie

2 responses to “Mini-recensies #22 | Deze films keek ik in oktober

    • Voor mij was het ook de eerste keer, en ik vond het ook hartstikke leuk. Nu alleen nog iemand meekrijgen de volgende keer, want alleen is toch wel iets minder.