Categorieën: Films / Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Geschreven door Jessica

Mini-recensies #24 | Deze films keek ik in december

December was alweer de laatste maand waarin ik mijn Movie Challenge van 2016 zou kunnen halen. Zoals jullie al konden lezen in mijn terugblik op mijn challenges heb ik de Movie Challenge van 2016 gehaald! Dit was allemaal dankzij de vele films die ik deze laatste maand nog heb gekeken. Ik heb ook verrassend veel verschillende soorten films gezien; van kinderfilms tot kerstfilms tot komedies en westerns. Je leest het allemaal hieronder.

Films die ik in december heb gekeken, maar waarvan in de komende weken nog een recensie zal verschijnen of al verschenen is:

Bekijk ook in 2017 welke films ik heb gekeken op de Movie Challenge pagina, hoe het gaat met de Movie Bingo, of welke andere challenges ik in 2017 aan ben gegaan.

Stripes

10 Rules for Sleeping Around10 Rules for Sleeping Around

Releasedatum: 4 april 2014 (VS)
Regisseur: Leslie Greif
Cast: Tammin Sursok, Virginia Williams, Chris Marquette, Jesse Bradford
Tagline: Now It’s Our Turn.
Genre: Komedie | Romantiek
Kijkwijzer: 12+ (Seks, Grof taalgebruik, Drugs- en/of alcoholgebruik)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Vince, die een open relatie heeft met de sexy Cameron, kijkt enorm uit naar het grote feest van een steenrijke, extravagante beroemdheid. Het belooft namelijk een evenement te worden dat bol staat van de seksuele uitspattingen. Voor zijn maatje Ben is het feest meer een verplichting. Hij moet uit zakelijke overwegingen zijn gezicht laten zien. Bens vrouw Kate is echter bang dat hij vreemd zal gaan en komt stiekem poolshoogte nemen. Kate krijgt meteen allerlei hitsige kerels achter zich aan. Ondertussen heeft Cameron een date met een mooie vent, die ook al van plan is om samen met haar naar het feest te komen.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Ik dacht dat dit echt een hele slecht gescripte en geacteerde film zou zijn, maar ik wilde de film gewoon proberen omdat ik benieuwd was naar Tammin Sursok en Jesse Bradford. Het begin was inderdaad tenenkrommend slecht, maar al snel bleek ik de film best leuk te vinden. Het zit vol met clichés waarbij elke situatie fout gaat en tot hilarische situaties leidt, maar ze voerden ze prima uit en ik heb veel gelachen. Hij was dus verrassend leuk!

Stripes

Star Wars - The Force AwakensStar Wars: The Force Awakens

Releasedatum: 16 december 2015 (NL)
Regisseur: J.J. Abrams
Cast: Daisy Ridley, John Boyega, Oscar Isaac, Adam Driver, Harrison Ford
Tagline: Every generation has a story.
Genre: Actie | Avontuur | Fantasy | Sci-fi
Kijkwijzer: 12+ (Geweld, Angst)

SterrenSterrenSterrenHalve sterren

Luke Skywalker is verdwenen en zijn zus Leia, die een ongelijke strijd voert tegen de kwaadaardige First Order, is naarstig op zoek naar zijn locatie in het universum. Een van haar beste piloten, Poe Dameron, weet een belangrijke aanwijzing te verstoppen in de kleine robot BB-8. Het strijdlustige meisje Rey en de voormalige Stormtrooper Finn, proberen deze vertrouwelijke informatie naar het Verzet te brengen. Vluchtend voor de levensgevaarlijke Kylo Ren, krijgen ze hulp van de legendarische Han Solo en diens harige metgezel Chewbacca.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Mijn allereerste Star Wars film ever. Deze hele franchise trok mij nooit zoveel, dus ik heb ook nooit de moeite gedaan eraan te beginnen. Maar deze film is toegevoegd aan Netflix en mijn vriend wilde heel graag dat ik hem keek. Het is natuurlijk wel het laatste deel in de serie – tijdsgewijs gezien – maar met de basiskennis die denk ik iedereen wel heeft, ongeacht of ze Star Wars hebben gezien of niet, kom je al een heel eind.

Ik moet zeggen dat ik vind dat ze hier en daar de plank even misslaan qua humor. Ze proberen soms humor toe te voegen in momenten waar het totaal niet werkt. Andere momenten werkt het dan juist weer prima. Toen ik erachter kwam wie Darth Vader speelde was ik ietwat teleurgesteld; ik had echt een stoere, enge vent verwacht, haha. De film was verder wel vermakelijk en de acteurs prima. BB-8 was echt mijn favoriet. Ik vond de film hier en daar trouwens wel een beetje ouderwets aanvoelen doordat de oude Star Wars tunes werden gebruikt.

Stripes

PanPan

Releasedatum: 7 oktober 2015 (NL)
Regisseur: Joe Wright
Cast: Levi Miller, Garrett Hedlund, Rooney Mara, Adeel Akhtar, Hugh Jackman
Tagline: Every legend has a beginning.
Genre: Avontuur | Familie | Fantasy
Kijkwijzer: 9+ (Angst)

SterrenSterrenSterren

Peter is een ondeugende 12-jarige jongen met een onbedwingbare opstandigheid. Maar in het Londense weeshuis waarin hij al zijn hele leven woont, is dit niet echt een gewilde karaktertrek. Dan wordt Peter op een nacht meegenomen naar een fantastische wereld vol piraten, krijgers en feeën. Daar komt hij terecht in verbazingwekkende avonturen terwijl hij achter de geheimen van zijn moeder en zijn plek in deze wereld probeert te komen. Samen met krijgster Tiger Lily en een nieuwe vriend genaamd James Hook moet Peter de meedogenloze piraat Blackbeard verslaan om Neverland te redden.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Ik ging eigenlijk met de verkeerde verwachtingen de film in. Ik ging er vanuit dat het gewoon over Peter Pan zou gaan en een gevecht tegen Captain Hook, maar het blijkt een origin story van Peter Pan te zijn. Wat ik ook verkeerd had is dat ik dacht dat Hugh Jackman Hook speelde, want dat is eigenlijk de rol van Garrett Hedlund. Die laatste praatte trouwens zó irritant… Ik stoorde mij er enorm aan. De film in zijn geheel vond ik ook niet echt sterk. Ik merkte dat de film mij niet wist te binden en ik snel afgeleid raakte. Visueel was de film echter wel mooi.

Stripes

The BFGThe BFG

Releasedatum: 20 juli 2016 (NL)
Regisseur: Steven Spielberg
Cast: Mark Rylance, Ruby Barnhill, Penelope Wilton
Tagline: The world is more giant than you can imagine.
Genre: Avontuur | Familie | Fantasy
Kijkwijzer: 6+ (Geweld, Angst)

SterrenSterrenHalve sterren

Het eenzame weesmeisje Sofie maakt kennis met de magische reuzenwereld. Wanneer ze ‘s nachts wakker ligt, wordt ze plotseling uit haar bed geplukt en ontvoert. Maar Sofie heeft niets te vrezen; het is De Grote Vriendelijke Reus. Een reus die misschien eigenaardige woorden gebruikt, maar geen vlieg kwaad doet. Ze komt er echter al snel achter dat zijn soortgenoten minder vriendelijk zijn en samen met De GVR smeedt ze een plan om alle kinderen in de wereld te beschermen tegen de kwaadaardige reuzen.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – Om nostalgische redenen wilde ik deze live-action film héél graag zien. De tekenfilm heb ik vroeger heel vaak gezien en wie weet heb ik het boek destijds ook wel gelezen. Ik herinner mij dat ik het geweldig vond, dus hop ik zette de film aan. Helaas vond ik hem tegenvallen. De film is absoluut mooi gemaakt en de grote vriendelijke reus lijkt verrassend veel op de tekenfilmversie. Maar het pakte mij niet. Dit werd op het einde beter toen de koningin in beeld kwam, maar toen was het eigenlijk al iets te laat. Misschien dat het verhaal interessanter is voor kinderen doordat het nieuw is en er zoveel te ontdekken en te zien valt, maar voor mij als volwassene was het vrij saai. Het scheelde dan ook niet veel of ik had hem vroegtijdig uitgezet.

Stripes

The Magnificent SevenThe Magnificent Seven

Releasedatum: 22 september 2016 (NL)
Regisseur: Antoine Fuqua
Cast: Denzel Washington, Chris Pratt, Ethan Hawke, Vincent D’Onofrio, Byung-hun Lee, Manuel Garcia-Rulfo, Martin Sensmeier, Haley Bennett, Peter Sarsgaard, Luke Grimes
Tagline: Justice has a number.
Genre: Actie | Avontuur | Western
Kijkwijzer: 12+ (Geweld)

SterrenSterrenSterren

Het stadje Rose Creek wordt met harde hand bestuurd door meedogenloze industrieel Bartholomew Bogue. De wanhopige inwoners huren outlaws, bounty hunters, gokkers en huurlingen in, zeven strijdlustige mannen om hen te beschermen: Sam Chisolm, Josh Farraday, Goodnight Robicheaux, Jack Horne, Billy Rocks, Vasquez en Red Harvest. Deze magnificent seven bereiden zich voor op de gewelddadige confrontatie waarbij er meer dan alleen maar geld op het spel staat.

Koop op bol.comTrailer

Mijn mening – De reden dat ik deze film wilde kijken was Chris Pratt en het feit dat ik zeven mensen bij elkaar rapen een leuk concept vind. Uiteindelijk deed de film mij enorm denken aan The Ridiculous 6, maar dan zeg maar zonder de humor en zonder dat het broers van elkaar zijn. En iets meer geweld. De film duurt enorm lang en dat is eigenlijk iets té lang. Het verhaal had behoorlijk ingekort kunnen worden zodat er wat meer vaart in zou zitten en het je aandacht beter vast zou houden. De diversiteit van de zeven personages vind ik leuk, de chemie onderling is prima en ook de rode draad is interessant. Als het verhaal was ingekort was het echter een stuk beter geweest.

Stripes

In januari doe ik het waarschijnlijk rustiger aan met het kijken van films, al zijn er nog altijd héél veel films die ik graag wil zien. Ongetwijfeld zal ik in januari in elk geval Assassins Creed bekijken. 

Stripes

Wat is de eerste film die jij kijkt/hebt bekeken in 2017?

Deze post is al 2395 keer gelezen


Geef een reactie

8 responses to “Mini-recensies #24 | Deze films keek ik in december

  1. Pan was ik al helemaal vergeten…heb ‘m niet gezien en hoef dat ook niet. The BFG wil ik toch nog zien ook al zijn de reviews over het algemeen niet heel erg positief (maar ook niet heel negatief). En ook al zijn westerns niets voor mij, toch kijk ik The Magnificent Seven nog wel.

  2. Ik ga 10 Rules for Sleeping Around een kans geven. Blijf toch een zwak houden voor Jesse Bradford. <3

    Ik denk dat Mike and Dave Need Wedding Dates de eerste film is die ik heb gekeken dit jaar. Wat erg dat ik het nu al niet meer weet! :S

  3. Chanel

    Leuke verzameling, geeft een goed overzicht! Ben zelf erg enthousiast over 10 Rules for Sleeping Around. Al een wat oudere film maar blijft leuk

  4. Ik was al helemaal vergeten dat ik Pan had gezien. Wat een waardeloze film was dat inderdaad! Eerste film die ik zag in 2017 was trouwens Assassin’s Creed, maar ik ben er bij in slaap gevallen. De tweede helft was volgens mij vriend best OK haha.